19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ceskej Honza 1.1.2009 13:21

pan Knízák

mi ucaroval, kdyz se opovázil zkritizovat  "bozského Káju" za jeho umeleckou nesmrtelnost.

Monte Christo 31.12.2008 21:04

Stasny novy rok a hodne zdravi preji vsem...

Demokracie v CR se nam pomalicku uci jak vladnout jak zit...Jeste mnoho slov a cinu nas ceka,abychom pochopily nejen demokracii jako takovou,ale smysl samotne demokracie.To proto,aby se znas staly Ti v nez veri lid a kteri pomohou svemu lidu k nastoleni noveho radu spolecnosti dle novych slusnych a lidskych pravidel...Nicmene vzdy si musime uvedomovat,ze jsme stale ve valce at se nam to liby ci nikoly...A slouceni statu do jednotne evropske unie je pro ceskou republiku jedna s cest preziti do dob budoucich...Je treba ukazat v Evropskem parlamentu co dokazi cesi a jak jsou inteligentni...Nikoli se znemoznit...Je treba rozumnych navrhu nejen pro CR ale dnes jiz pro celou evropu uz proto,ze do ni patrime cela tisicileti...Ukazat nas tak celemu svetu jak umime politiku a jaci jsme a vse smerovat v dobro vsech...Nezapomenme na ochranu statu ochranu nas samotnych uz proto,ze cert nikdy nespi...Zde tedy preji vsem i Vam pane prezidente hodne stesti a zdravi v Novem roce 2009 Monte Christo Washington DC Iegality Ma zeme Me srdce

Forstmeister 30.12.2008 20:54

Asi jsem blb

Nuž, vemzměme to alegoricky, a matematicky naroubováno na výtvarnici kmene. Kmen dorůstá do mýtní zralosti tehdy, má-li v daném bodě věkové výtvarnice vždy derivaci (tečnu) s limitou z prava i z leva. Pokud tato limita není k bodu výtvarnice definována zprava, jedná se o "finíto", strom obvykle je smýcen či zničen a další diskuse o modelu výtvarnice (co by se, kdybyse) jsou irelevantní (nicméně absence limity zleva zavání "Potěmkinem") . U jisté skupiny dřevin se však může jednat o "vejmladky" či "pařezinu", které neplnodhodtně lze zavést taxativně do LHP či LHO. Takto to chápu principiálně Lisabonskou smlouvu a její dementní následnou ratifikaci, i když to chápu jako příměr, je kopání do padliny (Irové snad rekli "NE"). Premisa byla snad stanovena jasně, jako logický součin limity zprava i z leva veškerých výtvarnic, nebo se mýlím? Asi budeme přesvědčovat drvoštěpy a dlouho budeme masírovat oponenty, až nám ty pitomosti schválí (jak socialistické a parlamentně jednomyslné). Blb zůstane sice blbem, ale s logickým součinem a pragmatismem, jako "politikum" EU, by našinec neměl nic nadělat. Eurohujeři však výrokovou logiku asi pojímají jinak, než ostatní plebs. Rád se nechám poučit. Kouzelná představa a můj názor..   

Forstmeister 30.12.2008 20:59

Re: Asi jsem blb

Irové utípli limitu "zprava", tak co řešíme, strom je smýcen. Jenom blb se snaží o vegetativní množení. Můj názor.

Nalim 30.12.2008 22:26

Re: Asi jsem blb

Zatím Vám nikdo neodporoval, pane DrVoštěp, rád se tedy přidávám.

Tedy k tomu , co říká nadpis, aby bylo úplně jasno.

Ivan 30.12.2008 20:12

Lepšího přicmrndávače si pro Klause nemohli vybrat.

Už výběr Knižáka pro diskuzi ukazuje na zrůdnost medií. Nebyla to diskuze, ale poklonkování. I student prvého ročníku, zabývající se politikou a ekonomií by Kalusovy představy musel roztrhat na kusy. Natož nějaký zkušený oponent. V Dawosu z Klause udělal Soros úplného šaška. Ukázalo se, že když Klaus nemůže použít tvrzení "vy tomu nerozumíte" nebo "vy nemáte se socialismem tu zkušenost", tak vlastně nemá žádné argumenty. A říkat o Sorosovi, že nerozumí finančním trhům (o jejich regulaci se diskutovalo) na kterých vydělal svoje miliardy, nebo ho obviňovat, že nemá zkušenost s reálným socialismem jaksi nešlo. Teď se zrovna ukázalo, jak úžasně dobré byly tehdejší Sorosovy analýzy potřebnosti regulovat finanční trhy nejen na úrovni jednoho státu, ale celosvětově. A jak došlo přesně k tomu, co jako nebezpečí finančního trhu uváděl. Klaus je dobrý demagog, ale velmi mizerný ekonom a co se týče všeobecného vzdělání, označil bych ho za polovzdělance.

Jakub S. 30.12.2008 19:39

Je to prostě smutné.

