26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Skončí to diktaturou

S bývalým tajemníkem prezidenta Václava Klause a spolupracovníkem IVK Ladislavem Jaklem nejen o Evropské unii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Erat 13.7.2016 15:23

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

To už jste opravdu klesla tak hluboko, že zpochybňuje rozhodnutí Ústavního soudu Rakouska. O jaké úporné snaze to píšete, měli pocit a ÚS Rakouska potvrdil, že oprávněný, že ne vše bylo při volbách halal. Podání žádosti o přezkoumání čehokoliv je běžná a demokratická záležitost, pokud si dobře pamatuji tak i SRN si nechala posvětit LS jejich ÚS, stejně jako ČR. A jistěže, doufají že dopadne další kolo správně podle nich, proboha v co jiného by měli doufat. Možná to totálně projedou, ale jak řekl odstoupivší rakouský president, aspoň to nikdo nebude moci zpochybňovat. A o to snad jde, nebo by mělo jít pokud je člověk demokrat. A v tom bude asi to jádro pudla, eurohurvínci jsou po brexitu zoufalí. A oprávněně, EU bez UK již nikdy nebude tou EU, která byla vyprojektována. Když z baráku vyndáte jeden se základních pilířů, tak může někdy ještě jakž-takž stát, ale jakmile by se odlouply další části tak nastane jeho destrukce. A Rakousko by mohlo být další cihličkou.

S. Netzer 13.7.2016 15:18

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

Podezření na chybné otvírání obálek?

S. Netzer 13.7.2016 15:15

Snad jen jedinec

postižený sníženým intelektem může napsat, že "západní státy EU se budou islamizovat a demokratickou cestou tam může být nastolena islámská diktatura".

Tentýž mente captus se v jednom za svých dřívějších článků ptal druhého šaška z hradní partičky, Hájka, jestli by "nepomohla naší bezpečnosti a ubránění suverenity vlastní jaderná zbraň".

http://neviditelnypes.lidovky.cz/rozhovor-unie-se-rozpadne-evropska-i-americka-f42-/p_politika.aspx?c=A101118_225030_p_politika_wag.

S. Donát 13.7.2016 15:10

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

Pro Vás jsou rozhodnutí rakouské justice úsměvná? Nedodržování pravidel při sčítání hlasů Vám nevadí?

S. Netzer 13.7.2016 15:00

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

Měl jste jistě na mysli úpornou snahu rakouské FPOe o zrušení výsledků druhého kola prezidentských voleb. Je skutečně velmi úsměvná. Zřejmě doufají, že výsledek opakované volby "dopadne správně podle nich".

M. Pivoda 13.7.2016 14:44

Občanské vzdělávání?

Řešením pro příště by proto mohlo být tu kvalifikaci hlasujících občanů zvýšit.

Já jsem pro průběžné zvýšování občanské kvalifikace občanů (už Václav Havel povídal něco o potřebě občanské společnosti), ale názory na Neviditelném psovi diskutujících důchodců se mi, bohužel, jeví jako neměnné v čase. Je to snad tím, že "starého psa novým trikům nenaučíš"?

F. Houžňák 13.7.2016 14:38

"Petent" je krásné slovo,

francouzsky péter znamená "vypouštěti větry", tedy familiárně, a tak mi to "petent" vždycky připomene.

S. Donát 13.7.2016 14:22

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

No mně příjde docela úsměvné, jak se někteří lidé snaží o to, aby se hlasovalo tak dlouho dokud to nedopadne správně podle nich. A není to poprvé, že. Jestli Vám vadí, že se k tomu vyjadřuji, tak je mi to u řiti.

J. Šimek 13.7.2016 13:38

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Too jste tu svoji nekonzistenci báječně vysvětlil :o)

S. Netzer 13.7.2016 13:36

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

"Britů s tím správným názorem" byla v referendu o brexitu většina, tak musíte rýt alespoń do jakési internatové petice a do korespondenčního hlasování.

Bez rytí a kverulování se někteří neobejdou.

J. Hejmala 13.7.2016 13:22

Referendum nebude

Nebezpečí podle jeho názoru spočívá v tom, že lidé naprosto nekvalifikovaní rozhodují o věcech, kterým vůbec nerozumějí.Ato je zcela spravné. Představte si že takovej buran jako je Donát ( alias Vyvadil nebo Sesrat alias Erat měli rozhodovat o tom čemu vůbec nerozumi a vědi prd....

S. Donát 13.7.2016 13:16

Re: Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

Pokud něco vnímáte jako hloupé, nemusí být nutně chyba na straně nositele té myšlenky / toho názoru. Taky by to mohlo být u Vás. Jen upozorňuji, lidé na to často zapomínají...

S. Donát 13.7.2016 13:14

Re: Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

No Britů s tím správným názorem bylo evidentně málo, tak přispěchali nějací zahraniční pomocníci. Něco jako korespondenční hlasování :-))).

J. Václavíková 13.7.2016 13:01

Re: Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

Hloupost nazvu vždy jen hloupostí, ostatně, na přílišnou korektnost tu ponejvíce nasazuje vaše skvadra, ale za nepřátele nepovažuji nositele jiného názoru, nýbrž účelového a vědomého demagoga. Kterým právě ti méně chytří tak snadno sedají na lep.

