20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Žižka 6.11.2008 11:30

Americké tajné služby opět selhaly-agent KGB presidentem!!!

Americké tajné služby opět selhaly-agent KGB presidentem!!!  Marx-leninská matka Obamy, jako agentka KGB a militantní feministka, rozvracela nejenom USA, ale pod krytím obránkyně lidských práv i Indonésii a jako špiónka KGB pomáhala v Indonésii k útěku komunistům po nepodařeném komunistickém puči. Hodně by nám o tom mohl vyprávět Jiří Dienstbier (GRU), který se na tomto neúspěšném puči rovněž podílel a napsal o tom knihu... Obamová, jako správná revolucionářka a feministka,  se o svého syna Baraka - na rozdíl od komunistů - prakticky vůbec nikdy nestarala, ale vychovávali ho její bílí rodiče. Ti špiónovali v Honolulu pro KGB největší americkou vojenskou základnu v celém Tichomoří (rodiče tam odešli z kontinentu pod záminkou, že tam její otec chce založit obchod s nábytkem, do kterého - v případě amerických námořních důstojníků - vkládalo KGB odposlechy.) Biologický otec Obamy pomáhal budovat jako marx-leninský ministr  socialismus v Keni, nakonec se téměř upil k smrti, ale zemřel v autohavárii. S druhým manželem, nevlastním otcem Obamy, se jeho matka seznámila na kurzu ruštiny (!!!) v Honolulu, pak s ním jela zachraňovat komunisty do Indonésie, ale i  s ním se zanedlouho po svatbě rozvedla.  Vše lze nalézt v anglické verzi na internetu, ale v českých "svobodných a nezávislých" masmédich KGB se o tom nedočtete ani slovo. 

L'ego 4.11.2008 22:14

Už samotná první věta je naprostá kravina

Ale když takovou kravinu rozšiřuje i viceguvernér ČNB, co pak můžeme čekat od pana Petříka, že.

Takže pro všechny izolacionisty: pokud vážně k něčemu dojde (a ono už došlo, akorát k nám to přijde tak za 5-6 měsíců), tak nám koruna vůbec, ale vůbec nepomůže.

U nás zatím problémy nejsou, páč se naše skvělé banky nenamočily do obchodování s CDOčky - proč by to taky dělaly, když mají jistý zdroj příjmů z triviálních poplatků za vedení účtu, že.

To ale v žádném případě neznamená že jsme imunní vůči tomu, co se děje kolem nás. Náš průmysl je např. velmi závislý na exportu celkem omezeného sortimentu zboží (auta a díly a stroje na jejich výrobu), po kterém v důsledku zpomalení (zastavení) růstu klesne (už klesá) poptávka. To pak ještě budou kecy...

Ravnagorac 4.11.2008 22:06

Už aby zmizela

SZ v propadlišti dějin. Bursík dobře vykonal své dílo.

stenly 4.11.2008 20:29

ekoteroristi

>-R^zelená je trává ale politika není hra. a hračí jako bursík a jeho mančaft to je třetí liga a výsledek nedal na sebe dlouho čekat toho bord..u co nadělali v této republice je až až. na všem je  ekologická dan  dřevo uhlí plyn elektrika drahší a drahší. tak si postavím větrnou elektrárnu pro vodu budu chodit k řece a topit nebudu. a volit budu zelené. to jedine že bych vypil flašku zelené a spadl na hlavu. zelení jsou jako policajti chránit a pomáhat chránit cigoše že džamilo a pomahát jen a jen sobě že pane bursíku

Jan 5.11.2008 11:28

Re: ekoteroristi

Kdyby 3. liga!Dnes již nejvýše 1.A třída s nadějí na další sestup.Problém je jenom v tom ,že v kopané se za takovéto situace mění nejenom trenér, ale zpravidla celé vedení!Jak ale vidno hráčům, ani fanouškům to v tomto případě nevadí.Oni totiž  trenéři, vedení a hráči mají svá koryta a korýtka zajištěna nejméně na dva roky a pak:"Po nás potopa!"Chudáci prostí "Zelení"!Co se ještě musí stát, aby se probudili!!

glos 4.11.2008 19:56

To jsou perly

nejsme náhodou proexportní ekonomika?

quasimodo 4.11.2008 20:13

Re: To jsou perly

No, když chceme exportovat tak musíme též minimálně stejně importovat. Co jinak dělat s penězy získanými z exportu?Tapetovat?