Něco tak servilního - nebýt to autentické, tak - Snažím se léta vidět na obou spíše kladné stránky, a ví bůh, že je mají, ale tohle je - no kontraproduktivní... Chlapi, to vás ty vaše roby měly dávno srovnat do latě: takhle ne! Jenže - ony je ještě podporujou... a je to tady: das sind dý koncn...

helmut 30.12.2008 17:33

No to je paráda:

Patolízal Knížák a zakomplexovaná Kikina, kterou nikdo ve světě, chudáčka malého, nebere vážně. To by spíše patřilo někde do nějaké trapné Suchánkovy nebo Novotného šarády na Novu, ne?

Niky 30.12.2008 17:46

Re: No to je paráda:

Takových pitomců jako jste vy helmute je bohužel plná republika!

Ladislav 30.12.2008 16:51

Ekonomická a politická suverenita,dvojitý vliv exhalací na klima.

Zajímalo by mne,jak je to s naší ekonomickou suverenitou, když se pan president tak pere o politickou suverenitu. Co je vlastně důležitější, ekonomickou nemáme a politická, zásluhou našich poslanců, jako by nebyla.

Ještě ke klimatologii.Zajímavá je neuvěřitelně rychlá  reakce na 3 dny nelétání v USA, tehdy došlo za ty 3 dny k nárůstu rozsahu teploty o 1 stupen.Globální stmívání, jak se tomu říká, vlastně působí proti oteplování. Exhalace, svými složkami, plynou částí a částí pevných ,.působí jak oteplování tak ochlazování. My dnes nemůžeme porovnávat situaci, jaká byla když nepůsobily exhalace a dnes, kdy působí.Exhalace, v každém případě působí snižování doby slunečního svitu na zem, což se projevuje snížením výparu a tím  třeba suchy v Africe. Zjednušování změny klimatu jenom na kysličník uhličitý je zjednodušováním.

Kolemjdoucí (J.Š.) 31.12.2008 0:02

Re: Ekonomická a politická suverenita,dvojitý vliv exhalací na klima.

Ona ho nezajímá ani mediální suverenita, přestože je odedávna základním pilířem politické svobody. V západních zemích, hlavně těch menších,  je obvyklé, že podíl zahraničního kapitálu v médiích je upraven zákonem. Jen u nás tahle klíčová otázka nikoho nezajímá!

relativ 31.12.2008 13:53

Re: Ekonomická a politická suverenita,dvojitý vliv exhalací na klima.

Z uhlí a ropy se denně vrací takové množství CO2 do atmosfery,kolik se ukládalo v zemské kůře miliony let.Moře a rostlinstvo ho nestačí absorbovat.Vzniklá nerovnováha urychluje fázi oteplování,ať už je to přirozený cyklus nebo ne.To pan Klaus není schopen pochopit.

Jitka 30.12.2008 14:35

dotaz

Prosim,muze mi nekdo objasnit,cozazniva v jinych debatach ? Ze se prezident jmenoval Pruzinsky a ze jeho zivotopis na jeho strance je neuplny ? Diky,J.

JJ 30.12.2008 15:33

Re: dotaz

http://www.vaclavklaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=DcFgfUcVFCqw

Osobne je mi celkem jedno, jak se jmenoval tata pana Klause, ci odkud je jejich rod. Ale lidi, co nemaji argumenty ci vlastni hlavu se holt neceho chytit musi.

Svědek minulosti 30.12.2008 18:03

Re: dotaz

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-berwid-buquoy.php?itemid=2535

Naprosto, ale opravdu naprosto jiné informace...

PRASI DENT 30.12.2008 19:19

Re: dotaz

Proslýchá se, že se hodlá ve finále přejmenovat na Gottlause......

Kodl 30.12.2008 13:16

Přesně tak to vidím já.

R^R^R^R^R^

Zebra 30.12.2008 12:57

Dobrý bože,

takovouhle podlézavovychloubačnou szracszku jsem naposledy četl v nalezené čítance pro dvanáctiletky z padesátých let – byl to překlad rozhovoru nějakého bolšánského pisálka s velikým vožděm Stalinem. Tihle dva jsou fakt už úplně mino realitu, o soudnosti a vkusu nemluvě.

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:09

Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

14.7.2000 MfDnes: PRAHA MÁ VŮČI NĚMECKU PODPORU USA Druhá světová válka skončí v pondělí. Německo a USA totiž příští týden podepíší na závěr jednání o odškodnění nuceně nasazených dohodu, která udělá tlustou čáru za tímto nejhorším konfliktem dějin. Washington v dohodě prohlásí, že se vzdává všech nároků vůči Berlínu souvisejících s druhou sv. válkou poté, co Německo vyplatí nuceně nasazeným odškodnění deset miliard marek. Spolu s USA se „de facto“ nároků vůči Německu vzdají i východoevropské země, kterých se odškodnění týká.

