29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Nebyl jsem diktátor, jen premiér

Tehdejší nejistota nebyla nejistotou v klasickém slova smyslu. Vstupovali jsme do neznámého světa, ovšem s nadějí, že jdeme dopředu. Dnešní stav bych nehodnotil jako nejistotu, naopak, jde o jistotu cesty zpět.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 10.1.2021 16:32

Dnes byl V.Klaus demonstrovat na zakázaném shromáždění na Staroměstském náměstí bez roušky, což je dvojí porušení zákona v době nouzového stavu republiky. Porušení zákona se trestá sazbou až 3 roky nepodmíněně a pokutou až 3 mil. korun. Žádám, aby tento člověk byl exemplárně potrestán podle těchto sazeb.

Š. Hašek 10.1.2021 17:54

Takový zákon ve sbírce zákonů nenajdete (rouška, atd.). Bez zákona nelze ani trestat. V opačném případě mi pošlete číslo a paragraf zákona.

Skromně Vás exemplárně žádám, abyste se na to mrknul.

Nemá nic společného s tím, že roušku nosím. Protože se nehodlám stále hádat a je mi líto všelikých občanů, kteří již takhle žijí ve strachu a mají představu, že nekrytým dýcháním bych nakazil i stromy v parku. A skočilo by to ně. Padesát metrů.

Zkráceno. Možná jsem nepochopil, že jde o sarkasmus.

D. Hulka 11.1.2021 14:50

Vy nechapete Hasku nic vy tak rozumte kuratum prasatum a jak se hnoji;-D;-D Protoze jste vesnicka hrouda komous HasekRv

D. Hulka 10.1.2021 4:54

Pan Prokop alias Staronovej soucasne soudruh Klause s nickem Milan >>obhajce Klause ktery nam pomohl dostat na trun toho na ktereho stale Prokop nadava Zemana jak smesne ze ano???;-D;-D

A. Nový 10.1.2021 15:57

Vy jste stejný blb jako expert Kratochvíl, který nostalgicky vzpomínat na doby kdy si vytíral řiť stranickým tiskem místo hajzl papírem.

P.S. Komouši nenadělali dluhy. ;-D Tak se zeptejte komunistického ekonoma Jiřího Dolejše, který píše v Haló novinách o dluhu 125 miliardách a to v tehdejších cenách. Ovšem ani to není suma dopovídající realitě, která vychází z ceny dolaru 16,40 Kčs. Jeho cena byla tenkrát hodně přes třicet Kčs.

D. Hulka 10.1.2021 16:03

Copak chytroline zato vy asi ten stranicky tisk jste cetl trikrat proste jste ho hltal;-D Ten co dela z kazdeho hned komousem aniz by ho znal je debilek tak zdar debilku;-D

A. Nový 10.1.2021 18:37

K věci by něco nebylo, hlupáčku komoušku.

D. Hulka 11.1.2021 11:19

Pisete komousku ? Vidite me neznate a uz vite ze jsem komousek, ale za to vy jste rudej potapanej Komous;-D;-D

V. Petr 9.1.2021 19:37

Ostatně soudím, že EU musí být zrušena a ČTV zprivatizována. I hitlerovská ekonomika fungovala lépe, než to, do čeho nás tlačí Brusel...

D. Hulka 10.1.2021 5:17

Petr vy jste byl Hitlerjugent?;-D;-D;-D

P. Milan 10.1.2021 15:03

Lžete.

Soudruhy a soudružky v Bruseli mám hodně nerad, ale proto nemusím tvrdit takovou pitomost, jako že hitlerovská ekonomika fungovala. Stejně jako každá jiná socialistická fungovala blbě a jen za cenu obřích krádeží. Krachla by i bez války.

EUnijní zelený socialismus je taky špatně, ale zatím ne tolik.

