19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Svobodu vytvářejme vzděláním lidí

Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler je přesvědčen, že Česká republika se vyvíjí k lepšímu, Evropská unie nemá alternativu a za pozitivní vzor pro nás považuje Bavorsko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Širůček 27.3.2019 16:24

Posuzovat dnes, zda rozbití R-U monarchie

bylo dobré nebo špatné, to může dělat jen pitomec. V době, kdy k němu došlo, bylo bezesporu dobré - a "coby kdyby" ... snad až na jednu výjimku: Adolf Hitler se narodil v Rakousku a kdo je tak smělý, aby mohl tvrdit, že by monarchie anšlusu Rakouska zabránila? Nebudu pokračovat ...

J. Jurax 27.3.2019 15:51

Pět minut jízdy autem ... leda tak v Praze mimo špičku, nejlíp v jednu v noci ... pan doktor vtipkuje ...

O. Prokop 27.3.2019 12:06

souhlas a dodatek

pokud pan prezident ČSK vzpomíná Rakousko, tak tam jde na léčení jednoho pacienta ročně cca 3200 Euro, u nás 1200 Euro( 300 mld Kč celkem), tam je spoluúčast 25%, u nás 14%- pouze na léky. V HDP je to u nás 7,2%, v Rakousku 12%. je zázrak , že při tržních vstupech ( ceny léků, přístrojů, zdrav. materiálů. nájmů, energií, služeb...) a regulovaných příjmech- okrádání tzv. soukromých lékařů a nemocnic, že to ještě funguje. Ale funguje to jenom díky nízké ceně práce, nedobrovolnému sponsoringu zdravotníků. V současné krizi- hlavně personální a finanční a náznaků změnit tento socialismus ve zdravotnictví, ze strany politiků, tak můžeme jenom očekávat zhoršování a nakonec ten rakouský systém po 30 letech zkopírovat.

V. Kain 27.3.2019 13:42

Re: souhlas a dodatek

Valná většina rakouských důchodců si nechává dělat zuby v sousedním Maďarsku.V Maďarsku je příjde 1implantát (kompletně) cca 600 euro.Doma za stejnou práci 3x tolik.I u nás se pomalu blížíme k rakouským cenám,ale pokud jde o platy,tak jsme 3x dole.Kdo ví kolik by si řekl pan Šmucler za implantát s protetikou.Typuji to na 30 tisíc.

O. Prokop 27.3.2019 15:00

Re: souhlas a dodatek

ano. A jsme u toho. Rakouský důchodce nechce klapačky, nechce implantát z Rakouska za 1500 Euro, tak jede do Maďarska. U nás ( tedy dle Vás u Šmuclera) by zaplatil 1200 Euro. Neznám, jestli je v Rakousku i připojištění na implantáty, tedy jestli mu krankenkasse refunduje nějaké náklady zpět. U nás nic takového není. V každém případě, ale ten implantát stojí stejně v Rakousku, Maďarsku i v ČR, rozdíl je v ceně práce. Pokud ale sledujete, tak v Maďarsku je na tom zdravotnictví ještě hůře než u nás.

J. Pleva 27.3.2019 11:56

Nechápu

proč se někdo zajímá o mínění takového Romana Šmuclera? A jak je možné, že je předsedou stomatologické komory? Jeho neustálá středověká propagace amalgámu na zubní plomby ukazuje na do nebe volající inkompetenci! Stále ještě zastává předpotopní názor, že zuby se mají plnit tím nejjedovatějším kovem, který existuje, rtutí, a nezajímá ho, kolik lidí trpí otravou rtutí z korodujícího amalgámu. O tom neví a nechce vědět nic. Má také akcie výrobců amalgámu, nebo jen zastává překonané stanovisko zubní profese, která zachraňuje svou mizernou pověst? Zřejmě se mu stále daří oblbnout spoustu lidí.

