24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Společnost utopické politiky jistě odstaví

Rozhodně je to dnes opravdu mnohem horší. Už je ten příšerný deficit státního rozpočtu, jistěže to zavinily nezbytné výdaje za opatření proti covidu, ale jakou část z celkové útraty promrhala neschopná a nepřipravená státní správa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Johnová 9.9.2021 22:21

Kam a proč zmizelo tlačítko "Doporučit"?

M. Salaquarda 9.9.2021 17:35

v plynu se spaluje jiný uhlík než v uhlí?

J. Jurax 9.9.2021 19:42

Ano.

Je to uhlík jiný, lepší, CO2 při jeho hoření vznikající se skleníkového efektu zásadně neúčastní. Aspoň si to zjevně myslí zelení blbečkové tuzemští i z brusele.

L. Kubeš 9.9.2021 16:55

Británie - koronavirus: " On ten počet úmrtí je zanedbatelný, 35 za den..... "

Přeji příjemný pobyt v nemocnici !!!

P. Černý 9.9.2021 15:21

Ono to zchudnutí Západu má svoji logiku.

Když vidíme, že Němci mají mít minimální mzdu ve výši našich 45000 korun, pak není divu, že se v Německu už po dvě generace téměř nic podstatného nevyrábí. Aspoň, co se týče výrob náročných na pracovní sílu. Co z toho plyne? Katastrofalni úpadek kvality a práceschopnosti lokální pracovní síly. A zcela zásadní změny ve struktuře společnosti, kde nutně začnou převažovat prázdni a falešní žvanilové nad pracanty schopnými a ochotnými řešit problémy. A taky v případě potřeby připravenými bránit své rodiny a sami sebe

Vývoj to je logický. Ale jak tomu přijdeme my, kteří máme oproti Němcům platy s bídou třetinové?

J. Prikner 9.9.2021 11:19

Politici realizující fanatické plány EU budou jistě odstaveni, je problémem zda dříve, než stačí nadělat miliardové škody a bídu nebo později jako důsledek jejich katastrofického hospodaření. Čím dříve , tím lépe, ale odstavení po špatném konci bude mít i hrozivé důsledky pro všechny- pro lidi i pro tyto politiky. Jak konstatoval pan prezident "odstavit politiky lze volbami nebo i kalašnikovem" a toho bych se nechtěl dočkat.

P. Pepax 9.9.2021 11:34

Nemusí se hned střílet, stačí jak budou mít strach a to nejen o své koryta..

J. Jurax 9.9.2021 19:45

Lze i defenestrovat. U nás je to vlastně tradiční.

V bruseli jsou paláce EU dostatečně vysoké a dopadové plochy vesměs dostatečně tvrdé.

J. Pavelka 9.9.2021 11:15

Až na to že Hořejší žádný vliv nemá...

J. Nevrkla 9.9.2021 10:37

Měli bychom alespoň definovat, proti komu máme posilovat obranu. Aby bylo jasné, jaké zbraně budou potřeba. A pokud zchudneme, jak autor předpokládá, lidí bude dost. Pro chudé lidi se méně vyrábí a nemohou si dovolit mnoho služeb. Problém bude opačný, kde se lidé mohou zaměstnat.

V. Povolný 9.9.2021 10:26

Ano, společnost utopické politiky nakonec odstaví. Otázka je, za jak dlouho, co to bude stát a co to se společností udělá. Demokracie má na kahánku už teď, Zásadní rozhodnutí dělají nevolení politici v Bruselu. My jen kýveme hlavou jako houpací kůň. Až tohle praskne, tak to vůbec nemusí být sametové.

Nemyslím, že jsme až tak závislí na Americe, tam mají dost starostí sami se sebou. Na lámání chleba by došlo, kdyby se ambiciozní Putin osmělil a troufl by si vyskočit na některého slabšího člena NATO. Pak by se ukázalo, kdo je kdo. Ne že bych si to přál, ale v konextu vývoje politických událostí to nepokládám za nemožné.

