29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Pandemie je jen záminkou

Pokud by na šibenici byla figurína konkrétního člověka, lze to jako výhrůžku hodnotit, ale i zde by se muselo posoudit, zda mohla vyvolat obavy, zda šlo o nebezpečné vyhrožování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 22.2.2022 22:08

https://youtu.be/th_68PyvVEA

F. Zrcek 22.2.2022 13:17

Poukazuji na článek

https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/26864-na-co-konkretne-je-pandemicky-zakon-a-to-pres-optiku-nepokoju-v-kanade-komentar-stepana-chaba.htm

Bohu žel, západní vlády se chopily příležitosti využít pandemie k protlačení totalitních opatření. Od Ottawy po Vídeň a nejspíš na věčné časy a nikdy jinak. Pokud se občané nechají bez odporu zotročovat, není jim pomoci. Můžou se maximálně bavit, jestli jim víc vyhovuje diktatura střihu čínského, kremelského, anglosaského nebo bruselského. Cestování, či emigrace budou ovšem brzo pod záminkou pandemie znemožňovány, tak se prosím rozhodujte rychle. Průkopníkem je Austrálie, ta už zakazovala návrat i vlastních občanů. Letenky nebudou!

Long live Fringe Minorities!

V. Kain 22.2.2022 15:43

Jediný program který má dnešní koalice je,je nás 108.

J. Vorlický 22.2.2022 10:19

Velkým dílem nesmyslná a nezřídka agresivní opatření vlád proti občanům jménem tzv.pandemie logicky u části občanů vyvolá reakci. Většinou pasivní, ale někdy stejně agresivní. Je to přirozené, nelze se divit.

K poslední odpovědi v článku: Považuji neustálé odvolávání se zákonodárců na ÚS jako projev nezralosti. V rovině zákonodárné i soudní. Sami zákonodárci nerozumí svým povinnostem vydávat srozumitelné (i jim samotným) a použitelné zákony a ÚS je v tom svými výroky podporuje. Existence právního státu nemůže apriori být podmíněna ústavními zákony. Když Ústava již je, aby měla význam a sílu, musí být hlavně projev dlouhodobého, ustáleného, samostatného a suverénního stavu a zvyklostí ve společnosti, ve státě, přičemž takové zvyklosti nemusejí ani být v Ústavě přesně popsané. Náš stát tímto za posledních cca 500 let neprošel, Ústava tedy svoji roli ani plnit nemůže. I proto jsou neustálé tlaky na její úpravy. Konečně ústavní zákon je jako každý jiný, jen s tím rozdílem, když si dva zákony protiřečí, ústavní má přednost. Když si odporují dva obyčejné zákony, musí se řešit, který zrušit; možná oba!

L. Harvánek 22.2.2022 10:07

Protest proti čemukoliv se dá vyjádřit určitě kultivovanějším způsobem než symbolem šibenice. Patrně to tedy svědčí o myšlenkových procesech v hlavách protestujících, často i proti tomu, co si sami vybrali. Proto souhlasím s názorem Víta Rakušana.

R. Langer 22.2.2022 11:56

Ano, máte pravdu, lze to v krajním případě vyjádřit třeba zbraněmi. Nicméně, už jste alespoň pochopil význam těch šibenic, nebo je to na vás moc složité? ;-)

K. Filip 22.2.2022 14:28

Pane Harvánku na fotce vypadáte celkem inteligentně, ale to neznamená, že inteligenci máte. Šibenice na náměstích nebyly namířeny proti fyzickým osobám, ale proti Svobodě. Když souhlasíte s názory dryáčníka Rakušena je to vaše volba.

L. Harvánek 22.2.2022 19:39

Šibenice je vždy symbolem smrti a navíc potupné. A tak nechápu, proč by měla být šibenice namířena proti "Svobodě". Víte Vy vůbec, co to svoboda je? A že má i svou odvrácenou stranu a ttou je odpovědnost? A Vaše inteligence stačí tak na studia v Plzni.