R. Langer 13.7.2016 12:57

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Ne, ve vašem. Co jste sem sám dal. :-P

F. Houžňák 13.7.2016 12:49

Mně se moc líbí, jak tady někteří argumentují,

že "petice proti referendu nebyla připuštěna". Taky jsem ji podepsal, ač neobčan GB, a včera jsem dostal mail, že "You’re receiving this email because you signed this petition: “EU Referendum Rules triggering a 2nd EU Referendum”" a že se na výsledky můžu podívat pod nějakým linkem, a dneska mi píšou, že se o petici bude 5. září ve 4:30 diskutovat. Jinými slovy, petici mohl podepsat kdokoliv a jeho hlas byl v těch 4.5 miliónu započítán.

J. Schwarz 13.7.2016 12:48

Re: Halík má pravdu...

Klausovi možbá ne, ale Topolánkově vládě odboráři šibenicemi vyhrožovali aniž by to u sluníčkářů vzbudilo jakékoliv rozhořčení...

J. Schwarz 13.7.2016 12:46

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Upřímně řečeno pane Šimku vám se nezdá že většina toho, co se v souvislosti s brexitem objevuje v mainstreamových médiích je propaganda a sprostá manipulace? Vždyť pokud jsou ti britští mladí "proevropané" tak vzdělaní, tolerantní, kreativní a multikulturní nebude jim činit žádné potíže přesídlit na kontinent a požádat tamní vlády o občanství a pas. Xenofilní a multikulturní Evropané je přivítají s otevřenou náručí neb 1) jejich hlavní motivací je Láska 2)když vítají jako spásu před demografickou katastrofou i negramotné araby a černochy musí být "vzdělaná britská mládež" darem z nebes. Ledaže by to s tím "vzděláním" nebylo až zas tak horké a spíš než o odborníky jde o ideologické misionáře "zelenosti" a boje proti CO2, kteří nechtějí do EU ale touží o přes EU přefiltrované dotace do svých neziskovek.

R. Langer 13.7.2016 12:12

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Hm, o tom, kdo tady čím kroutí, ať si udělají názor ostatní, ale já to tedy určitě nejsem. A určitě nedělám z lidí s jiným názorem nepřátele, ale u vás si tím nejsem tak jistý.

R. Langer 13.7.2016 12:08

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Nejsem si zcela jistý, kdo tady ze sebe dělá troubu. Raději bych to moc nerozebíre.

R. Langer 13.7.2016 12:06

Re: Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

Jsem rád, že lidi s opačným názorem nepovažujete za nepřátele a respektujete jejich demokratickou volbu, třeba pana prezidenta a podobně. A určitě byste je nedehonestovala, například nějakými hanlivými přívlastky a tak, že? ;-)

R. Langer 13.7.2016 11:42

Re: Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

Vy asi fakt máte nějaký problém, ale začínám tušit, že s nějakými petenty to ve skutečnosti vůbec nesouvisí. :-D

J. Šimek 13.7.2016 11:41

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Vaše reakce jsou už jen šťourání klacíkem ve vašem vlastním h.v.ě. Obsah 0.

J. Václavíková 13.7.2016 11:41

Re: Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

Že se ještě divíme, vždycky to byli demokrati vocaď pocaď, respektive správné jen to, co se jim v daném okamžiku hodí do krámu. Ale fámulové jim to žerou, a o to jde!

M. Valenta 13.7.2016 11:39

Re: Bože to jsou otázky.

Přečtěte si komentář pana Jůna, to je o něčem jiném než Jaklovy konstrukce.

Pane Kain, referendum jedni chtějí a druzí ne, záleží na okolnostech. Většinou je však z velké části ovlivněno emocemi, nedostatkem informací či neschopností je posoudit. Určitě se dočkáte situace, kdy si referendum přát nebudete. Britům nepřeju nic špatného ( už proto, že tam žije část mé rodiny), ale ruku na srdce, nemáte také dojem, že většina lidí si brexit vlastně nepřálo a to jak z politiků (Johnson, čistě osobní politický kalkul)tak mnozí co to tam hodili jako protestní hlas a o těch co nepřišli vůbec ani nemluvě.

J. Šimek 13.7.2016 11:38

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Vy dokážete kroutit věci, taky pěkně po bolševicku.

Petice byla zákonná, takže termín euroextrémismus je blbost.

Petice byla řádně vypořádána a petenti takový závěr přijali. Žádné exytrémistické akce se nekonají a vy jen děláte z lidí s jiným názorem nepřátele. V hubě svoboda, v hlavě bolševík, na tom jste s IVK celkem stejně.

R. Langer 13.7.2016 11:36

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

Jestli zesměšňování kohokoliv považujete způsob selektivní svobody a demokracie, tak si dávejte velký pozor, až budete někoho zesměšňovat vy. Rád vám to osobně připomenu. A já osobně mám na věc zcela jiný názor, takže vy si sice můžete myslet co chcete, ale já to vidím úplně jinak.

J. Šimek 13.7.2016 11:33

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

To jste ale před tím těžko mohl napsat "Nikdo se do nich nestrefoval, dokud jste s nimi nezačal". Už ze sebe jen děláte troubu, pane...

J. Šimek 13.7.2016 11:31

Vítězové referenda dávno vzali kramle od odpovědnosti,

ale podle IVK jsou problém petenti zákonné petice, které označuje za extrémisty.

IVK obecně považuje lidi s jiným názorem za nepřátele v pevné shodě s Milošem Zemanem a tím se jen kruh OPO-smlouvy a prognosťáku uzavírá.

S. Donát 13.7.2016 11:29

Re: Plná huba svobody, ale petice proti výsledku

:-)