16.4.2024 | Svátek má Irena


ROZHOVOR: Drahoš pohrdá Čechy jako kníže (2)

6.1.2018

Dojeli politici tradičních stran v čele ČSSD na to, že žili jen ve svých sekretariátech, mezi poslanci, senátory, zastupiteli, zatímco na lidi, kteří je ze svých daní živí a ve volbách jejich podporu potřebují, se nezašli do fabrik a závodů ani podívat?

V českých moderních továrnách se už nesetkáte se socialistickou špínou a bordelem, což předpokládá starší generace a myslí si to i velká většina emigrantů, jak jsem sám zjistil, ale dnes by se v nich dalo jíst z podlahy. Představa, že továrna je vysoký komín, vedle něj rozježděná hromada koksu a bránu hlídá vrátný v šedivé uniformě s pistolí na prdeli, je dnes už poněkud směšná. Ale v hlavách novinářů a „odborníků na ekonomiku a média“, odborářů a politiků podle jejich neustálého žvanění o primitivních „montovnách“ stále běžná. Podle toho vypadají jejich volební programy a pak praktické kroky.

To si před volbami mysleli, že dnešním živnostníkům, průmyslovým kvalifikovaným dělníkům, podnikatelům a milionářům nepolezou na nervy všichni ti pseudovzdělanci a pisálci ideologických keců o kapitálu a kapitalismu, kteří chrlili výkřiky, že každý, kdo je bohatý, je zloděj? To si fakt mysleli, že je lidi budou volit?

Lidé je také nevolili, ale téměř každý třetí upřednostnil hnutí ANO. Proč zrovna Andreje Babiše, který byl terčem mnoha útoků, a ty trvají i v době, kdy už je premiérem a půjde si říct příští týden poslancům o důvěru pro svou vládu?

Babiš se svým heslem „všeci kradnů“ rozmlžil cíl a rozprostřel počet údajných zlodějů na daleko širší fórum možných pachatelů, což občanstvo vzalo za své. Největšími zloději jsou podle obyvatel úředníci, politici, zelení i genderoví a jiní aktivisté. Doba, kdy byli za zloděje považováni všichni řemeslníci a živnostníci, je dávno pryč.

Babišovo heslo „všeci kradnů“ necílilo ani na milionáře. Ale na zbohatlé politiky a byrokraty, kteří si postavili a uzákonili systém, kde jsou propracovaná zlodějna a úplatky – ovšem nikoli jen do něčí kapsy, ale sofistikovaně, ze státního rozpočtu, pomocí akcí tzv. aktivistů a neziskovek – základem funkce systému.

A součástí systému je i požadavek na shrbení hřbetu jak před úředníkem, tak ještě častěji před zeleným anebo genderovým „aktivistou“ v rámci „boje proti korupci“. Čtyřicet razítek na stavbu domu je často čtyřicet ponížených úklonů a někdy i dvacet úplatků.

Stát zavedl za dvacet pět let desetitisíce kontrol všeho, a to nekonečnou řadou úředníků, kteří mají neomezená práva. To je nekonečná řada ponížení a podmínek pro vznik úplatků.

Když jsem se v úvodu ptal, proti čemu lidé protestovali v říjnových volbách, tak to podle vaší poslední odpovědi byly i přebujelé úřednictvo a neziskovky?

Všechny ty „aktivistické“ neziskovky – tím nemíním spolky, které se skutečně o něco a někoho starají – jsou považovány za legalizovanou zlodějnu, racketeering a ponižování plebsu. Zároveň je to i jeden za základů systému Evropské unie.

Již dvacet pět let neustále čteme a posloucháme urážky a kecy o naší české nedostatečnosti. Třeba jak prý neumíme cizí jazyky. Mladá generace však velice dobře ovládá angličtinu, rozhodně víc než Angličané nebo Francouzi nějaký jiný jazyk.

I další výkřiky pohrobků „Pravdy a Lásky“ se ukazují jako nesmysly. Sídliště nejsou králíkárny, ale města v zeleni. A většina obcí vzkvétá a je stále krásnější. Opovrhovaní chataři a chalupáři udržují ekologicky a v historické návaznosti krajinu na statisících hektarech.

