25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Rebel (nikoli) bez příčiny

Určitě mají společného jmenovatele. Vlastně je to pořád jedno a totéž: Někteří lidé se snaží změnit svět a vytvořit ho k obrazu svému. Něco velmi podobného kdysi zamýšleli a dělávali komunisti. Bojuji proti tomu celý život.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Humble 9.8.2021 16:21

A zase ma pravdu. Jen bych chtel podotknout ze ohledne privatizace udelal kus prace a i kdyz to nebylo idealni bylo to mnohem lepsi nez ve vetsine postkomunistickych zemi. Hlavni duvod problemu z meho pohledu bylo nedostatecne nakopani zadnic komunistickych pohlavaru z vysokych pozic. Vetsina korupce a tunelovani smeruje prave k nim. Nebo si myslite ze treba Babis ziskal sve miliardy protoze aktivne bojoval proti komunistum a pote si vydelal spoustu penez protoze ridil dobre traktor v zemedelskem druzstvu?

P. Milan 9.8.2021 16:55

Kromě řídkých vyjímek to nebyli pohlaváři, ale bezskrupulózní jedinci (ale schopní, často i všeho), kteří prostě v zájmu své kariéry vlezli do KSČ. Vykopat je bylo zajisté vtěsně porevoluční době možné, ale Havel, "nejsme jako oni", Pithart, který "slyšel trávu růst" a hlavně vždycky by byla otázka, jak a kdo by to měl udělat, jak to uzákonit a hlavně, kdo místo nich. IMHO to v tehdejší době a s tím, kdo byl tehdy k dispozici, nemělo dobré řešení a zvoleno bylo nejméně špatné.

J. Kanioková 9.8.2021 18:52

Souhlas

K. Šubrt 9.8.2021 13:27

Prý si V Klaus sám připravuje otázky jež mu poté klade druhá

vybraná osoba...... 8-o8-o8-o Kdo by tomu ale věřil, že ? Já, jako příznivec určitě ne, ale jsou tací, kteří mohou pochybovat o jeho charakteru.RvRvRvRv

P. Milan 9.8.2021 14:56

To záleží, nakolik je s tím tazatel svolný.

A sklon k tomu mají všichni politici, někteří v mnohem větší míře než Klaus.

D. Stirsky 9.8.2021 12:16

Problém je i v tom, že dneska jsou paradoxně nejspolehlivější zprávy programy TV a předpovědi počasí. U všeho ostatního vždy při komentáři musím začít “je-li pravda, co se v článku píše...”. Novináři a redaktoři, reportérů se ženou za senzacemi, sledovaností, lajky a nepředkládají nám svět takový, jaký je. Jsou to polopravdy, zkomoleniny, různé senzace, o nichž se psk domníváme, že jsou normou... COVID byl typickým příkladem.

Š. Hašek 9.8.2021 13:34

Spolehlivé jsou staré slovníky, rady babičky, život vlastní, učebnice a proslovy učitelů ZDŠ, komunikace s kamarády, sousedy a kamarádkami, chování sýkorek a poštolek. Taky mráz v lednu. Už i dokonce věřím něco Palackému, Havlíčkovi a malinko Jiráskovi.................

To ostatní je třeba si dekódovat. Někdy ihned vymazat.

Jenom né televize!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Lidovky.cz.

ZKRÁCENO.

P. Brich 9.8.2021 16:52

Za bolševika se říkalo, že ve sdělovacích kanálech jsou tři druhy zpráv: Pravdivé, pravděpodobné a nepravdivé. Sportovní výsledky jsou tím prvním. Druhým jsou předpovědi počasí. A ty ostatní patří ke třetímu druhu.;-)

Š. Hašek 9.8.2021 20:10

Takže jsme v tom. Jako za bolševika. Ale Heydrich byl taky svině veliká. Mlaďoši nepochopí.

Naštěstí mám chalupu. Poštolka mě zdraví. A zatím na to vobá sereme.

