28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Německo to prostě nezvládlo

Za prvé je správné říci, že žádný nelegální migrant nesmí vstupovat, jak se mu zachce, na území Evropské unie či jakéhokoliv evropského státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 5.9.2018 0:19

A integrace do evropské společnosti zdaleka není jen to, že pracují. Pracovat je k integraci podmínka nutná, ale nikoliv postačující.

A to se vůbec nemluví o žádoucí, ba nezbytné asimilaci, kterou kupříkladu islám principielně znemožňuje.

M. Prokop 4.9.2018 21:05

Re: Dnes jsem zaslechl jakousi diskuzi o migraci,

Nicméně na ČRo velmi oblíbený.

S. Chvost 4.9.2018 19:27

Podil pracujicich imigrantu...

Ten podil zajemcu o praci z rad imigrantu hodnoti pan Sandor velmi optimisticky. Napr. dle zpravy z interpelace svycarskeho parlamentu je po 7 letech (!) pobytu zavislych na socialnich davkach 91% imigramtu z Eritreje, 89% Turku, 87% Syranu a tak bych mohl pokracovat.

Integrace imigrantu je proste mytus, pripadne otevrena lez.

K. Janyška 4.9.2018 16:26

Re: Babišovi nevěřím, ani vám ne, i kdybyste říkali,

Tak raději nic netvrďte... Dzp.

F. Navrátil 4.9.2018 16:17

Re: Dnes jsem zaslechl jakousi diskuzi o migraci,

Šonka není znalec německých poměrů. Je to vítací propagandista.

F. Kusák 4.9.2018 15:16

Dnes jsem zaslechl jakousi diskuzi o migraci,

ke které se vyjadřoval tzv. znalec německých poměrů Šonka. No nic. Podle názorů posluchačů, jejichž hlas zazněl anonymně v mailech nebo na sociálních sítích, je 45 % přesvědčeno, že konflikt v Chemnitz vyvolali pravicoví extrémisté. Není co dodat, i ten český rozhlas je jeden fake news. Tak o tom jsem zase přesvědčen já.

F. Houžňák 4.9.2018 14:55

Kdo viděl video z celé události, tak viděl taky,

že se jenom snažil ujet, aby ho ta rozzuřená levicová pakáž, co mu basebalovými pálkami a jinými tyčemi vymlátili okna u auta, nezabili. Oběť byla jedna, a nechtěná. Kdyby ho nechali na pokoji, nic by se bylo nestalo. Lžeš, Valento, jako obvykle.

R. Tesařík 4.9.2018 13:51

Re: Pan Šándor

To je dost nevyrovnaný pohled..

V. Čermák 4.9.2018 13:24

Re: Babišovi nevěřím, ani vám ne, i kdybyste říkali,

Hovno tvrdí, že růže smrdí....

M. Valenta 4.9.2018 13:21

Re: Pan Šándor

Jasně. Jen jste ráčil vynechat např. loňský nájezd Trumpova příznivce do lidí na ulici, což stálo pár z nich život. To abychom zachovali vyrovnaný pohled na věc.

V. Čermák 4.9.2018 13:21

Re: Pan Šándor

Provda pojmenována nebude. Za komoušů až do konce demonstrovaly jen " Kriminální živly"...

J. Kombercová 4.9.2018 13:00

Re: Proboha, soudní proces

Tak funguje právní stát a armáda lidskoprávníků se na něm živí.

J. Kombercová 4.9.2018 12:58

Re: Tak i normálně střízlivý pan Šándor naskočil na lži

Jednou to bylo vypuštěno do éteru a už to žije vlastním životem.

P. Lenc 4.9.2018 11:07

Re: Naši "bezpečnostní analytici"

Dovolím se pane Drašnere k vašemu příspěvku připojit, vidím to stejně, včetně poslední věty.

M. Mikulec 4.9.2018 10:56

Pan Šándor

říká správně, že do liberální demokracie násilnosti nepatří. Což mi připomnělo ty levicové nepokoje po celé Americe, sotva byl zvolen Donald Trump. Hořící odpadkové koše, rozbité výlohy, výtržnictví. Policie přiznala, že nepokoje byly organizované. V Chemnitz se obyvatelé sejdou k tichému protestu, neb stát zase selhal, a provokatéři z antify, co schválně hajlují do kamery, jim udělají špatnou reputaci. Pokud pro autority existuje jen pravicový extrémismus, nikam se nedostaneme,ani k pojmenování pravdy.

M. Drašner 4.9.2018 10:33

Naši "bezpečnostní analytici"

Byly doby, kdy jsem rozhovory s p. Šándorem četl a dávaly mi (na rozdíl od toho, co tu produkuje jeho "kolega", kterého nebudu jmenovat, abych ho náhodou nepropagoval) smysl. Nicméně cca poslední rok získávám výrazný pocit, že ho snad musí zaměstnávat nějaká neziskovka - jeho hodnocení a vyjádření jsou až příliš často značně jednostranná, "anti-pravicová". Nevím už zda, případně jak, se vyjádřil k loňské akci antify a podobných miláčků demokracii v Hamburku ("Vítejte v pekle"), ale nebylo by od věci porovnat s ní to "děsivé" řádění pravičíků v Saské Kamenici (Chemnitz/Karl-Marx-Stadt). Myslím, že podložený komentář ve stylu p. Kechlibara by byl od erudovaného bezpečnostního analytika VELMI zajímavý.

