20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Láskovu žalobu na prezidenta nepodpořím

Porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku, pro které lze prezidenta žalovat, musí být hrubé, tedy musí znamenat bezprostřední zásah do fungování ústavního systému, a to v takové intenzitě, že by muselo znamenat jeho destabilizaci jakožto celku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Machala 16.7.2019 8:20

Čím hůře, tím lépe

- to je základní smysl Zemanovy politiky systematické destrukce právního a morálního vědomí národa.

R. Langer 16.7.2019 20:06

Re: Čím hůře, tím lépe

Máte se hůře? A zkoušel jste hledat chybu jinde než u prezidenta? :-P

D. Novak 16.7.2019 22:30

Re: Čím hůře, tím lépe

To je škoda vážený pane Machalo, že jste si nepřečetl ten článek co k němu diskutujete (pardon, pod něj prndáte nesmysle).

V. Heidlerová 16.7.2019 7:44

Krisi vyvolává president

Aby se z poměrně jednoduché vládní a koaliční záležitosti stala krise v podobě neuvěřitelné šaškárny rozhodlo jednání presidenta. Ústava mluví jednoznačně, i když nestanoví termín. Kdyby MZ vládl v zájmu státu a lidu, tak to by vyřešil podpisem premiérova návrhu k odvolání a jmenování ministrů - a byl by klid.

Tato vláda je navzdory stále opakovanými tvrzeními AB o jejích vynikajících výsledcích ta nejhorší, kterou jsme kdy měli - a tzv. president je zloduch a psychicky narušený jedinec.

AB prohlásil, že sněmovna je žvanírna, ale sám se čile zapojil do znevažování všech přívlastků demokracie. Až jednou vyjdou jeho sebrané žvásty, to bude počtení!!

J. Kopis 16.7.2019 8:09

Re: Krisi vyvolává president

To je pouze váš subjektivní názor, můj subjektivní názor zase je, že mnohem horší byla vláda "rozpočtové odpovednosti". A vzhledem k tomu, jak neslavně nakonec dopadla, je toho důkazem!

J. Drobný 16.7.2019 9:28

Re: Krisi vyvolává president

Zřejmě jste ten rozhovor nedočetla dokonce, doporučuji podrobně projít hlavně ten poslední odstavec. Žádná krize tady přitom není, to si jen někteří hoši z ČSSD hrají svoje tanečky. Začalo to již za Sobotky a Hamáček v tom jen pokračuje. Dostali neuvěřitelných 5 ministerských křesel a místo toho aby se předvedli co umí, tak dokazují, že nic kromě strašení, vyhrožování a vydírání neumí. Pan Hamáček evidentně nezvládá svůj rezort, nebo jste snad s prací České pošty všichni spokojeni. A co policie? Kromě neustálého tlaku na zvyšování platů o ní není moc slyšet. Co kdyby místo posilování při demonstracích na Letné posílili dohled na D1, když tam jsou pořád kolony a řidiči nerespektují dopravní předpisy. A jak pokročilo vyšetřování tr. oznámení ministra Staňka na ředitele NG? A co cílené uniky informací z trestních spisů do médií? Takže pokud někdo nezvládá svůj rezort, tak to rozhodně není pan Staněk.

A. Alda 16.7.2019 9:50

Hlavně by si měla přečíst

tu Ústavu.

Ta je k nalezení zde: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-1

J. Richtter 16.7.2019 10:19

Re: Krisi vyvolává president

Já jsem moc spokojen z Hamackovou prací jako ministra vnitra, neboť dokázala policie poslat spíš dotačního podvodníka a estébáka státnímu zástupitelstvi.

J. Richtter 16.7.2019 10:20

Re: Krisi vyvolává president

spis..

J. Drobný 16.7.2019 11:08

Re: Krisi vyvolává president

Jak málo stačí k lidskému štěstí. Za prvé ministr vnitra by už z principu neměl do trestního řízení vůbec zasahovat, takže je potřeba ho z toho vynechat. No a za druhé, že policie předala spis státnímu zástupci až zase tak vynikající není, když se s tím pan vyšetřovatel tři roky patlal, tak to přece najednou nehodí do koše. Ale že to tomu státnímu zástupci s tou obžalobou trvá! Zajisté byl podrobně seznámen s průběhem vyšetřování, když opakovaně a ochotně prodlužoval lhůtu. Takže řečeno hokejovou terminologií máme za sebou první třetinu. Uvidíme jak se pochlapí SZ a pokud se to dostane k soudu, jak dlouho může trvat soudní řízení si s ohledem na obdobné kauzy u nás netroufám odhadnout, ale do konce volebního období to jistě nebude. Takže spokojenost - no dejme tomu, ale jásat je zatím předčasné. A máte tam ještě něco dalšího, za co by si zasloužil MV pochvalu? Mohl by nám například ověřit, jak probíhá prověřování podnětů na novináře S+K ve Švýcarsku, za neoprávněné vniknutí do domu Babiše juniora. O Mostecké uhelné se tady moc nemluvilo a jak jim to Švýcaři spočítali!

