26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Skončí to diktaturou

S bývalým tajemníkem prezidenta Václava Klause a spolupracovníkem IVK Ladislavem Jaklem nejen o Evropské unii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Erat 13.7.2016 10:21

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Jste opravdu eurohurvínek. A na všechno potřebujete papír, a návod k použití. Británie nemá ústavu, od roku 1215 má listinu Magna charta libertatum, tedy takový soupis zvykových a lidských práv. Z toho vychází řada ústav států světa - např. USA. Takže britové nemají žádný důvod psát nějáké zbytečné komentaře, zvyková a demokratická práva v kolébce demokracie platí i bez zbytečných papírů. To jenom v EU a u nás musíme zvláštní zákon na každý prd.

R. Langer 13.7.2016 10:15

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Ale kulový...

R. Langer 13.7.2016 10:14

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

A tohle že jim nikdo neřekl? Nebo to jenom jaksi někdo nechce slyšet?

R. Langer 13.7.2016 10:13

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Tak když jsou výsledky zcela jasné a nikdo je nezpochybňuje, proč vůbec nějaká petice vznikla? Můžete mi to vysvětlit?

M. Pivoda 13.7.2016 10:12

"petice požadující opakování fotbalového zápasu"

Takovou petici vůbec není třeba podávat, protože fotbalové zápasy (šampionáty) se periodicky opakují každý rok, nebo každé čtyři roky. Zcela přirozený proces.

Totéž ale neplatí o národním referendu. Tam se (dosud) předpokládá, že lidé (občané) jsou geniální již od doby svého zrodu, že u nich neprobíhá žádný proces učení, protože od svého zrození již všechno ví. Také se nepředpokládá žádná generační obměna národa - nikdo neumírá, nikdo další se nerodí - nepřichází tedy lidé s jinými názory.

Takže zlepšíme tento evidentně chybný stav a zavedeme periodická referenda? Z pohledu řízení státu nebo soustátí (jako je EU) by taková periodická referenda představovala velké nároky na řízení (které by naši stávající reprezentanti v EU asi nezvládli). Technologicky je tento styl řízení sice proveditelný (žijeme přece v technologické době, internet věcí již ťuká na dveře), ale lidsky by nám takový postup dal pořádně zabrat. Proč? Jedna ze základních lidských potřeb je právě potřeba jistoty.

V každém případě by stála za promyšlení inovace systému řízení stávajícího soustátí (EU) i státu (Česko) než vyskakovat někam do neznáma.

R. Langer 13.7.2016 10:12

Re: Harmonické souznění dvou

Jo jo, když to říká pátá kolona, ozvěna bůhví koho, tak tom určitě něco bude. :-D

E. Erat 13.7.2016 10:04

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Aha, takže demokrat nemůže říct, že je někdo blbec, nebylo by to korektní, že. Takže korektní eu- oprava: petenti jsou trochu opožděnější ve vývoji, mdlého rozumu a celkově duševně utluměnější. A proto jim, až ex-post došlo co vlastně brexit znamená. Respektive, co vůbec znamená referendum, jaké jsou jeho podmínky atd. A mělo by jím být vyhověno, a referendum znovu vypsáno. Jako když nesvéprávný člověk něco podepíše, nebo naopak nepodepíše tak to neplatí. Až, nás budou miliony....., to si můžete zpívat i s těmi petenty.

J. Šimek 13.7.2016 10:03

Re: Lzipater Halík nikdy nemá pravdu...

Proč jste s tím neuspěl u soudu?

J. Šimek 13.7.2016 10:02

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Ale pochopil - selektivní svoboda a demokracie v podání IVK ...

E. Erat 13.7.2016 9:54

Re: Bože to jsou otázky.

U Babiše ( i když ho nemusím a nevolím) to ještě chápu. Pro jeho ekonomické zájmy je jistě členství v EU lepší variantou. Dokonce mi překvapuje, že netlačí ze stejného důvodu na přijetí eura. Takže ze svého pohledu se chová pragmaticky. Ovšem u Sobotky je to čistě strach o koryto, třeba doufá ( jakož i Zaorálek), že když budou k EU a jejím představitelem dostatečně servilní, tak dostanou nějákou dobře placenou funkci, jako Tusk apod.

J. Šimek 13.7.2016 9:49

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Například: Referendum je platné. Retroaktivita návrhu zákona k opakování referenda s jinými pravidly je nepřípustná.

J. Šimek 13.7.2016 9:47

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Demokrat samozřejmě kritizovat může - obsah. Bolševicky se navážet do petentů (dokonce mnoha miliónů), to ale demokrat nedělá. To vy s chutí ale děláte ...

J. Šimek 13.7.2016 9:44

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Petice výsledek nezpochybňuje ... takže vaše poznámka je k prdu.

V. Kain 13.7.2016 9:41

Re: Bože to jsou otázky.

Jak je od pana Jakla, tak je to vždycky špatně, že pane Valento.Pokud tady budou ve vládě socani a Babišové tak se žádné referendum vypisovat nebude.Oni vědí jak by to dopadlo a mají z toho husí kůží jako štamprlata.

S. Netzer 13.7.2016 9:39

Harmonické souznění dvou

"novinářů", aneb kremelské ozvěny v ČR.

"Rozhovor" nepostrádá obvyklé nezbytné ingredience pro tento druh "žurnalismu", jako jsou hanění EU a jejich "pohlavárů", diabolizace Monsignore Halíka a na druhé straně zdůrazňování ruské mírumilovnosti (ruské "výdaje na obranu jsou menší než třeba samotné Británie", což je evidentní lež http://books.sipri.org/files/FS/SIPRIFS1604.pdf).

