23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honza 8.12.2006 13:31

více Kožených

Co dělat, když v této zemi udělali zločince prezidentem

drak 6.12.2006 23:37

Nechápu o čem je řeč

K udělení milosti nedošlo. Nedošlo k tomu proto, že onen diskutovaný veřejný zájem tu sice nějaký je ale není dosti významný k tomu aby k udělení milosti z tohoto důvodu dojít mohlo. Prostě zrovna tento krok pana prezidenta je naprosto v pořádku a nevidím jediný důvod, proč se tím nadále zaobírat. Možná, že pan Klaus není úplně stoprocentně ideální prezident ale když si vzpomenu na to, kdo všechno kandidoval na tento úřad, tak si dovolím tvrdit, že to s obsazením tohoto úřadu mohlo dopadnout i mnohem hůř, takže jsem docela rád, že v tom úřadě dlí zrovna on.

Realista 6.12.2006 12:10

Hra se slovíčky může být velmi, ale opravdu velmi nebezpečná v naší džungli spravedlnosti..

text: Kdyby mně vláda řekla, že toto deklaruje jako zásadní veřejný zájem a poprosila by prezidenta, aby něco takového vzal v úvahu, to bych si představit dovedl. Konec textu. Já zas ne pane prezidente, ani ve státním zájmu. Ona totiž definice státního zájmu se v českých podmínkách může přetransformovat v ledacos, že... Zachvíli by se ve státním zájmu mohl zprostit odpovědnosti před zákonem každý český miliardář, který ke svému majetku přišel nelegální cestou..Mimochodem my nejsme Anglie, kde se určité věci přísně oddělují, tedy věci ekonomického charakteru, pro které by ani definice státního zájmu neměla existovat a věci související téměř s občanskou ilegální válkou v Irsku, když už jste dal ten případ zásahu Anglie, kde umírali zbytečně lidé za radikalismu druhých.. V tom je právě u nás ten rozdíl... Nechme pracovat soudy a policii a pokud někdo porušil § 127,128, 255,250 trestního zákona a §196 a 200 obchodního zákona, nechť to vyhodnotí soudy a policie. Máme tam dost ,, šikovných a všehoschopných lidí ", kteří dovedou takové věci odložit bez prezidentských milostí..Někteří státní zástupci jsou však s morálkou tak na výši, že raději přání svého nadřízeného, kterým by popřeli svou dlouholetou práci, opustí či se nechají pro svůj názor odvolat a to by mělo být pro nejen státní zastupitelství alarmující se takových lidí zbavovat...>-

Bubeník 6.12.2006 12:07

Otec zlodějny

Klidně se přidám k názorům pana M. Zimi. Glorifikovaný účetní -Klaus holt má stále své obdivovatele, ačkoliv to byl on, kdo měl za poradce Koženého, nastartoval podvodnou privatizaci, aby byl "slavný". Zatím nám všem vytuneloval penzijní úspory - téměř 3 biliony, nechal rozkrást všechen majetek, jenž mohl financovat penze, které považte, on pravičák, nechal "státní". A dnes se všichni diví, že stát nemá na důchody, vše se zdražuje, dluhy kam člověk pohlédne a ještě titíž zlodějští politici, chystají další reformy. "Stádo si to opravdu zaslouží:?

EmillXX 6.12.2006 21:54

Re: Otec zlodějny

Jaké "penzijní úspory," ty tady byly za soudruhů naposledy před "měnovou reformou" roku 1953.

Ten státní majetek byl v mnoha případech velmi špatně prodejný, pokud se zároveň měly zachovat pracovní místa. Ty následné dluhy v bankách byly z velké části půjčky nepacujících podniků na platy zaměstnanců.které by každý soukromníl za daných okolností propustil.

Takže řekněte, že prioritou privatizace měl být maximální výnos bez ohledu na enormní nezaměstnanost, kterou by takový krok způsobil. Nutno ovšem dodat, že v mnoha případech se tunelářům podařilo tuto podmínku nějak obejít. V tom jim pomáhali různí šíbři, V. Klaus ovšem nikoliv.

Všechny řeči o "úprku před právníky" nekalkulují to základné, totiž ČAS. Vzhledem k tomu, jak u nás fungují soudy by většina podniků byla DODNES ve vzduchoprázdnu.

Vemte si bývalou NDR, tam šlo nahradit všechny špičky odborníky ze západniho Německa, převzít zákony atd. a přesto se novým členským zemím, navíc přes masivní dotace, příliš nedaří.

Bubeník 7.12.2006 13:05

Re: Re: Otec zlodějny

Emilku, dodatečně ti sděluji: když nevíš, co jsou penzijní úspory, tak si to nastuduj, a pak diskutuj. Víš, na jejich základě, jsou vypláceny penze, mají svou peněžní hodnotu, třebaže se neuvádí. Stačí?

