25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Opravdu nastává čas změn

Po padesáti letech života pod tuhými diktaturami – s nepatrným odlehčením v prvních dvou poválečných letech – si náš národ mohl znovu vyzkoušet život v demokracii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 31.1.2019 5:39

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Jen malá poznámka k vaší poznámce - " no a z toho jak znáte jména a strukturu bolševiků usuzuji, že budete asi jeden z nich, ne.." - to jste nemohl napsat střízlivý. Tedy kdo zná historii a má pamět' - " tak je jeden z nich ". Už jsem slyšel tady ledasco, ale vy jste jednička..

M. Mikulec 30.1.2019 22:53

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Ok, já respektuji Váš názor.

L. Písařík 30.1.2019 22:46

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Nevím, kolik vám v té dobe bylo let, pane Mikulče. Ale Havel a lidé kolem něj se postarali o klidné převzetí moci a toho, že netekla krev. Armádě stačilo zavelet a ještě odpornější lidové milice byly připraveny nastoupit - zbraně měly na rozdíl od studentů, herců a lidí kolem Havla, co měli prázdné ruce. Takový kompromis taky něco stojí, ve světě politikky není nic zadarmo. Navíc Havel a lidé kolem něj neměli jedinou zkušenost s tím, jak se řídí stat, bylo nutno ponechat aspoň po nějakou dobu v úřadě lidi, kteří je to mohli naučit. Nehodlám vás přesvědčit, pouze jsem napsal, co o té době vím.

L. Písařík 30.1.2019 22:38

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Učitelku jsem viděl už dříve, podobná sw.-ině učila i mého syna, její pedagogické schopnosti byly na úrovni naší kočky, celý sbor učitelů to věděl, ale její muž byl školní inspektor a tak nezbylo, než držet hubu. A ještě existovali tzv. studijní poradci, ti rozhodovali, jestli někdo bude nebo nebude studovat, s negativním stanoviskem bylo moc obtížné dítě na školu dostat, ještě dobře, že ta doba je za námi.

J. Jurax 30.1.2019 22:24

Re: LŽETE, lháři.

Dokažte!

J. Jurax 30.1.2019 21:35

Volby do EP

V České republice mohou kandidatury předkládat pouze politické strany a politické organizace. Pro volby do Evropského parlamentu tvoří území České republiky jeden volební obvod. Dál doporučuji https://www.podnikatel.cz/zakony/zakon-o-volbach-do-evropskeho-parlamentu-a-o-zmene-nekterych-zakonu/uplne/ a zde pak § 47 a § 48.

Ergo - volí se stranické kandidátky s kandidáty stranami dodanými, jsou možné preferenční hlasy. Platí pětiprocentní klauzule.

Z toho všeho ovšem plyne, že euroskeptik může volit tak akorát SPD a věří-li, že Svobodní se dostanou přes tu pětiprocentní klauzuli, tak i je. Protože jenom tyto strany jsou jakž takž zaručeně euroskeptické a pak snad se jako euroskeptici budou projevovat i za ně zvolení poslanci. Ostatní strany jsou buď amorfní nebo spíš přímo eurohujerské. A jejich stávající poslanci v EP se euroskepticky neprojevují ani omylem.

Ovšem jediný zvolený euroskeptik za Svobodné to po krátkém čase vzdal a ani předtím o něm moc slyšet nebylo.

Celkem vzato jsou pro euroskeptika výhledy tristní. Naděje, že by poslanci z ČR šli do euroskeptického klubu jsou minimální; nakonec jsou vázáni stranickou disciplínou a vědí, díky komu si mohou užívat poslaneckých prebend.

M. Martinelli 30.1.2019 17:02

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

to humanitární bombardování (havel toto sousloví přečetl z papíru v čt - sledoval jsem to na vlastní oči) zasáhlo továrny, elektrárny, mosty, vlaky, vzdělávácí instituce i nemocnice a zabilo mnoho civilistů - je to napsané i v české wikipedii, což považuji v 21.století za nesmyslné, ale nepochybuji, že se najdou sadisté, kterým se to líbí a při tom ani jednoho z těch 3, co jste zmínil, to nezasáhlo - se severní koreou či iránem usa vyjednává už léta a nikdo je nebombarduje, proč to nešlo se srbskem, není určitě o nic horší, než tyto země, nehledě na to, že sám uvádíte, že podobné zvěrstva udělali soudruzi v číně, tak mi vysvětlete, proč nato v čele s usa nebombardovalo i čínu, že by dvojí metr...1980 Kosovo, Stary Trg (težba olověné rudy) nedaleko Prištiny - albánec vytáhl ženu před dům a tam ji zastřelil, prý kvůli nevěře - uvádím jako příklad, že to s nimi nemají srbové lehké a mě ateistovi je osobně pravoslaví blíž než islám, ale ani mě se nelíbily ta jatka, co rozpoutal miloševič - i zde jsem byl pro vyjednávání...no a z toho jak znáte jména a strukturu bolševiků usuzuji, že budete asi jeden z nich, ne...

