23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Drahoš pohrdá Čechy jako kníže (1)

Je naprosto jasnou skutečností, že občané ČR skutečně velice zbohatli. Chudých, těch opravdu chudých, je málo a často jde o lidi, kterým je obtížné anebo prakticky nemožné pomoci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 5.1.2018 21:31

Výborně, 1*****

R. Tichý 5.1.2018 21:17

Skvely clanek.

M. Hoblík 5.1.2018 16:17

Hezké čtení!

Ale pro kočku.

M. Moravcová 5.1.2018 14:38

Skvělé, pane Vlku.

Naše slepá, hluchá věrchuška by si mělaváš rozhovod přečíst. Lidi už opravdu mají dost ponižování, urážení a nadřazenosti omezených snobů.

D. Stirský 5.1.2018 13:14

Vlk si jen myslí, že je něco jako echt

pravičák. Skutečnost bude, myslím, o hodně jiná - tipnul bych jej na marxistu - leninovce. Ale vážně: neustále házíme pojmy "pravičák", "levičák" a myslíme to hanlivě. Jenže pravice a levice existovala již ve starém Egyptě, jen tomu tak neříkali. V reálu je většina lidí někde mezi a tak to má být. Špatné jsou extrémy. Stálo by za to si dělat nějaký podrobný dotazník a byli bychom překvapeni, co se o sobě dozvíme. Pravičák jak Brno by najednou mnohdy odpovídal jako typický volič ČSD a kovaný levičák by zjistil, že v mnohém se shoduje třeba se Svobodnými.

M. Prokop 5.1.2018 14:55

Re: Vlk si jen myslí, že je něco jako echt

Pravicový (více OSOBNÍ zodpovědnosti) a levicový (více KOLEKTIVNÍ nezodpovědnosti) přístup ke konání lidskému existoval, existuje a existovat bude. Who is who lze celkem slušně zjistit pomocí politického kompasu několika konkrétními otázkami. Dokonce nejenom na pravolevé škále ale na ploše.

Co si o sobě myslí Vlk, to na rozdíl od vás nevím. Vím jen, že socialista zrovna není a že rád přehání.

J. Schwarz 5.1.2018 18:51

Re: Vlk si jen myslí, že je něco jako echt

On je především zmatek v tom, jak tu pravicovost a levicovost hodnotit. Třeba člověku, co se prohlašuje za pravičáka je předhazováno, že taky bral dávky v nezaměstnanosti od pracáku nebo si žádal nějakou "sociální" slevu. To je ale nepochopení situace, protože i pravičák, pokud je násilím domucen přihazovat na "společnou hromadu" z ní pak podle pravidel bere. Kdyby nebral, byl by sice u levičáků za zásadového, ale vlastně by se jimi nechal zmanipulovat a okrádat. Ta pravicivost spočívá v tom, že kdyby to šlo, staral by se o sebe sám, na žádnou společnou hromadu by dobrovolně nepřispíval, taky by neškemral o výpomoc a přitom by se v takovém systému cítil líp. Levičák se cítí líp se společnou hromadou a nataženou rukou. Vtip je v tom, že pravičák nikomu nenařizuje, že si NESMÍ zřídit společnou hromadu a čerpat z ní podle libovolných, vršiči hromady dohodnutých podmínek. Naopak levičák trvá na tom, že na hromadu musí vršit VŠICHNI co padají pod jeho moc. Tedy pravice = dohoda a dobrovolnost, levice = despocie a násilí. Howgh.

P. Rudolf 5.1.2018 13:00

Přečetl jsem

jenom nadpis, dle něhož lze ale dostatečně věrohodně konstatovat, že v autorovi máme co do činění s nemocným člověkem, který urgentně potřebuje odbornou pomoc, neb láska, kterou mu evidentně nikdo nedává, to už sama o sobě nespraví.

Buďme k lidem postiženým tolerantní.

M. Prokop 5.1.2018 14:55

Re: Přečetl jsem

Však vám zde obvykle nikdo ani nenadává, takže tolerance funguje.

