24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

ROZHOVOR: O kádrováckých lepšolidech

Je to další součást celkové mozaiky chování lepšolidí. Kdokoliv, kdo vyjádří sympatie prezidentu Zemanovi nebo se k němu chová neutrálně či jede do zemí jako je Čína, tak dostane tvrdě po čuni bez ohledu na to, co celý život předtím dělal. Nesouhlasím s tím. Je to dvojí metr a selektivní vidění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 8.5.2019 19:44

Souhlas s autorem.

D. Stirský 8.5.2019 18:40

EU či Brusel není nic abstraktního.

Máme své komisaře, poslance, o směrnicích i nařízeních se hlasuje. Je módou nadávat na abstraktní EU, "EU nám..., voni tam...", ale v čem konkrétním nám které nařízení či směrnice škodí, se člověk většinou nedočte. A hlavně nikdo neuvažuje, jak bychom bez EU v Česku fungovali. Co konkrétně by to přineslo, v čem konkrétně by nám to uškodilo. Jsem si jist skoro na 100 %, že místo bruselského GDPR bychom měli GDPR české a to by stejně naši zákonodárci opsali z toho unijního.

J. Kanioková 8.5.2019 19:27

V Bruseli se hlasuje, ha ha ha

a jistě těch našich 21 eu-poslanců má šanci něco prosadit, i kdyby nakrásně hlasovali stejně... :(

M. Mikulec 8.5.2019 19:50

Re: EU či Brusel není nic abstraktního.

Pro vaši informaci, komisaři nesmí byt vůbec spojováni se zemi svého původu a musí pracovat neutrálně pro EU. Což je nám platné jak utopenemu holinky.

J. Kanioková 8.5.2019 19:51

Re: EU či Brusel není nic abstraktního.

Francouzský či německý eurokrat zůstane Francouzem či Němcem, protože považuje za přirozené, aby se Evropa přizpůsobila Francii či Německu. Jinak je tomu s menšími unijními státy. Jejich představitelé v Bruselu se snaží přizpůsobit těm s větší váhou. Kariéra Francouze či Němce v EU má přece jen návaznost na vnitřní politiku jejich zemí. Kariéra Poláka či Čecha, ale také Portugalce či Španěla závisí v mnohem větší míře na elitách, které v Unii dominují.

A protože tvrzení, že národní zájmy se rozplynuly v jediném evropském projektu, je vnucovaným mýtem, což dokládá empirická zkušenost i postoj francouzských či německých představitelů, důsledky závislosti evropských kariér našich lídrů na představitelích oněch států jsou snadno předvídatelné –

a pro nás fatální!

EU = RVHP 2.o.

T. Torzová 8.5.2019 16:23

Zastupuje stranu

pre mňa nevoliteľnú, ale moc s nim súhlasim. Často

D. Ondrejkovič 8.5.2019 13:18

Ach ten cizácký Brusel

Je velmi frustrující číst, jak někdo neustále předestírá svému okolí onen pohled, že ten daleký a zcela nepřátelský "Brusel" je naprosto cizí element vnucený nám zvnějšku (už tam chybí jen to, že nám ho vnutil Soros a nejlépe násilím), kam jsme vlastně vůbec nikdy nechtěli ("Zpátky do Evropy" jsme vlastně nikdy neříkali). Že neexistuje žádná Evropská rada, která "ten Brusel" řídí a kde bez účasti a souhlasu našeho premiéra nelze nic rozhodnout. Že neexistuje český eurokomisař, bez nějž Evropská komise jako celek nic nenavrhne ani nerozhodne. Že o každém návrhu v Evropském parlamentu nehlasuje a nevyjadřuje se k němu 21 českých europoslanců. Že ve druhém čtení legislativního procesu Evropského parlamentu neschvaluje předložené návrhy Česká Poslanecká sněmovna, jejíž případný nesouhlas znamená pro ten každý návrh stopku. Snad s jedinou tezí, která se objevuje u podobných hlasatelů "národní svébytnosti uber alles" mohu souhlasit bez výhrad, a to, že: "Každý národ má svou kulturní a sociální minulost, ze které vzešel a tudíž je specifický." Ovšem na rozdíl od nich k tomu dodávám, že nám to nebrání být "Jednotní v rozmanitosti" a tím pádem mnohem silnější při prosazování těch zájmů, které máme společné. A těch je podle mne mnohem více (a silnějších), než těch rozdílných.

K. Janyška 8.5.2019 14:27

Re: Ach ten cizácký Brusel

Ano, brusel je příkaznický, tedy nepřátelský. Jako Hitler a SSSR. Co je na tom složitého ?

