25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jardys 11.8.2009 21:01

náhoda

 Je to asi náhoda, že jistý pan, nebo spíše soudruh Komorous , tehdy, koncem padesátých let, coby předseda uličního nebo občanského (?) výboru v Plzni na Petrohradě měl všechno pod kontrolou.  Například před 1 .májem a  výročím VŘSR chodil se zápisníčkem kontrolovat, zda občané mají dostatečně vyzdobená okna, nebo k přihláškám ke studiu na střední škole dával ( nebo nedával) doporučení atp. Jeho jeden syn pak odešel do Prahy posílit řady socialistických bezpečnostních orgánů........

Sid 11.8.2009 23:25

Re: náhoda

Hodne se na komuniste zakorenili v myslich, pane Jardys, ze?

Tohle presne delali oni, komousi, kdyz kadrovali deti form;podle toho, co delali jejich rodice. Za rodice nikdo nemuze. Jdete s tim socialistickym nazorem uz nekam hluboko do ha j zlu...

on 12.8.2009 10:50

Re: náhoda

Doporučuji nevěřit tomu člověku ani slovo a přečíst si jeho poslední výkřiky do tisku. Nechci do politiky a už je tam. Jsem unaven, odcházím a ejhle stačí pád vlády a pán je zpátky a v takové funkci, jak se nám rychle zotavil. nebudu dělat čistky a už to lítá. Chci pomáhat závislým dětem a místo toho honí frčky a kareieru. Vždy udělá pravý opak toho, co říká. Teď prý nemá zájem o židli policejního prezidenta, a proč by také vykřikoval svoje plány před volbami, když neví, jak dopadnou. Když to bude špatně, sbalí kufry, já nic já muzikant, když to vyjde, karieru má jistou. nebo si někdo myslí, že  od takového zlatého dlu se odchází jen tak do jakési agentury, nedejte se vysmát!  Bohužel takoví lidé patří k těm co pro karieru zdradí cokoliv, kdykoliv kohokoliv. Svoje názory, postoje, kamarády, dokonce i tak proklamoanou vlast, třeba i svoje nejbližší. Možná jen s tím Bruselem je to pravda, asi by tam nikdo neměl zájem o podivnou sosobu s podivnou minulostí, ale při svých schopnostech se ten pán vmezeří i tam. Vám, co si z něho dělátelegraci by měl spíš běhat mráz po zádech. takoví lidé jsou totiž velmi nebezpeční, jdou za tím, kdo nejvíc platí, sloužit budou komukoliv.

on 12.8.2009 10:56

Re: náhoda

autor, který ten článek napsal odvedl tak mizernou novinářskou práci, že by se měl stydět. Místo servility kterou ten blábol překypuje, by se měl spíš pana spravedlivého ptát, kdo ho tak rychle povolal do takové funkce, kde se tam tak najednou vzal, proč a pro koho tam dělá takovou slušně řečeno podivnou práci a co mu za to slíbil, poklepání na rameno sotva,

JKKK 11.8.2009 14:33

To není debil

To je imbecil !!(Y)

Sid 11.8.2009 23:33

Re: To není debil

Chcete rici, ze se od Vas lisi? To nas neprekvapuje.

Parvus 11.8.2009 11:49

Divné

Když si 12 - 16letí kluci, kluci ve věku Rychlých šípů a malin nezralých, hrají na tajné spolky a bratrstva, vedou si šifrované deníky, vymýšlejí bojové hry a výpravy za dobrodružstvím, je to přirozené. Když něco podobného dělají dospělí a svéprávní (?) lidé, je na tom něco divného. Mám samozřejmě na mysli (nejen) obskurní spolek Ordo lumen templi.

Ludva 11.8.2009 12:14

Re: Divné

Asi bychom se divili, kdo v těch obskurních spolcích je. Vzpomínám si na výrok Václava Havla po návratu z USA - politika se dnes nedělá v temných slujích.... Škoda, že nedodal, kde se tedy dělá.

Sid 11.8.2009 23:28

Re: Divné

Dnes, kdyz uz cest a poctivost ztratila pritazlivost, dnes se muzete temto "hochum" vysmivat. Pravda je, ze jsou nadcasove hodnoty a ty jsou vetsi nez Vas bucek a pivecko k veceri, pane!

Spolky cestnych proti necestnym jsou v dobach upadku moralky docela beznym zjevem. Bohuzel se do nich asi nezaradite. A tak na ne aspon plivnete, treba se Vam ulevi.

Aurelius 11.8.2009 11:36

Ten chlap je sílenec.

Sid 11.8.2009 23:32

Re: Ten chlap je sílenec.

Zajimavy nazor. Proc si to myslite? A proc byste silencem nemel byt nazvat prave Vy?

Beldor 11.8.2009 11:24

kryci meno?

"Je to prostě temná stránka konzumní společnosti, které chybí hodnoty, odpovědnost, morální vzory." Jen me napada jakepak mel asi tendle komous v STB kryci jmeno?;-PRv

Parvus 11.8.2009 13:07

Re: kryci meno?

Příslušníci StB krycí jména neměli, ta měli jen tajní spolupracovníci.

QQ 11.8.2009 14:56

Re: kryci meno?

On by ho na rozvědce dostal, akorát že listopad přišel moc brzo.

Sid 11.8.2009 23:30

Re: kryci meno?

