24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
wotan 19.12.2008 10:57

president

P. KLAUS hájí především své EGO. je rozlobený na svoje neposlušné dítě- ODS. je  momentálně jako ten kůl v plotě,ve světě je vnímán negativně jako podivný politik,proti všem i jako rádoby Klimatolog, mněl by se více usmívat- Evropa půjde dopředu ke sjednocení i bez něho, a ty  negativistické ;-( mu vůbec, ale vůbec nesluší:-D!!

marie 19.12.2008 0:10

říká to Klaus - tak je to zcela jistě pravda,,

a nikdo nevidí, že prezident namísto toho aby byl "svorníkem", jak sliboval při své první inauguraci - tak po své druhé inaguraci - zcela bezskrupulózně  a s absolutním klidem - "rozšlapává" ODS, stranu kterou založil a protože ODS je stranou vládní - tak zároveň s ní "zadupává" do země vládu. A to nikoliv proto že by se mu tak "protivila ODS, ale že se mu zřejmě -  pro své evropanství a vůbec prozápadní pohled na svět - tak velice protiví Mirek Topolánek, takto předseda vlády a od 1.1.2009 předseda Evropské rady..ale všichni mu tleskají - protože je to halt pan Klaus.. 

marie 19.12.2008 0:11

Re: říká to Klaus - tak je to zcela jistě pravda,,

Jedno je ale zřejmé: Česká republika není jen země, kde žijí Češi, je to i země, na kterou se dívají jiní a podle našeho chování ji posuzují. A protože existence všech malých zemí není nikdy jistotou, ale vždycky otázkou, sázkou, rizikem (Milan Kundera), znamená takové chování prezidenta i ohrožení naší existence, a to je vskutku vážný problém. Folklór impeachmentu je jen lidovým vyjádřením tohoto pocitu..., říká pan Hvížďala.. 

jm0 19.12.2008 9:17

ohrožení naší existence

ohrožení z čí strany? to je ta EU skutečně tak zlá? třese se na to, aby nás za sebemenší chybičku mohla sejmout? no, mně třeba v kampani za vstup říkali něco trochu jiného.

jm0 19.12.2008 9:15

Re: říká to Klaus - tak je to zcela jistě pravda,,

a to by mě zajímalo: komu přesně sliboval to svorníkování? jenom ODSce?

Magor Milda 18.12.2008 23:53

Demokrat Václav Klaus publikoval už před listopadem 1989 své názory

zejména ve své kandidátské práci. Tam lze nalézt jeho stěžejní, vědecky podložené poznatky. Proto považuji za nutné, tuto první vědeckou práci našeho presidenta zpřístupnit české veřejnosti, aby nemohla být předmětem spekulací.Nejjednodušší bude, toto zajisté vynikající dílo jako PDF umístit na stránce www.klaus.cz  tím se zlým jazykům vezme vítr z plachet!

milano 18.12.2008 20:25

diskuse

Pro pána boha, jsme opravdu národ totálních idiotů, který je připraven za pár pěnez prodat svoji vlast?

jm0 18.12.2008 11:17

"nikdo nepřišel na to, že je s euroústavou ve svém důsledku totožná"

Není totožná. Jde podstatně dál. LS je sbírka změn EÚstavy. Čili potichu předpokládá, že ústava platit bude, ale s následujícími změnami: ... (následujen 270 stran změn)

Miloš Zfrantišku 18.12.2008 11:06

Proboha už to zase začíná.

"Prezident Klaus to řekl trochu jinak"   Dál už toho hňupa nemá cenu číst.

Dr.Sid 18.12.2008 17:36

Re: Proboha už to zase začíná.

To my vysvetli .. ano, Klaus je nejcasteji spatne citovanym politek. Muze si zato jiste sam, protoze mluvi slozite, a velice rad pouziva konstrukci ze ve slozitem souveti neco vysvetli, nacez rekne 'tak takhle ne' .. a nekolikrat se stalo ze ten konec nebyl ocitovan.

Nicmene novinari by se meli snazit PRESNE citovat s ohledem na obsah a vyznam, a ne snazit se chytat za slovicka a orezavat vety aby znely co nejbombasticneji (coz je buhuzel dnes uz pravidlo).

Kenavp 18.12.2008 23:10

Re: Proboha už to zase začíná.

Ty nejsi malý magor.

