20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Neschopnost lidí z liberální bubliny

Jsme svědky snahy člověka s odlišnými názory diskvalifikovat jako nehodného, diskvalifikovat ho účastnit se diskuse, ignorovat ho, zakázat mu přístup nebo něco podobného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 29.7.2018 14:59

No, on ten Lukeš v dané diskusi projevil jako vůl. Ovšem SPRÁVNĚ politicky korektně myslící vůl.

R. John 29.7.2018 9:54

Důvěrník důvěrně šeptá...

.. avšak co je šeptem, to je čertem.. takové trumpetózní to je...

V. Klepetko 29.7.2018 9:51

Toho Lukeše mi za mé peníze ukazují v televizi

nějak moc často, až příliš! Je to jak 36 pohledu na horu Fuji od Hokusaiho - Lukeš zleva, Lukeš zprava, tu se vyjadruje o "Thrhrampovi", tu mudruje o koňských ohonech...

Proč je ta propaganda tak nápadná, násilná a přepálená? Je možné o snad nějaká záměrná arogantní demonstrace síly?

V. Klepetko 29.7.2018 9:53

Re: Toho Lukeše mi za mé peníze ukazují v televizi

"že to je snad nějaká"

D. Stirský 29.7.2018 9:02

Největší hnůj v celém tom rozhovoru

je text převzatý od Rejžka, to je jeden z odpudivých zjevů našeho veřejného života. IVK není institucí, kde bych žádal o místo, ale to, co řekl Rejžek, no on by si za to zasloužil jednu zleva, druhou zprava a pak skopnout ze schodů.

R. John 29.7.2018 9:57

Tak jste to dělali... ano...

..a ze schodů rovnou soudu a tam vyfasovat pálku za " Pomlouvání socialistického tábora a jejich čelných představitelů".....

J. Jurax 29.7.2018 15:00

Blbost není trestná ani u Rejžka.

P. Han 29.7.2018 17:01

Re: Tak jste to dělali... ano...

Máte to dobře zažité. Je to ve vás jako v koze.

L. Novák 29.7.2018 8:10

Chichi, kágebák a důvěrník StB - Rejžek si servítky nebere

:-)

K. Janyška 28.7.2018 18:58

Hele, jděte s těmi bublinami a dalšími nepoučenými

kravinami do háje a doučte se co je to liberalismus.

Ten je skvělým výsledkem vývoje lidského světa, zejména z účinků z obchodu a ne přihlouplým postojem. Myslí-li někdo tak, je to socialista... Dzp.

E. Pawlica 28.7.2018 15:52

K věci by nebylo nic?

Pan Lukeš označil pana Jakla jako muže s koňským ohonem. Pan Jakl v zápalu revanše na laskavé čtenářstvo ze svých útrob vyříjel objemné levity o tom, co je lež.

A tak jsem tjistil, že abych si udělal názor na svět, nepotřebuji ani Lukešovy urážky, ani poučování koňským ohonem.

Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. A bez gumy na ohonu k tomu.

J. Kulheim 28.7.2018 16:16

Re: K věci by nebylo nic?

Pane E. Janku, vy jste k věci nenapsal také nic. Debata pana profesora Lukeše nebyla prvoplánově zaměřena na "koňský ohon" pana Jakla. Tam debatu přesměroval pan Lukeš, když už neměl argumenty. Pan Jakl odpovídal věcně na otázky moderátora, pan Lukeš se odklonil a nebyl schopen přiměřeně argumentovat. To se stává lidem, kteří žijí v uzavřeném prostředí podobně myslících lidí. Navzájem se ujišťují o své genialitě a po určité době tomu uvěří. Nemají šajn o tom jak žijí lidé za plotem jejich univerzity.

Tito lidé mají zbytnělé ego a svoje názory vydávají za pravdu. Kdo jim šlápne na bábovičku, tak je pro ně něco, co je právě napadne. Jsou to většinou agresivní levičáci. Nic nového, to je i v diskusích na NP.

E. Pawlica 28.7.2018 16:48

Re: K věci by nebylo nic?

Pane Kulheime, zde jalová předloha, zde i jalová debata. Co není jalové, je vaše kultivovaná reakce a z ní vyplývající fakt, že není vše tak zlé, jak se to jeví. Což mne těší nejvíc.

O lidech, žijících v bublinách svých představ, ať už vědeckých, parlamentních nebo hradních je známo, že jsou odtrženi od reálného života.