Zamezuje nám se adaptovat na spontánní řád lidského světa svými vlastními, tedy co možná nejefektivnějšími, adaptačními zásobami a prostředky... Dzp.

D. Ondrejkovič 8.5.2019 14:29

Re: Ach ten cizácký Brusel

A kdo v tom Bruselu? Náš premiér v Evropské radě? Naši europoslanci? Naše eurokomisařka? Nebo náš parlament, který musí každý prd odtamtud schválit?

K. Janyška 8.5.2019 14:30

Re: Ach ten cizácký Brusel

Nic, vůbec nic, to neznamená... Dzp.

D. Ondrejkovič 8.5.2019 14:32

Re: Ach ten cizácký Brusel

Škoda, že Vám došla věcná argumentace tak brzy.....pěkný sváteční den!

K. Janyška 8.5.2019 17:00

Re: Ach ten cizácký Brusel

Máte tady moje eseje na toto téma, vy řečo věcná... Dzp.

J. Kanioková 8.5.2019 19:37

Ano, Brusel JE cizácký !

Proč si nedal do základní smlouvy, že Evropa JE kontinent křesťanské civilizace ??? Proč jedná ve prospěch prchlíků z nepřátelské civilizace ? A ne v zájmu evropské civilizace ?

Protože chce mít Evropu jako jedno jediné mraveniště ?

J. Vlček 8.5.2019 14:29

Re: Ach ten cizácký Brusel

Pane Ondrejkoviči, vyjmenoval jste toho mnoho, dal jste si opravdu záležet. Do evropy jsme opravdu chtěli, zvláště jsme po tom toužili, ještě když jsme byli pod chomoutem SSSR. To ovšem byla tenkrát jiná evropa. Jiná byla ještě v době, kdy se nám konečně podařilo do ní vstoupit. Od té doby se ovšem změnila k nepoznání.

Myslíte si, že státy bývalého východního bloku byly připraveny na to, že je bude vedení EU fexírovat a stavět do latě při každé příležitosti, kdy si chce, ten který, stát řešit své interní věci po svém, a vyhrožovat těmto státům finančními sankcemi a jinými postihy?

Dle představ členských států měla EU všem jejim členům především sloužit ke společnému prospěchu a ke společné obraně, a ne jim vládnout. K vládnutí má každý stát svoji vládu, vzešlou z řádných voleb.

Plní EU své prvotní úkoly, pro které byla zřízena? Ochránila členské státy před masivním nájezdem neozbrojených imigrantů ze všech koutů světa? Zabezpečila konečně naše společné hranice do budoucna? Ochránila by nás před jakýmkoliv vnějším ozbrojeným nepřítelem? To jsou otázky, na které si zkuste odpovědět.

D. Ondrejkovič 8.5.2019 14:31

Re: Ach ten cizácký Brusel

A koho z toho vedení EU máte na mysli? Našeho premiéra v Evropské radě? Naši eurokomisařku? Nebo naše europoslance? Nebo dokonce celou naší poslaneckou sněmovnu?

J. Vlček 8.5.2019 14:38

Re: Ach ten cizácký Brusel

Pane Ondrejkoviči, to o čem mluvíte, platilo ještě před Lisabonskou smlouvou. To měl ještě každý stát právo vetovat kdejaký nejapný výmysl. To už dnes neplatí, nebo snad ano?

J. Kanioková 8.5.2019 19:19

1*****

B. Šimoník 8.5.2019 11:43

Hošane

už jsi vrátil prachy lidem, který jsi z nich vylákal pod příslibem vrácení bankovních poplatků ?

B. Šimoník 8.5.2019 11:41

Ostatně soudím

že ta Jágrova 68 spíš odkazuje na rok vstupu Miloše Z. (1944, Kolín) do KSČ

S. Sedlák 8.5.2019 11:25

To vám stejně autore nepomůže

Občas projevíte samostatné myšlení a i kdybyste tam, kde máte zaraženou hlavu vlezl celý, že vám ani paty nebudou koukat, tak si nepomůžete. Pražská organizace vás může tisíckrát navrhnout, ale když Andymu nevoníte, tak si lidně dosadí do čela kandidátky jakéhosi přihřátého Nikoho.

K rozhovoru lze mít řadu faktických připomínek a málo co bude prostým názorem (jak se v diskuzi objevuje), ale faktem.

Pokud Gretzky byl v Číně, tak nebyl součástí politické delegace a nemusel si plivat do obličeje za to s kým si podává ruku a s kým se fotí. Pokud přijede státní návštěva z nějaké země, tak není obvyklé, aby tuzemské demonstranty pacifikovala čínská policie nebo čínská pátá kolona za přispění przidentské ochranky. Paní Benešová není známá jako odbornice, ale jako Mařenka zametačka. Proti korupci hodně mluví, ale její představitele intenzivně chrání, což dělala několikrát v minulosti.