Už se prostě nedá hloupě lhát o naší národní i kulturní zaostalosti, jenže se drze lže dál. Je to totiž „kánon“ mnoha našich mediálních celebrit. A tomuto kánonu podlehly ČSSD i TOP 09 a stejně tak i značná část ODS.

Téma migrační hrozby zaznívá před blížící se přímou prezidentskou volbou, slyšet bylo i před volbami do Poslanecké sněmovny. Proč jsou na něj lidé tak citliví přes mnohá ujišťování, že nějakých pár tisíc migrantů naše země v pohodě vstřebá?

Volby, a tím i další vývoj ve státě, a to nejen u nás, zásadně ovlivnilo „muslimské invazní vylodění na březích Evropy“. Sice se většina politických stran jemně bránila přílivu muslimů, ale národ nepřesvědčila a progresivisty z EU jen utvrdila v tom, že když se na nás zadupe, zalezeme do boudy. Nikdo se to, co si myslí národ, neodvážil říci nahlas. Až „míšenec“ Okamura, za což se mu dostalo nadávek fašistů, ale také ve volbách 10,64 procenta hlasů.

Značnou část voličů při rozhodování komu dát hlasy usměrnil odpor proti politickému cíli západní levice dostat do Evropy a k nám co nejvíce muslimů. V pošetilé víře západních marxistů, že jí pak muslimové dají hlasy.

U nás předvolební propagandu podělaly, jak vidno z výsledků, klasické politické strany, které se neohradily proti mediální kampani naší „progresivní levice“ a zbytků pravdoláskařů, vykřikujících o naší údajné xenofobii.

Čím to, že tohle sebemrskačství a adorování k migrantům vstřícného Západu na voliče nezabralo?

Vykřikovat o xenofobii ve státě, kde je předsedou nejsilnější strany Slovák Babiš, původem z odtrženeckého národa, který rozbil Československo, primátorkou Prahy Slovenka, šéfem další úspěšné strany poloviční Japonec, prý největší český rasista, potřebuje mít už skutečně vymytý mozek. Ostatně pak za TOP 09 dostal nejvíc preferenčních hlasů Čechoafričan Dominik Feri s vlasy jako Černý Panter.

Do toho údajně hnusného rasistického a xenofobního státu, podle našich médií a předvolební propagandy, nejprve přišly tisíce utečenců z bývalé Jugoslávie a tisíce jich zde dodnes zůstaly. Dále se přistěhovalo od roku 1990 půl milionu lidí a dostalo trvalý pobyt anebo občanství. Další více než milion cizinců zde žije a pracuje. Mimochodem, každý desátý obyvatel České republiky má slovenské kořeny.

A místo toho, aby tohle řekla třeba ČSSD, a ohradila se proti protičeské pomlouvačné kampani, nechá za sebe pod křídly Sobotky žvanit Dienstbierovic partu.

Až klasické politické strany a jejich samozvané „elity“ pochopí, ke komu mluví a v jakém státě vlastně žijí, mohou příště zkusit vyhrát.

V této atmosféře, kterou jste popsal, se už jen na několik dnů přiblížilo první kolo prezidentské volby. Jak na vás působí nabídka kandidátů?

Chyby, které udělaly politické strany a hlavně média, když cpaly v minulé volbě na křeslo na Hradě Schwarzenberga, mají dopad dodnes. Představa, že by byl dnes prezidentem člověk, který slovně posílal prezidenta Beneše před mezinárodní soud, a s ním tak celý český národ, vyděsila soudné voliče tak, že zvolili Zemana. Chování a mediální výkřiky fanklubu Schwarzenberga v dalším období si vykládají občané tak, že za úřadování „knížete“ bychom radostně přijímali desetitisíce muslimů, omlouvali se nacistům za „zločiny na nich páchané“ a heslem na prezidentské standartě by bylo: „Uctivý služebníček. Račte si přát. My jsme jen buranský národ.“

Proto vede v průzkumech dodnes Zeman. Oponenti či protikandidáti jsou – až na Topolánka, médii dodnes dehonestovaného – politicky neschopné a nevýznamné „plastelínové osoby“.