O. Uživatel 30.1.2019 16:58

Uživatel požádal o vymazání
F. Houžňák 30.1.2019 16:26

No třeba zpráva z 11. dubna 2017, z levicových

berlínských novin Tagesspiegel: https://bit.ly/2B7Wqxa . Vládnoucí parta komunisti-zelení-socdemáci vyhodila z komise, která chodila stařečkům a stařenkám gratulovat k narozeninám, jejího dlouholetého člena (ehrenamtlich, tedy dobrovolného, ne placeného), 71letého Steffena Michaela Witta, kvůli jeho členství v AfD, ne, že by něco provedl nebo že by se o tom nějak šířil, ne, vyšpiclovali to a hned mu to dali sežrat. Jinak ovšem hledají podobné lidi na všech stranách, protože to nikdo nechce dělat, ale tohohle vyhodili, aby "ukázali svůj zásadový postoj".

F. Houžňák 30.1.2019 16:17

O humanitárním bombardování hovořil Havel

ve svém interview v Le Monde 29. dubna 1999, kde doslova řekl "les raids, les bombes, ne sont pas provoqués

par un intérêt matériel. Leur caractère est exclusivement humanitaire". Takže prostě lžete, což je u Fridrichů běžný způsob komunikace.

S. Netzer 30.1.2019 15:39

LŽETE, lháři.

J. Fridrich 30.1.2019 15:04

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Vy vůbec nevíte o čem a kom mluvíte, když říkáte " nějaké nesmyslné bombardování Srbska " - vám z Ruských zdrojů asi nic neřekli o generálu Ratko Mladićovi, Radovanu Karadžići, Slobodanu Miloševići a dalších vrazích desítek tisíc lidí v tehdejší Jugoslávii. O alkoholu a vztahu pana presidenta Havla k Olze vás informují ve vaší komunistické buňce, že ?

A ty hlouposti s HUMANITÁRNÍM bombardováním máte od s. Grebeníčka. Nějak se vám tam podivně rýsuje línie hodného Srbska s pozadím také hodné Moskvy - a zlého Kosova s pozadím zlé Ameriky. Byl jsem pracovně několik roků v tehdejší Jugoslávii na přelomu 80tých a 90tých let a vím, jak protektorsky se chovalo to " hodné " Srbsko ke všem 6 členům své federace a k enklávám Vojvodině a Kosovu - na studenty v Prištině poslal Miloševič tanky jak soudruzi v Pekingu - co se dělo později, to bylo od Srbů odporné a bylo to nutno zastavit. Ale to u nás lidé nevědí - a hlavně nechtějí vědět, nezapadá to totiž do jejich pokřiveného vidění světa....

P. Grigar 30.1.2019 14:53

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

.. tímto srovnáním jsem poctěn. Děkuji.

J. Fridrich 30.1.2019 14:51

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Ano, jste lepší jak Vlasta Burián - komik století...

M. Martinelli 30.1.2019 14:39

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

jak můžete pane Fridrich srovnávat havla s panem Masarykem a s Panem Čapkem...ani jeden z nich by určitě nikdy neschvaloval nějaké nesmyslné bombardování Srbska a už vůbec by ho nenazval HUMANITÁRNÍM, jako havel, kterého neomlouvá ani jeho bezbřehá náklonnost k alkoholu a ani si nedovedu představit, že by pan Tomáš Garrigue Masaryk nebo pan Karel Čapek opustil svoji družku v její nejtěžší životní chvíli, kdy umírá na rakovinu, kvůli mladé zlatokopce...

M. Mikulec 30.1.2019 14:20

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Havel se postaral o to, ze u nás neproběhla po listopadu žádná “denacifikace”,. Proto je mi k smíchu, když se po 30 letech někdo bojovně posadi a řekne, jak ho štvou komunisti. Vždyť tu díky Havlovi sedí v parlamentu celou dobu!!! Proto říkám o takových lidech, ze se nikam neposunuli, nejsou schopni vnímat novou realitu. Staří komunisti s par procenty voličů rozhodne neškodí tolik jako noví marxisti, které navíc povzbuzuje Brusel a Juncker. To tihle bijci za spravedlnost nechtějí slyšet.