Ale ten kos (černý) by mohl ráno pískat podle nějaké směrnice brusele. Je to čurbes. Asi kosové neuznávají klimatické optimum brusele.

J. Kašpárek 9.8.2021 11:47

Je dobře, že je Klaus už mimo politiku. Přičítám mu velkou zásluhu o směřování země do struktur EU, o vznik parlamentní demokracie, ale pak už vůbec nic. Hlavním šéfem privatizace neměl být on ale určitě někdo schopnější a prozíravější, např. pan Ježek. Nestalo by se, že by „ekonomové předběhli právníky“ a nastaly by takové ztráty, tunely a obrovský odliv kapitálu mimo ČR. To právě on dal neomezenou moc (tehdy převážně bolševickým) šíbrům ve vedení ještě státních podniků a podle toho to dopadlo. Jedna fabrika za druhou padala, nebo padala( někdy i za směšné odstupné jejich šéfům) do zahraničních rukou. Právní džungle nahrála dalším tunelářům i domácím „ privatizátorům“ za nikdy nevrácené peníze ( vše za blahosklonného přihlížení pana Klause). Přidala se zákonitě krize morální a nástup kmotrů, napřed v ODS a záhy v ČSSD. Poměry se musely začít lepšit až po úpravách právního systému , vynucených EU při přistupování země do EU. Jsem si jistý, že za nelibého přihlížení Klause. Nechci příliš rozebírat samotný Klausův „demokratický profil.“ Házení propisek po novinářích, jejich urážení, vztek při „nevhodné“ otázce jen doplňuje Klausův narcistní a autoritářský charakter. Konec konců, diktátoři mu nikdy příliš nevadili a nevadí dodnes. K této postavě by se dalo napsat ještě mnohé, negativní by ale silně převažovalo. Jeho postoj k Havlovi musí být proto jasně negativní J

P. Milan 9.8.2021 12:05

Vy nemáte ekonomické ani politické vzdělání, že?

P. Manda 9.8.2021 12:33

No a teď, jaké by mohl mít asi pan Kašpárek vzdělání. Dvouletku antiklausismu ?

V. Kain 9.8.2021 12:51

Kašpárkovo vzdělání je nenávist Klause.

M. Valenta 9.8.2021 13:37

Zaměňujete kritiku, za nenávist, zřejmě z důvodů absence protiargumentů, neboť Kašpárkova charakteristika Klause odpovídá realitě. Ještě bych doplnil nadbíhání komunistům, výměnou za hlasy v obou prezidentských volbách a celoživotní zbabělost završenou podpisem pod LS .

P. Milan 9.8.2021 15:04

Ale prdlajz. Klausova řešení nebyla ideální, ale většině případů nejlepší z tehdy navrhovaných a možných.

Vyvracet nesmysly páně Kašpárkovy nebo vaše podrobně už mne nebaví, to vše zde bylo nadneseno i vyvráceno mnohokrát.

Jen tak cvičně, Klaus se skutečně snažil, aby vliv šíbrů ve vedení podniků byl co nejkratší, proto spěchal s privatizací a "nečekal na právníky" (to by čekal dodnes). Že podkapitalizované a technicky i morálně zaostalé podniky koupi ̈li ti, kdo na to měli, tedy cizinci, to v zemi,, kde nebyl žádný domácí kapitál, není nic divného. A tak je to se všemi kašpárkovými i vašimi bláboly, podšprajcovanými pouze nenávistí.

LS podepsat neměl. Zda to bylo ze zbabělosti nebo nevyhnutelnosti, to nevím. Dost dobře si ale pamatuji, že proti nutnosti podepsat udělal vše, co se dalo a navíc vyjednal potřebné vyjímky, na které se jeho následníci k naší škodě vyprdli.

P. Brich 9.8.2021 16:54

Na ty výjimky se nevyprdli, ale přímo je odvolali!!

P. Milan 9.8.2021 16:57

Ano, bohužel.

M. Pivoda 9.8.2021 13:15

Karel Šebesta evidentně nemá občanské vzdělání. Pokud by ho měl, pak by se zde nepředstavoval jako Milan Prokop.

