29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

ROZHOVOR: ČT by mělo zajímat, proč jí lidé nevěří

Celá tato věc byla podle mě úplně zbytečná. Od začátku bylo jasné, že je to výbušná záležitost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Loucký 13.3.2018 16:56

Mělo by to zajímat nejen ČT

Důvěra v poslaneckou sněmovnu je proti důvěře v ČT téměř přesně poloviční. Předpokládám, že poslanci se intenzívně zajímají, proč.

P. Papež 13.3.2018 15:42

Babisova podrztaška si myslí, že působí důvěryhodně. Bohužel významný ekonomický odborník se stal papouškem, jako předtím Komárek a řada dalších. Holt prachy dokáži změnit snadno názory.

P. Zinga 13.3.2018 14:49

Mohl bych jí věřit,

kdyby správně informovala, například o nynější hrůze v Anglii:

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/britains-worst-ever-child-grooming-12165527

Muslimové nutí léta máloleté k prostituci a sami je zneužívají. ˇUřady koukaly léta stranou, aby nebyly nařčeny z "rasismu".

I. Hendrych 13.3.2018 13:20

ČT

Otázka zní, jací lidé ji nevěří.... autor nechť si odpoví sám.

J. Kopis 13.3.2018 14:26

Re: ČT

Naopak, otázka spíše zní, jací lidé jí ještě věří?

J. Uzel 13.3.2018 12:54

Česká televize

ať si pro mě za mě vysílá co chce, ale ne za moje love.

I. Mertl 13.3.2018 10:30

Nemá to snadné, Babišův poslanec

Kdyby pustil kritické slovo na adresu KSČM, to by mu šéf ukázal - viz ministr Pelikán. V ANO se neloajální názor trestá, je to dávná a osvědčená tradice,

I. Mertl 13.3.2018 10:38

Re: Nemá to snadné, Babišův poslanec

Zatím platí jen pro straníky (hnutíky? ̈a přidružené nestraníky, ostatní přijdou na řadu až později. Bude líp!

P. Götze 13.3.2018 11:15

Re: Nemá to snadné, Babišův poslanec

No vidite, a ja si myslim vpodstate opak. A apropo, pokud nejste analfabet ceske politicke sceny a znate trosku politicke deni poslednich 20 let, tak zrovna v tomto mame krasne priklady, z dob, kdyz zadne ANO neexistovalo. Ale kdo nechce videt, nevidi a rozsviti si, az kdyz potrebuje vidte.

P. Khail 13.3.2018 10:06

Nelze

porovnávat 20 let promlčení vraždy s poslancem Ondráčkem. Poslanec Ondráček totiž stále trvá na tom, že nic špatného nedělal. Pan Nacher jaksi ztrácí glanc, korýtko je holt korýtko, že pane Nachere?

J. Brunner 13.3.2018 21:52

Re: Nelze

Ale on nic tak špatného neudělal. Pokud se dáte k policistů, lhostejno jestli dřív, nebo teď, tak musíte dělat to, co vám nadřízení nařídí. Pro srovnání generál Pavel. Přísahal za minulého režimu a teď dostane americké vyznamenání. Koně bych šel krást raději s Ondráčkem, než Pavlem. To není o žádné politice, jen o věrohodnosti člověka, ať už je v politice kdekoli.

P. Khail 14.3.2018 7:48

Re: Nelze

Co byste dělal vy, o tom nepochybuji. Předkládáte ovšem nesmyslný argument - Ondráček k policii nastupovat nemusel, to bychom pak mohli omlouvat i personál v koncentráku.

J. Brunner 14.3.2018 10:58

Re: Nelze

Co bych dělal já nemůžete vědět. Kdyby mi někdo před těmi 29lety někdo řekl, že se zastanu, lidsky, nikoliv politicky, právě tohoto člověka vysmál bych se mu.

K polici nemusí nikdo nastupovat ani dnes a ani dnes nevědí k čemu a kam budou poslaní.

A. Hrbek 13.3.2018 9:01

Je zajímavé,

jak "mediální odborník" a "ekonom" dokáže jako poslanec ANO kecat.

Důvěra ve všechna média pomalu, ale jistě klesá a týká se to i médií vlastněých panem Babišem.

Podle výsledku průzkumu je ČT důvěryhodná pro nejméně 63 % posluchačů. Informace předkládané ČT jsou podle výsledku průzkumu objektivní a vyvážené podle 61 % posluchačů. Zastoupení odborníků je vyvážené podle 61% procent posluchačů. Přitom důvěra v informace komerčních televizí je jen cca 35%. A jasně se také ukázalo, že obsah vysílání komerčních televizí si lze skutečně přímo, či nepřímo koupit.

