23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strčte si radar i viza 4.4.2008 19:58

pokračování

Nejsem z klubu rasistů, lidé se přeci dělí jen na dva druhy - na dobré a zlé, což však jak je známo být musí, protože bez zla bychom nepoznali dobro. Bohužel dnešní člověk se snaží vytěžit ze svých pozic co nejvíce a to nehledíc na důsledky svých činů, jen ho zajímá zisk TEĎ a na ostatky se neohlíží (neustále slyšíme dopady na ekologii a ničení planety jen díky honbě za ziskem různých továren a podniků), jenže prosím Vás uvědomte si, že ZDE JDE O ZDRAVÍ A BUDOUCNOST NÁS VŠECH A VĚŘTE, ŽE TO NIKOHO V USA ABSOLUTNĚ NEZAJÍMÁ. STAČÍ SE PODÍVAT NA TEORETICKÝ POMĚR: 10 MIL. OBYVATEL (ještě k tomu ne američanů) se stanou obětí padlou za tzv. záchranu (myšleno tím, předejití různých útoků, ty však z mého pohledu stejně vznikají jen díky samotným USA)  nějakých 800 milionů obyvatel Ameriky.  

Prostě a jednoduše já s tímto nic neudělám, Vy co toto náhodou čtete, tak zřejmě také ne, tak nezbývá nic jiného než prostě čekat jak to vše dopadne! - jenže pak, to budete koukat!

strčte si radar i viza 4.4.2008 19:57

jaký stát?, jaký politici?

(Y) NAŠI? Nejsem jejich a Vy také ne a pokud chce někdo něco podobného nárokovat, pak by neměl na své svěřence kašlat a škodit jim. Jednoduše řečeno všeci tu vychcípem na raka, přicházející neplodnost mužů ve škodlivém okruhu záření - běžný voj. radar asi 20 km, kdežto u tohoto GIGANTA to bude 100 km, což dává i odpověd na otázku "Proč BRDY" - stačí něco nabulikovat blbejm čecháčkům a ostatní státy do toho nebudou kecat alespoň ze stránky ochrany zdraví obyvatel.

Co EVROPSKÁ UNIE?, kecat nám do kde čeho, jakou máme mít daň na dětské plenky apod. to umí a s tímto budou souhlasit. To nikoho nenapadá, co všechno radar. základna způsobí? USA se začne cítit neohroženě a pak teprve bude moci diktovat jak bude svět fungovat - jenže to pak bude kamarádíčci pozdě!, jednoznačně židé budou u cíle svého úkolu - svět bude konečně jimi ovládnut! - v podstatě však za to mají u mne uznání, protože by tím skutečně zvládli něco BIG a taky proto, že to je úkol, který nejde zvládnout ze dne na den, ale to už chce skutečnou vytrvalost.

mik 12.3.2007 23:47

vizum

V Cechackolandu je velka nasranost protoze nemame bezvizovy styk s USA. Jakmile ale USA po nas neco chteji, jen par m2 pro jeden pitomy radar, hned je posilame do pr..le.

Nevidim jediny duvod proc by po takoveto stupidni hystericke kampani, kterou predvadi nasi bolsevici ruznych barev, mely USA pristoupit na bezvizovy styk. Vzdy je neco za neco soudruzi.

Ryksa 13.3.2007 20:10

Re: vizum

Vis, ono jde taky o to, ze USA nam vizy davaji najevo, ze jsme pro ne Evropane druhe kategorie. Z tohoto uhlu pohledu pak nelze vnimat jejich pozadavek na radar jako zadost k suverenimu statu, ale spis jako prikaz lenika vazalovi, receno stredovekou terminologii....

Skybird 12.3.2007 23:09

Pane autore, máte guláš ve fotografiích ...

on totiž není radar jako radar. Ten co tu má stát je asi tak asi pětkrát vyšší a širší než to, co nám předkládáte a samozřejmě x-krát výkonnější.

A hlavně, ono vůbec nejde o vojenský aspekt celé zležitosti, ale jako obvykle o prachy. Ony si určité velmi mocné firmy zejména ale nejen v USA (na které jsou napojeni někteří politici) potřebují zase zvednout příjmy. Na odzbrojování a mírových smlouvách se moc nedá trhnout. Boj proti terorismu taky není nic moc. Pro ten strategické letectvo, mezikontinentální rakety a atomové ponorky také nepotřebujete.

A ty prachy, které se točily kolem Gripenů jsou oproti tomu, co kouká z té protiraketové obrany směšné kapesné.

