25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Po ovoci suďte

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hafusak2 10.8.2009 17:54

Asi by si ministerstvo mělo vzít příklad z firem

a vypsat konkurs na obsazení šéfovských míst policie ČR. Požadavky: Uchazeči musí tak mladí aby nejen nepamatovali minulý režim, ale byli i řádně zpracováni současným školstvím. Velké vzdělání se nevyžaduje, uvědomělost ano. Musí být naprosto oddáni politickému velení ministerstva, toto bezvýhradně poslouchat a jsou-li příkazy v rozporu se zněním zákonů, tak nepochybovat o příkazech shora..........Zkrátka: Policie nepotřebuje lidi schopné, policie potřebuje lidi poslušné.

Pamětník 2 10.8.2009 18:43

Re: Asi by si ministerstvo mělo vzít příklad z firem

Tak nějak si představoval policii Martin Fendrych,který tak dlouho likvidoval policisty,kteří pocházeli z minulého režimu,až byl sám "odsunut".Je hloupost tvrdit,že všichni policisté,  kteří sloužili před rokem 1989,by měli odejít.To neprosazoval jen Frydrych,ale také Langer,který vymýšlel důvody,jak se zbavit těch,co nastoupili před rokem 1989.Vím,že to bude předmětem diskusí,ale řada kriminalistů nesloužila jen režimu.

Jojin 11.8.2009 14:51

Re: Asi by si ministerstvo mělo vzít příklad z firem

 Nemohu si pomoci ale mám takové dežavi, takoví byli přeci příslušníci VB a StB. Že by se historie opakovala?

J.M. 10.8.2009 14:20

Tane Neffe,

vám nevadí, že uvedený rozhovor s Komorousem je servilní do té míry, že je to až k nevíře a odpovědi Komorouse jsou tak sebestředné a namyšlené, že je to až k smíchu, uvážíme-li, že si Komorius tak rád hraje na tvrdého a neohroženého policistu. A marně se snaží udělat z kontrášů vzdělané a schopné a charakterní agenty. A o inteligenci nejen Komorouse svědčí jeho členství v legračním Ordo lumen templi, nebo jak se ten podivný spolek nazývá.

Nemo 10.8.2009 14:33

Re: Tane Neffe,

Ordo lumen lempli.

Rudolph 10.8.2009 17:12

Re: Tane Neffe,

Pšššššššššt! Nebo si vás agent K. pomocí tajných metod najde a udělá vám tajné karate! :-)

JJ 10.8.2009 14:07

Az polovina prostredku narkomafie v Mexiku jde

z prodeje nelegalni travy v US. Proste je to nesmyslne, jak je videt treba v Holandsku.

Falk 10.8.2009 13:26

Pomlouvači p. Komorouse, zameťte si před vlastním prahem

Vykřičník!

paragán 10.8.2009 12:43

Socioložka Jiřina Šiklová

také v časopise Signál opěvovala režim a dnes se k tomu nechce znát. Její oslavné články si můžete a archivu časopisu Signál přečíst a budete se divit jak se nám ta Jiřina změnila.

Jojin 10.8.2009 11:28

A tahle varianta

Jistě znáte hru na četníky a na zloděje. Četníci honí zloděje,zlodějům se to pochopitelně nelíbí. Vědí ovšem že četníka zabít nesmí,že se to nevyplácí. Co s tím tedy? No zkusíme mu namidlit schody, tu milenka, tu dopravní přestupek, tu lustrace (bůhví pokolikáté bez závad) ... a ohromně se hodí když ten četník zblbne a nechá se zlákat k něčemu většímu,to potom musí i zpolupracovat. Když k tomu přidáme novináře kteří občas myslí něčím jiným tak je neštěstí hotové, pokud jde o první případ jako jsou banality ... že vytroubí kriminální činnost zblblého četníka je vcelku v pořádku.

Lze konstatovat že čím je četník více vláčen medii za blbosti typu čisté lustrační osvědčení, tím lépe svou práci dělá neboť zlodějům působí to samé jako ona pověstná osina ...