To však neplatí o České republice, které vláda USA ve čtvrtek diplomatickou nótou potvrdila, že nároků Prahy na bilionové válečné reparace od Německa stejně jako platnosti vyvlastnění sudet. Němců se americko – německá dohoda nijak nedotkne.

 „Chtěli jsme, aby nám americká vláda potvrdila, že Německo nezíská podepsáním dohody se Spojenými státy volnou ruku ke vznášení nároků vůči České republice. To nám bylo potvrzeno,“ uvedl český vyjednavač Jiří Sitter. Nóta Clintonova kabinetu, v tomto kontextu naprosto ojedinělá, je zcela jednoznačná: „Vláda Spojených států potvrzuje, že jednostranná rozhodnutí včetně otázek reparací a jakýchkoliv otázek spojených s opatřeními proti německému majetku v tehdejším Československu nebudou ovlivněna navrhovaným ujednáním mezi vládou Spojených států a vládou Spolkové republiky Německo.“ Nóta je důležitá z hlediska budoucnosti, kdy některá budoucí německá vláda vznese nárok na majetek zabavený sudetským Němcům. V tom případě může Česká republika otevřít jako protiváhu německým nárokům otázku reparací, které dosahují výše osmi bilionů korun a výrazně převyšují hodnotu veškerého sudetoněmeckého majetku.

yorik 30.12.2008 12:12

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Dobrá zpráva. Neměli bychom to s tím antiamerikanismem přehánět.:-)

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:43

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Jistě, ale celá ta nóta se týká nároků vznesených německou vládou. "Nároky" soukromých osob prý zůstávají nedotčeny, bylo by proto nutné je projednat zvášť.

Nevím, tohle přece musejí ohlídat právníci na Ministerstvu zahraničí, ale hodně asi také záleží na samotném ministrovi, a o jeho vůli se angažovat v této věci mám vážné pochybnosti... Pamatuji se, jak se choval V.Havel v r.1990 pod jeho vedením (vzal si Schwarzenberga za kancléře). Div se nepřetrh vstřícností vůči landsmanšaftu (byl dokonce ochoten se zříct postupimského ustanovení o odsunu!) a byl velmi zklamaný, že veřejnost jeho nadšení nechápe. A při jednání 2+4 ohledně sjednocení Německa Češi, na rozdíl od Poláků, také chyběli (zásluhou Dienstbiera a nejspíš i Schwarzenberga).

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:13

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Takže když se chce, tak se dá leccos vyjednat.

Ale obávám se, že dnes je zastáncem tzv.majetkových nároků vystěhovaných Němců sám K.Schwarzenberg a že to on má prsty v tom, že jsme nevyjednávali jako Poláci.

Štváč 30.12.2008 12:04

podobný rozhovor

vedl Goebels s Hitlerem a kupodivu se ti dva shodli. velmi demokratické a vyvážené. američani by se mohli učit. eště, že je volné wc, už běžím...

yorik 30.12.2008 12:10

Re: podobný rozhovor

Nějak vás to štvaní uštvalo, příště si vezměte pamprsky, a´t nám některá vaše moudra neuniknou :-D

Štváč 30.12.2008 12:16

Re: podobný rozhovor

jste sice moudrý, ale k "vyváženému rozhovoru" se nevyjadřujete. proč ? to, že nosím pemprsky, ještě neznamená, že štvu. /vás ?/

yorik 30.12.2008 12:27

Re: podobný rozhovor

To byla jenom technická, abyste nemusel odbíhat, od tématu i jinak:-D

twin 30.12.2008 12:01

Ještě jednou:

Měl bych návrh, kdyby totiž tento rozhovor secvičili Čtvrtníček s Vávrou na Silvestra, tak to by byl sukces!

PROKOP BUBEN 30.12.2008 12:50

Re: Ještě jednou:

Ne, že bych těm, nebo oněm v tomto směru nepřál, ovšem je třeba se zamyslet nad tvrzením obdivovatelů Klause, že nebylo nikoho povolanějšího, kdož by se mohl postavit do čela polistopadových změn v republice.....Tento fígl je podobně jako onen o tom že Klause podporují ti schopnější a inteligentnější ve státě je pouhou fikcí.....I když platí, že kdo nic nedělá nic nepokazí, výsledky a dopady jeho předáctví hovoří za vše..... Jeho ODVAHA jít do toho je totiž založena na zcela jiných základech, než fortelu a moudrém konání.....

yorik 30.12.2008 13:08

Re: Ještě jednou:

Vaší moudrosti a fortelu si také užijeme dost, i toho vašeho přítele sudokopytníka. Samozřejmě, že se toho mohl uchopit někdo schopnější, ale v té době asi buben se zebrou tahali za sebou kačery. Promarněné šance se holt nevracejí:-D

PROKOP BUBEN 30.12.2008 13:39

Re: Ještě jednou:

Vy jste nesledoval, jak se do svých pozic vedral, myslíte si, že byl vyvolený, nebo předurčený......Nejen hochštapleři různého kalibru, oblbnutí nadšenci, ale i komouši jej okamžitě zbožštili......