68 12.3.2007 23:35

Re: Pane autore, máte guláš ve fotografiích ...

No vidíte to!

mik 12.3.2007 23:37

Re: Pane autore, máte guláš ve fotografiích ...

Myslim, ze nejvetsim problemem je fakt, ze by z tech penez nemela nic CSSD, proto Pablb a jeho pricmrndavaci tak hysterci.

68 12.3.2007 21:21

Celistvost našeho území musíme bránit za každou cenu.

Zuby a nehty - když na to přijde a nebude zrovna nic jiného k mání.  Podepisujme přihlášky do domobrany, zuby si do pořádku dejme, nehty nestřihejme. Válku s USA nechceme, ale budeme-li vyprovokováni, zachováme se jako muži a ženy a jako vždy. Ta základna vypadá malá jen na oko, pro začátek. Ale hektar k hektaru a máme po Čechách. A zařve i Morava. Poroste potom vše kvaltem, jedná se ted jen o pouhý začátek záboru naší republiky, kterou jsme tak draze kdysi vydobili. Naštěstí jsme ale o amerických záměrech a plánech už dlouho a dobře informováni - léta a léta. Kdyby ale přece jen nakonec ta základna, tak prosím pořádná, at už to stojí za to.

Rys 12.3.2007 21:10

Diskuse o tom jak ucinny je protiraketovy stit

je nesmyslna. Naprosto nehraje roli kolik procent raket je schopen zachytit v okamziku kdy dojde k odpaleni tisicu raket s atomovymi hlavicemi z USA, Ruska, Ciny. V kazdem pripade by to znamenalo konec civilisace a mozna lidstva vubec.

Kazdopadne bude souboj mezi vyvojari raket a obrannych systemu proti nim zase urychlen a vyvola obrovske nesmyslne vydaje na zbrojeni.

Pokud vejde CR do historie jako jedna ze zemi ktere tenhle nesmysl nastartovaly pak to nebude positivni prinos dejinam. 

mik 12.3.2007 23:43

Re: Diskuse o tom jak ucinny je protiraketovy stit

Prvni kolo zavodu ve zbrojeni vedlo k vyvoji raket s jadernymi hlavicemi. Pokud druhe kolo povede k vytvoreni systemu, ktere jsou schopny je nicit je to jen dobre.

Navic, to minule kolo vedlo k tomu, ze se rozpadla varsavska smlouva, cccp. Treba po druhem kole budou nezavisle na ruskych okupantech i kavkazske narody a dalsi neruske narody, ktere jsou dosud povazovany za "nedilnou" cast ruska.

baltazar 12.3.2007 20:51

Kdepak stanice,

pouhá zastávka ..

ondys 12.3.2007 20:45

Základna nezákladna

Na internetu často čítám různé názory na formu české spolupráce s USA i s EU  (ta je mi krajně nesympatická v servilním přijímaní každé levicově-byrokratické blbiny). Měl bych tedy být žádaně nekritický ve vztahu k USA? Hrubě se mi nelíbí pohádky o vděku USA za vstup do obou světových válek a tahání kaštanů z ohně rozdmýchaného v Evropě. Z českých úst to zní silně pokrytecky. V žádném případě se nejednalo o nezištnou filantropii na úkor vlastních zájmů. Neumím být ani dokonalejší ve vztahu k veteránům z válek, než je americká veřejnost, a pochybuji, že by všichni jednohlasně přivítali zaslepenou vstřícnost Bushově administrativě ohledně vojenské základny. Ani nevěřím, že by čeští horlivci byli stejně benevolentní, kdyby se jednalo o pronájem části jejich soukromého pozemku sousedovi za stejně podivných podmínek a obávám se, že naprostou absenci patriotismu a vlastenectví Američané patřičně zhodnotí. A že americká vojenská základna je zárukou svobody a demokracie? Proč tedy Kuba je jednou z posledních existujících komunistických zemí, když na východě se nachází vojenská základna Spojených států amerických US Naval Base Guantanamo Bay, kterou Kuba v roce 1901 pronajala USA?

David Werner 12.3.2007 22:19

Re: Základna nezákladna

Protoze zrejme nikoho nenuti zvolit si jakykoliv politicky system.;-P

ondys 13.3.2007 16:18

Re: Re: Základna nezákladna

Ani v Iráku? Není to o něčem jiném?

Jája 12.3.2007 20:02

petice

Je správné nazývat věci pravými jmény. To přeci není žádná dětinská argumentace. Nevíte náhodou někdo název stránek pro podpis petice na podporu radarové stanice? Díky.

