25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Jsme na prahu nové studené války

Vidím to velmi ostře a jsem rád, že mám šanci to někde nahlas říct. To je přece navýsost politické téma a pokusy unikat k nějakým legislativním výkladům jsou naprostým omylem a zaváděním na scestí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Manda 7.4.2018 16:27

Re: ....přál bych si spíše být občanem těchto zemí..

pro koho nás ? mulv jen za sebe kašpárku.

L. Severa 7.4.2018 14:30

Že by se nechal?

"ODS propásla šanci, aby vytvořila středopravou koalici s Babišem a pokoušela se ho tlačit k věcem, které by nebyly probruselské či promigrační. ODS se toho zřekla.

K. Janyška 7.4.2018 14:28

Re: Už vám, Václave Klausi, nevěřím.

No, mně budete těžko, jako profesionálnímu tzv. Supermanžerovi OF a autorovi impulsu k jeho likvidaci a založenéí Obřanské previce, kterou VK přejmenoval na ODS, a jejímu spoluzakladetli a a 18 let jejímu profesionálnímu mnažerovi vysvětlovat. Z ODS jsem vystoupil kvůli Fialovi po čtvrtstoletí. To jsou ale různé věci. U VK mě skutečně se "re jeho láska k Rusku za každou cenu a já tuším proč... Dzp.

P. Harabaska 7.4.2018 14:22

Re: Pane Klausi, tentokrate plkate, a hodne.

Já jsem také slovanská duše. A pokud vám cokoli slovanského vadí, nase*te si do hlavy, bezháčkový hotentote. Stejně to tam v té hlavě už máte. Na sprostý pytel sprostá záplata.

P. Harabaska 7.4.2018 14:15

Re: Plnění aliančních povinností

To jste řekl velmi správně. A správně to řekl také Boris Johnson, když připomněl zabrání Sudet hitlerovským Německem. Zapomněl jenom dodat, že pod tím papírem z Mnichova byl také podpis britského ministerského předsedy. To jenom, abychom věděli na jaké straně aliance se máme nacházet. Dost možná nám napoví konečné zhodnocení případu Novičok.

P. Horak 7.4.2018 13:36

....přál bych si spíše být občanem těchto zemí..

Take bych si pral abyste byl obcanem treba Horni Volty, pro nas v Cesku by to bylo lepsi.

J. Ševčík 7.4.2018 13:30

Re: Ano,

Pan P. Polak na A1 Kdyz to rozhodnuti bylo fatalni tak podle Vasika by bylo nefatalni ho vydat Rusum a zase by byla pro IVK nejaka vetsi financni premie z Ruska

J. Kulheim 7.4.2018 13:26

Re: I kdyby Klaus napsal

Podle mého názoru má V.K. pravdu. Je škoda, že tady není nikdo, kdo by rozebral v čem pravdu nemá.

M. Rastislav 7.4.2018 12:25

Plnění aliančních povinností

Je dobré si uvědomit, na jaké straně aliance jsme, abychom se nedožili MNICHOV II.

S ostatními názory VK souhlas.

P. Zinga 7.4.2018 11:52

Re: Už vám, Václave Klausi, nevěřím.

Pane Janyško, zase ta víra...

Vše, co říká o ODS, je pravda.

F. Kusák 7.4.2018 11:43

Re: Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné

Bohužel, pane Fridrichu, nemáte pravdu. Pokud uvažujeme v rámci tzv. euklidovské geometrie, tak možná, ale tím se dopouštíme určitého zjednodušení. A pak ta konstanta, zvaná "pí", to je taky záhada. Proč zrovna ta a je to dokonce transcendentní a iracionální číslo, takže ani v té euklidovské geometrii to nejsme schopni spočítat přesně. Vidíme, že zdánlivě jednoduchý problém je ve skutečnosti mimořádně složitý. Jsem pokorný člověk, takže nechci nikoho poučovat, ani Vás ne, jen se bojím jednoduchých řešení.

I. Širůček 7.4.2018 11:37

I kdyby Klaus napsal

"Ve všem jsem se mýlil", jeho fandové budou nadšeně ječet: "A zase má Klaus pravdu!"

P. Černoch 7.4.2018 11:06

Re: Už vám, Václave Klausi, nevěřím.

Velmi "chytrý" postoj.Až Klaus napíše "dnes je krásný den" a slunce vám bude opékati lebeni.Půjdete ven z v pláštěnce a z deštníkem?

J. Fridrich 7.4.2018 10:49

Re: Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné

Pravda se dá - a stále musí opakovat a opakovat.. Kolik moudrých lidí toto již v minulosti řeklo, vám nebudu psát pane Kohout.. Obvod kružnice je - a bude stále stejný, tedy 2πr, nebo πd.. To se nám sice může omrzet, ale pravdou to zůstane.

Tak asi tak, vážený..

K. Janyška 7.4.2018 10:06

Re: Jedno je jasné,

Je to podnikatelská firma... Dzp.

P. Lenc 7.4.2018 9:57

Re: Ano,

Zvláštní pane Poláku, jak "úderně" to vidíte.To máte informace z ulice Politických vězňů?

K. Janyška 7.4.2018 9:06

Už vám, Václave Klausi, nevěřím.