Ve svém projevu Zeman dokázal, že jím citovanou studii vůbec nečetl. "Rád bych vám připomněl nedávnou studii Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která uvádí, že zpravodajství naší veřejnoprávní, vyvážené, objektivní České televize, bylo v minulosti výrazně ovlivněno její příchylností ke straně, která se jmenuje TOP 09". V této studii je však vysloveně uvedeno, že "Analýza neprokázala statisticky významné rozdíly mezi délkami

nebo počtem promluv, obdobnými výsledky skončilo i testování významnosti výsledků u dalších proměnných, které jsme zavedli pro měření kvality novinářského výkonu – např. přerušování kandidátů a vstupování do jejich řeči (na úrovni promluv) nebo celkové (na úrovni pořadu/debaty). Konstatovala, že moderátoři předvolebních diskusí České televize celkově obstáli ve své roli a neumožnili kandidátům některé ze stran signifikantně významnou výhodu vůči ostatním, spočívající v uzurpování vysílacího času na úkor ostatních kandidátů/stran. Stejně tak nebyla zaznamenána systematická ztráta neutrality či přímo stranění.

F. Kusák 13.3.2018 9:31

Re: Je zajímavé,

No dobře, Vy jste spokojen, já nikoliv. A má nespokojenost není absolutní. Je mnoho pořadů v ČT i v ČRo, které mám rád. Zásadně zdůrazňuji, že si nepřeji zrušení jejich zrušení. Podstata sporu spočívá v kontrole činnosti veřejnoprávních médií. Možná, že by stačilo umožnit třeba NKÚ kontrolu a Radu nechat volit třeba senátem. Ten, přeci jen, není takovým politickým kolbištěm. Mně by třeba zajímalo, podle jakého klíče a kým, jsou vybírány filmové projekty, spolufinancované ČT. Moderátoři by měli být pravidelně hodnoceni třeba veřejnými anketami koncesionářů atd. Je to přeci veřejnoprávní služba a tedy vrcholně demokratická záležitost. No a smlouvy ČT, uvedené v registru smluv, to je fakt trapné. Každý OÚ musí zveřejnit kdejakou smlouvičku a tady neznáme skoro nic. Zkuste si je nalézt. Divím se, že je to Pirátům fuk. Nemusím je znát detailně, ale stačila by podrobnější zprava nějaké nezávislé kontroly. Prostě, těch věcí je celkem dost a nedá se to odbýt jen nějakou demagogií.

I. Schlägel 13.3.2018 11:32

Re: Je zajímavé,

Kontrola NKÚ se připravuje. ČT se jí nebrání. ČT má jistě rezervy, ovšem kdo je nemá, že? Vezměte si takovou státní správu jako celek. Efektivita na druhou. Zároveň by mělo platit, že pokud ČT něco dělá špatně, otevírá se prostor pro soukromé televize, aby to dělaly lépe. Proč už to sakra nedělají? A bude to lépe dělat ČT, až jí zprivatizují (přání mnohých)?

A. Hrbek 13.3.2018 17:54

Re: Je zajímavé,

Vážený pane Kusáku,

nepsal jsem, že jsem spokojen. Jsou dny, kdy na celé ČT nenajdu program, jehož shlédnutí by stálo za ztrátu času a jsou dny, kdy je dokonce bez ztráty času shlédnutelných programů více. A na některé programy se dokonce těším.

Samozřejmě, že nelze vyhovět všem, ale od toho je ovladač.

Základním problémem je, a to je těžké, aby veřejnoprávní televize nebyla zpolitizována. Bohužel je, a to počínaje schvalováním rozpočtu, až po televizní "Radu".

Pravdu máte v tom, že veřejnoprávní televize by měla být plně kontrolována veřejností a to jak pokud jde o skladbu a úroveň programů, tak i pokud jde o financování. Zatím není.

P. Rudolf 13.3.2018 9:41

Re: Je zajímavé,

Ale fuj, pane Hrbku, uvádět na Psu fakta, podezřele se blížící pravdě (a lásce), to se tady nedělá. Významně zvedám pravé obočí!

M. Pesat 13.3.2018 10:25

Re: Je zajímavé,

Tak na televizi se leta nedivam/nezapinam, ale posloucham/casto to vypnu/ Cesky rozhlas, a takove svinstvo/lzi/manipulace/polopravdy, to pamatuju naposledy za husakovske normalizace, pokud to dnes neni jeste horsi.