Nemel zadne! On se, narozdil od mnohych, s StB nezapletl. Asi je opravdu cestnejsi, nez Vy, a to Vas zneklidnuje, to chapu...

amdg 11.8.2009 11:01

komunista proti extremismu

Nějak mi pravda uniká, četl jsem asi nepravý životopis. Spousta lidí s ním bude souhlasit, vždyť jen majitelů červené knížky bylo kolem milionu. Najednou se z nich stali znalci svobodné společnosti - učili nás přece základy mlf? Já mám z marxismu i státnici. Podle hesla: co si myslíš, že je správné - řekni to naopak a projdeš. Už je to dávno.

insider 11.8.2009 10:54

Něco chybí ...

V doušce o osobě Komorouse ještě chybí pár drobných nenápadných zmínek: 1) hlásil se k StB a chtěl ze všech sil bojovat proti kapitalizmu, od čehož jej patrně zachránil jen pád komunizmu, takže má nyní "čisté" lustrační osvědčení

2) je členem spolku, kde je nápadně mnoho osob s vyholenými hlavami, potetovanými pažemi a nejasnou minulostí (to vše platí i o Komorousovi)

3) občas se zblázní a pošle někomu esoterickou esemesku a la Imanuel Parsifal, že dotyčný pracuje pro síly zla a temna

4) jeho odborné názory jsou směšné (například odmítá rozlišovat lehké drogy - a co je asi alkohol, nikotin a tráva???)

Bez tohoto druhu dlouholetých zkušených policistů bychom se docela dobře obešli. Znám tenhle typ - sice si někteří z nich tykali s Mrázkem (včetně jistého šéfa inspekce MV), sice se někteří z nich nápadně často stýkají s "bývalými" skinheady, sice byli někteří z nich nadšení zastánci vlády proletariátu, ale jinak jsou to dlouholetí profesionálové a vůbec se bez nich neobejdeme. Kulový - obešli bychom se docela dobře ... Rv(Y)

Rudolph 11.8.2009 11:35

Re: Něco chybí ...

Já bych to shrnul takhle: je dobře, když má někdo rád svoji práci. Ale nic se nemá přehánět :-)

JaS 11.8.2009 10:29

Věcné a rozumné odpovědi, jako v minulém rozhovoru.

Zatím má moji důvěru, nemám důvod na něj házet s*ačky.

Pravdomil 11.8.2009 16:21

Re: Věcné a rozumné odpovědi, jako v minulém rozhovoru.

Máš pravdu. Policajti pomáhají snižovat zlošinnost v ulicích. Dnes jsou přeplněné kriminály a jak by to venku vypadalo, kdyby se tam alespon jednou denně neprošla policejní hlídka?

žaba(k) na prameni 11.8.2009 10:22

Poslední policajt, ktarý uměl jednat s extrémisty,

se jmenoval Čermák.

A když umravnil extrémistku -  zelenou fašistku, jakousi Kačenu Jaujauques, zvanou též biomasa,

Tak ho místo odměny a povýšení za správný a korektní zákrok  vyhodili od policie....

Krasoduch 11.8.2009 9:53

Slova extrémismus se nadužívá, dříve byli třídní nepřátelé, teď extrémisté.

Když někdo ukáže na extrémní bordel, který dělají cikáni a brání se mu demonstrací či občanskými hlídkami, tak co je na tom sakra extrémního? Nemluvě o tom, že cikáni schválně provokují tyto hlídky, aby vyvolali konflikt a mohla zakročit Policie ČR, která číhá jen na ty holohlavé a klidně toleruje cikánské rasistické nadávky.

MLOK 11.8.2009 10:24

Re: Slova extrémismus se nadužívá, dříve byli třídní nepřátelé, teď extrémisté.

Svatá pravda milý Krasoduchu. Také mi to tak připadá. "Dyš ale voni pak vodevzdají" své hlasy straně, která nad nimi drží ochrannou ruku.;-(

Pravdomil 11.8.2009 16:26

Re: Slova extrémismus se nadužívá, dříve byli třídní nepřátelé, teď extrémisté.

Romové za to nemůžou, že jsou takoví divní. Oni v sobě mají Zlého Ducha a ten koná ty zlé skutky. Proto se nemohou přizpůsobit křestanské společnosti. Vyděl jsem pár Romů, které vychovali bílí a ti se chovali jinak a byli slušní.

hlava22 11.8.2009 9:04

Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

Tento nápad se mi líbí, je jen třeba vymyslet nějaký charakteristický název pro tuto funkci. Nic mne nenapadá, pomozte.

občan 11.8.2009 9:53

Re: Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

v barech se tomu tradičně říkalo vyhazovač

hlava22 11.8.2009 10:21

Re: Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

to není ono, napadá mne termín " úřední Róm / cigán ".

žaba(k) na prameni 11.8.2009 10:24

Re: Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

Pepek Vyskoč ??

hlava22 11.8.2009 10:37

Re: Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

hezký, v úřední mluvě Josef Vyskočil. Nebo DUB a mohl by extrémistům říkat " vy mě neznáte, ale až mne poznáte, já vás donutím k pláči " a dát pokyn PČR k aplikaci slzného plynu.

VL 11.8.2009 13:20

Re: Obecní pověřenec pro boj proti extrémistům.

A co typická postava českého loutkového divadla, Škrhola - ten byl tak policajt.