19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Orbán si od EU nenechá nic diktovat

Kdyby šlo jen o pouhé výroky, mohli bychom nad tím mávnout rukou. Ale bohužel jsme se za poslední dva roky přesvědčili, že mnohé podobné výroky jsou něčím jako pátracími balónky, které mají prověřit náladu ve společnosti a vůli přijmout další omezení svobody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Karlík 20.7.2021 20:07

Nestačím se divit. Sobec je dobrák. Ale když jsem dočetl až tam, že kope za Trikoloru a Svobodné a jim podobné, už jsem dále nečetl. Ten pán zdůvodni cokoliv. I třeba že kravský hnůj je ta nejlepší pravá svíčková. Děkuji, nechci.

V. Hodorka 20.7.2021 17:44

Autor by si mel zajit za svym obdvodnim lekarem a poradit se s nim o tom zda se ma ci nema nechat ockovat. A nebo neveri ani jemu a mysi si, ze i on je sprahnuty s darebaky ve vlade? Ockovani by prece nemelo byt politicke rozhodnuti, ale odborne lekarske. Me muj doktor ockovani doporucil, tak jsem se ockovat nechal.

P. Pepax 20.7.2021 13:33

V první části článku autor obsáhle a dost nevěrohodně vysvětluje proč se nedal očkovat, důvody proč se lidé nechávají proti covidu jsou racionální, zatímco iracionálně se někdy chovají odpůrci očkování. Vy zbylé části se autor projevuje pro mně očekávaným způsobem, no teď nevím co si mám o autorovi jehož názory jsem vždy oceňoval vlastně myslet.

M. Sedláček 20.7.2021 16:43

To záleží na úhlu pohledu. Zdá se vám racionální nechat se očkovat pouze proto, abych mohl normálně žít (rozumějte bez testování, roušek, atp.), aniž bych viděl jakýkoliv zdravotní přínos? Mě úplně ne. Na druhou stranu za racionální považuji rozhodnutí se neočkovat, pokud jsem nemoc prodělal (např. kauza Jágr). Nedá se to takhle paušalizovat.

V. Hodorka 20.7.2021 17:47

Presne tak. Necham si udelat odber, s tim jdu za svym lekarem a ten by podle toho mel rici zda je treba se nechat ockovat ci ne. Pokud mam dost protilatek, ktere me ochrani stejne a nebo vice nez ockovani, tak by me to mel dat pisemne a melo by se to pocitat jako ockovani.

Z. Lapil 20.7.2021 23:33

O autorovi si myslete, že je před volbami. Na podzim bude zase normální.

L. Severa 20.7.2021 10:25

Odpor k očkování může mít dva důvody. Jedním je obava z možných následných zdravotních potíží, nebo z nevíry v jeho účinnost, což lze pochopit. Druhý vychází z přesvědčení, že se jedná o něčí nátlak, což například i odporuje lidským právům. Odpor trochu jako z trucu. Ten truc je z autorova článku patrný, protože nevyvrací účinnost očkování.

V. Šedivý 20.7.2021 11:38

Trochu jako z trucu? Jiný pohled říká, že je nebezpečné stavět se do podřízené pozice a projevovat slepou poslušnost.

V. Novák 20.7.2021 14:33

Takže zcela z trucu...

Z. Lapil 20.7.2021 23:35

Ale houby. Prvadu a lež nelze definovat podle toho, kdo "to" říká. Politici jsou ze lži (spíš z manipulace) extrémně podezřelí, ale to neznamená, že musím jednak vždy opačně, než jak řeknou.

J. Špirk 20.7.2021 12:07

Mnoho diskutujících fatálně pomíjí ten nejpádnější důvod proti 100% proočkování populace - nulová potřeba očkování u desítek procent populace. Tito lidé si už imunitu buďto vybudovali proděláním nemoci nebo ji mají tak dobrou, že nemoc "prodělali bezpříznakově" = jsou zdraví jak řípa a nenonemocněli. Tyto lidi očkovat netřeba. Přesto tyto miliony (v ČR) potažmo stovky milionů (EU,USA) vakcín naši odborníci do očkování nutí celkem nevybíravými způsoby. Proč asi? Cui bono?

Z. Lapil 20.7.2021 23:43

Možná proto, že "všichni" je daleko jednodušší, než "někteří ano a někteří ne".

Viz na silnici. Někteří řidiči by potřebovali být omezeni na 60km/h a ještě by to bylo příliš, ale všichni jsou omezeni na 90, aby politici byli u bouraček z obliga.

Po Listopadu jsem několik málo let věřil, že svobodný stát věří ve svéprávnost lidí. Někdy kolem Zemanova premiérování jsem zjistil, že jsem věřil naivně. A nejhorší na tom je, že lidi - aspoň podle výsledků voleb - nevěří ve svou vlastní svéprávnost, reprezentovanou například schopností vybrat si řemeslníka "podle oka a referencí" neboli bez potřeby bumážky..

R. Kupka 20.7.2021 12:33

Ano presne z Trucu!! Moje cela rodina byla ockovana bez jakychkoliv problemu a citime se daleko lepsi jako nekteri lide kolem nas ,ale zalezi na kazdem jak se rozhodne ?