E. Erat 13.7.2016 9:15

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

A on demokrat nemůže něco kritizovat ? Když to považuje za hovadinu, a když to hovadina opravdu je, jak píše správně pan Langer níže. I to je součástí svobody. Nebo se nesmí nic kritizovat ? Jako za bolševika, že. To by Vám eurobolševikům vyhovovalo. Trvat si můžete na čem chcete, jste zajímavý asi jako .ovno u cesty. Lépe se mu vyhnout, aby se člověk neušpinil.

M. Valenta 13.7.2016 9:01

Bože to jsou otázky.

Jak z Rudého práva. Ti dva se museli zpotit, než tohle dali dohromady.

M. Prokop 13.7.2016 9:00

Re: A zas olizuje ruskou řiť

Jen se pane Malečku z toho neposerte, že někdo (IVK) nemá názory stoprocentně shodné s vašimi.

Já s nimi stran Ruska nesouhlasím, ale to je celkem běžná věc. Ještě jsem nanarazil na nikoho, s kým bych se shodoval na 100%.

M. Prokop 13.7.2016 8:57

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Už zase .... jste nepochopil?

B. Novacek 13.7.2016 8:55

Re: Lzipater Halík nikdy nemá pravdu...

...neb je to deformovany pokrytecky blekota! A ohledne te nekompetentnosti naroda byste se, Mrazku, mel trochu poinformovat ohledne zmanipulovaneho referenda o vstupu CR do EU...vite, ze uredni formulare s hlavickou a logem EU byly natistene a pripravene davno pred hlasovanim?...jako vzdy hlasate nesmysly o prdu,...ze vy jste potomkem nechvalne znameho severoceskeho vraha Mrazka?

R. Langer 13.7.2016 8:53

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

A jak si tu konkrétní argumentaci k obsahu představujete? Dejte nějaký příklad, prosím.

R. Langer 13.7.2016 8:52

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Zamrzlý bolševik je leda tak ten, kdo zpochybňuje regulérní výsledek právě proběhlého referenda 24 hodin po jeho konci, a ješte u toho má plnou hubu demokracie. To je taková typická bolševická vlastnost. Ale na to už soudruh nemá mozek, aby to dokázal pochopit. :-P

J. Šimek 13.7.2016 8:52

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Obsahově je ta petice hovadina, ale mě vadí, že hubou mesiáši svobody považují petici za projev několika miliónů hlupáků a její regulérnost minimálně relativizují. Zas je to jen bolševická strategie dehonestace petetů, místo argumentace k obsahu...

J. Šimek 13.7.2016 8:45

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Přečtěte si první dva odstavečky. Zesměšňování, ohlupování, relativizace. A vy to samé - "hlupci jsou ti petenti."

Houbeles - i debilní, ale ze zákona regulérní petice musí demokrat považovat za normální součást svobody.

Vaše postoje + postoje IVK jen ukazují na to, že o svobodě a demokracii mluvíte jen, když je po vašem.

Trvám na tom, že jste pro svobodu jen hubou, ale mentálně jste zamrzlí bolševíci...

J. Schwarz 13.7.2016 7:42

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Ale jo, já bych s "petenty" souhlasil. I s jejich návrhem podmínek platnosti referenda. Jen by to jejich "nové" referendum podle jejich podmínek nemělo být opakováním referenda o opuštění EU ale mělo být novým referendem o opětném vstupu Británie do EU, popřípadě o neaktivaci článku 50 Lisabonské smlouvy.

P. Maleček 13.7.2016 7:42

Re: Vy z té americké nemůžete vylézt...

Vám k tomu kohokoliv označit za amíckého řiťolezce stačí když se řekneže 1+1=2. Proto, že to amící tvrdí taky.

E. Erat 13.7.2016 7:35

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Jako vždy jste zcela mimo mísu. On tu petici někdo nepřipustil ? Ona neproběhla ? Byl za její podpis někdo zatčen ? Tato zcela zbytečná petice proběhla, ale vláda UK na ní nebere zřetel. Taky proč by měla, proběhlo řádné a demokratické referendum, a jeho výsledek nikdo nezpochybnil. To, že se těm co prohráli výsledek nelíbí, nebo že někdo byl líný a referenda se nezúčastnil a teď toho lituje, nebo že změnil názor je možné a běžné. Ale, referendum je platné Takže se podle něj vláda zařídí a zařídila. Mastit nesmyslné internetové petice o čemkoliv můžete i v ČR. A taky jich je tady dost. A také nikoho nezajímají. Pokud neporušuje taková petice zákony ČR. Ten příměr s peticí o opakování fotbalového zápasu je dobrý, aspoň je vidět jací hlupci jsou ti petenti v UK, kteří neunesli prohru. Stejní hlupci jsou i ti, co je podporují u nás i jinde.

J. Šimek 13.7.2016 6:56

Re: Halík má pravdu...

Nikdo nehrozil Klausovi šibenicí. Klaus v souvislosti s Lisabonskou smlouvou měl dvě možnosti. Zachovat se, jako chlap, rezignovat a nic nepodepisovat nebo zradit vlastní názor a podepsat. Zvolil to druhé...

J. Šimek 13.7.2016 6:51

Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

referenda je nepřípustná, že? Chytráci ...

P. Selinger 13.7.2016 6:40

Re: Halík má pravdu...

Národ ? Nebo jen levičáci ?