19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: O novém ministru zdravotnictví

O dosavadních opatřeních vlády jsem si nemyslel nic dobrého a říkal jsem to vždy nahlas. Teď, kdy jsme čekali pozitivní změnu, kdy jsme předpokládali, že vláda ví, že už je akutní fáze epidemie covidu víceméně za námi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brich 15.4.2021 16:00

Pane Nevrklo, Vy v tom šíření děsu a hrůzy neslyšíte šum svistu za současného zlatého deště?

P. Brich 15.4.2021 15:57

V dobách, kdy byl svět ještě normální, se piráti pohupovali na ráhnech.

M. Varadinková 15.4.2021 15:47

Minule jsme volila Okamuru, ale teď zvažuju Babiše. Protože je potřeba zabránit vítězství Pirátů a zabránit tomu, aby "Bruselská pětka" měla ve sněmovně většinu.

Volit dnes Piráty je jako volit v roce 1947 komunisty!

J. Vlček 15.4.2021 15:44

Máte naprostou pravdu, paní Varadinková. 

M. Varadinková 15.4.2021 15:40

Studie a statistiky, že rouška působí více škody než užitku? To jsou jenom dezinformátorské kecy. Podstatná je fyzikální realita.

To je jako byste napsal, že při sexu s (možná) HIV pozitivní osobou působí kondom víc škody než užitku.

Je to totiž analogická zábrana průniku viru: u HIV je to kondom, u koronaviru respirátor.

Kvůli kondomům taky tak vyšilujete? Bude Klaus furiantsky tvrdit, že i v době epidemie AIDS bude ochoten mít nechráněný sex s kdejakou lehkou ženou? Bude se vysmívat těm, kdo ten kondom použijí?

J. Joudová 15.4.2021 15:34

A když tu jistotu, že Váš hlas pro Trikolóru nepropadne, mít nebudete, tak budete volit koho?

J. Vlček 15.4.2021 15:23

Jo, jo. R^

Z té doby pocházela hádanka: Had na tři písmena?

J. Vlček 15.4.2021 14:47

Paní Varadinková, opět s vámi mohu jen souhlasit. R^R^R^

V. Kain 15.4.2021 14:43

Bohužel musíme to vydržt do voleb.Po volbách snad Smejkalové,Arenbergové zmizí a už se nebudou producírovat před kamerami a hrát si na ty nejchytřejší a ničit naše životy.Proč to dělají? Protože mohou.

E. Vím 15.4.2021 14:19

Veliká krása jak kLausovic bývalí ližprdele otočili .....

J. Nevrkla 15.4.2021 14:03

Tak to zřejmě bude. Žádný poslanec ODS ode mne nikdy hlas nedostane. O to více je obdivuhodný Klausův úspěch po sarajevském atentátu.

D. Novák 15.4.2021 13:59

"..nepřitáhl k sobě ani jiné poslance ODS.." Ti poslanci mají výhledově (po volbách do PS) šanci na další 4 roky u poslaneckého korýtka a to jim Trikolóra se svými preferencemi určitě s takovou dávkou jistoty nezaručuje.

J. Nevrkla 15.4.2021 13:28

Ja nejsem pro vymezování se proti ANO a SPD, jsou to potencionálně nejbližší koaliční partneři.

U mě si rozhodně reputaci odporem k rouškam nekazí. Mnohé studie i statistika ze světa prokazují, že působí více škody než užitku. Kdy už se skončí se škodlivou demagogií, že jsou užitečné?

M. Sedláček 15.4.2021 12:59

Každý by měl chránit především sám sebe, pokud se cítí ohrožený. Prostředky existují. Proč neustále nutíte ostatní, aby vás chránili nějakým hadrem na obličeji?

P. Milan 15.4.2021 12:55

A ten Lux sice stál vedle Klause, ale zároveň proti němu.

Lidovci ....

M. Varadinková 15.4.2021 12:47

V každé zemi jsou opatření jiná (nicméně jsou velmi podobná), ale v každé zemi jsou účinná více či méně podle toho, kolik je tam lidí zodpovědných, a kolik kverulujících jako Klaus. Virus naskakuje v různých zemích (i v rámci jedné země) v jinou chvíli podle toho, jak lidé cestují a jak se stýkají a jak jsou opatrní. Po zavedení opatření (víceméně všude podobných) to ale v každé zemi klesne. Po rozvolnění to v každé (zatím neproočkované) zemi zase stoupá. Takže tvrdit, že ta opatření nefungují, je prostě lež.

Podle jakých mých rad nás vybijou? Přestaňte už konečně hysterčit a kopat kolem sebe jak zběsilá. To Vy propadáte strachu a panice, ne já. Já nejsem ani zavřená ve sklepě, ani zabalená v igelitu, normálně žiju, chodím do práce a o víkendech lovím kešky. Když jdu mezi lidi, tak si nasadím respirátor. Nehysterčím, nevyšiluju, neposílám nikoho na pět let do sklepa. Trpělivě čekám, až na mně vyjde řada s očkováním.

Z. Jiroušek 15.4.2021 12:44

Ani od největších protivníků Lukašenka jsem neslyšel o lednicích, plných mrtvol, v Bělorusku. A to tak neměli žádný lokdauny, hospody a krámy byly a jsou otevřené

Z. Jiroušek 15.4.2021 12:39

Když proti němu stál Havel, Lux, ČSSD a Odbory a především, před Havlem se klanící media, to je nerovný boj.