V. Čermák 9.1.2021 19:31

Po revoluci byla tendence zlikvidovat průmysl a hlavně zemědělství a přesunout většinu lidí do služeb. Obojí se naštěstí povedlo jen částečně, ale Klaus měl na tom velký podíl, hlavně na zemědělství se podepsal rydlem. Nyní v krizi se ukazuje, že právě ty služby jsou pro lidi nejméně potřebné a krachují přes vládní podporu nejvíce. Klause ty zavřené hospody a fitka velmi mrzí, naopak pro lidi potřebné obchody zejména potravinové ho popouzí. S láskou vzpomíná na plošné škrtání, úsporné balíčky a utahování opasků, takže dluhy rostly pomalu, zato ekonomika byla zadřená, lidi na pracáku a zchudlí. Úsměvné je pak sdělení, že jsme mohli být pracovitější, když každé dítě ví, že zisky se tvoří hlavně vlastníkům a také levným nákupem a drahým prodejem, tedy právě téměř bezpracně. Jediné, s čím mohu s Klausem je nechuť k Pirátům, Pekar Adam a Rakušanovi. Končí pak tím, že Babišova vláda, stejně jako celý svět to dělají špatně a budoucnost proto vidí černě. On by ekonomiku opět zadřel, dluhy měl o něco menší, ale přes propad ČR vzhledem k okolí by to byla budoucnost růžová, ala Klaus...;-D

Š. Hašek 10.1.2021 9:55

Věčná diskuse, co by - kdyby. Máme transformaci (hodně) podle Klause. Provedenou. Ostatní varianty mají hodnotu hospodsko televizních řečí.

Pokud si stanovíme nulu (ztrát) beze jména, jako nulu, a potom najdeme hodnotu toho, "co Klaus zkazil" dostaneme určitě nějaké číslo (a Pithart to hrdě vynásobí deseti).

Pokud si stanovíme nulu (ztrát) jako "hodnotu Komárek/Švejnar", dostali bychom se potom počítáním s "hodnotou Klaus" k jinému číslu.

Já to tak dělám. Složité problémy přinášejí několik řešení a určit poté optimum stejně nelze. A nebo lze, ale je to stejně jen ponaučení pro příště. A ono příště už zas stejné nebude.

Pokud by Pithart méně kritizoval a "suše konstatoval, že příští transformace ČSSR na ČR proběhne jinak" (to on neumí) - mlčel bych jako ryba! Ale i tak by byl pro smích. Teoretik dvojdomků. Klaus byl alespoň praktik dvou republik.

Švejnarové jsou praktici plkání.

P. Milan 10.1.2021 15:10

Někoho inteligentnějšího bych obvinil ze lži, u vás to bude pouhá neznalost. Sektor služeb byl za bolševíka zanedbáván, není tedy divu, že po "plyšáku" se do něj investovalo. Díra na trhu, kterou každý rozumný investor kouká rychle obsadit. Průmysl byl zoufale zaostalý, technicky i morálně. Pro některý podnik se našel investor, schopný a ochotný tu zaostalost řešit, pro některý ne. Tomu Klaus jen nastavil podmínky, celkem dobře, až na drobné omyly. Budiž mu za to čest a sláva.

Vy se trochu vzdělávejte, ať tolik nebudíte dojem blba, který píše o něčem, čemu vůbec nerozumí (na to stačí Pepík montovna, ten je v ekonomice špička neznalosti).

T. Kučera 9.1.2021 18:33

Článek typu když se nepochvalim sám, nikdo jiný to za mně neudělá.

D. Hulka 10.1.2021 4:56

Pane

. Kučera presny odhad jak se ke Klausovi hodiR^

J. Kratochvíl 9.1.2021 16:16

Pane Klausi, v r. 89 opravdu nikdo neočekával, že do 10 let budeme standardní západoevropskou zemí, ale také nikdo neočekával, že za 30 let se k těm západo evropským zemím ani nepřiblížíme a to je hlavně vaše zásluha a zásluha vaší ideologie, kterou nám tady i v době zdravotní krize neustále vnucujete.

Stručné shrnutí vašich zásluh. Byla zničena a rozkradena česká ekonomika a dnes nejsme suverénní nad strategickými a páteřními odvětvími národního hospodářství. Nebyla dostavěna dopravní infrastruktura t.j. dálniční síť, železnice a VRT. V oblasti energetiky dochází životnost komunisty postavených elektráren a další moderní zdroje , které by je nahradily , tento stát není schopen dostavět, takže v nejbližší budoucnosti nás čeká nedostatek elektrické energie. V oblast příjmů obyvatelstva se pohybujeme pouze na 30% až 50% příjmů např. Německa. Stali jsme se vazali západních firem a ekonomik.. V r. 89 tehdejší Československo nemělo žádné dluhy , ale naopak.

Kdybychom toto vaše "hospodaření" jenom tušili dopředu, tak bychom určitě klíči nezvonili.