quasimodo 4.11.2008 19:39

Euro vs. koruna se deset let vyvíjí takto

http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-czk.en.html . Delší časová řada neexistuje. Trend je jednoznačný, kdo z toho dokáže vyvěštit, že bude euro dále posilovat zaslouží titul "věštec století"

quasimodo 4.11.2008 19:41

Re: Euro vs. koruna se deset let vyvíjí takto

P.S.: na grafu pak klikněte "na All" pro časovou řadu od vzniku eura

Magor Milda, Mgr. etc. 4.11.2008 17:34

Když eurozóna zakašle, dostane koruna zápal plic

neboť s eurozónou jsme už dávno srostli. Ten rozdíl je pouze v tom, že členové eurozóny mají plný úvazek, my pracujeme pouze na živnosťák. Nemocenskou a důchod si musíme financovat sami, není-li práce, utřeme huby. Proto blahopřeji Slovákům ke vstupu do první ligy! Novoroční ohňostroj tam bude opravdu oprávněný!

quasimodo 4.11.2008 19:30

Re: Když eurozóna zakašle, dostane koruna zápal plic

Magistře, docente etc., etc. .... pokud bude ekonomika eurozóny (zejména starých EU zemí) pokašlávat, jako že kašle už dlouho, tak je v celku jedno, s jakou měnou - měna to nezachrání. Ekonomika kašle primárně díky tomu že je líná (buď se nevyrábí dost, nebo se vyrábí nekonkurenceschopné zboží) a finanční problémy jsou až druhotné. Buďto vypěstujete tunu pšenice (jídlo mít budete) nebo nevypěstujete (jídlo mít nebudete), za kolik pak tu pšenici prodáte na trhu je druhotné. 

Vždyť ani pořádně nevíme jaký má být ten "správný" kurz. Těmi strašáky co se straší je, že koruna dopadne díky "finanční krizi" špatně. Co to znamená - že oslabí? To ale přece není špatné, bude se pak lépe vyvážet - Paroubek dokonce tvrdí, že "silná koruna je pro českou ekonomiku nebezpečná" (!!)

No a když posílí, tak je to dobré, pro všechny z nás co máme příjmy či úspory v korunách, což je většina populace. Všichni naříkají o těžkostech exportu při silné koruně - ale zkuste třeba založit českou filiálku v zahraničí. Bude to pro vás nákladnější při silné nebo při slabé koruně?

quasimodo 4.11.2008 19:35

Re: Když eurozóna zakašle, dostane koruna zápal plic

PS: Eurozóna (EU) je zatím první oblast světa,kde dostáváte peníze/dotace za to ne že něco vyrábíte, ale že nevyrábíte či nepěstujete : pšenici, cukr, víno, netěžíte uhlí atd. atd.

Jak dlouho myslíte, že tato ekonomická "logika" může ještě dlouho fungovat, než poznáme, že krám je vyjedený? 20 let? 50?

BM 5.11.2008 12:59

Re: Když eurozóna zakašle, dostane koruna zápal plic

S Eurozónou srostlí naštěstí nejsme, jak ukazuje graf o vývoji kurzu i ekonomický růst ČR ve srovnání s EU a jeho odhady pro další období. Takže je to ve skutečnosti naopak: když Euro dostane zápal plic, koruna bude pokašlávat. Samozřejmě, jak je koneckonců v rozhovoru uvedeno, dopad na českou ekonomiku bude velký-důvody viz článek. Ale protože nejsme v Eurozóně, i když poklesne temp růztru výrazně, nebude to tak zlé jako v Německu, Francii a dalších státech EU, které jsou spojeny společnou měnou. Navíc bych se chtěl autora příspěvku zepta, kdopak (podle ně¨j) platí nemocenskou a důchod Němcům, Francouzům či Španělům, když my si jej platíme sami. A Slovákům není co závidět. Za rok si to povíme.

D.M. 4.11.2008 17:22

volim Zelene

Ode dneska volim jedine Zelene. Rozhovor me presvedcil!!

Niky 4.11.2008 17:42

Re: volim Zelene

Ty je volíš vždycky ty blbe!

xxx Kubeš 4.11.2008 17:09

Autorovi článku

R^

Jan 5.11.2008 11:15

Re: Autorovi článku

Kubeši, není jasné koho jste volil, koho budete volit a proč:Tak se konečně vymáčkněte!

tatina 4.11.2008 16:51

Tak toto je velice kvalitně vedený rozhovor.

jen by to chtělo,aby si to přečetlo více lidí.já stojím od začátku na straně pana presidenta.přečetl jsem si o GO spousty článků,tady je jeden ze spousty na netu-(http://www.rebinka.eu/archiv11.html),a tak vím,o čem je řeč.

Beldor 4.11.2008 15:58

Hmm..

Takze..

1)Duvody pro zavedeni eura jsou veskrze politicke.Z ekonomickeho pohledu neni budoucnost s eurem nijak zvlast ruzova.V tomhle smeru z jeho zavedenim ale souhlasim.Ja jsem pro jednotny evropsky "superstat".