J. Kanioková 5.1.2018 21:30

:)))))))))))))

J. Schwarz 5.1.2018 18:54

Re: Přečetl jsem

Kdybych měl srovnat autorovo zdraví s vaším, Herr Rudolf, vyšel by mi autor jako zdatný junák v přípravě na OH a vy jako stařík s Alzheimerem na LDN. Čest!

D. Polanský 5.1.2018 12:50

ČSSD největší kopanec udělala s živnostníky.

Většina jejich voličů si totiž živnostníků váží. Nakonec, je tu někdo, kdo nikdy nepotřeboval řemeslníka? Je tu někdo, kdo někdo potřeboval intelektuála humanistu?

Š. Hašek 5.1.2018 13:54

Re: ČSSD největší kopanec udělala s živnostníky.

Těch kopanců bylo/je dost.

ČSSD se smála dělnému lidu Dienstbierem, Valachovou, MarksovouLeninovou, ............. a nad tím vším samozřejmě ční "dělnické, upracované, mozoly" sluníčko Dluhoslav. Jinak taky prodejce bytů pod cenou a neznalec ničeho, krom fráze "občané republiky ocení".

No nevol je, ty "dělníky" ČSSD.

J. Schwarz 5.1.2018 18:56

Re: ČSSD největší kopanec udělala s živnostníky.

ČSSD protlačovala agendy, které od nich chtěli "vyspělí soudruzi na západě", ale doma po nich nebyla skoro žádná poptávka a už vůbec ne u jejich straníků / inkluze, gender, menšiny.../

J. Jurax 6.1.2018 14:17

Re: ČSSD největší kopanec udělala s živnostníky.

No, nevím - je učitel češtiny, dějepisu či cizího jazyka vyučující naše potomky intelektuál humanista? Humanitní obor koneckonců vystudoval, což jisté intelektuální nároky vyžaduje, a potřebovat jej potřebujeme ... :-)

E. Pawlica 5.1.2018 12:24

Jak Vlk chytil vlka aneb pravičák není pravicový člověk

Tak by se článek mohl klidně jmenovat. Podezření, že něco je špatně jsem pojal hned po 1. lednu 1992, kdy po uvolnění cen potravin pravičák Klaus jásal nad tím, že cena másla "nám stoupla jen o nepatrný zlomek procentního bodu". Podezření pak vyústilo v blbou náladu, kdy tentýž pravičák zvedal během Havlova projevu v Rudolfinu za skly svých brýlí bezmocně obočí a mručel do knírku temná slovíčka a větičky. Havel přitom jen pojmenoval věci pravým jménem.

Vrcholem mé disgustace byla pravičákova ztráta paměti, jak je jeho partička hochů, co spolu mluví, financována, v následných volbách mobilizace a společně se Zemanem početí a vrhnutí politické stvůry s názvem opoziční smlouvy. Jeho amnestie před pěti lety pak jeho politickou dráhu už jen završila a plně potvrdila oprávněnost blbé nálady.

Je to tak - dotačního podvodníka Babiše a jeho hnutí ANO nestvořily tradiční politické strany přímo, ale vytvořily prostředí, z něhož Babiš tyl a které pomohlo jeho dotační superholding významně zformovat. Proto jsme dnes tam, kde jsme.

Navíc bylo včera v pořadu 90 ČT24 dobré ohlédnout se, jak to vypadalo v kuloárech, v zákulisí i v garážích hotelů během sněmů Klausovy ODS. Zatímco u většiny lidí to vyvolá dávení, jehož výsledkem je protestní hlasování u voleb, někteří pisálkové z toho mají v moudí nepříjemného vlka.

Přežít se dal bolševik, Havlova bezmoc i Klausova ODS, přežije se i Klausův pobratim současně pobývající na Hradě a přežít se dá i Babiš ve Strakovce. Vše ostatní je podružné.

M. Prokop 5.1.2018 14:58

Re: Jak Vlk chytil vlka aneb pravičák není pravicový člověk

Tu jednoduchost v hledání viníka či viníků zdejších poměrů vám docela závidím.