Vlad 8.12.2006 13:45

Re: Re: Otec zlodějny

Penzijní úsporou se myslí majetek, z jehož výnosu měly být penze financovány. Majetek vybudovaý nebo udržovaný z daní občanů, budoucích penzistů.

Ten majetek byl rozprivatizován vniveč, státu nezbývá než se zadlužovat, takže chce reformovat důchodový systém. A taky jsou tu zájemci o penzijní fondy. Desítky let brát peníze a slibovat zs to úroky by chtěl kde kdo. A kdyby došlo na tvrdé, tak se to převede do Holandska nebo na Bahamy a čau, penzisti pitomí..

To ovšem v Příručce mladého transformátora napsáno není.

venkovan 6.12.2006 23:56

Re: Otec zlodějny

Neříkáte pravdu Bubeníku. A zapomínáte na skutečnost, stejně jako M. Zima a další, že si dost lidí pamatuje proč byla ta vámi tak nenáviděná privatizace provedena. Jenže běžní lidé mají prostě běžné starosti a nemají čas vám vyvracet vaše nesmysly. Jsem rád, že to alespoň někdo dělá, protože je to asi to jediné, co se po ofenzívě láskopravdy proti bolševikům dělat dá.

Vlad 8.12.2006 13:49

Re: Re: Otec zlodějny

Tak jo. Pěkně prosím, vysvětlete nám, PROČ byla privatizace tak honem nutná.

Schválně, jestli najdete něco víc než hesla.

Pavla B. 6.12.2006 12:07

No, ještěže máme na koho nadávat.

Všechno je špatně. Kdyby tu milost udělil, to by byl ale teprve mazec.

Vlad 8.12.2006 13:50

Re: No, ještěže máme na koho nadávat.

Jednal správně. Když Nomura couvla, tak je jí jasné, že jsou postižitelní.

Miloš Zfrantišku 6.12.2006 10:28

Od člověka,

který nezná pojem špinavé peníze a v devadesých letech upřednostnil divokou privatizaci před právem, od člověka který lavíruje na vlně populizmu a v minulosti mnohokrát dokázal´, že ho právo nezajímá (viz snaha prosazovat protiústavní zákony), je odvolání na případ Severního Irska dosti nehorázný.

patpong 6.12.2006 11:39

Re: Od člověka,

Františku: deváté, deváté, páté, páté, a tak až do naprostého vyčerpání. Nezná špinavé perníze, nezná špinavé peníze... a tak furt dál... Zkuste to malinko inovovat.

Miloš Zfrantišku 6.12.2006 12:01

Re: Re: Od člověka,

Jako bolševik nikdy nepřiznal svinstva jimi páchaná, pan Klaus se řídí heslem jistého Lucemburka ale v poněkud pozměněné formě: Toho bohdá nebude aby Klaus svoji chybu uznal. Do té doby mu je budu připomínat ale jistě ne do úplného vyčerpání. Nemusíte mít obavu.

hodne neRath 6.12.2006 12:06

Re: Re: Re: Od člověka,

Milosku, zkousite zda se 100x opakovana lez stane pravdou?

Miloš Zfrantišku 6.12.2006 13:07

Re: Re: Re: Re: Od člověka,

z toho bych se nepodezříval, ale poslužte si pane Nerád.

Dadacos 6.12.2006 17:27

Re: Miloš nemá pravdu

Václav Klaus: "Nikdy jsem neřekl, že špinavé peníze neexistují a nekonečněkrát jsem uváděl na pravou míru, že jsem řekl, že je strašlivě obtížné rozlišit čisté a špinavé peníze, protože to na nich není poznat. Ale toto snad každý slušný člověk ví."

http://zpravy.idnes.cz/odpovedi.asp?t=kandiklaus

František I. 6.12.2006 20:12

Re: Re: Miloš nemá pravdu

Myslíte si, že tento dutohlavý sockomouš umí číst, a pokud náhodou umí, že pochopí, co napsal? Nikoliv, tomu řídí mozkové závity Paroubek s Grebeníčkem. Takže je zbytečné mu cokoliv vysvětlovat. Ale jako každý sockomouš jistě bude umět krást nebo pracovat u policejního pendreku. Proto tolik potřebuje někoho, o kom grémium jeho oblíbených stran něco prohlásilo či Hallo noviny popř. Právo doposud zrudlé napsalo. Takovým rudořitníkům je potřeba se jenom maličko zasmát a vzít v úvahu, že rusy, šváby, ploštice, hovniváři, pijavky, muší larvy, komáři a všetoliké fujtajblosti žijí a my se musíme s nimi vyrovnat. Klaus si udržuje stabilně místo nejuznávanějšího politika v zemi s hvězdnými zhruba 70 % popularity. Jemu jsou ksindlové typu Pepy z depa nebo Zimy tak trochu pod úroveň rozlišitelnosti. Mimochodem odpověděl jako obyčejně velmi chytře a státotvorně.