Přesto mi nedá, ačkoliv některé názory pana Jakla, nejen ten, který prezentoval v DTV, mi nejsou cizí, že pokud někdo žil v nějaké bublině, byl z ní vyvržen nekompromisním způsobem tento týden rozsudkem NS v kauze H-systému.

Na nemožnosti dobrat se nejen v této propírané kauze spravedlnosti, se podepsala ve značné míře i poslední amnestie, ke které tehdejšímu prezidentovi jeho tajemník nepochybně svítil. I když na skutečnosti, že dotyčná menšina poškozených, investovala do cizího majetku, což bylo na pováženou, to ničehož nemění.

Tím se ale věcná podstata prapůvodního tématu, kterými jsou rozdílná hodnocení prezidenta Trumpa, nezaobírá. Proto už jen na okraj podotknu, že neznám nejrůznější zákulisní vlivy na fungování útrob amerických exekutivních orgánů (přičemž pan Jakl na tom bude zhruba stejně) a tak mohu prezidenta hodnotit jen pocitově. A vychází mi z toho mírné plus. I bez klábosení pánů Lukeše i Jakla.

J. Kulheim 28.7.2018 22:05

Re: K věci by nebylo nic?

Rozsudek v kauze H- systém je neuvěřitelný. Mluví se o tom téměř 25 let let, ale kromě řečí se nic nestalo. Potože nemám takový přehled, tak jsem se podíval na historii této kauzy. Orgány činné v trestím řízení neudělali nic podstatného co by vedlo k nějakému řešení. Za to nemůže pan Jakl ani V.K. Amnestii vyhlásil V.K.dne 1. ledna 2013.Celkově bylo amnestií prominuto více jak 111 tisíc trestů (z velké části podmíněných).

Amnestie vyhlášená V.K. nebyla první a byla v souladu s právním řádem ČR. Myslím, že je nad lidské síly jmenovitě prověřit, koho se amnestie týká. Souhlasím s tím, že pokud orgány činné v trestním řízení nejsou schopny za 10 let dodat dostatek důkazů a soud nedokáže vyhlásit pravomocný rozsudek, tak je něco špatného v našem soudnictví. Pro mne je těžko pochopitelné, že útočí na V.K. a nepíše se o tom, že mnoho lidí je léta vláčeno po soudech a nakonec se zjistí, že se nic nestalo. Když někdo má čekat 25 let na vynesení rozsudku, je šílené. Čí je to vina, že se soudní procesy vlečou do nekonečna? Jsem přesvědčený o tom, že V.K. to není. Pokud je na vině systém, tak by se měl změnit. Pokud máme líné nebo neschopné soudce a vyšetřovatele, tak by nebylo od věci je propustit.

Nedovedu posoudit do jaké míry se amnestie podepsala na vyšetřování této kauzy, ani jaký tom má podíl pan Jakl. Spekulovat nebudu.

https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/88773/podvedeni-klienti-h-systemu-se-museji-vystehovat-ze-svych-domu-prohrali-soud-s-komunistickym-prokuratorem.html

P. Dvořák 29.7.2018 3:05

Re: K věci by nebylo nic?

Pro oba předřečníky:

Klausova amnestie neměla nic společného a neměla žádný vliv na nynější rozsudek. Udělali jste salát z ovoce a cementu. Amnestie (abolice, agraciace) se týkala a vždy týká pouze trestních věcí!!!, tedy má jakýsi vliv na trestní řízení nebo výkon trestu konkrétního pachatele.

Rozsudek o vystěhování se týká causy, kde na jedné straně je konkursní správce a na druhé straně družstvo Svatopluk, resp. bydlící občané. Tedy ne o trestní řízení nebo výkon trestu.

Jiný příklad: Někdo žádá o náhradu škody, tedy ušlá mzda, bolestné, snížení společenského uplatnění, poškození nebo zničení majetku. To vše bylo způsobeno např. dopravní nehodou nebo rvačkou. Náhrada škody nemá nic společného s tím, zda ten, kdo tuto škodu způsobil, byl trestně stíhán, pravomocně odsouzen nebo třeba vykonal trest odnětí svobody. Náhrada škody a trestní řízení může klidě probíhat ve dvou, na sobě zcela nezávislých liniích.

V. Braun 29.7.2018 3:08

Re: K věci by nebylo nic?