D. Hulka 9.1.2021 16:37

R^

P. Milan 9.1.2021 16:54

Jenže jsme se přiblížili. Pokud jste se vy osobně nepřiblížil, bude chyba ve vás. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesko-dohani-zapad-potrvzuji-data-oecd-v-hdp-na-hlavu-poprve/r~44d0e3daee7a11e9a24cac1f6b220ee8/

Ekonomika není ani zničena, ani rozkradena, po nezbytné privatizaci celkem prosperuje, vzniká domácí kapitál, zničený a rozkradený komouši.

Infrastruktura by mohla měla být v lepším stavu, což je vina hlavně české zbytečné byrokracie.

V roce 1989 Československo mělo dluhy, ale nižší, než ostatní socialistické země. Taky mělo dost pohledávek, z politických důvodů nevymožitelných.

Že vy byste klíči nezvonil, to věřím (a pochybuji, že jste zvonil, komouši v továrně, kde jsem tehdy pracoval, taky nejevili nadšení). Naštěstí šli komouši od válu i bez vašeho zvonění a od té doby se vracíme k normálu. Jde to pomalu, to ano. Chybí ten kapitál i lidé, ochotní a schopní efektivně pracovat.

J. Kratochvíl 9.1.2021 17:32

Nestarejte se kam jsem se přiblížil já a raději si přečtěte článek pořádně. Nedostihli jsme ani ty státy Jihu Evropy, které byly vždy nejchudší. Obrovský úspěch za třicet let budování kapitalismu podle Klause a jemu podobných. Viz článek:

....."Navíc i tato data mají svá úskalí - ukazatel hrubého domácího produktu na hlavu zahrnuje i objem produkce, která posléze odtéká ze země ve formě dividend. Kovanda upozorňuje, že pokud by se bral v potaz odliv a příliv dividend - tedy pokud bychom počítali takzvaný hrubý národní důchod na hlavu místo hrubého domácího produktu na hlavu - bylo by Česko pravděpodobně stále za Španělskem.".....

Takže mám zase pravdu já, vy ideologu.

D. Hulka 10.1.2021 4:58

Pan

Kratochvíl ? za A-1R^

D. Hulka 10.1.2021 5:02

Jak smesne je ze ten co si zde rika Milan specialista na ruzne jmena a nicky kazdeho kdo nesouhlasi s Klausem napada ze je komunista a pritom jeho idol Klaus nejvice lezl do rite prave Komousum aby ziskal jejich hlasy ke zvoleni Klaus??? Kam vitr tam plast;-D;-D

P. Milan 10.1.2021 15:12

Lžete jako obvykle, jak je u komušů zvykem.

D. Hulka 10.1.2021 15:52

Pane Prokope (Milane) Ta odpoved patrila me? jestli ze ano, tak jen kratce vam odpovim nikomu nendavejte do komousu kdyz ho neznate osobne... Ja jsem s celou rodinou emigroval daleko od CR a to jen proto protoze jsem komunismus nenavidel a daval jsem jim to najevo Lze Klaus a vy s nem kdyz ho opevujete Nekdy s vami souhlasim ale nechat si nadavat do komousu to bych byl schopem i vas zastrelit na miste se smajlikem;-D;-D;-D

D. Stirsky 9.1.2021 18:24

Podívejte se na statistiky, třeba HDP na hlavu. A podívejte se na jednotlivé země EU. Jsme mezi 1/3 nejvyspělejších zemí světa. Ekonomika Česka – Wikipedie (wikipedia.org)

V. Čermák 9.1.2021 19:35

Co je to ovšem ČR platné, když z ČR každým rokem odtéká k zahraničním vlastníkům 300 miliard a dalších 200 miliard ročně ztrácíme tím, že EU v ČR levně nakupuje a svým konečným odběratelům draze prodává, celkem tedy ztráta 500 miliard za rok...;-D

Š. Hašek 10.1.2021 9:38

Bohužel to je holý fakt.

P. Milan 10.1.2021 15:13

A ekonomická nezbytnost. Komouši Čermák a Kratochvíl by to nejspíš zase znárodnili.

J. Brunner 9.1.2021 16:01

R^

J. Vrabec 9.1.2021 13:37

Ten Klaus ma zalezt nekde do domu duchodcu a krmit holuby. Je to trapnej dedek. Stejna uroven jako to, co se povaluje na Hrade.