28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Piráti, experti na injekce

Jak je v naší době obvyklé, vše se naprosto zpolitizovalo. Domnívám se, že i kdyby se jednoznačně prokázalo, že Sputnik V je kvalitnější, bezpečnější a s nižšími vedlejšími účinky než ostatní vakcíny, udělá se vše pro to, aby ho EU neschválila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nebeský 12.2.2021 23:59

Tak jako čas od času si přečtu diskuze k některým článkům a říkám si, kam až jsme se to dostali od jádra věci. V tomto případě od Sputniku a jeho vakcíny. Vycházím z toho, že Rusko se prsí tím, že má vakcínu a že není v EU schválená, tedy pro nás jako pro Čechy neaplikovatelná. Se vedou v různých mediích zprávy o tom, kolik jsme objednali vakcín a kolik jsme neobjednali, když jsme mohli, atd. Tak či onak, to je dáno. Ač nejsem rusofil a vůbec ne červený, zajímá mě, co nám premiér se svým doprovodem přivezli z cest. S Orbánem mohli požvejkat přes Skype. Proč nepřivezli z Ruska Smlouvu o smlouvě budoucí o dodávce její vakcíny po její registrací EU? A v případě, že bude Bruselem schválena, mohli jsme být první. No to sotva. Nejsem si jist, zda už nás někdo ze západních sousedů nepředběhl. Ono je to šumák, jestli náš premiér v době pandemie pouští raky nebo si vyrazí na výlet, aby nemusel odpovídat na hloupé dotazy novinářů či v parlamentu poslouchat věčné antibabišovské rejpaly. Je mi 70, víc mě zajímá, kdy si budu moci nechat píchnout vakcínu, než pan Keller. A už jenom takový maličký Post Scriptum. Lidi, všem nám to "domácí vězení" leze na hlavu. Buďme na sebe hodný a protože si někdo myslí něco jinýho, není úplně blbej.

J. Urban 12.2.2021 21:03

Tak vida. Sputnikem se zatim nenechal naockovat ani Putin. Procpak?

V. Loula 12.2.2021 22:47

Jeho dcera se naočkovat nechala, to již proběhlo tiskem před delší dobou.

D. Černá 12.2.2021 20:16

Flákni si do žíly třeba Sajuz, ty bolševiku a mazej skonat někam za Ural.

J. Urban 12.2.2021 21:02

;-D;-DR^

V. Čermák 12.2.2021 21:49

Oslík Richter nedomrle dožužlává, na bolševika vzpomíná...;-D

D. Černá 12.2.2021 22:45

Dožužlává možná tvoje stará a určitě ne to tvoje scvrklé nic. Spíš nějakého Vasila Vasilijeviče...

J. Jurax 12.2.2021 20:01

No, pan Keller opět osvědčil smysl pro srandu a umění skoro nic podstatného neříct. Tedy kromě sarkasmu na postoj EU k vakcíně Sputnik; soukromě bych si dovolil říct, že zde, poněvadž jde politické zájmy, není jeho sarkasmus - možná - tak úplně nepřípadný.

V. Čermák 12.2.2021 21:44

Tak já jsem asi skromnější, takže mně připadá, že se vyjádřil ke všemu podstatnému, nejen ke Sputniku a EU Hodnotám, ale i k Bidenově nabubřelosti a opoziční hlouposti, snad s těmi Piráty to trochu přehnal s těmi jehlami, stačilo poukázat na jejich EU aktivistickou neschopnost...;-D

V. Loula 12.2.2021 22:46

Přečtete si rozhovor s europoslankyní za piráty (tuším Gregorová) starý asi tři dny. Vyjadřuje se tam k vakcínám a říká asi tolik, že EU v objednávání vakcím provedla vše perfektně, a pokud dneska chybí někde vakciny, tak je to vina pouze a jen národních vlád, nikoliv EU. A že máme děkovat EU za řízení těch objednávek, protože bez EU bychom dneska ani nezačali očkovat. Kupodivu se nezminuje, že Srbsko, Svycarsko, Britanie nejsou v EU, ale v očkování jsou dál než většina států EU.

