23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Budou trpět ti nejchudší!

Já jsem trvalý optimista. Předpokládal jsem, že zvítězí zdravý rozum, že se navrhovatelé zastydí, že ukáží, že mají v sobě trochu morálky, že jsou vlastenci, a ne kombinace zlodějů a bezskrupulózních lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 29.1.2019 10:08

Re: Zajímavá otázka

Fakticky by mne zajímalo, kde jste toto tvrzení vzal a čím je podložené. Vy jste byl ve volební komisi, zeptal jste se každého voliče, zda je katolík, a když řekl ano, šel jste s ním za plentu?

P. Lenc 29.1.2019 10:27

Re: Zajímavá otázka

To mně také napadlo...

V. Student 29.1.2019 12:41

Re: Zajímavá otázka

Řada katolíků volí komunisty?! Tu zprávu jste získal odkud, prosím vás?

J. Schwarz 29.1.2019 8:59

Ale ale

bratře Zdechovský! Možná jsem byl nepozorný, ale nevšiml jsem si že byste vy osobně nebo Lidovci protestovali když stát vracel restituentům zničené a vybydlené majetky. Někdy je nevrátil vůbec, to když je nějaký STBák "nabyl v dobré víře". Lidovci spolu se socany se taky zasloužili o okradení sedláků tím, že umožnili bývalým vedením JZD převést majetky do akciovek a slupky bývalých JZD poslat do bankrotu, takže náhrady za zničené budovy, ukradené stroje a dobytek nebylo z čeho vyplácet...

P. Jášek 29.1.2019 9:07

Re: Ale ale

On osobně je ročník 79.

Soc. dem. tady ještě zavedli exekutory a montovny. A stejně se jejich "Otec obnovitel" stal dvakrát prezidentem z vůle lidu a až do minulých voleb to byla nejsilnější strana.

I. Schlägel 29.1.2019 9:10

Re: Ale ale

Byl jste nepozorný. Veřejných protestů bylo mnoho. Řešily to i soudy. Problém trval napříč mnoha vládami. Soudy to nevyřešily jako celou řadu dalších křivd v mnoha dalších oblastech. Bratr Zdechovský za to opravdu nemůže. Stále trvá éra poskomunismu se všemi jevy, které tento stav doprovázejí. Důkazem budiž kovaní komunisté ve vládě (bez ohledu na nedůležitou skutečnost, že fyzicky nesedí ve vládních seslích).

P. Lenc 29.1.2019 10:29

Re: Ale ale

Nakonec, jak bylo svého času řečeno, "my komunisté jsme lidé zvláštního ražení".Tím je řečeno vše...

J. Schwarz 29.1.2019 15:01

Re: Ale ale

Veřejných protestů možná, ale ne ze strany zmíněných politiků. "Soudy řešily", ale politici nechali soudit i profláklé bolševiky typu soudkyně Horváthové. Jiní politici zase trvali na "právní kontinuitě s komunistickým režimem", protože prý, jak tvrdili soudruzi Jičínský a Rychetský, by v opačném případě neplatily ani sňatky... hlavně že z toho vyšly výsluhy a vysoké důchody důstojníků STB...

F. Navrátil 29.1.2019 8:53

Mamon, víra, důvěra

Jako velký otazník vidím fakt, že církvím byla přiznána náhrada za nevydaný majetek. Tím by tahanice o majetek měly skončit. Ale opak je pravdou. Církve a církevní společnosti podávají k soudům stovky podání a žádají vydávání dalšího a dalšího majetku. Domnívám se, že v takovém případě by měla být hodnota vysouzeného majetku odpočítána z náhrady za nevydaný majetek. To je finanční část. Soudní tahanice o majetek ovšem znevěrohodňují celé restituce a ukazují obraz církve jako instituce štvané touhou po mamonu.

I. Schlägel 29.1.2019 9:12

Re: Mamon, víra, důvěra

Církve se soudí o majetek, který jim byl přiznán ale státní orgány jim ho odmítají vydat. Nesoudí se o majetek, který nebyl na seznamu. Výjimky se samozřejmě najdou.

F. Navrátil 29.1.2019 10:44

Re: Mamon, víra, důvěra

Katolická církev by se měla ve vlastním zájmu rychle rozhodnout: Víra nebo Mamon? Pokud se rozhodne pro Mamon, pak přijde o věřící a v budoucnu i o majetek.

V. Loula 29.1.2019 9:12

Re: Mamon, víra, důvěra

Ano, o těch soudních tahanicích mezi státem a církermi o vydání dalšího a dalšího majetku jsem četl, ale opravdu jsem si myslel, že tou církevní restitucí je udělána konečná tečka, a že církev již žádný majetek nad tuto restituci vyžadovat nebude. Alespon se tak tenkrát psalo, že jde o definitivní tečku a do určité doby dojde k odluce státu a církve.

Jak to tedy je?

M. Pecina 29.1.2019 8:22

Nejlepším výzkumem jsou volby

a lidé si v naprosté většině zvolili socialistické strany. "Zdanění" církevních restitucí odráží do jisté míry výsledek těchto voleb. Bohužel tito lidé vůbec nedomysleli s čím si zahrávají a že příště může někdo takto po socialisticku "zdanit" třeba je.

J. Pokoutný 29.1.2019 8:34

Re: Nejlepším výzkumem jsou volby

Ovšem když začnete tím, že nejprve zdaníte "firmy s více než 50 zaměstnanci", nebo, jako v USA, kde AOC navrhla 70% zdanění majetku / ročního příjmu nad 10 miliónů, budou vám prosťáci ještě tleskat. Včetně VŠ mamínků z Kliniky.

F. Žůrek 29.1.2019 3:39

Krásná otázka: "Lidé se staví proti církvím"

Otázka by však měla znít takto: Co má větší cenu? "Peníze anebo etika?"

Katolická církev (učení Krista) je založena na etice, nikoli na penězích. Více je lákavější Vatikán se Sixtinskou kaplí než "Domov u svaté Marty".

Výsledek v budoucniosti však neznám, ale již se pohádal Tomáš Halík s Petrem Piťhou.