Pokud se někdo pozastaví nad Zemanovými oceněnými, tak to není nic jiného, než prostý názor. Podobně jako mělo názory plno lidí na opulentní pohřeb ožralého a zdrogovaného kolotočáře, který při své nikoliv první, ale definitivně poslední jízdě zabil nevinného chlapa, který jel ráno s prací. (K tomu lze jen přidat poznámku, že se pohřbu nikoliv náhodou zúčastnili v míře významné Zemanovi oblíbenci a pacholci.)

Za vaši aktivitu v oblasti exekucí zasloužíte velkou a nefalšovanou jedničku. Je ostudné, že to dospělo až sem a trvá to tak dlouho. Na tomto tématu je také vidět, že dokážete prosadit dobrou věc napříč politických spektrem a nepotřebujete se takto ponižovat.

J. Pospíšil 8.5.2019 11:16

Vzdělanost

Píšete, že EU nesmyslně zasahuje a popírá specifičnost jednotlivých zemí.Do specifičnosti Česka také patří téměř půl století minulého režimu , který kromě té cenzury vedl populaci k nenávisti ke vzdělaným lidem, k intelektuálům, k inteligenci, noblesnost a zvyšování intelektuální úrovně bylo označováno za buržoazní přežitky.A to se projevuje a přežívá i v současné společnosti. V Česku to bylo ve srovnání s ostatními východoevropskými zeměmi

např. bývalá NDR ,velmi intenzivní. A v tom může EU přispět k postupnému a pro společnost prospěšnému vývoji.

J. Vlček 8.5.2019 11:23

Re: Vzdělanost

To rozhodně, pane Pospíšile. To je zcela evidentní, už jen z toho, jak se EU staví ke každému odlišnému názoru, neodpovídajícímu té jediné správné linii.

S. Sedlák 8.5.2019 11:36

Re: Vzdělanost

Opravdu ke každému odlišnému názoru?? A nezavání to malomyslností a rezignací. Pokud vím, byla to právě ČR, která vytáhla na světlo problém dvojí klvality a i když schválené znění evropské směrnice je bezzubé, tak krok správným směrem to je. Navíc my si můžeme přijmout svoji normu a bezzubé to nebude. Navíc nejpodstatnější je negativní reklama a je na nás zákaznících abychom hlasovali nohama. Stejně tak, jako nekupuji primárně Babišovy pokroutky, nemusím kupovat nic od Oetkera nebo Tulipu. Pro mě ty firmy skončily.

J. Vlček 8.5.2019 11:58

Re: Vzdělanost

Říkám-li ke každému, hovořím v nadsázce, samozřejmě. Nemám na mysli prkotiny typu jogurtu od Oetkera, jestli mi rozumíte, pane Sedláku.

S. Sedlák 8.5.2019 14:01

Re: Vzdělanost

Možná vám i rozumím, jenže se mi zdá, jak tak stárnu, že se celý svět zbláznil :)

Ty největší ptákoviny se mi zdají přicházet přes moře. Lidstvo jakoby ztrácelo tah na branku a současně ostražitost. Holt řešíme ptákoviny, protože jsme v posledních letech neprožili žádný pořádný průšvih (jako válku) a tak nás pálí dobré bydlo.

Buďme rádi, že to tak je. Raději lumpa premiérem, než nevědět, zda se dožiji rána.

J. Vlček 8.5.2019 14:32

Re: Vzdělanost

V tom s vámi mohu souhlasit, pane Sedláku.

D. Stirský 8.5.2019 10:29

Toto může být

publikováno jen na PL. Hrůza je, že to NP přebírá.

Š. Hašek 8.5.2019 10:35

Re: Toto může být

Pan Stirský se probudil. A zjistil, že není předsedou komise. Komise, která rozhoduje o tom, co se bude kde publikovat, a zda to potom je možno dále přebírat.

Vzdělaní občané napíší, že mají jiný názor. Slovo hrůza používají často hysterky.

J. Vlček 8.5.2019 10:50

Re: Toto může být

Přesně, pane Hašku.

J. Vlček 8.5.2019 11:02

Re: Toto může být

Ještě, že se pan Stirský nepohoršuje nad tím, jakým lidem je umožněno zde diskutovat a vyjadřovat své názory, které se zrovna nesrovnávají s těmi jeho. Světe div se, jaká to od něho tolerantnost.