M. Valenta 20.7.2021 9:47

K tomu abych dokázal posoudit za dané situace vhodnost očkování nepotřebuju nenávist ani lásku k vládě. A HU versus EU? V HU a PL evidentně dochází k jevům oslabujících demokracii. Osobně bych se nejprve zamyslel nad příčinami a s případnou reakcí pak počkal zdali i příští volby tento trend u našich sousedů jasně potvrdí a zdali ty volby budou ještě vůbec demokratické.

V. Šedivý 20.7.2021 10:54

Oslabení demokracie v HU a PL? V pohledu z brusele možná. Ale rozhodující je pohled z Varšavy a Budapešti.

M. Valenta 20.7.2021 13:27

Jistěže je rozhodující. Jestli je to správná cesta, o tom pochybuji, ale plést se pochopitelně mohu.

V. Novák 20.7.2021 14:35

V HU a PL rozhodl plebs jinak, než se patricijům z Brusele líbí!

To se jim musí zatrhnout!!

Sodomagomora!!!

Z. Lapil 20.7.2021 23:46

Až se mi chce říct, že v EU není co oslabovat :-).

F. Navrátil 20.7.2021 8:53

Orbánovo Maďarsko nátlaku říše neustoupí. Takže bude muset nastoupit koordinovaný útok bruselské říše a domácí páté kolony na premiérovo odstoupení a čaputizaci Maďarska.

S. Stoklásek 20.7.2021 8:12

K tomu právu se nenaočkovat chybí v textu ještě odstavec o tom, že pokud dostanu Covid s těžkým průběhem a skončím v nemocnici, tak si samozřejmě radostně a sobecky všechno zaplatím.

Jinak suma technických a odborných znalostí k vytvoření vakcíny je s argumentačním základem a psychologickým nastavením odpíračů vakcinace nesrovnatelná.

Je zajímavé, že jak společnost neustále akumuluje objem poznatků, a tím myslím fundamentální znalosti nejen z biologie, počet lidí, kteří plácají naprosté nesmysly neklesá. (tím nemám na mysli pana Záloma, to je jen filozofická úvaha).

J. David 20.7.2021 8:21

Mokrý studený flastr na palici, a vlažný na moudí, doporučuji.

I. Schlägel 20.7.2021 8:24

Počet lidí hlásajících nesmysly klesat nemůže, protože naopak stoupá počet lidí, které nezajímají relevantní informace nebo si je neumějí najít. O to více hltají spiklenecké teorie, ke kterým mají díky sociálním sítím snadný přístup. A konzumovat bez přemýšlení je pohodlné. Bude hůř.

J. Plzák 20.7.2021 9:01

Zdravotní pojištění jsem nucen platit aniž by se mnou někdo mluvil, zda chci nebo ne.

Pak tedy požaduji ošetření aniž bych s někým diskutoval o očkování nebo ne.

Můj zdravotní stav je výhradně mou vlastní záležitostí. Nikoho jiného.

Jakým nebezpečím jsem pro očkovaného, já neočkovaný, když ho chrání účinná vakcina?

Údajně i očkovaný může roznášet covid dál. Tak k čemu to celé je? Ohrožuji ho a on to roznáší!

Je to podvod, na kterém vydělávají výhradně jen výrobci bleskově vyrobených vakcin.

Další vlna pandemie, další nová mutace, třetí přeočkování. Trochu přiblblé.

J. Hejna 20.7.2021 10:00

Kategoricky souhlasím.

V. Novák 20.7.2021 14:39

Máte naprostou pravdu!!!

Když si zahrajete "ruskou ruletu", je přece úúúúplně jedno, jestli necháte v bubínku 1 nebo 5 patron!!!

J. Plzák 21.7.2021 8:44

Tak co vlastně? Jde o ironii, nebo o co? Váš laskavý přípis přesahuje mé možnosti chápání psaného textu.

M. Sedláček 20.7.2021 16:46

Souhlas. Anebo z druhé strany, ať si tedy zaplatí taky tlouštící, požírači sladkého, tučného, kuřáci, pijani, sportovci atd. atd. To by bylo, aby si nakonec neplatil každý svoje léčení sám. Za mě ideální stav.

Z. Lapil 20.7.2021 23:57

Virus se usazuje na sliznici. Buď je potřen protilátkami, nebo se vesele množí a nechá se vyprskávat. Očkování zvyšuje množství protilátek neboli snižuje množství vyprskaných virusů.

Připomínám, že virologie není křesťanství, takže nemusí dodržovat pokyn Vaše řeč budiž ano/ne, nýbrž pracuje s pravděpodobnostmi: onemocníte-li, tak se možná uzdravíte, možná umřete a možná něco mezi tím. Tedy kromě toho, že nakonec umře každý.

J. Plzák 21.7.2021 8:39

Jedno, ne pravděpodobnost, statistické zjištění říká, že covid ohrožuje převážně staré lidi.

Tomu se má vše podřídit!

Jde o to, nezrujnovat ekonomiku a tím pádem pak nemít na zachraňování ohrožených.

Z. Lapil 21.7.2021 9:30

No počkejte - statistika je popis (vyčíslení) pravděpodobnosti: ve skupině covidově nakažených zemřou pravděpodobněji ti starší. Dostih pravděpodobněji vyhraje favorit než outsider. Ani v jednom případě to ale nikdo nezaručí.