J. Pokoutný 22.2.2022 17:28

Výměnu a krádež prezidentské standarty a její výměnu za rudé trencle jste schvaloval?

J. Nevrkla 22.2.2022 8:40

R^

J. Lukavsky 22.2.2022 8:02

"špatnou a drahou cestu paušálního omezování práv lidí." čili navrhujete nechat na každém co a jak bude dodržovat či nikoli. Skvělá myšlenka, jen ji rozvést trochu dále. Kupř. nechat na každém svobodném občanovi jestli má jezdit vpravo, vlevo či uprostřed, jestli má nezadatelné právo řídit auto bez nějakých omezování zkouškami a doklady.... prostě ideál. Nu poslední takový naprosto svobodný člověk byl Robinskon Crusoe. ten si mohl dělat opravdu co chtěl. J.L. end

V. Dosoudil 22.2.2022 8:29

Tímto nesmyslným srovnáním sám jedete uprostřed, možná přímo vlevo.

V. Wagenknecht 22.2.2022 8:30

Typický argument hlupáků, to s těmi auty.

J. Lukavsky 22.2.2022 14:22

Říká Vám něco básnická licence? To je zveličení ukazující na něco. Žijeme ve společnosti dosti nahuštěné kde musíme neustále něco dodržovat. Vždy budou šedé zóny kde se polovina lidí domnívá, že už je to zbytečné a druhá polovina naopak. Stát ať chce či nechce musí dodržování pravidel vymáhat a vždy budou tací co to budou porušovat. Žádný problém není u chorob neinfekčních. Nejsi očkován proti tetanu? Tvůj problém, dostaneš to a s pravděpodobností 50% zemřeš, akorát že léčení, byť i marné něco stojí. Ale když dostaneš infekční žloutenku tak tě zavřou na infekčním a zkus to odmítnout s poukazem na Listinu práv a svobod, Ústavu atd. Stejně tak tam zavřou bacilonosiče úplavice ač ten nemá vůbec žádné problémy. Nu a skoro 40 000 mrtvých jistě není prkotinka nad kterou lze mávnout rukou. Uvidíme jak se covid vyvrbí, může se stáhnout do běžné rýmy ale může také zmutovat a vrátit se a zabíjet ve velkém. A pak nastane kvikot "proč jste něco neudělali, proč jste to nechali rozjet, proč.....". Nu uvidíme pravil slepej hluchýmu. J.L. end

J. Vorlický 22.2.2022 15:15

. . . až do kovidu jsem věřil, že: , nikdo z nás není zdravý, jen nedostatečně vyšetřený ́, je jen vtip. Dokonce si myslím, že to před kovidem vtip byl.

V. Wagenknecht 22.2.2022 19:52

Argument s auty je hloupý a žádná básnická licence. Taky se hned vyhýbáte k úplavici. O tom řeč nebyla.

J. Vorlický 22.2.2022 8:38

Spíš naopak. Svobodný možná ano, tím, že si mohl dělat co chtěl, vlastně nemohl. Na ostrově nebyl dobrovolně, to co dělal většinou musel, jinak by umřel, a Pátkovi nechutnalo solené maso.

R. Langer 22.2.2022 9:38

Klidně jezděte vlevo. Odpovídalo by to vaší duševní úrovni. :-P

M. Mucha 22.2.2022 18:33

R^

L. Harvánek 22.2.2022 10:08

Ale jen do doby, kdy se objevil Pátek.

V. Wagenknecht 22.2.2022 19:57

Stejně hloupý je argument s Robinsonem. Tak, jako byl "svobodný" Robinson, je "svobodný" každý člověk včetně vás. To už je druhý hloupý argument od vás. Možná byste s tím měl něco dělat, třeba nějaký korespondenční kurs přemýšlení nebo tak.