Amnestie byla už krátce po vyhlášení silně kritizována. Jako velmi

sporný byl hodnocen především druhý článek amnestie, kvůli kterému byla

ukončena řada kauz závažné hospodářské kriminality a korupce.

Druhý článek amnestie, abolici dlouho neuzavřených kauz, obhajoval především prezidentův tajemník Ladislav Jakl

Zajímavé je, že jste si tohoto nevšiml, pane Kulheime, je to totiž ve Wikipedii nedaleko údaje o počtu počtu prominutých trestů.

J. Kulheim 29.7.2018 9:11

Re: K věci by nebylo nic?

Děkuji Vám za oběma za doplnění. Máte lepší přehled.

J. Kanioková 28.7.2018 19:51

Naprostý souhlas,

stejně blbě vypadá příspěvek Rejžka v textu článku. Jsou to většinou agresivní levičáci.

Ano.

J. Ráž 28.7.2018 14:29

Dobrý názor

Názor, který lze vyvrátit nezpochybnitelnými argumenty, může být nazván lží. Ovšem názor, třeba "Liberální demokraté v neomarxistickém kabátě,jsou dnes daleko větším nebezpečím,než komunisté", nelze vyvrátit, takže kdo to nazve lží, je hlupák!

Tolik k panu Lukešovi, který se v debatě s Jaklem jako naprostý hlupák prezentoval.

L. Novák 29.7.2018 8:18

Re: Dobrý názor

Obvyklé ovšem je svá tvrzení dokládat. A ne vyvracet bláboly odkudkoliv. Lež je záměrně vyslovená nepravda.

Pokud se Jakla týče, ten už se nablábolil z titulu svého postavení dost, a je zbytečné s ním ztrácet čas.

J. Ráž 29.7.2018 17:36

Re: Dobrý názor

Názor pramení obvykle ze zkušenosti nebo z dostatečného množství relevantních informací. Když někdo řekne svů jázor, nemusí ho ničím dokládat, ovšem ten kdo tento názor označí za blábol nese důkazní břemeno, neb to už je tvrzení. Takže musí mít dostatečnou zásobu argumentů, kterými může prokázat, že projevený názor je opravdu blábol! Jinak je to blebt, bez jakéhokoliv významu, kterým není nutno se nijak zabývat.

PS. To, že Jaklovi výroky i já považuji většinou za bláboly neznamená, že tomu tak je vždy. V debatě s panem Lukešem ovšem měl argumentačně navrch. Čili, kdybych tu debatu hodnotil jako souboj argumentů, Jakl jednoznačně zvítězil,a s použitím terminologie boxerů Lukeš byl k.o.

J. Richter 28.7.2018 14:29

Chtěl bych mít

ty peníze, které zkasíroval Jakl jako hlavní dohazovač amnestií za dobu svého ,,radění" na Hradě.

J. Kulheim 28.7.2018 15:22

Re: Chtěl bych mít

Pracujte a budete mít peníze. Když se vám nechce, tak požádejte o podporu v nouzi.

M. Moravcová 28.7.2018 16:50

Re: Chtěl bych mít

:-)

D. Kugluv 28.7.2018 17:55

Re: Chtěl bych mít

Pracovat a okradat poctive pracujici lidi je rozdil pane Kulheim

J. Kanioková 28.7.2018 19:55

Kdo okrádá poctivé pracující ???

Co tím chtěl "básník" říci ?

D. Kugluv 29.7.2018 14:19

Re: Kdo okrádá poctivé pracující ???

Nemusim byt k tomu basnik abych si neumel spocitat kolik je jedna a jedna.Staci se jen kouknout a precist si kdo rozkradl H System a ze vsichni co okradli poctive lidi dostali amnestii od pana Klause a ze tu amnestii nedelal jen pan Klaus to si pipaji ptaci na strese vazena pani J. Kanioková

J. Jurax 29.7.2018 15:06

Váš přehled je vpravdě obdivuhodný. Raději pište básně ... :-)

J. Kulheim 28.7.2018 22:09

Re: Chtěl bych mít

Pkud někdo okrádádá poctivé lidi tak patří do kriminálu. Pokud víte, že pan Jakl někoho okradl, tak s tím něco dělejte. Říkat o někom, že je zloděj je odvaha. Řekněte to někomu v hospodě.

J. Richter 29.7.2018 12:35

Re: Chtěl bych mít

i vy komiku :-)