Rudolph 10.8.2009 12:31

Re: A tahle varianta

Co chtěl básník říci, pane midláři? ;-D

Jojin 11.8.2009 14:47

Re: A tahle varianta

... že celá ta šaškárna ohledně lustrací může být zinscenována drogovým podsvětím (za vydatné pomoci našich"novinářů") za účelem odstranění výše jmenovaného. Teď už chápete?

Rudolph 10.8.2009 11:00

Teda Schneider, to je ale

Teda Schneider, to je ale vlezdoprdelistický rozhovor. Vy byste měl dělat rozhovory na filmových festivalech :-P

Ivan Nový 10.8.2009 10:46

Policista nemá co být náměstkem na ministerstvu.

Tečka.

jízlivec 10.8.2009 18:54

Re: Policista nemá co být náměstkem na ministerstvu.

A co hasič? Otazník.

Lukas B. 10.8.2009 8:48

vono je to teda složitější

nepochybuji o tom, že pan K. je vzdělaný a schopný. takových je s dovolením dvanáct do tuctu. ale je to výborná hra s tím potíráním dróg, a ten opěvovaný tvrdý represivní přístup je odsouzen ke stejným koncům jako ta slavná emerycká prohibice.

oč by bylo jednodušší, kdyby si konzument (většina konzumentů je rekreačních!) mohl drógu koupit v apatyce za cenu výrobní se spotřební daní kalkulovanou tak, aby zhruba pokrývala náklady na léčbu těch, kterým se to vymklo z rukou (bez podílu překupníků). ovšem to by neměli práci zloději a četníci, rozuměj kartelové a represáliové.

ano, můžeme (oprávněně) namítat, že nějaké to procento populace na drógách ujede až k dokonalému sebezničení. domnívám se (nejsa odborníkem na dušezpyt), že určité procento populace prostě má k sebezničení sklony, a že by se k drógám přesunuli současní vyznavači nemírné konzumace lihových nápojů, jízdy na motocyklech a milovníci podobných všelikých bizarních aktivit, a vzorní mustrknábové by zlegalizováním rozhodně ze dne na den drógám propadli v počtu mizivém.

Tis 10.8.2009 9:09

Re: vono je to teda složitější

Špatný názor. S legalizací drog začali ve Švédsku a mělo to katastrofální následky, ze kterých se do dnes nedostali. Legalizace drog, včetně marihuany je cesta do pekel. Jenže zkorumpovaní novináři ji stále propagují.

Rudolph 10.8.2009 10:30

Re: vono je to teda složitější

Do jakého že to dnes? ;-D Ne, vážně: nikdo nenavrhuje, aby se zítra začalo héro prodávat v drogérii na váhu. To, na co narážíte s tím Švédskem (zajímalo by mě co o tom víte) je klasická kulturní záležitost. Jakákoli kultura musí nové věci vstřebávat postupně. Fakt, že výroba většiny drog je jednodušší, než výrob prášku na praní, mluví proti paušální restrikci. Různí Komorousové běhající s pistolkami po folmovém plátně nejsou než politické divadlo. A pan Komorous, který se při svých šaškárnách pořádně rozběhl a teď naskakuje do politického rychlíku je toho pěknou ilustrací. A vy mu to sežerete i s navijákem.

rv 10.8.2009 10:37

Re: vono je to teda složitější

I dnes má řada lidí dostatek prostředků, aby si kdykoli opatřila drogu (nebo jen alkohol). Nedělají to, protože nechtějí. Legalizace pomůže těm, kteří už teď drogu potřebují a peníze na její nákup získávají  mnohdy krádežemi, které nás všechny obtěžují.

Lukas B. 10.8.2009 11:58

Re: vono je to teda složitější

souhlasím. je to nemlich jako s alkoholem. většina, dejmetomu devadesát procent populace se někdy kolem sedmnácti let věku třikrát zlíská jak dobytek, a pak se tu a tam napije, tu a tam výjimečně poveselí a vede zcela normální život a nekrade aby měla za co pít. pár procent se alkoholu netkne ze zásady, a pak je zde pár procent nešťastníků, víceméně duševně nestandardních, kteří mají k sebezničujícím závislostem sklony. z těch se rekrutují alkoholici, gambleři a sociálně problematičtí narkomani. tyto případy legálnost či nelegálnost čehokoli nevytváří, ti tu prostě jsou. zcela je od nebezpečí izolovat je totalitní utopie, rozumný cíl je minimalizovat škody.