To, že jste totálně mimo realitu, to už ne.

J. Schwarz 5.1.2018 18:59

Re: Jak Vlk chytil vlka aneb pravičák není pravicový člověk

Pravičák je pravicový člověk, ale ani ODS, ani TOP, a už vůbec ne KDU nejsou a nebyly pravicovými stranami.

M. Prokop 5.1.2018 11:10

Pak je ovšem obtížné vysvětlit úspěch Bureše

" ... nevšimli, že už mezi lidmi nefunguje bolševické heslo: Co živnostník či podnikatel, to zločinec."

M. Mikulec 5.1.2018 14:50

Re: Pak je ovšem obtížné vysvětlit úspěch Bureše

Bureš proti malým živnostníkům již vykonal dosti. Ti jsou moc nezávislí a nepotřebují silný stát, aby jim každý měsíc měnil pravidla. Zato Bureš silný stát potřebuje- k přerozdělování, dotacím, pobídkám- inu řízené podnikání v socialistické peřince. S kapitalismem volné soutěže a svobodného trhu nemá absolutně nic společného.

Š. Apolen 6.1.2018 0:04

Re: Pak je ovšem obtížné vysvětlit úspěch Bureše

Trochu ho pozmněnili :" Co živnostník, to parazit".

P. Lenc 5.1.2018 10:53

Pane Vlku

dík!

A. Alda 5.1.2018 10:52

Existuje spousta lidí v maléru,

ale žádná televize k nim domů natáčet nepřijde.

Většina lidí v tomto státě v poslední době nijak nezbohatla. Ale s těmi se pan Vlk nestýká - on zná jen ty, co opravdu zbohatli, ať již absolutně či relativně.

I. Širůček 5.1.2018 12:21

Re: Existuje spousta lidí v maléru,

No, nepřijde. To je přežitek z dob socialismu, tehdá se to dělalo taky tak a lidé se to ještě neodnaučili.

Z. Lapil 5.1.2018 16:06

Re: Existuje spousta lidí v maléru,

Nevím, čemu říkáte poslední doba. Skutečností je, že začátkem 90. let člověk v Německu málem neměl na zmrzlinu, zatímco dnes je tam "jenom" draho. Míněno z pohledu turisty, jak je to s úžasnými slevami a cenami v supermarketech, to jsem nikdy moc nezkoumal.Vím jedině to, že letos v létě mě členky naší výpravy donutily zajet do Drážďan do jakéhosi textilního obchoďáku a za nějakých sto, možná dvě stě Euro vylezly se strašnou hromadou spoďárů a tričíček kdoví čeho, a klíčovým slovem následného chlubení bylo "jenom za".

B. Hudzieczek 5.1.2018 10:02

Pan Vlk nám nějak zamlčel

v spatřuje skutkovou podstatu pohrdání pana Drahoše, potažmo knížete, českým národem. Je snad členství v Římském klubu výrazem pohrdání národem?

A. Alda 5.1.2018 10:53

Nevím, jestli Drahoš pohrdá českým národem,

ale mnou pohrdá zcela jistě. A opakovaně to řekl. I když mne vůbec nezná.

Š. Hašek 5.1.2018 11:49

Re: Nevím, jestli Drahoš pohrdá českým národem,

Škoda slov, Drahoš je takový "uhlazený říkač ničeho", politicko-obecně názorová hodnota -0.3.

Jsem hrdý, že jsem byl též za "občansky nechápajícího" označen i já. Rovněž jsem hrdý, že jsem byl za "nic nechápajícího nebrusele" před časem označen i jedním majitelem nemovitosti Orlík.

M. Mikulec 5.1.2018 14:51

Re: Nevím, jestli Drahoš pohrdá českým národem,

Prostě fíkus.

Š. Apolen 6.1.2018 0:06

Re: Nevím, jestli Drahoš pohrdá českým národem,

Takže čirá závist Hašku.