S. Zemitý 9.9.2021 9:26

S 99,8% šlánku se dá souhlasit, ale poslední větu musel autor napsat po dvoudenní přestávce, kdy už jako postarší člověk zapomněl, o čem jsou dva předchozí odstavce. Nebo pod vlivem. Mít za zády dnešní USA není výhra už dnes, přičemž výhled na vývoj jejich stavu je všechno, jen ne povzbudivý. I kdybychom zbrojili jako Izrael, proti Rusku nemáme nejmenší šanci. Ani Poláci ne. Takže aspoň budeme přikupovat letouny Casa, abychom mohli přiložit svým půlprocentním podílem ruku k zase nějakému emerickému vývozu demokracie ? Co kdyby je napadlo tu jejich demokracii vyvézt do Ruska ? Budeme našimi výsadkáři demokratizovat Voroněž ? Novgorod ? Ufu ? Mimochodem, v Kanadě už se začaly pálit knihy: dám krk na to, že do konce roku budou i v USA. www.seznamzpravy.cz/clanek/chysta-se-svet-na-valku-za-zbrane-utraci-staty-porad-vic-71298. Věděl bych, na jaký boj se připravovat, ale napsat to sem by znamenalo riziko doživotního banu.

J. Jurax 9.9.2021 19:49

Ano.

Myslíte tedy, že je lepší nezbrojit a preventivně poslat k báťuškovi Putinovi poselstvo s dary a prosebnou suplikou, aby nás nenapadal?

P. Milan 9.9.2021 9:16

"Největší průšvih Babišovy vlády je neschopnost stavět dálnice a vymyslet projekt na stavbu státních bytů."

Státní byty nééééééééé! Že to stát neumí, to už víme dlouho. Uvolnit předpisy tak, aby se dalo stavět!

"S covidem je nutno žít tak jako s chřipkou, při dostatečně proočkované společnosti o nic nejde."

No jo, ale vyplašeným lidem se do očkování nějak nechce. Současná proočkovanost ještě nestačí.

"Měla by bojovat s inflací a utopií Zeleného údělu. Od další Babišovy vlády ale nelze čekat vůbec nic a opozice se na vládě nedohodne."

Nejen že se opozice neshodne, ale zatím s tím EUnijním blázněním spíš souhlasí, než že by bojovala.

A. Renjascu 9.9.2021 9:33

60% naočkovaných a 1,7 mil oficiálně s prodělaným Covidem a neoficiálně až 50% populace. Co byste ještě chtěl víc? Snad ne totalitních 100%.

P. Černý 9.9.2021 15:27

Pak nebude materiál. A stavět se bude, kde koho napadne. Zničí to krajinu a poškodí zemědělství. Lidi se boji inflace a nemají do čeho investovat. Investice do nemovitostí vidí jako jediné řešení, i když už jsou zjevně nehorázně předražené. Zvýšit úrokové sazby, zdanit spekulativni byty a pozemky apod.

K. Baziková 9.9.2021 9:04

Hořejší není epidemiolog, ba ani lékař, Hořejší je biolog a imunolog.

P. Milan 9.9.2021 9:17

Nicméně do toho kecá, často a rád a s tím panikařením není sám, třeba takový Kubek je podstatně horší.

U Hořejšího jsou úsměvné jeho výlety do politiky a ekonomiky. Obvykle totálně vedle.

J. Pavelka 9.9.2021 10:00

No oni i lidé teoreticky mnohem fundovanější jsou kolikrát " úplně vedle", v politice nemá nikdo patent na rozum a i ekonomie je zčásti pavěda...

J. Novák 9.9.2021 0:46

krize EE a rozvrat je cíl, k němu nás dostanou za jakoukoliv cenu, není šance zkáze zabránit???

copak je možné namísto využívání vazební energie prvků řízenou štěpnou reakcí pěstovat na polích ELEKTŘINU 1000 000x MÉNĚ EFEKTIVNĚJI A 5X DOTOVANOU???UO2 dobýváme hornicky, BioVsázku pěstujeme na polích, na 8000GWh/rok z BPS je nutné minimálně 1000 000 ha Orné Půdy, a takové šílenosti zničí každou společnost, i velkou část EU,......do AGF patří i dodavatel technologií na BPS, proto zoufalé výsledky jednání v EU k čerpání 180 mld.Kč z plánu obnovy,...a jádro nesmí být podpořeno!!!