J. Lukavsky 12.2.2021 18:34

"udělá se vše pro to, aby ho EU neschválila" no pokud vím tak vakciny (všechny) neschvaluje EU ale EMA a u nás ještě SUKL. Pochybuji, že by byli náchylní regovat tak či onak na telefon "z Hradu". Povolování léků smrdí kriminálem, pokud se řídí něčím jiným nežli normami. Ale pokud vím tak Sputnik požádal o registraci u EMA před týdnem. No a docela pochybuji, že Rusko bude schopno vychrlit Sputnika dost pro sebe, Maďarsko, Brasílii, ČR.... Optimální by bylo, kdyby si občan mohl vybrat, po poradě se svým obvoďákem, jako u jiných léků. V Maďarsku prý to tak provozují. Výhodou by bylo, že každý svého štěstí mašinfýra! J.L. end

V. Čermák 12.2.2021 18:47

Tak pan Keller má zkušenosti a já také znám ty EU Hodnoty...;-D

O. Mayer 12.2.2021 15:13

.. ta poznámka o Pirátech a injekcích je opravdu kreténská- to si zpovídaný mohl při svém vzdělání opravdu odpustit.

L. Kolman 12.2.2021 16:50

Jo, to si mohl odpustit, jinak opět excelentně vystižená a popsaná realita. Navíc s vtipem, což se dnes moc nevidí.

L. Harvánek 12.2.2021 13:26

Výborně napsaný článek. Teď, když se vymýšlí, jaké sankce proti Rusku zavést kvůli Navalnému, bude se Sputnik hodit. Že by to mohlo zachránit životy několika stovek lidí, je naprosto vedlejší. On ten Sputnik už kvůli svému názvu vypadá docela podezřele.

F. Krejčíř 12.2.2021 13:22

Zbytečný rozhovor, první odpověď ukázala, že zádné analytické vývody nedostaneme, jen žvásty od nějakého Kellera, kdo to je?

I. Schlägel 12.2.2021 12:53

Kromě toho, že Rusové ještě ani nepodali v EU žádost o registraci a navíc nejsou schopni dodávat vakcínu v požadovaném množství, jedná se o bouři ve sklenici vody. Ano, ruské sdělovací prostředky jásají, jak sputnik zachraňuje svět. Nic není vzdálenější realitě.

V. Bok 12.2.2021 12:31

Uff, konečně něco rozumného, bohužel i deprimujiciho. No jo, KellerR^

J. Černý 12.2.2021 11:41

R^R^R^

M. Ejem 12.2.2021 11:06

Sice se vám nemusí názor autora moc líbit, ale jeho i můj názor podporuje současná situace, kdy EK tvrdí, že nedostala podklady pro registrace vakcíny a Rusové, že už je musí mít. Tady nejde o to , že by to lidem v EU mohlo pomoci a EU by se měla snažit zjistit, zda to funguje, ale o to tomu zjištění zabránit nebo je oddálit. Mimochodem to známe i u nás se zjišťováním zda by proti Covidu mohl pomoci Isoprosine (snad jsem to napsal správně) navržený Prof. Beranem nebo schválení přístroje na podporu dýchání vyvinutého v rekordně krátké době na ČVUT až za půl roku, v současnosti řeči o použití testů používaných v Rakousku školáky, když máme u nás vyvinutý a prověřených test ze slin, jen vykloktáním a mnoho dalších příkladů.

J. Kadeřábek 12.2.2021 11:52

Především vakcinace virových onemocnění není samospásná. Dále zpochybňuji autorovu misku vah kde na jedné straně jsou mrtvoly seniorů a na druhé straně funkční podníkání. Prostě ti co se cítí ohroženi se podle toho musí chovat. Je to jen a jen jejich rozhodnutí kam půjdou a jak se budou chránit nebo nechránit.