Charakterizoval byste přesto alespoň krátce ty politicky neschopné a nevýznamné „plastelínové osoby“, které mají podle průzkumů a kurzů sázkových kanceláří reálnou šanci na postup do druhého kola?

Druhý muž na průzkumové pásce, Jiří Drahoš, je jen převlečený Schwarzenberg, stejně jako on pohrdající Čechy a jejich obyvatelstvem obecně. Je kluzký a bezpáteřní byrokrat, ještě bezpáteřnější, než byl Sobotka. Jeho podpis pod kolaborantskou peticí „Vědci proti strachu a lhostejnosti“ plnou intelektuálských nafoukaných urážek Čechů jako pokleslého národa a lezení do zadku všem progresivistům, vítačům a dalším hnutím s totalitním základem by jej měl naprosto diskvalifikovat. Jenže lidi mají krátkou paměť. A ona petice vlastně nebyla moc určena obyčejným lidem, byl to jen šplhounský a ponížený hold západnímu „panstvu“.

Topolánek, který by funkci zvládl, je přijatelný jen pro část občanů, „obyčejný lid“ o něm přemýšlí jen v negativních konotacích na základě práce našich médií.

A Horáček? Gambler s vynikajícími styky za totáče na tehdejší policii a vůbec státní moc? No, možné to je. Kiska je také muž, který vydělal miliony na nejchudších Slovácích a byl pasován na morálního giganta všech Slováků.

Několikrát v průběhu rozhovoru jste se otřel o média a především Českou televizi. Proto mi to na závěr nedá, abych se vás nezeptal na dlouho utajovanou zprávu Centra mediálních studií na FSV UK, která ukázala, že množství pozornosti, jakého se dostává v České televizi TOP 09, zdaleka neodpovídá volebnímu výsledku této strany a jejímu politickému vlivu a postavení ve společnosti. Co si o veřejnoprávní televizi a jejím zpravodajství myslíte?

Redakce ČT, nejsilnější ovlivňovač veřejného mínění, nebyla a není nezávislá. Jde o postupně vypracovaný a vycizelovaný mediální aparát. Hlavní ideovou náplň dodává kombinace bývalých „havlistů“, zvaných též Pravda a láska, levicových a ekologických fanatiků, opisování toho, co nám sdělí mudrci z The Guardian a CNN, a také do konečníku EU lezoucích novinářských prodejných intelektuálů. Celou tu skvadru nikdo nekontroluje, protože si jich kdekdo bojí. Už sice nemají za sebou ideové vedení obamistů z ambasády USA, ale lidé s jejich názory jsou rozlezlí všude.

Zajímavější než až pitomá a kontraproduktivní podpora ČT pro TOP 09 – Kalousek má jako vždy pro televizi cenu, protože nabídne nezklamající šaškovsko-filozofický výstup, který je osvěžením každé zprávy či debaty – je evidentní protiizraelská, ukrytě antisemitská linie zpravodajství ČT. A zadržování všech negativních zpráv o imigraci, až dementózní lhaní o válce v Sýrii, o tom, co se skutečně děje v Evropské unii a tak dále.

TOP 09 je dnes politicky mrtvola. Česká televize ji tedy opustí. Ale nepřestane lhát a manipulovat s fakty. To je větší problém.

To, že RRTV odmítala analýzu zveřejnit, je pochopitelné. Kdyby uveřejnila fakta, spadl by jí celý skandál na hlavu. A její členové by se museli obhajovat či poroučet. To si nikdo z nich ani ze skrytých manipulátorů s médii nepřeje. Nikdo z nich si nepřeje slyšet pravdu. Oni chtějí, aby se lhalo tak, jak to vyhovuje jim.

Ptal se Jiří Hroník, PL, 3.1.2018

KONEC