O. Prokop 27.3.2019 12:32

Re: Nechápu

Český pacient má takový materiál v zubu, za jaký mu přicmrndává jeho pojišťovna. Víte o tom, že cena toho vašeho vzpomínaného amalgánu je vyšší, že zaplatí pojišťovna? A to má platit ten rozdíl zubař ze svého? Český pacient nechce kvalitu, on chce, aby to bylo zadarmo a doufá ( nebo se vzteká, že si celý život platil pojištění), že mu tu kvalitu někdo zaplatí ze svého. A to je o té svobodě. 2/3 občanů ČR svobodu ani nepotřebují, oni potřebují, aby všechno za ně řešil stát. Víte, že nejlepší chrup v Evropě mají Švýcaři? Tam si všechno platí cash. A podle jejich individuální smlouvy s opravdovou pojišťovnou ( spoluúčast 0-100%) jim pak pojišťovna refunduje peníze zpět. Když máme socialismus ve zdravotnictví, tak za ty peníze více čekat nemůžeme a je nemorální chtít na peníze na Fabii požadovat Superba

R. Langer 27.3.2019 15:37

Re: Nechápu

Ne, cena amalgánu fakt není vyšší než vám zaplatí pojišťovna, protože jsem se o tom bavil se svou zubařkou, a ta na to zrušení nadává, protože nebude moct lidem levně spravit zuby. Zato moc dobře vím, proč vám to váš zubař tvrdí, a velice dobře vím, že zdaleka není sám.

Mně moje nová stará paní zubařka udělá bílou přední plombu za 350,-Kč, a nový zubař místo mé původní paní zubařky (už je v důchodu) za to chce 3000. A materiálem to fakt není, věřte tomu.

Zubaři jsou pěkní filutové, dávejte si na ně dobrý pozor.

R. Langer 27.3.2019 15:31

Re: Nechápu

Jo? Kolik osobně znáte lidí trpících otravou rtuti z korodujícího amalgámu? To by mě fakt zajímalo. :-D

Nemelte kraviny, je to nesmysl.

J. Pleva 27.3.2019 17:49

Re: Nechápu

Z vaseho tonu vidim, ze jste toho o veci "hodne" prostudoval. A taky vim, kdo tady "mele kraviny"...

Ja jsem takovych obeti osobne potkal par tisic, a mnohanasobek postizenych jsem nepotkal osobne, ale vedel o nich.

K. Salajka 27.3.2019 10:26

A Zikmund

šelma ryšavá měl jistě také skvělý chrup.

Zapomeňme na trapný český nacionalismus. Dokažme že

jsme odevždy byli aktivními podílníky na skvělých výhoncích nacionalismu německého, pruského buršáctví, mírových misí na bodácích ke všem sousedům. Turnéři jsou naši víc nežli Sokol a Masarykovy spisy o potýkání s Němci jsou jeden velký blud.

K. Janyška 27.3.2019 9:07

Šmucler má pravdu. Avšak jen a výhradně vzděláním platnými

informacemi o lidském světě. O těch však ví úplný hovino... Dzp.

I. Širůček 27.3.2019 16:17

Re: Šmucler má pravdu. Avšak jen a výhradně vzděláním platnými

Zatímco Kajan studoval, a už o tom ví (podkérkonošsky řečeno) pérd ! Sláva mu !

P. Portwyn 27.3.2019 9:02

Prostě lhář

"Naopak máme jich skoro nejvíce na světě a bezmála dvakrát více na

obyvatele než sousední Rakousko. 96% obyvatel České republiky má svého

zubaře do pěti minut jízdy autem. Problém mohou mít obyvatelé některých

odlehlejších oblastí, například vojenských újezdů."

Pro moji dceru (18 let) už rok marně sháníme zubaře. Nežije v žádném "vojenském újezdě" ani v "odlehlejší oblasti", ale v okrese Semily, o němž se pan Šmucler mediálně již vyjadřoval. Pravidelně jezdí do Turnova. Syn sehnal zubaře až v Liberci, což fakt není "pět minut autem". Ve stejné situaci je řada dalších lidí od nás.

M. Mikulec 27.3.2019 9:49

Re: Prostě lhář

Pan doktor zase průměruje z Prahy?

P. Portwyn 27.3.2019 21:44

Re: Prostě lhář

Myslím, že úplně normálně kecá.

O. Prokop 27.3.2019 12:53

Re: Prostě lhář

Řešení je jednoduché: Žádejte své politiky, aby to, co zaplatíte u zubaře- t.j. když už budete opravdovým klientem a ne prosebníkem, žadatelem, aby ty peníze Vám Vaše pojišťovna refundovala zpět. Na to potřebné uzákonit, aby smlouvu s pojišťovnou měl občan- volič- pacient.

P. Portwyn 27.3.2019 21:43

Re: Prostě lhář

A to přivede zubaře na Semilsko?

Lidé by i platili, kdyby museli, jenže ti dentisté prostě na venkov nejdou.