Mirek F. 10.8.2009 11:27

Re: vono je to teda složitější

Proč marihuana? Má horší účinky než legální alkohol, či proč vlastně?

Frank 10.8.2009 8:05

Modrým ptákům se nehodí nikdo, kdo by je mohl jakkoliv ohrozit.

A protože Komorous je profík, tak z něj mají strach. Když postavím vedle sebe  činy ptakopyska Langra a nezpochybnitelné výsledky Komorouse, tak snad není o čem mluvit. Modrá mafie nepotřebuje schopné policajty, ale spíše všeho schopné.

FrantišekN. 10.8.2009 10:29

Re: ty naivko, Komorous je s ODS velmi zadobře...

je to přítel Vidíma a Bartáka, kteří mimo jiné byli členy toho jeho pošahaného "templářského" spolku...

Tis 10.8.2009 7:50

Narkomafián Bém

Bém v televizním pořadu "Prší" rozdělil mladé na tři třetiny. Jedna, která drogu nikdy nevezme, druhá, která se dá ovlivnit a třetí, která drogu vezme i kdyby jste jí škodlivost braní drog vysvětlovali všemi způsoby. Při tom Bám prosazoval pouze úprevenci a jako sekretář Mezirezortni protidrogové komise má zásluhu na tom, že trestnost držení drog pro vlastní spotřebu byla v ČR zavedena o několik let později. Takže třetinu mládeže dával narkomafiím zcela vědomě na pospas. Této třetině je třeby přístup k drogám co nejvíc ztížit, což dělal celá léta pan Komorous. Zlotřilí a zkorumpovaní novináři vždy útočí, podle a zbaběle, na slušné lidi, kteří něco dobrého pro spoleřnost dělají.

Ludva 10.8.2009 8:08

Re: Narkomafián Bém

Je třeba zveřejnit, že je řada profesí, kde se drogy prostě brát nesmí a nemilosrdně drogaře vyhodit. Nejhorší je, že třeba televize si takových lidí považuje a dává je skoro za vzor - viz Pergnerová, Ulrichová .... Pak si mladí mohou myslet - ono se nic neděje, budu chvíli brát drogy, pak přestanu a budu ještě preferovaný. Je třeba neustále ukazovat příklady špatných konců.

Rudolph 10.8.2009 10:43

Re: Narkomafián Bém

Narkomafián Bém narozdíl od vás viděl na vlastní oči feťáka a ví o čem mluví. Droga není žádný démon z pohádky. Droga je především lidský problém, ať má podobu alkoholu, chemického výrobku pervitinu, nebo ještě nedávno i u nás běžné zemědělské plodiny - konopí. Čím více budeme drogu démonizovat, čím víc bude filmů, ve kterých chrabří Komorousové honí s pištolkou ZLÉ drogisty, tím větší budou mít drogy kouzlo ... S tím nic nenaděláte.

Diana 10.8.2009 7:06

Bezva

Bezva, že ještě existují lidé jako pan Komorous!!  Ráda věřím, že z něho mají naši "čestní" politici stažené zadky - kéž by bylo takových schopných odborníků více, pak by se naše republika nemusela řadit ke Kocourkovu. Pane Komorousi, nedejte se odradit, kašlete na závistivé pokrytecké výpady - slušní lidé vám drží palce''

marty 10.8.2009 7:41

Re: Bezva

R^R^

Henry 10.8.2009 10:17

Re: Bezva

Nerozumím. Z čeho, prosím, lze usoudit na jedinečnost a vyjímečnost Komorouse? Z jeho povídání?

Nemají mít lidé stažené zadky spíše ze skutečnosti, že takový člověk udělá/podepíše cokoli v zájmu svých ambicí?

Palec nedržím - jsem nebo nejsem závistivý a pokrytecký?

Petr 10.8.2009 6:07

Skoro svatý

 A nemá náhodou už svatozář?