2)To ze diky krizi vysumi zeleni je prijemne

3)Tlusty je ****** a mel by vypadnou z politiky,uz si urcite nakradl dost:-P

Schumacher 4.11.2008 15:24

Tlustý zraje pro kriminál.

Jeho prohlášení  o blbostech Zelených je hanobením jejich zeleného přesvědčení. A na to je paragraf. Zákon chrání před hanobením za přesvědčení ať je sebeblbější.

Historik 4.11.2008 15:39

Re: Tlustý zraje pro kriminál.

A navíc jde o prozrazení státního tajemství...

Karel MB 4.11.2008 12:57

Pane Petříku,

Píšete, že koruna ochránila Česko před krizí. Nervím jestli je tomu opravdu tak. Jestli dobře počítám, tak se v Německu sníží růst o 1%, v Česku se růst sníží o 1,3% (případně o 1,5% nebo dokonce o 2,3%).

Píšete, že není dost proudu a uhlí. Kromě uranu ale existuje také biomasa, která se nechá spalovat nebo zplynovat (bioplyn) a vyrábět tak el. energii a teplo. Blbost je nechat obnovitelné zdroje nevyužité. Vedle energie uranu existuje také energie slunce a větru.

jasan 4.11.2008 13:30

Re: Pane Petříku,

a nekteri, kteri neumeji pocitat....

honzak 4.11.2008 13:38

Re: Pane Petříku,

Kájo, ty jsi v rámci svátku už něco vypil, že? Kolik si myslíš že vyrobilo dneska slunce a vítr elektrické energie na území ČR?

Ta biomasa je taky dobrá mantra. Ona se sama poseče / pořeže a doveze do kotelny / teplárny, že?

arch.JJ 4.11.2008 16:01

...dobré, dodal bych....

...a sama spálí.

Karel MB 5.11.2008 5:47

Re: Pane Petříku,

Biomasa se však může spalovat i dnes. Protože však biomasy také není nadbytek, může se v případě vhodných podmínek nahradit právě sluncem a větrem.

Biomasa se sama neposeče, nepokácí, nenařeže, nedopraví do teplárny - to je naprostá pravda. Uran se ale také sám nevytěží, neupraví a nedopraví do Temelína, že? Kromě toho cena uranu stále stoupá a bude stoupat. Zásoby uranu také nejsou nekonečné, biomasy neubývá. Těžbou uranu se poškozuje životní prostředí - viz Ralsko! Biomasa také v případě havárie určitě nezamoří okolí radioaktivitou! Teplo a proud (kogenerace) se může z biomasy vyrábět přímo na místě - odpadá nákladná doprava.

Historik 4.11.2008 15:34

Re: Pane Petříku,

Myslím, že 15 letý žák střední školy někdy kolem roku 1960 by hravě dovodil, že biomasy je MÁLO a naprosto nemůže nahradit uhlí. Ono je to totiž tak, že uhlí v průběhu 19 století postupně nahradilo nedostatkovou biomasu (konkrétně dřevo a dřevěné uhlí).

Proto nechápu, že zelené pitomosti může někdo brát vážně...

Rolen 4.11.2008 15:47

Re: Pane Petříku,

Dobrá připomínka s těmi procenty HDP. Kromě toho, odvozovat správnost nějaké ekonomické politiky pouze od růstu HDP je pochybné – museli bychom za vzor dávat Čínu nebo třeba Azerbajdžán. Omezování emisí CO2 vytváří další tlak na omezování spotřeby fosilních paliv, tedy Evropa se tak může dostat do čela v oblasti „spořivých“ technologií. Podívejte třeba na automobilový trh v USA, v důsledku nízké spotřební daně se zde vyráběla auta s vysokou spotřebou benzínu a nafty a ta nebyla konkurenceschopná na jiných trzích a teď už dokonce ani doma!!

MR 4.11.2008 20:05

Re: Pane Petříku,

Omezování spotřeby fosilních paliv je dáno jejich cenou! Umělé překážky typu "omezování CO2" Vám to pak jednou pěkně sečtou. Na tom budou profitovat ti, kteří se tímto nesmyslem řídit nebudou. Umělá (nepřirozená) regulace se podepíše pouze na  dalším prodražení všeho možného pro všechny.  A především pro ty, co mají hluboko do kapsy - v tom je navíc asociální.

Takže mohu potvrdit pouze to co říká p.Petřík - zelené blbosti jsou jen "DRAHÉ" a "NEEKONOMICKÉ". Je to pouze suplement nedostatečně,nedokonale definovaných a chráněných vlastnických vztahů.

  

MR 4.11.2008 19:54

Re: Pane Petříku,

Tak se zase v klidu vraťte na stránky zelených a můžete si snít o výhodnosti "obnovitelných" zdrojů a věřit v pohádky. Tady jste se zbytečně rozrušil.;-)