19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Odvolání Kubery? Hloupost

To není přeci obava, to je jistota. Evropská unie, respektive členské státy nemají v naprosté většině jiné peníze než ty, které vyberou na daních. Takže samozřejmě, pokud ten šílený plán Evropské unie nikdo nezablokuje, následujících 37 let budou Evropané splácet 750 miliard eur.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Rybnická 6.7.2020 13:26

Pane autore, kde je alternativa? V tom že současná situace nechá zkachovat miliony ekonomických subjektů a povede do hospodářské krize horší než te pozdních dvacátých let? Která koneckonců vedla k druhé světoé válce? Nebo jaký máte nápad? Ráda si přečtu.

J. Vlček 6.7.2020 14:37

Paní Rybnická, alternativu k čemu, máte na mysli? Že by snad k asanaci financí zadlužených států v rámci ozdravění ekonomické situace narušené koronavirovou krizí?

O jaké subjekty máte největší obavy v souvislosti s jejich krachem? Kdyby zastavením financování nejrůznějších neziskovek s pochybným dobroserským zaměřením tyto zkrachovaly, ušetřily by se milióny korun na podporu drobných smysluplných a užitek přinášejících firem.

Nerad bych se mýlil, ale dle vašich diskusních příspěvků, a vašeho pokřiku ke článku pana Jirsy, vás typuji na zaměstnankyni nějaké takové nic nepřinášející instituce. Strašení s hospodářskou krizí a následnou válkou je pak z vaší strany účelové a pochopitelné. Vždyť v tom případě jde hlavně o vaši osobní existenci, že. ;-O

H. Rybnická 6.7.2020 15:35

Pane Vlčku trochu máte pravdu to jen tak mimochodem. Ve svém volném času se věnuji dobrovolnické činnosti. Bezplatně. Naopak z různých důvodů o kterých se nemíním rozpisovat na to dobrovolnictví přispívám ještě dost vysokým obnosem svých soukromých prostředků.

P. Moravčík 6.7.2020 16:20

Teraz ešte, či sú tie Vaše súkromné dary použité zmysluplne a nenakupujú sa za ne napríklad deky pre migrantov zo Sahelu, Afganistanu, Pakistanu... Podľa Vašich názorov o ich účelnosti silne pochybujem.

H. Rybnická 6.7.2020 17:09

Pane Moravčíku samozřejmě můžete myslet co uznáte za vhodné.

P. Moravčík 6.7.2020 17:14

Vďaka:-).

V. Šedivý 6.7.2020 21:18

Pokud by krachy postihly zejména ty, kteří beztak měli ekonomické problémy, byla by to lepší varianta, než rozdělování podle špatného klíče.

A opravdu si myslíte, že závratným zadlužením lze odvrátit hrozící ekonomické problémy?

J. Jurax 6.7.2020 21:51

No, miliony subjektů ... to snad ani v celé EU by jich tolik nebylo.

No a krize ... ono obrovské zadlužení taky není to pravé ořechové a má pochopitelně též potenciál způsobit krizi.

Navíc rozdávání peněz do nevýkonných ekonomik na straně jedné a na druhé straně lpění na politickém konstruktu eura, jež tyto ekonomiky dusí, je charakteristicky bruselská hovadina.

Alternativa je především nerozhazovat, šetřit a hlavně opustit šílené chiméry New desku a bezuhlíkové Evropy.

Žijeme v EU na dluh, někdo menší, někdo větší až olbřímí, což nelze nafurt. Jednou zazvoní exekutor ...

J. Jurax 6.7.2020 21:53

New Dealu ...