19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Rakve a lyžaři

Domnívám se, že je ta otázka poněkud předčasná. My ještě ani nevíme, sportovní terminologií řečeno, jak dlouho ten „mač“ potrvá. Takže lze hodnotit jen přípravu a zahájení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 28.3.2020 8:50

Kolik investovaly západní firmy do pitné vody ? A pár dalších věcí.

I. Pávek 28.3.2020 10:11

Na podzim a určitě příští rok p. Lukavský se můžete dosyta najíst těch moderních technologií v autech Volkswagen. Už teď jich stojí všude kolem potoka a kde jinde se podívám. Jo kdyby bylo u nás na vesnici tolik krav ve stájích a prasat ve chlívkách co stojí všude kde je jen trochu místa technologicky dokonalých aut - můžete si je taky před konzumací rozebrat na plechy a šrouby, udělat si tlusý stejk z kvalitního plechu 11 353 nebo zavářku do polévky z pevnostních šroubů 8G nebo 10G. No věřím že by jste se (pokud na to máte žaludek což nevěřím) raději pustil do porcování krávy nebo prasete. Toš asi tak.

P. Grigar 28.3.2020 11:49

..pane Pávku, na přehodnocení priorit dojde, bohužel. Venkovu hlad nehrozí.. ale ploty bude nutno vyspravit a zavzpomínat na ZVS, kde nás učili, že skutečný význam má pouze postřelovaná překážka.

J. Lukavsky 29.3.2020 12:46

no nějak jsem nepochopil Váš příspěvek. Kdyby Škodovku nekoupili Němci tak by se Š105 vesele prodávala dál? A určitě by se neprodané nehromadily? A co se zemědělství týče - je na naší vládě jestli bude podporovat velkofarmáře nebo sedláky. Francie si svoje sedláky hýčká ačkoli jsou také v EU. J.L. end

P. Grigar 29.3.2020 13:21

..kdyby Škodovku nekoupili Němci, pravděpodobně by i v ní došlo k nějakému vývoji a dnes by vyráběla vozidla na úrovni vyšší, než byla 105, která se ovšem prodávala i na Západ, nejen do Afriky. Sám jsem vlastnil jednu z tzv. exportního souběhu, určenou pro Švédsko.. měla jiné brzdy, pásy, nějaké drobné odlišnosti ve vnitřním vybavení.

Optimálním stavem by bylo buď úplné zrušení dotací nebo jejich vyrovnání ve všech členských státech EU. Aby i naši sedláci byli hýčkáni nebo měli srovnatelné podmínky.

Š. Hašek 29.3.2020 14:59

Tak. Tak nějak.

Vysoce hodnotím, že jste použil termín -sedlák-. Farmář sídlí v Minesotě. A u Moravce.

Švehla byl sedlák, já jsem na chalupě půlláníkem/půlsedlákem. A mám dva koně. Zapřažené před sekačkou. V motoru s plochým řemenem dalších osm. ten řemen musím zas nagrémovat, při jaru.

Myslím to vážně.

F. Svoboda 28.3.2020 16:39

Pravdu máte pouze u menší části firem. Co říkáte, že ročně odtéká cca 10miliard Kč z původně naší České spořitelny ? Tam také platíme za závratné investice zahraničního kapitálu, a co naše vodárenská síť a další ???

R. Polášek 29.3.2020 9:36

Ovšem dnešní majitel, v jehož prospěch těch deset miliard ročně odtéká, od Někoho tu českou spořitelnu koupil a tomu Někomu za ni řádně zaplatil domluvenou cenu. Proč by tedy těch 10 miliard ročně, coby to své zhodnocení toho nákupu, neměl inkasovat? Toho původního majitele, jestli to byl český stát nebo nějaký český překupník či český fond z kupónovky, nechce se mi to hledat, nikdo s nabitým revolvérem u hlavy nenutil prodávat, sám se pro vidinu "rychlých prachů" rozhodl Českou spořitelnu prodat.

Proč tedy nadáváte dnešnímu majiteli, který drží Č.S. dlouhodobě, bezesporu do ní investuje a rozvíjí ji tak, že ji může ke svému prospěchu využívat spousta našich občanů a dává živobytí spoustě našich českých zaměstnanců. Proč nenadáváte původnímu majiteli, který v ní pouze viděl ty "rychlé prachy" a rychle ji tak "střelil" někomu, kdo v nějakém výběrovém řízení nabídl nejvyšší cenu? A tím ty budoucí zisky vyvedl ven z ČR.

V. Mokrý 28.3.2020 8:52

Nejsem Henry.

Pořádek se měl zavádět hned po r.1989. Bohužel se nestalo !

V. Vlk St 28.3.2020 10:58

Oblíbený omyl "spravedlivých". Ve skutečnosti je EET 3 a 4 jen moderní obdoba znárodnění živnostníků po roce 1948. Hezky skáčete na bolševicko-pokrokářskou nenávist vůči ekonomicky nezávislým občanům.Připomínáte mi naivky, co říkali, že to zavření živností bude úžasné a pod dohledem státu budou řemesla vzkvétat. Přečtete si Gottwaldovy projevy 48/50 a já se pamatuji, jak mnozí přikyvovali,jak jen to správné a zabrání to okrádání lidu a šmelině. "O sancta simplicitas", jak říkal J.Hus

P. Grigar 28.3.2020 11:55

..pane Vlku, oni někteří/ne všichni "ekonomicky nezávislí občané" si tu nezávislost vykládají po svém a dokázali ji zhustit do známé věty: chcete to s dokladem nebo bez?! A úředníci na financích zas až tak moc blbí nejsou, aby si nevšimli. EET je pouze následkem.

R. Polášek 29.3.2020 9:43

EET v podstatě není nic jiného než vyjádření trendu všeobecné digitalizace.

Byla jen otázka času, co by bylo dřív, jestli marginalizace placení v hotovosti a tím převedení téměř všech nebo úplně všech plateb do bezhotovostního styku, který je neanonymní a který stát může velmi snadno totálně do posledního haléře sledovat a tím danit nebo jakožto předvěst tohoto trendu EET ušité na hotovostní platby podnikatelům.

I. Nápravníková 28.3.2020 6:37

Často s texty pana Vlka nesouhlasím, tentokrát však nemám jedinou výhradu.

J. Nový 28.3.2020 6:19

frajtr není bývalá rakouská hodnost. Je to normální hodnost svobodníka. A plést do toho dámské přirození je postpubertální autorova myšlenka

J. Jurax 28.3.2020 20:45

No, ono je to gefreiter. Frajtr je to v českém vojenském slangu. A byla to i hodnost v byvším vojště rakousko-uherském.

J. Prikner 28.3.2020 1:32

respekt? s tím kundrou? to se mi ani nezdá!

L. Masar 28.3.2020 1:21

Celkove skvely clanek - jako vzdy ostatne. Nektere postrehy jsou vpravde historicke a zasluhovaly by prejit do ucebnic; namatkou vybiram:

"Oni jsou dneska v Bruselu jak Ústřední výbor KSČ po 17. listopadu 1989"

Odnasim si jedno: snaaad' tato tezka doba alespon castecne navrati zdravy rozum, redukuje pocet pohlavi, odstavi Gretu od jejiho "valu" a prinese vystrizliveni od neomarxistickeho besneni.

Verit tomu vsemu ovsem vyzaduje opravdu notne davky optimismu ...