25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nejen o Chrastavě

Nevidím důvod vést nějaký složitý rozbor toho, co se tam stalo. Nicméně ta míra absolutní nenávisti, s jakou se jistá skupina naší levicové kulturně-mediální fronty pustila do boje se slovem atentát, je pozoruhodná a myslím, že to něco zásadního naznačuje. A spíše mě to motivuje k tomu, abychom u toho slova zůstali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 8.10.2012 16:38

Fascinuje mě nekonečná debata,

která se zašprcla na jediném slově - atentát. Je zcela irelevantní, jak takový útok nazvat. Jde o význam události, ne jejího názvu.

Jsou určité danosti, které se mají respektovat. Neříkám, že musí někdo souhlasit s názory hlavy státu, ale "hra na násilí" by měla být jednoznačně odsouzena. Je to překročení určité meze, které nám velí zdravý rozum a určitá kulturní úroveň, když chceme být pro svět vyspělou společností.

S argumentací prezidenta v článku naprosto souhlasím. Urputnost, s jakou se ho P&L snaží dehonestovat a snaha z něj udělat hromosvod za všechny i všechno negativní, kdy nevynechají jedinou příležitost.... vypovídá spíš o nich, než o Klausovi.

Dobře to popsal p. Šafr v článku k Havlově smrti - http://jdem.cz/vnpj7

J. Kanioková 8.10.2012 16:46

Re: Fascinuje mě nekonečná debata,

ten kluk chtěl vyvolat strach, to nebyl politický protest. To byla vzorová návodná akce pro ještě větší magory.  Byl to vzkaz společnosti - pryč se zábranami !

Nějak ve stylu - pryč s tyrany a vládci všemi!   Již vzhůru všichni, jež hlad zhnět. 

Š. Hašek 8.10.2012 17:18

Re: Fascinuje mě nekonečná debata,

Nedá se nic jiného, než s Vámi souhlasit, bohužel.

Předpokládám, že všichni, co říkají "ten mu to ale nandal", se budou chovat naprosto stejně v případě napadení jejich osoby (pokud za to budou někomu vůbec stát). Říká se tomu konzistentní názory. To ale aby jeden tady pohledal.

Pěkný zbytek podzimního dne.