M. Ejem 12.2.2021 13:56

Nemám moc ve zvyku reagovat. Zvláště ne na komentáře ve stylu já o voze a ty o koze. Souhlasím, že očkování nevyřeší vše a proti tomu jsem neřekl ani slovo. Potřeboval byste se naučit rozumět psanému textu. Pokud ale nabádáte důchodce, že se s tím musí vyrovnat a chránit se, pak já opáčím, že vy se s tím musíte také vyrovnat a nějak to řešit. Je to totiž výzva i pro vás a nedávejte vinu jen jiným.

M. Ejem 12.2.2021 13:57

Nemám moc ve zvyku reagovat. Zvláště ne na komentáře ve stylu já o voze a ty o koze. Souhlasím, že očkování nevyřeší vše a proti tomu jsem neřekl ani slovo. Potřeboval byste se naučit rozumět psanému textu. Pokud ale nabádáte důchodce, že se s tím musí vyrovnat a chránit se, pak já opáčím, že vy se s tím musíte také vyrovnat a nějak to řešit. Je to totiž výzva i pro vás a nedávejte vinu jen jiným.

O. Mayer 12.2.2021 15:26

1. isoprinosin žádný efekt v tomto směru prokázán nemá (tj. se stejným stupněm jistoty můžete věřit v blahodárnost studených koupelí, v souladu s klasičkou, O.J. Lepešínskou)

2. nemůžete jen ta připojit k člověku (resp. k jeho plicím) přístroj který k tomu nemá příslušné atesty (a má je Corovent?). A pak hlavně, zaplaťpanbůh, zatím jsme s počtem ventilátorů problém neměli, pouze s počtem lidí, kteří budou toho ventilovaného ošetřovat a v tom nám ČVUT bohužel nepomůže (samozřejmě čest jejich snaze a třeba se nám ještě bude hodit)

3. totéž platí pro ty zmíněné testy, dokud nemáte klinickou zkoušku jejich použitelnosti a dokud je někdo není schopen v masovém měřítku vyrábět, je zbytečné o nic spekulovat.

4. zkušenost (alespoň mě) naučila pokud máme 2 možnosti, lžou Rusové nebo ti druzí, platí nejčastěji 1. možnost.

J. Jurax 12.2.2021 20:05

Ke čtvrtému bodů - nedělejte si iluze. Jde o politikum, takže lžou všichni pokud z toho mají politický, neřkuli ještě jiný, prospěch.

J. Kokaisl 12.2.2021 10:33

"Domnívám se, že i kdyby se jednoznačně prokázalo, že Sputnik V je kvalitnější, bezpečnější a s nižšími vedlejšími účinky než ostatní vakcíny, udělá se vše pro to, aby ho EU neschválila."

Že je Keller profesorem, neznamená, že není deb.l !

F. Kusák 12.2.2021 11:21

Víte, vyhlašovat sankce na někoho a pak po něm chtít, aby s vámi jednal seriózně, aby vám dodával plyn, vakcíny (i když jejich kvalitu současně zpochybňujete) atd., to je fakt za hranou mého chápání. Už jsem říkal, že západu se podařil úžasný kousek, dát dohromady odvěké rivaly Čínu a Rusko. A za sebe říkám, že Rusáky jsem od okupace v roce 1968 nenáviděl, ale současná debilní propaganda mě nutí, abych se jich i zastával.

V. Bok 12.2.2021 12:40

No, moc dlouho mě trvalo, než jsem byl ochoten přijmout to, že Putin není Brezněv a Rusko neni SSSR... Holt ta potupa byla tehdy opravdu veliká. Ale dlouholeté a čim dál tím bližší seznámení s říšemi "Dobra" mě zbavilo iluzí a teď zažíváme znovu zklamání. Začíná se to totiž nebezpečně podobat.

F. Kusák 12.2.2021 12:54

S tím zklamáním to mám podobné, resp. nutí mě to pojímat věci více filosoficky a s nadhledem.

J. Jurax 12.2.2021 20:07

Asi tak. Vidím to podobně.