M. Varadinková 15.4.2021 12:27

O to větší je to škoda, že si kazí reputaci blbnutím kolem covidu jako nevyzrálý puberťák. Konzervativní politik v jeho věku se má chovat důstojně a ne si hrát na hrdinu bez roušky a vyzývat k občanské neposlušnosti.

Pokud chcete s Trikolórou dosáhnout na pět procent, tak téma covid už raději přestaňte používat, když už nejste schopni to pojmout rozumně a zodpovědně. A přestaňte se vymezovat proti Babišovi a Okamurovi, jsou to vaši potenciální spojenci (a potenciální koaliční partneři). Protivníkem, proti kterému se máte vymezovat, jsou hlavně Piráti a celá "bruselská pětka".

M. Moravcová 15.4.2021 12:17

V každé zemi jsou opatření jiná, v každé zemi se sčítají jiná jablka a jiné hrušky, v každé zemi vir naskakuje v jinou chvíli, nezávisle na opatřeních. Ty grafy jsou jedna velká dezinformace. U nás i jinde. Jde o kšeft. Chraňme nemocné a ostatní ať se chrání sami. Podle vašich rad nás jednou vybijou jako slepičí chovy při ptačí chřipce.

J. Moravec 15.4.2021 12:01

"Kdo šetří má za tři" - říkávala moje babička. Zažila Rakousko-Uhersko i komunisty. Později už jsem to od ní neslýchával tak často, když jsme byli kompletně znárodněni.

J. Nevrkla 15.4.2021 11:58

Mně připadá pořád stejný. Nemyslím si, že má nějaké osobní ambice, všechno už dokázal. Trápí ho, stejně jako mnoho jiných, současný stav a chtěl by to napravit. A nikdo lepší tu myslím stále není.

J. Moravec 15.4.2021 11:52

Klaus starší stojí dnes před zcela jinou řekou. Možná by chtěl vstoupit, zkouší to - rekognoskace terénu - , možná jako staronový prezident. Nic víc se mu už nepodaří. On sám už dávno není ten, jak jsme ho znali my dříve narození. Všichni se s časem měníme.

D. Polanský 15.4.2021 11:50

Je pravda, že nový ministr se minul profesí, měl být herec, a navíc má hezkou manželku, takže se nepředváděj. Jinak je to ale dle vystupování asi povrchní člověk, což je ale v dnešní době detail, např. taková Schillerová 100 miliard sem, 100 miliard tam. A šetřit na just nebudu!

J. Nevrkla 15.4.2021 11:21

Klaus starší má bezpochyby větší politicky talent než syn, mnoho dokázal, mnohokrát vyhrál volby, získal spousty příznivců. Ač má syn velmi rozumné názory, toto se mu nepodařilo, nepřitáhl k sobě ani jiné poslance ODS, nezačal spolupracovat s SPD. Když už se rozumně spojil se Svobodnými a Soukromníky, tak složil funkci. Jsem členem Trikolory, ale toto jsem nepochopil.

M. Varadinková 15.4.2021 11:19

To přece Vy mně teď drze nutíte pět let čekat zavřená doma. Já Vás k ničemu takovému nenutím.

Opatření jsou účinná, jak je jasně patrné z grafů v každé zemi. Jinak by to byla jedna obří vlna a ne několik vln, které zavedená opatření opakovaně srazí (tím rychleji, čím jsou tvrdší) a po následném rozvolnění vlna zase nabere sílu. Tvrdit při pohledu na ten graf, že ta opatření jsou neúčinná, může říct jen naprostý dement. Ano, mohla by být mnohem účinnější (a méně tvrdá, a kratší dobu), kdyby je všichni dobrovolně a zodpovědně dodržovali. Kdyby nebylo kverulantů jako je Klaus a jeho následovníci.

Při té jedné obří neregulované vlně byste teprve viděla to množství lidí, kterým by nebyla poskytnuta nejen řádná, ale vůbec žádná lékařská péče. Protože by onemocněli téměř všichni současně. Už takhle se na vrcholcích těch vln zdravotnictví dostalo na hranu (nebo někde i za hranu) svých kapacitních možností.

M. Varadinková 15.4.2021 11:07

Kecy jako když hovoří o dětech na písku, co si šlapou po bábovičkách. Tatínkovsky se do toho vloží a ukáže jim, jak si mají hezky spolu hrát. Pro juniora, který žil celý život ve stínu superdominantního otce a který určitě touží něco dokázat sám za sebe a po svém, to muselo být dost ponižující a nasírací. Klaus to řekl v rozhovoru pro (webovou?) TV, už nevím, která to byla. A druhý den na to mladý složil funkci.

M. Moravcová 15.4.2021 10:25

A kdo vás nutí stýkat se s lidmi a dokonce nakaženými lidmi? Přečkejte 5 let zavřená doma, abyste se nenakazila. Ale ostatní nechejte žít. Opatření jsou neúčinná. Buď to chytnete nebo taky ne. Umírají lidé, kterým není poskytnuta řádná a včasná zdravotní péče. Bohužel se to v grafech neobjeví.

M. Moravcová 15.4.2021 10:20

A vy se nedokážete ochránit sám? Když už potřebujete vodiče, vám nestačí doporučení? vy musíte omezovat dalších 10 milionu lidí, abyste se ochránil?

J. Nevrkla 15.4.2021 10:12

Takže je třeba mít zdravý rozum a přikazovat a zakazovat jen to, co je efektivní a odůvodněně, a to se dnes neděje. Přinejmenším bychom měli studovat zkušenosti ze zemí, které mají méně restrikcí a lepší výsledky. A to se vůbec neděje, jenom stále stejná nefunkční demagogie působící obrovské škody.