F. Houžňák 4.9.2018 10:12

Tak i normálně střízlivý pan Šándor naskočil na lži

Merkelové a spol., že lidé v Chemnitzu "berou právo do svých rukou". To je prostě lež, lidé v Chemnitzu pokojně demonstrovali, nic víc, a byli přitom napadáni levičáckými a zelenými jednotkami SA pod jménem Antifa. Žádné takzvané "štvanice na migranty" se nekonaly, což prohlásil i sám generální prokurátor Saska, všechno lhaní o tomto "braní práva do svých rukou" (Selbstjustiz) se opírají o jedno kratičké video, natočené a zjevně inscenované Antifou právě za účelem natočení, kdy se pochodujícím demonstrantům postavili do cesty dva Arabové (podle vzhledu) a něco na ně pokřikovali, načež se proti nim rozběhli dva lidé (a po asi 5-10 metrech se zastavili) a Arabové utekli do dáli. Takže kdo teď mluví o braní práva do svých rukou a honu na migranty, lže, a to je v "dobré" společnosti, kde je i Merklovka, která to oficiálně prohlásila při své návštěvě Afriky. Saská prokuratura vyzvala obyvatelstvo, aby zasílalo videa dokumentující "hony na migranty", a nepřišlo VŮBEC NIC. A to v době, kdy každý, kdo má díru do zadku, má v ruce smartphone a všechno natáčí.

V. Novák 4.9.2018 9:37

O Libyi se hádají Francie a Itálií - a vyřeší to Rusko.

Rusko podporuje Chalífu Haftara, který drží skutečnosu moc.

"Vláda" v Tripolisu, uznávaná OSN a EU, je mrtvý kůň (už dlouho) a nevládne ani tomu Tripolisu, jak se ukázalo nedávno. O nadvládu nad Tripolisem se popralo pár warlordů, v důsledku čehož uteklo 400 vězňů z místní basy a "vláda" nemohla udělat ani ň. Ta "vláda" vládne možná hotelu v němž sídlí - ale jen do té doby, dokud bude dostávat od EU dost na zaplacení a na tučné tringelty. Když prachy dojdou, pinglové "vládu" vyhodí.

Chalífa Haftar má pod palcem cca 70% území a má nejlepší šanci Libyi zase sjednotit a zřídit z nestátu, který vyrobilo bombardování, zase stát. Stát s hranicemi, pohraniční policií a nějakou politikou. Stát, kde je s kým se dohodnout...

K. Janyška 4.9.2018 9:35

Babišovi nevěřím, ani vám ne, i kdybyste říkali,

že jedna a jedna jsou dvě. Raději se pro kontrolu podívám do dětské početnice... Dzp.

P. Grigar 4.9.2018 7:31

Re: Proboha, soudní proces

..Kdo jsme my, Češi? Jsme sousedé Německa, jehož vana je plná a s největší pravděpodobostí začne přetékat směrem k nám. Tudíž naše kritika jejich šlendriánu je namístě.

D. Polanský 4.9.2018 6:48

Ale zvládlo,

tedy podle Němců. Mají vysoký přebytek.

J. Fridrich 4.9.2018 6:36

Nějak se množí to arabsko-muslimské obohacování pobodáním,

Nějak se množí to arabsko-muslimské obohacování pobodáním, včera tedy dvakrát - Afghánec v Amsterdamu útočil kvůli urážkám islámu a také na Mallorce... Dříve to bylo po měsících, pak týdnech, dnech a nyní už po hodinách.. Co s tím, Merkel, Juncker, Macron ?? Zvládneme to, Makrelo ?

" Merkelová sepsula demonstranty: Svíčky jsou v pořádku, nenávist vůči cizincům nikoliv " - a NENÁVIST CIZINCŮ VŮČI DOMORODCŮM je v pořádku, Angeliko šílená ? Ti občané Německa je na tvůj pokyn bez svého souhlasu přijali, ubytovali a živí je - a oni je napadají a vraždí.... A to je v pořádku, že Němec je cizincem ve vlastní zemi ? A to, že nás nutí tito šílení EXPERIMENTÁTOŘI s cca 550 miliony občanů k tomuto hrůznému a nechtěnému EXPERIMENTU ???

M. Krátký 4.9.2018 5:21

kecy v kleci a skutek utek

dvakrát ročně překračuji autem maďarsko srbskou hranici tam a zpět, když jedeme počátkem března lyžovat do Bulharska. Ta oboustranná "pečlivost" mě dost sere - musíme otevírat i rakev na lyže, vyndavat tašky s oblečením, pečlivé zkoumání našich pasů a další úkony překračující hranici buzerace a vedle toho těm čmoudům se poměrně lehce daří bez dokladů vstupovat do našich EU zemí. bez dokladů ale plní exotických nemocí atd. Kdo to zastaví, kdy skončí tyhle moudré kecy ?!?!?!

I. Koreň 4.9.2018 0:23

Proboha, soudní proces

"Proboha, vždyť z toho děláme soudní proces." No ano, o udělení nebo neudělení azylu rozhoduje úřad, a jeho rozhodnutí je přezkoumatelné správním soudem. To není žádné selhání, tak funguje právní stát.

Efektivní právní stát navíc funguje rychle. Ale kdo jsme my Češi, abychom kritizovali Německo za pomalé soudnictví?