Skoro ani pozdravení... Dzp.

D. Polanský 7.4.2018 9:00

Jedno je jasné,

ANO nemá jasný program, spíš je to operativní strana čistého pragmatismu. Právě pragmatismus ji nutí, "nějakou" vládu sestavit, tedy nějakou v tom slova smyslu, aby ANO v ní hrálo jednoznačně první housle. Jenomže realita je již jiná. ANO všichni prokoukli, pryč od něj.

F. Kusák 7.4.2018 8:45

Re: Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné

Máte pravdu. Moudrost je v těch slovech starého rabína. Vy se zase musíte smířit s tím, že diskuze s některými není možná. Je jasné, že to víte, jen Vám to nedá. To chápu.

F. Kusák 7.4.2018 8:41

Re: Ano,

Pane Poláku, když čtu některé zahraniční noviny, analýzy nebo komentáře, vidím ty rozporuplné názory na budoucnost západu, hlavně Evropy a USA. Tady se vytváří dojem, že problém je mezi západem a Ruskem, ale je to jen huronský pokřik slábnoucích a upadajících velmocí. Část Afriky, východní Asie nebo latinská Amerika jdou vlastní cestou a problémy západu je vůbec nezajímá. Vůbec se nechci zastávat Ruska, ale představa Jelcinovského chaosu mně nahání hrůzu. Před patnácti lety jsem navštívil Sýrii, byla to docela slušná země, i když náboženské problémy tam byly skryty. Po arabském jaru a útocích západu můžeme vidět, kam společnost dospěla a jaký užitek z toho má Evropa. Svět je nesmírně složitý a vidět ho jednoduše je velmi nebezpečné.

V. Heidlerová 7.4.2018 8:27

Re: Pane Klausi, tentokrate plkate, a hodne.

I když ne vždy s Vámi souhlasím, tak si myslím, že tady jste hodně blízko pravdy. Nazdar.

T. Kohout 7.4.2018 7:51

Re: Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné

Bože, Vy to kopírujete do "všech" diskusí. Kdybyste si tu kachnu aplikoval na sebe. Kdybyste správně napsal, že Gruzínec Džugašvili nechal zabít svého soka Žida Bronštejna cepínem v roce 1940 v Mexiku. Tj kdybyste psal správně fakta. Vy zřejmě máte nějaký rychlokurs a proto to všechno pletete.

P. Polak 7.4.2018 7:27

Ano,

Putinův pacholku Klausi, jsme díky Rusku a jeho vládcům zase ve studené válce. Tentokrát jsme naštěstí - oproti roku 1947 - na té správně straně.

A to navzdory opravdu usilovné snaze všech kolaborantů a putinovské páté kolony v ČR v čele se starým i mladým Klausem, Zemanem, Okamurou, Filipem a dalšími.

J. Fridrich 7.4.2018 6:43

Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné

Tady se hodí použít sice otřepané, ale vesměs výstižné rčení - " když něco vypadá jako kachna, chodí to jako kachna a kejhá to jako kachna, tak to nejspíš bude kachna.." Rusáci své odpůrce vraždili a vraždí po celém světě - Trockého zavraždili krompáčem v Mexiku a mnoho dalších, jak všichni víme - pardon, omluva - víme to jen někteří, naši rusomilové a naši soudruzi to nevědí a pevně stále věří v dobrotu Ruska..

P. Rychetsky 7.4.2018 6:17

Klaus obcanem Madarska?

Taky bych si velice pral kdyby pan Klaus byl obcanem Madarska. To je myslim jeden z mala jazyku, v kterych by se mely po svete sirit Klausovy myslenky. Mohl by jim tam take radit jak zavest druhou republiku rad a konecne splynout s ochrancem opravdovych hodnot Putinem.

Kdysi jsem pana Klause hrde volival.

J. Brunner 7.4.2018 3:41

Re: Pane Klausi, tentokrate plkate, a hodne.

A proč do toho kecáte Vy?

P. Sulc 7.4.2018 1:06

Pane Klausi, tentokrate plkate, a hodne.

Vydat Rusak bylo spatne, ale pdklady jste nevidel. Tak proc do toho kecate? a co se studene va;ky tyce ta, vazeny pane, nikdy nezkoncila, jen Rusaci nedrazdili, protoze nemohli, jejich ekonomie byla na dne a tak jejich imperialni choutky nedavali tolik najevo. Zapad, hlupak, jim pomohl a tak studena valka zase muze pokracovat. Rusove se svetovladnych ambici nevzdali, vsak zacali opet krasti uzemi, Gruzie, Ukrajina, mozna priste Belarus. Bohuzel, vy a Ovar ty darebaky milujete, holt slovanske duse.

M. Mařák 7.4.2018 1:05

Re: Starý putinovec přiběhl,

Dlouhodobá zkušenost, i Kajan to nakonec pochopil, ale trvalo mu to...

M. Prokop 7.4.2018 0:46

Re: Starý putinovec přiběhl,

Ty to máš jednoduchý, pro mně je to směs reálného a nereálného.

M. Mařák 7.4.2018 0:06

Starý putinovec přiběhl,

no, koho by to ještě překvapilo, že...