26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Rád přispěji Kalouskovi na cestu do Itálie

Nejsem právník, takže nevím, jaké paragrafy by bylo možno aplikovat na jednání pana Zahumenského. Tipoval bych něco jako ohrožení veřejného zdraví, maření úředních výkonů a ohrožení veřejného pořádku, poškozování zájmů republiky, pokus o sabotáž ekonomického života či tak nějak podobně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kmoníček 26.3.2020 15:34

A co je Vám Vlčku po tom kam já si jezdím ? Navíc to nemá s Kellnerovým komunistickým blábolením nic společného. A pokud se Vám jeho činnost zamlouvá, tak se s námi podělte o jeho zásluhy v euruoparlamentu.

M. Mařák 26.3.2020 7:39

Tihle bývalí komouši a nostalgici totalitní diktatury samozřejmě jakýkoliv pokus o návrat ke starým pořádkům viz současné Orbánovo Maďarsko vítají s obrovskou nadějí, což mne vůbec nepřekvapuje.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/madarska-armada-prevzala-kontrolu-nad-klicovymi-podniky-40318067

Oproti tomu občané, kteří si váží svobody, demokracie, právního státu a ústavnosti si dávají pozor a současný vývoj nejen v Maďarsku, ale i ve Francii, ČR a jinde sledují velmi obezřetně a mají se na pozoru. Obavy Zahumenského, Sokola a podobně jsou přirozeně legitimní a o jejich obsahu rozhodne soud, což je jeho role. Neshledávám na tom nic překvapivého a ni nijak pohoršujícího.

Vláda může, jinými slovy, v krizové situaci jednat různě, ale mělo by to být v rámci platného právního řádu a ústavnosti. Toť vše.

J. Jirát 26.3.2020 8:03

Také rád přispěji Kalouskovi na cestu do Itálie. Maříkovi ostatně také.

J. Krásenský 26.3.2020 8:13

Řečeno slovy J. Gabina z filmu "Svatý rok": "Dej pokoj, já už jsem přispěl"

M. Mařák 26.3.2020 8:13

To se namáháte zbytečně, mě tady ve Francii čeká Itálie za pár dní. To ovšem neznamená, že si občan musí nechat vše líbit a nesmí si klást otázky a dokonce, nedej Bože, používat legitimní prostředky k tomu, aby na ně získal kvalifikovanou odpověď.

J. Chaloupka 26.3.2020 10:29

Toho Sokola bych si bál vzít za advokáta, aby si mí známí nemysleli, že jsem ten skutek opravdu spáchal. Toho si berou za advokáta jen skuteční gauneři.

O. Musil 26.3.2020 5:27

Je škoda, že si autor hraje na jakéhosi nového Miroslava Šimka, tázající mu nadhazuje různé názory a jména a pan profesor se je snaží s největším sarkasmem sestřelit. Přitom z pohledu sociologa je tu spousta zajímavých témat. Například kam až jde pod neustálým tlakem hrůzných čísel z Itálie zajít, co všechno jsou lidé náhle ochotni obětovat. Nebo třebas ukázkové použití salámové metody při zavádění různých omezení a informovanosti o době jejich trvání? A co takový faktor náhle zbytnosti, což se týká skoro celé kultury a sportu? Nebo jakási nová občanská pospolitost symbolizovaná šitím roušek, protože prostému národů ta čínská pomoc ještě nedorazila? Nebylo by to zajímavější?

J. Krásenský 26.3.2020 7:00

Protože sociologie jevy zkoumá nikoliv předvídá? A zkoumá je s odstupem - časovým i emočním?

O. Musil 26.3.2020 8:15

To by pak ale nesměl být celý ten rozhovor o koronaviru. To, co píšu, se dělo nebo děje, není to žádné předvídání, i když to by bylo také určitě zajímavé, zda dojde k dlouhodobé změně chování lidí nebo se zase "někdy" vrátí vše ke stavu před pandemií.

Je ale klidně možné, že pan profesor někde podobné články uveřejňuje, jenže když vidím tento rozhovor, rozhodně mě to nevybízí je hledat.