29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Otevírá se prostor pro uskutečňování nových utopií

Skupina levicově smýšlejících intelektuálů zveřejnila prohlášení Bez solidarity není imunity. Jedním ze signatářů je sociálně demokratický expremiér Vladimír Špidla. V

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jirka 2.6.2020 11:27

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

P. Brich 2.6.2020 16:42

Lepí se sem jak ten pověstný trus na košili.

To chce očistu v jiném hygienickém zařízení a ne u lékaře.

P. Brich 2.6.2020 16:44

A odér z toho se zde představuje jako M. Janta.

T. Hraj 2.6.2020 15:33

1) ekonomická transformace (historicky bezprecedentní) byla v ČR jednou nejúspěšnější ze všech post komunistických zemí.

2) Opoziční smlouva je (podobně jako německá groko, či jiné velké koalice) celkem standardním, i když zoufalým, nástrojem ustavení vlády.

P. Brich 2.6.2020 16:46

Co například dělá Špidle?

J. Jurax 2.6.2020 22:14

No co, jako důchodce nuzuje z důchodu. Ovšem z důchodu eurokomisaře.

P. Kmoníček 2.6.2020 9:32

Po dlouhé době s V. Klausem a většinou jeho otištěných názorů v podstatě souhlasím.

T. Hraj 2.6.2020 10:14

To Vás ctí. Nevypovídá to ale myslím ani tak o Klausovi (na jeho místě kritika zde mohl být kdokoli jiný), ale o úděsnosti a extrémismu toho Špidlova pamfletu.

J. Pavelka 2.6.2020 9:17

Levičáci holt hlásají levičácké názory, ohlas nic moc.....a někdo se nad tím pohoršuje...

A. Forman 2.6.2020 9:04

Každá levicová utopie nutně končí krachem. Oběťmi vždy byly a budou občané, kteří jsou nuceni těmito nehoráznostmi k nesvobodě. A že s tím přichází Špidlo a jeho postbolševická kavalerie nepřekvapuje.Budeme mít tolik sil a prostoru se těmto praktikám bolševické modus operandi vzepřít ?

D. Polanský 2.6.2020 9:03

S těmi střety je to všelijaké, někdy se do krámu hodí, někdy nehodí. To ví dobře i sám autor. Zdůvodnění se vždy již nějaké najde.

J. Kalina 2.6.2020 8:24

Ono se to dá chápat zcela normálně, když by se chtělo a nebylo zatměno v palici. Jako nelze zrušit trh, ale pouze ho zpotvořit, pokroutit neb trh je vlastností lidského chování a uvažování. Trh u nás existoval i za totáče a existuje i v KLDR, ale jak deformovaný!

Jedna věc je pravolevý "střet" (to je také na základě inklinace jednotlivých osob), kdy se se svým volebním programem usiluje ve volbách o silný mandát tento program "levý, pravý" uplatňovat a druhá věc je po volbách dodržet nejzákladnější politickou dohodu, že vládne ten kdo na to má a druzí jsou v opozici a to vše v systému, že všichni ví, že budou další svobodné volby a opozici vítězové voleb mezitím nezlikvidují (do majetku a duší) a tak dokola. To je ta základní důvěra mezi uchazeči o moc, to je ten základ demokracie. žádné kecy, ale dodržení principu, že po volbách někdo musí vládnout, ale že se podrobí testu dalších voleb v rovné soutěži s oponenty. Pokud toto nebude, nebude ani demokracie.

K opoziční smlouvě tolik: mohla být pravostředová většinová koalice ODS, Unie svobody, Lidovci. Kdo slyšel třeba Luxe v týdnu po volbách, měl jasno, že taková koalice nevznikne. Nevím zda se tenkrát nehrálo o jisté bezvládí, které by dalo presidentu podobné možnosti, kterých nedávno využil až zneužil stávající prezident. ČSSD a ODS si pamatovaly co předvedla třetí strana za poslední pár měsíců od "Sarajeva" a v žádné případě nechtěla dát možnost rozhodování do rukou Havla a jeho Tošovského, Unie svobody, ČSL. Bylo to krvavý kompromis na který doplatila především ODS, Zeman totiž tehdy médiím a jiným nevadil neb byl proti Klausovi. možná, že největší křik od nesmluvní opozice byl proto, že sami uvažovali o podobném řešení. A ještě bych připomenul jak se potom Špidla elegantně a prasácky vyvlékl před dalšími volbami z opoziční smlouvy prohlášením, že on byl vždycky proti, nesouhlasil s ní a pak vyhrál další volby.

K té privatizaci a kde skončil majetek lidu. Skončil by v možná trošku - občas v jiných rukách než sk

A. Forman 2.6.2020 8:57

Majetek lidu ? No toto... Nikdy lid nic nevlastnil, pouze stát. A to rozhodně nějaký lid ( pro mne těžko definovatelný ) nebyl.

P. Staronový 2.6.2020 9:03

Říkalo se tomu tak, aby byla ospravedlněna krádež. Privatizace byla nezbytná, nejen z morálního hlediska, hlavně pro naprostou nefunkčnost "lidového vlastnictví". Na to, jak velké množství majetku a za jak krátký čas bylo nutno privatizovat, dopadla dost dobře. O lepších a politicky průchodných metodách dodnes nevím. Alternativy buďto byly o něco lepší, ale politicky neprůchodné, nebo horší.