Posleda 18.12.2008 10:29

Milý maturante,

neděste národ tvrzením, že pan prezident na sebe něco "stáhnul" ( Pravidla i tak předepisují "stáhl"); jednoho hned napadne obraz opařeného dítka, které na sebe stáhlo hrnec s vařící polévkou. Chtěl jste asi říci, že na sebe něco  v z t á h l ...Ještě tak scházelo, aby někoho poopravil (a Vy jste z toho udělal "popravil").

A je to 18.12.2008 9:52

k článku

Pan Jakl přesně a výstiženě pipisuje v rozhovoru co se v EU děje.Pokud má někdo odlišný názor tak s ním zameteme.Nevím proč čechům vadí,že jejich prezident říká to co ví všichni ale jaksi se o tom nesmí mluvit.Z EU se stává supermoloch stát,kde nikým neodvolatelní poslanci a eurokomisaři mají totalitní moc nad půl mld lidí v žijícíh  eurozóně.Náš parlament,ústavní soudci a asi i většina přispěvovatelů ráda přenechá své kompetence bruselským anonymním úředníkům.ještě se budeme poplácávat po ramenou jak jsme to vše dobře zařídili.Stalin by měl radost z takovýchto užitečných idiotů.Klause jsem nikdy nemusel ale tady vtom případě mu fandím-zastává se toiž našeho národního státu-jeho podstaty ,jeho institucí a jeho svrchovanosti.Nevím co je na tom špatné?

Niky 18.12.2008 10:07

Re: k článku

Máte pravdu,ale je třeba si uvědomit,že tiskový novináři jsou v Německém žoldu,co je ,ale děsivé,že náš národ drží hubu a ještě si financuje tu pravdoláskovou vlastizrádnou instituci,která má tu drzost říkat si Česká televize,to samé platí o Českém rozhlase.

wotan 19.12.2008 11:05

Re: k článku

Soudruhu, řekl jsi to přesně, ještě dodat Sudetáci nám ten poslední ostrůvek marx-leninismu, rozvracet nebudouRv;-D

Pája 45 18.12.2008 13:02

Re: A JE TO

Pan Jakl jen papouškuje to, co si pan prezident přeje. Proč Ústavní soud rozhodl, jak rozhodl (jmenoval jej právě Klaus), lhal soud nebo lže Jakl, který i po výrocích soudu ke konkrétním otázkám na ně i nadále odpovídá nepravdivě (proti ÚS). Kdo ho platí - Klaus, ano, ale z našich daní, jak je to možné? Tak nám, "a je to", napište, v čem mají  prezident s Jaklem pravdu a včem nám ten Ústavní soud lže.

yorik 18.12.2008 13:58

Re: A JE TO

Vážený pane, Ústavní soud  soud rozhodl, že těch 6 okruhů LS  není v rozporu s Ústavou ČR. Mnoho lidských blbostí není v rozporu s Ústavou ČR ale to neznamená, že bychom se jimi měli řídit. Proč by nemohl Klaus Jakla platit. Já se přiznám, že mne platí také. Mám od něj šesták za odražení útoku. Dneska budu v balíku, protože na něj Aston nasadil ještě toho Hvížďalu. Harddisk se už klepe, myš nechce makat ale budu za vodou. :-D 

Kenavp 18.12.2008 23:13

Re: A JE TO

Tobě nemá cenu vysvětlovat vůbec nic.

Krize 18.12.2008 20:20

Re: k článku

Nemůžu souhlasit s Vaší větou, že prezident říká, co ví všichni...Naopak zastává svůj názor se kterým je zhola v menšině-oproti mínění Čechů.., které by měl rezprezentovat..Jeho osobní názory by měli jít v těchto -žel kontroverzních otázkách stranou-tím spíš by měl respektovat citlivěji naše zájmy.Nevím, proč by měli být bruselští úředníci anoninní: Ransdorf, Špidla, Železný...atd..Jsou dost známí..Nevím ani, proč by Stalin měl radost z demokratické diskuse...?!ˇBohužel to spíš vidím-v neodvolatelnosti našich úředníků a poslanců a doufám, že takto se snáze dostane právo tam, kam patří..Jsme totiž v demokracii dost pozadu...takže alespoň něco rychleji doženeme.

Kenavp 18.12.2008 23:15

Re: k článku

Nechápu, proč by měl Klaus respektovat "názory" většiny těch českých magorů.