PRASI DENT 6.12.2006 20:27

Re: Re: Re: Miloš nemá pravdu

 FRANCEK - MODRÝ BOLŠEVIK, JAK VYŠITÝ....PODLE SEBE SOUDÍ JINÉ....

Joska 6.12.2006 23:44

Re: Re: Re: Miloš nemá pravdu

Ta 70% podpora nesvědčí o kvalitě Klause, ale o kvalitě národa, chytráku!

PRASI DENT 6.12.2006 20:24

Re: Re: Miloš nemá pravdu

 kLAUSOVŠTINA, JAKO VYŠITÁ....Podobně, jako ten příměr s Irskem atd.atd....Jeho vysílání signálů lumpům a hochštaplerům je příznačné....Věděl - li o úmyslu Tlustého a jeho Nomury předem, pak hraje opět svoji prospěchářskou úlohu.....Jinak by nedovolil, aby Tlustý vůbec takový-to požadavek vznesl....Je možné že posléze po případném odsouzení, tunelář§m milost dá....Koza se nažere a vlk bude krást dál v duchu našeho postbolševického Absurdistánu......

scurra 7.12.2006 4:17

Re: Od člověka,

A já už jsem si myslel, že tu pohádku o tom, že Klaus nezná špinavé peníze nepoužívají už ani v Haló Novinách. A ejhle, poořád se ještě najde blb, který tento zprofanovaný blábol neváhá uvádět jako argument.

M. Zima 6.12.2006 9:31

Profesore, jak jistě víte,

jste v Evropě považován za českého "Borata s maturitou", takže by bylo teoreticky možné, že jste o té báchorce o "veřejném zájmu" a "blahu České republiky" musel skutečně týdny přemýšlet. Ale nehledě na to byste v Evropě musel čelit jiným otázkám, jako:

Proč jste nechal opět Topolánka naběhnout do zdi, když jste už týdny věděl, že mu to nepovolíte? , nebo

Byla ta aboliční šaškárna pouze testem pro tunelářské případy typu Koženého? Vypadá to, že Váš přítel na Bahamách ztrácí trpělivost a bylo by potřeba pro něho něco udělat.

Odmítl byste také milost pro sebe sama, kdyby se konečně dostal na přetřes Váš podíl na LTO, zmršené privatisaci, kampeličkách, ... ?

xy 6.12.2006 9:57

Re: Profesore, jak jistě víte,

Je to parádní pocit plivnout na prezidenta republiky? Máme demokracii, že? Urážíte tímto značnou část národa. To je vám putna! Popíráte legitimitu prezidenta republiky. Vy na to se-ete! Vy jste patrně NĚKDO. Vy jste smrad této republiky. S vámi nelze jít do slušné společnosti. Nemáte základní vychování. Smradu je v republice dost. Kazí to reputaci národa. Ale řeknéte smradu, aby nesmrděl! To nezabírá.

M. Zima 6.12.2006 10:07

Mýlíte se ve všem, co tvrdíte,

především v tom "máme demokracii". V demokracii by kLaus presidentem nemohl být.

EmillXX 6.12.2006 22:01

V demokracii, třeba v Německu za Výmarské republiky se jistému

A. Hitlerovi opravdu nepodařilo presidentské volby vyhrát (dostal tuším 37% hlasů, vyhrál Hindenburg). Přesto se stal krátce na to "Vůdcem a říšským kancléřem" a to dokonce demokraticky (skoro).

loula 6.12.2006 13:09

Re: Re: Profesore, jak jistě víte,

Souhlasím s vámi, určité dekorum by se mělo zachovat, bez ohledu na to, zda s kroky prezidenta souhlasím nebo ne. Pouze bych se vás zeptal, napsal jste podobný protest, když se to tady na NP ( ale i jinde) hemžilo tituly jako paroprase a pod? Pravda, nešlo o presidenta, pouze o premiera.

PRASI DENT 6.12.2006 20:30

Re: Re: Profesore, jak jistě víte,

 PREZIDENT ZVOLENÝ BOLŠEVIKY -NENÍ KAŽDÉHO PREZIDENT....

Marcela 6.12.2006 10:13

Re: Profesore, jak jistě víte,

Pane Zimo, brrrr, je z Vás zima.  Chci Vám říct, že pan prezident je ve světě považován. Někým tak a někým jinak, ale považován.  Vy jste nula, která akorát anonymně na psu vrčí. Vy považován nejste a to zřejmě ani u vás na vsi.