A. Forman 2.6.2020 9:23

No právě, říkalo se tomu tak, jen lži.

P. Victorin 2.6.2020 7:11

Dva momenty z interview s prof. Ing. Václavem Klausem, CSc., dr. h. c. mult., ve mně vyvolávají nepříjemnou obavu, zda se zpovídaný již zcela nepomátl?

Poprvé, když praví - "Celá desetiletí bojuji s odmítáním pravolevého střetu a označuji to za levicový názor. A to že byl odmítán, jsem vždy považoval za neštěstí a za vítězství levice. Začal s tím u nás Václav Havel..... atd. /citace/". Čili zpovídaný exprezident v interview jinými slovy tvrdí, že favorizuje střet levice s pravicí, nikoliv odmítání takového střetu...

Z výše uvedeného však vyplývá, že si exprezident patrně již nepamatuje, že jako aktivní politik jednal zcela jinak, než za co údajně celá desetiletí bojuje, jak dnes nepravdivě tvrdí, když s tehdejším premiérem Milošem Zemanem - tehdy předsedou ČSSD, uzavřel jako předseda nejsilnější pravicové strany ODS, tzv. opoziční smlouvu, plným názvem "Smlouva o vytvoření stabilního politického prostředí v České republice uzavřená mezi Českou stranou sociálně demokratickou a Občanskou demokratickou stranou", která zaručila podporu pravicové ODS menšinové levicové vládě Miloše Zemana po celé funkční období 1998–2002. V reálu tedy dnešní exprezident v době své aktivní politické činnosti "nebojoval za odmítání pravolevého střetu", nýbrž prokazatelně činil pravý opak...

Podruhé se mne obavy o exprezidentovo psychické zdraví zmocňují v závěru interview, kde praví - "Dosud jsme se při sestavování státního rozpočtu hádali o jednotky či desítky miliard korun, dnes se lehce zachází se stovkami miliard... /citace/", když právě on je historicky osobně plně zodpovědný za zorganizování vytunelování státního majetku v rámci jím vedené tzv. Kuponové privatizace z roku 1994, kde podle Komise pro cenné papíry, zřízené v roce 1998 pro vyčíslení škod z privatizačního "právního vakua", pouze prokázanou trestnou činností do června 2002 v rámci tunelování, byl nevratně ztracen státní majetek v hodnotě kolem 50 miliard Kč, z toho Klausův pověstný "Motor privatizace" - mezinárodní finan

P. Victorin 2.6.2020 7:13

/dokončení/

z toho Klausův pověstný "Motor privatizace" - mezinárodní finanční podvodník Viktor Kožený /1964/, připravil občany ČR o privatizovaný státní majetek v hodnotě 40 miliard Kč a odhadem několik stovek miliard zmizelo neprokázanou trestnou činností nebo právně nepostižitelným tunelováním v rámci nedokonalé legislativy...

Závěr: Jaký praktický význam mají tak neseriózní výpovědi zpovídaného seniora?

V. Petr 2.6.2020 10:14

A teď si představte, že současná vláda rozhazují STOVKY MILIARD kde komu a opozice chce, sby rozhazovaly ještě více!

A justiční mafie toto podporuje!

Vždyť je to NAPROSTO NEUVĚŘITELNÉ!

P. Victorin 2.6.2020 10:24

Pane Petře, nemyslím, že současná vláda stovky miliard pouze "rozhazuje", nýbrž že se snaží jednat účelně, nikoliv však vždy s plným úspěchem. Počínání současné vlády ale v žádném případě nelze srovnávat s pochybením zde zpovídaného v roce 1994, kdy spoluobčanům mediálně vnucoval, aby své kupony odevzdali profesionálnímu finančnímu podvodníkovi, kterého propagoval jako "Motor privatizace", čím poškodil ČR nejméně o 40 miliard Kč, jak v mém příspěvku uvedeno... Zdravím!

J. Jirka 2.6.2020 9:05

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

P. Victorin 2.6.2020 10:11

J. Jirka = Chudák 100% Troll.

V. Petr 2.6.2020 10:26

Pamatuji si na jednu TV reklamu jak tam čtyři herci sedí obkročmu na raketě a zpívají "Kórus je naše víra, kórus, to je náš fond." Žasl jsem, že může být někdo tak pitomý a na takovéto "argumenty" naletět.

Ale i ČTV používala obraty "už jste si vybral fond?" Já jsem do těchto "fondů" nedal ani bod.

Osobně si myslím, že za tunelování mohou především SOUDY, které šly darebákům na ruku. Ředitel mohl podnik předat fakticky zadarmo sám sobě nebo svému synovi a nikdo ho nestíhal za zpronevěru!

A jak mohla Komerční banka!!! připustit, aby Smetka převedl svůj osobní dluh u ní na H-systém a nikdo její vedení nestíhal za spolupachatelství na podvodu?!

A "chybná manažerská rozhodnutí" jsou kapitola sama pro sebe!

I. Jouza 2.6.2020 7:01

Kde je velká inteligence bude také velká faleš a pokrytectví.