P. Grigar 30.1.2019 14:05

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

.. ano, a vždy obsahují nějakou pravdivou informaci, v tomto případě o vás.. či snad ne?

P. Grigar 30.1.2019 14:02

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

.. člověka nepředěláš, jenom se ti vybarví.

P. Grigar 30.1.2019 14:01

Re: V Německu například vyhazují členy a sympatizanty AfD

.. a kdyby se přece jenom něco zvrtlo, stane se disidentem. To nemá chybu..

J. Fridrich 30.1.2019 13:58

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Na vás a vaše příspěvky se nedá zapomenout - jsou velmi originální..

J. Fridrich 30.1.2019 13:57

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Váš názor na tyto dva, je váš názor - ale jistě víte, že díky návratu svobody do naší země ( nepodílel se na tom ČISTĚ NÁHODOU pan Havel ? ), mají jisté skupiny obyvatel v naší zemi názor jiný.. Snad vám to moc nevadí.. No a ve světě si ho kupodivu váží - a to více než u nás doma.. Dle starého českého moudra platí - " doma nejsi prorokem " a např. Ema Destinnová a mnoho našich skvělých lidí dopadli u našich domorodců podobně..

P. Grigar 30.1.2019 13:51

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

.. věnováno p.Fridrichovi.

P. Grigar 30.1.2019 13:50

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

.. ano, mnozí občané se chovali strašně, neomluvitelně. Někteří dokonce dobrovolně, za mrzký peníz, pomáhali budovat a vylepšovat zbrojní průmysl v "zakrytých oblastech" Svazu sovětských socialistických republik, v demokratickém světě nechvalně známého jako Říše zla. Vzpomínáte?

P. Grigar 30.1.2019 13:45

Re: Situace dozrála. Jako například v roce 1989 u nás.

.. nikoli, argumenty postrádám ve vašem vyjádření k příspěvku p.Janyšky. Neodklánět, prosím.. pokud na to tedy máte.

V. Kotas 30.1.2019 13:38

S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Z Hřebejka se po pár dobrých filmech stal lepšočlověk, čímž se dostal do party hochů, co spolu mluví. Potřeboval by se vrátit do reality, dělat vše jenom za své. A V. Havel ? Vše co ze začátku u něho bylo dobré, stačil vzápětí pošlapat projevem po zvolení prezidentem. Co bylo dál, raději nemluvit.

M. Martinelli 30.1.2019 13:18

Re: V Německu například vyhazují členy a sympatizanty AfD

přesně tak pane Houžňák, ale o tom už hřebejk nic nenatočí, protože ta komunistická diktatura ho poškozovala, ale ta novodobá mu nevadí, má z ní užitek (zatím)...

J. Fridrich 30.1.2019 13:14

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

" Havel by z nej měl radost " - a to je dobře. My měli v posledních 100 létech jen dva presidenty, kterých si mohli rozumní lidé v naší zemi-a ve Světě vážit - Masaryka a Havla a já to ve světě zažil.. Problém dehonestace V. Havla je stejný, jako kdysi v případě Karla Čapka. Je to závist a nenávist vůči svobodymilovným lidem, kterou tu rozpoutali komunisté už před válkou, za 1. republiky. Po osmačtyřicátém to ještě zesílilo a "úrodu" sklízíme dodnes. Lidé, kteří byli kolen Václava Havla v prvních létech po pádu hnusného komunismu to byli jeho skvělí spolupracovníci například Pavel Tigrid, Ivan Medek, Michal Žantovský a podobní rovní lidé, kterým šlo o " věc " a ne o prebendy. Pan režisér Hřebejk je tvůrce a člověk orientující se ve vývoji dnešního světa..

V. Petr 30.1.2019 13:10

Opravdu, je to tam jako u nás za Husáka

Husák zavřel do vězení jen pár lidí. Zato existenčně postižených byly statisíce, ne li miliony!

M. Mikulec 30.1.2019 12:47

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Pane Fridrichu, zobrazovat minulost ve filmových příbězích je jedna věc. Druhá věc je komentovat současnost, protože jsem celebrita a je to mnohem snadnější. Slyšela jsem pana Hřebejka v rozhovoru prave k politickým tématům. Havel by z nej měl radost. Nikam se od r. 1990 neposunul.

J. Urban 30.1.2019 12:16

Re: S panem Chrastinou jako obvykle ve většině jeho hodnocení

Jo, jistě. Protože ono 90 procent je o lidech, 10 procent o režimu. Ona 8vině bude 8viní za jakéhokoliv režimu - což v tom filmu bylo také ukázáno.