Magor Milda 19.12.2008 1:22

Kenavp z Velehradu

Když Klaus nastupoval svoji funkci, sliboval, že bude presidentem všech Čechů, o Rusech žádná řeč nebyla. Takže magor sem, magor tam, Klaus nedodržuje úmluvu a snaží se prosadit své ruské zadavatele i kdyby trakaře padaly.

wotan 19.12.2008 11:12

Re: k článku

p. Jakl a všichni kolem jeho party, by měli prožít alespon 5 pořádných orgasmů,aby přišli na jiné, optimistické myšlenky;-D;-D;-D;-D;-D

Magor Milda 19.12.2008 1:10

Průhonický tunelář nám tu hájí Klause

pokud se národ bude domáhat svých práv, tak to bude v Bruselu nepochybně lehčí, než u soudů, obsazených českou nomenklaturou. Národní stát je pouze krycí jméno Klausova pašalíku. Nakradli jste si už dost, tak dejte pokoj!

Magor Milda 19.12.2008 1:14

Re: Průhonický tunelář nám tu hájí Klause

aby bylo jasno, v Průhonicích sedí ten A je to!

Kdo v těch Průhonicích bydlí, je obecně známo.

Saul 18.12.2008 9:51

Výborný článek ...

..., ale většinou strašlivá diskuse. Pokud to není výsledek funkce cenzury na Psu, působí to dojmem, jakoby většina našich občanů soudila, že vláda z Bruselu nám přinese to pravé blaho spočívající v tom, že prezident bude odstaven (a snad ještě, že generálním vykonavatelem bruselské vůle se u nás stane Paroubek).

Pája 45 18.12.2008 13:16

Re: SAUL

Opravdu, ale opravdu je to strašlivá diskuse, milý "saule". Aby bylo jasno, je to díky všem demagogům okolo p. Klause a takovým, jako vy, stačí jen citovat váš príspěvek: " .., ale většinou strašlivá diskuse. Pokud to není výsledek funkce cenzury na Psu, působí to dojmem, jakoby většina našich občanů soudila, že vláda z Bruselu nám přinese to pravé blaho spočívající v tom, že prezident bude odstaven (a snad ještě, že generálním vykonavatelem bruselské vůle se u nás stane Paroubek). "

Kenavp 18.12.2008 23:18

Re: SAUL

Saul má na rozdíl od vás mozek tam,kde má být.

Josef K. 18.12.2008 8:57

Celý rozhovor je veden v postnormalizační rovině.

Předně, lze jen těžko najít důkaz toho,že pan Klaus cokoliv udělal pro rozvoj demokracie, ba napsal bych, lze jen těžko najít důkaz toho, že pan Klaus vůbec tuší, co je to demokacie. Jeho pojetí  je silně postsovětsko putinovské...Je komické,když pan Klaus či soudruh Jakl hovoří o deficitu demokracie v zemích či spojenckém svazku zemí, ve kterých se zrodila a které ji v tom složitém vývoji žijí několik staletí, popř. které ji zaplaily velmi trvdou zkušeností, jak tomu bylo v případě Německa. Absence této zkušenosti vede tuto zemi k tom, že si bude mset prožít všechny peripetie, zatím je dnes zejmé, že na rozdíl od Západní Evropy ČR značně rudo hnědne. Je jistě na občanech ČR jakou cestu si zvolí, zatím v posledních letech opět směřují do pekel postsovětského prostoru omámeni či přímo motivováni ruskými petrodolary. Propjení politiky s byznysem a propojení obého s kriminálními vrstvami společnosti , mezení demokracie na tzv. "zastupitelskou" je zřejmým důkazem této "nové" klausovsko putinovské

cesty."  Důsledky jsou zjevné.  Ostatně, nelze najít důkaz, e by ldé jako VK učinili cokoliv konstruktivního, co by řešilo skutečné problémy nejen ČR.

LB 18.12.2008 9:08

Re: Celý rozhovor je veden v postnormalizační rovině.

Tvrdá zkušenost Německa? Snad tvrdá zkušenost s Německem!!!

yorik 18.12.2008 9:17

Re: Celý rozhovor je veden v postnormalizační rovině.

Vrcholem demokracie je svobodná volba občanů ,zvolit si vlastní cestu. Omezování  zastupitelské demokracie provozují  ti vaši evropští demokraté. Jedinou svobodnou volbu dostal irský lid. Přečtěte si po sobě co píšete. odporujete si v každém odstavci.:-D