Cest :-)

J. Kopis 13.3.2018 14:33

Re: Je zajímavé,

"Podle výsledku průzkumu" dál jste už ani nemusel pokračovat. :o)

M. Valenta 13.3.2018 8:50

Zavírat oči před Zemanovými lumpárnami,

to chce už opravdu silný žaludek a tím pan Nacher evidentně disponuje.

P. Rudolf 13.3.2018 8:41

Existují dvě skupiny lidí

Ta jedna přemýšlí, neustále se vzdělává, je schopna kritického myšlení, umí si informace ověřovat z různých relevantních zdrojů a s přibývajícím věkem se čím dál víc řídí heslem "vím, že nic nevím".

Ta druhá se přemýšlením moc neunavuje, vzdělávání pro ni skončilo nejpozději maturitou či diplomem, přijímá pouze informace, které konvenují s jejím jednoduchým, černobílým viděním světa, jejich ověřováním se nezdržuje a s přibývajícím věkem má čím dál větší pocit, že je moudrosti futrál.

Ta první skupina je s ČT docela spokojena, neb ví, že ona principiálně nelže, jde ji o demokracii, právní stát, ukotvení ČR v západní kultuře a organizacích. A jelikož vesměs umí jazyky je schopna si mnohé ověřit.

Ta druhá čte NP, PL, Protiprd, Aeronet či žvásty z IVK, sleduje Novu, Primu a Barrandov a skálopevně věří všemu, co je jí z těchto médií servírováno. Ono to totiž zní přesně tak, jak to chce slyšet. A to je tak pohodlné...

F. Navrátil 13.3.2018 8:47

Re: Existují dvě skupiny lidí

Ono je to přesně naopak. Jedna skupina, těch jednodušších a nerado přemýšlejících, miluje předžvýkané pravdy a věří jim. Ta sleduje Českou televizi a věří jí jako slovu božímu. Pak je tu druhá skupina, která si všechny informace ověřuje z více mediálních zdrojů, protože ví, že nikdo nemá monopol na pravdu. Té skupině vadí, že musí platit koncesionářské poplatky za mediální šunt produkovaný Českou televizí.

Š. Hašek 13.3.2018 9:05

Re: Existují dvě skupiny lidí

Přesné!

F. Kusák 13.3.2018 9:08

Re: Existují dvě skupiny lidí

Taky to tak cítím. Už jen to, že se ČRo a ČT řídí heslem: sdělíme vám ten správný názor" je pro mě příšerné. To chtěl komunizmus, pokud se nemýlím, říkal se tomu ten správný světonázor, a všichni ostatní byli revizionisté. Ti, mimochodem, byli horší než odpůrci.

A. Nový 13.3.2018 10:51

Existují dvě skupiny lidí

Rudolfo/Hofmane, vy patříte do té skupiny fanatiků která ví hovno a věří kdejaké krávovině. Když se něco náhodou doví a nepasuje jí to pod nos tak to překroutí k obrazu svému. Svému idiotství.

P. Beránek 14.3.2018 13:24

Re: Existují dvě skupiny lidí

Ta jedna přemýšlí, neustále se vzdělává,.. tím, že čte JENOM Junge Fronte Heute, Bakalovy HN a další tzv. mejstrímové plátky a kouká JENOM na ČT (to jsou ty "různý relevantní zdroje").

Ta skupina je právě líná nad informacemi přemýšlet a pro ní je právdou jenom a pouze to co uvádějí výše uvedené "relevantní" zdroje.

J. Prikner 13.3.2018 8:33

ČT je lhostejný næzor plátců poplatků. Hlavní je, že je splněno ideové zadání top,KDU ,starostů a ODS a vyplaceno je 7 miliard do kapes jejich šéfů a poskoků.

J. Chaloupka 13.3.2018 9:33

Proto by to chtělo předčasné volby, ty trpaslíci jako

třeba TOP09 a STAN by se do sněmovny asi už nedostaly. Nastalo by období, kdy bychom nemuseli živit třeba Kalouska a Gazdík by skončil zase v Suché Lozi (mimochodem jak by se Suchá Loz líbila jeho nové manželce?), jako ta žena rybáře, co chtěla být vládkyní světa.

P. Skála 13.3.2018 9:50

Ale, ale, to mi uniklo

Tak Hřebíček z Lozi přeparkoval pindíka..?