J. Karlikova 9.8.2021 13:07

VVVV

K. Šubrt 9.8.2021 13:37

Je zřejmé, že Ing.Klause nemáte rád a máte na to právoR^R^R^. Otázkou je jak dlouho Vám bude dovoleno se kriticky veřejně vyjadřovat právě o něm, když jasně usiluje o nejvyšší post aby se tak v počtu funkcí vyrovnal s Prezidentem Václavem Havlem!!!!!!

R. Toman 9.8.2021 15:52

Tak V.K. je náš nejúspěšnější politik v novodobé historii. Byl poslancem, ministrem financí, předsedou parlamentu, 2x předsedou vlády a 2x presidentem. Takže kromě senátu, o který nikdy neusiloval (to by byla brnkačka) byl ve všech státních funkcích. A ve vrcholné politice se udržel cca 25 let. Skvělý výkon, něco jako Jágr v hokeji.R^ [>-]

J. Matuška 9.8.2021 15:54

Pane Tomane, děkuji za vaše slova.

J. Matuška 9.8.2021 15:52

Ad 11:47 Pane Kašpárku, vydržte až do konce... Projev prezidenta ČR Václava Klause v Evropském parlamentu 19. 2. 2009 https://www.youtube.com/watch?v=vOIWn4vIq-4

/Nikdo není prorokem ve vlastní zemi.../

J. Kanioková 9.8.2021 18:57

Ubohé !

D. Stirsky 9.8.2021 11:20

Netvrdím, že by starý pán hlásal jen samé nesmysly. Leč mám za to, že jeho věk a značná dávka sebestřednosti čili fascinace sebou samým mu bráni smířit se s tím, že díky internetu, sociálním sítím a mobilům je dnešní svět zcela, ale zcela jiný, než svět psacího stroje, kopíráků, dálnopisu a rozmnožovacích blan. Svět stal se jednou velkou globální vesnicí, lidé, zboží i kapitál - vše migruje, je v neustálém pohybu. Legálním, ilegálním, ale je. Neb letenku si dnes každý čičmunda s chytrým telefonem v ruce koupí o půlnoci třeba v zapadlé vsi kdesi v Andách, je-li tam signál. Je to jiný svět, svět nul a jedniček, svět, kde informace se šíří rychlostí blesku, kde k obyčejnému nákupu salámu, citronů, housek a piva stačí opět mít tu kouzelnou krabičku - vyzkoušeno mnou při CIVIDU. Máme z toho všeho nevědomý děs, úzkost, technika předběhla naše myšlení, uvažování a tak toužíme po starém, relativně bezpečném, srozumitelném a přehledném světě s několika málo TV programy, s pěti celostátním tištěnými deníky... A starý pán takový svět nabízí svými komentáři, rozhovory... Znovu opakuji: Netvrdím, že úplně vše, co říká, jsou úplné pomatenosti.

P. Milan 9.8.2021 11:26

Já z techniky a technologie děs nemám.

Mám děs z lidí, kteří toho všeho zneužívají k vnucování svých ideologií a předsudků jiným lidem.

Pan expresident nejspíš také.

Š. Hašek 9.8.2021 12:01

V tomto souhlas.

Technika a technologie jsou obory, které by, řádně používány, ihned zahubily "grétovské pocity a duševní choroby brusele, senátu ČR a i hormonální výkyvy těhotenské krejčové z Německa".

Zkráceno!

P. Milan 9.8.2021 12:07

No, nemohly. Bylo by to hezké, ale nějaký podíl bláznů, mesiášů, diktátorů, dobroserů v populaci vždycky je, stejně jako nějaký podíl lidí, kteří jim uvěří.

To nelze vyřešit technicky ani technologicky.

P. Brich 9.8.2021 17:00

Smutné ale je, že se vzrůstající nevzdělaností a pohodlností podíl věřících lidí vzrůstá.

K. Šubrt 9.8.2021 13:39

Fascinací sebe sama a opovrhováním druhých..........