M. Baloun 16.7.2019 9:39

Re: Krisi vyvolává president

Prosím Vás, pí Heidlerová, krysy! Né krisi, to je hrubka!

V. Heidlerová 16.7.2019 11:59

Re: Krisi vyvolává president

Je mi 83 let, tak píšu podle starých pravidel. Chcete být vtipný, ale jste trapný. Fonetický přepis cizích slov nás odvádí od slovních základů latinských, řeckých a jiných, a ten znemožnil orientaci v cizích jazycích. Podle původního pravopisu jste si mohl odvodit další významy. Jsou jiné problémy, které by v českém jazyce měl řešit Ústav pro jazyk český, aby pitomečci, kteří nic nevědí o vývoji rodného jazyka nebyli tak zoufale tupí.

J. Drobný 16.7.2019 12:27

Re: Krisi vyvolává president

Paní Heidlerová, nic si z toho nedělejte, autor chtěl být vtipný, tak použil dvojsmysl. Co můžete čekat od Balouna, jistě jste četla Švejka.

R. Langer 16.7.2019 20:07

Re: Krisi vyvolává president

Vy trpíte nějakou krizí?

V. Heidlerová 16.7.2019 23:07

Re: Krisi vyvolává president

Ani ne

P. Dvořák 16.7.2019 7:22

Pořád se ptám:

Proč by prezident zvolený přímo voliči, měl být a priori horší, než prezident zvolený bandou poslanců, kteří byli zvoleni stejnými voliči, kteří přímo zvolili prezidenta?

Zeptám se jinak: Zaručí dnes někdo, že by poslanci tehdy nezvolili Zemana? Rozhodně nikdo. Už jsme tady měli i zatýkání poslanců na záchodě, aby byl zvolený jediný správný, spravedlivý, moudrý (ale stejný opilec). . . A pokud by poslanci zvolili Zemana, byl by dnes lepším prezidentem, než Zeman zvolený přímo?

A ještě jinak: Myslí si někdo, že zákulisní hry a tanečky prodejných poslanců, jsou zárukou zvolení nej-nej-nejlepšího kandidáta za prezidenta?

Jen si tak představuji, že bychom dnes místo jednoho starce měli starce ještě zdevastovanějšího nebo prezidenta - želé.

M. Baloun 16.7.2019 9:45

Re: Pořád se ptám:

Kouzlo poslanecké volby spočívá v tom, že existuje velká pravděpodobnost volby nekonfliktního, poslušného prezidenta, který vděčí za svůj post nikoliv lidu a voličům, ale poslancům.

Naopak přímá volba téměř garantuje výhru nějaké silné osobnosti, která bude vykonávat úřad tak, aby dle svého vědomí a svědomí bránila zájmy svojí země a voličů, kteří mu funkci svěřili.

A. Alda 16.7.2019 9:51

Tak jest.

J. Richtter 16.7.2019 10:17

Re: Pořád se ptám:

Myslíš těch občanů, o kterých Zeman říká že jsou dementi, alkoholici a retardi?

R. Langer 16.7.2019 20:09

Re: Pořád se ptám:

Aha, takže ses poznal, soudruhu? :-D

J. Kanioková 16.7.2019 20:30

:))))))))))

P. Dvořák 16.7.2019 11:28

Re: Pořád se ptám:

V prvním odstavci se nejedná o "Kouzlo poslanecké volby . . . ", ale právě naopak o prodejnost a zákulisní komploty. Tedy pokud kouzlo, tak leda od Rumburaka :-)

Kdežto v druhém odstavci, tedy u přímé volby, je možno s klidným svědomím hovořit o "hlasu lidu". I když toto sousloví bylo v minulosti zprofanováno, na věci to nic nemění.

S. Sedlák 16.7.2019 4:59

Stačila jen první odpověď

dál bylo zbytečné ty bláboly číst, Jirso. Jistěže Zemanovy kroky narušují ústavní pořádek, protože nemáme prezidentský systém.

Však přijde den...

A to prohlašuji jako volič ODS.

R. Langer 16.7.2019 20:11

Re: Stačila jen první odpověď

Ano, taková prohlášení jsou pro dnešní směřování ODS poměrně typická, a proto je doufám nikdo volit nebude. :-P