Yurri 12.3.2007 22:24

Re: petice

www.zakladna.unas.cz

Cruton 12.3.2007 19:14

Dětinská argumentace

Pokud se autor domnívá, že přejmenováním nějaké věci se změní i její podstata, tak je dětina. Inkriminovaný radar si autor může klidně nazývat radarovou stanicí a třeba i chaloupkou Jeníčka a Mařenky - stále to však bude ten samý prvek amerického protiraketového systému, který občanům ČR přinese stále ta samá rizika.

Přesto mne autorův článek jako odpůrce cizích vojenských základen na našem území potěšil. Pokud se totiž zastánci amerického radaru uchylují k takovéto dětinské argumentaci, tak je zřejmé, že melou z posledního.

PetrH 12.3.2007 19:19

Re: Dětinská argumentace

Jojo, já ho viděl, Wagnera. Leží tam v komoře, nožky má nahoře. A jak nedostane radar, tak nám umře! Ale vy nesmlouvaví antihrdinové nepovolíte a nepovolíte, co? Leda možná až po válce...

Ladislav 12.3.2007 20:44

Re: Dětinská argumentace

Je to spis dukaz jak je kampan pro zakladnu odflaknuta. Rozhodnuto bylo uz davno o nas bez nas, penize na PR uz byly rozdeleny a kampan se vede jen tak aby si zadavatel nestezoval ze za sve penize nevidi vubec zadnou muziku.

Milda 12.3.2007 18:59

Stanice, kravince

Obávám se, že rozloha území a co na ní bude je nepodstatné. Podstatné je to, že je vysoce pravděpodobné, že poníženě odevzdáme velkému USA bratrovi na věky věkův a zadarmo část svého území, kde si bez kontroly bude moci dělat cokoliv.

PetrH 12.3.2007 19:15

Re: Stanice, kravince

Že voni tam budou dělat nějaký perverzárny! Ale uklidni se, vono se to votočí, pak budeš jmenovanej do parlamentu jako Poslanec Osvoboditel... zrušíš NATO a obnovíš Varšavskou smlouvu, RVHP a blahobyt!

Chm, promiň, už jsem nějak unavenej.

Milda 12.3.2007 22:41

Re: Re: Stanice, kravince

Tak radši spi...(a pro jistotu nepřemýšlej)

Jo 12.3.2007 18:05

Vždyť

té Melčákovo-pohankové bušistické vládě je to docela jedno (šumafuk), Wagnere. Zbytečný článek.

A. 12.3.2007 17:24

Už se Vám ulevilo?

Hlavně se pěkně vykecejte, má to pozitivní terapeutické dopady. Ale na vývoj dění ve světě to nemá vliv absolutně žádný. U nás se nerozhoduje naprosto o ničem. Ve hře jsou zájmy velmocí, ohromné částky peněz a rozdělení zdrojů energie v blízké budoucnosti. K tomu, aby zdejší plky, stejně jako plky na Hradě nebo ve Strakovce měly jakoukoli váhu,chybí odhodlání svoje zájmy prosazovat třeba se zbraní v ruce. A to se dosud nikdy nestalo a ani nestane. Nechcete se bavit radši o fotbale?

Starý J. 12.3.2007 15:56

Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

Který zde tvrdil, že raketová základna v Polsku má jediný cíl, a to zabránit odvetnému úderu Rusů, aby mně vysvětlil, jak 10 antiraket při účinnosti cca 50% je schopno odvrátit ruský odvetný úder v počtu stovek raket a nedostalo se mně samozřejmě odpovědi. Zajímalo by mě, kam "odpůrci" na takové pitomosti chodí, kdo je v těch uličních organizacích KSČSSD školí!

www racek 12.3.2007 16:03

Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

no, jednak se jedná o doktrínu tzv. odvetného úderu, kdy se počítá, že by usa při prvním útoku zničilo 90% raketových sil nepřítele, a jdenak tyhle natirakety nejsou jediné, jsou i na aljašce a v kalifornii. dlší prostředky jsou va vávoji, např. laserová děla v letadlech a pod.

ovšem, mám li vybudovanou infrastrukturu (klíčový je všem radar a další průzkumné prostředky) není takový problém rozšířit popčet sil an 20 či 50. což se za pár let stane, vsaď se. všichni s tím počítají. mimochodem, tehle typ antiraket je schopen sestřelit pouze mezikontinentální rakety, nikolivě ty středního či krátkého doletu. takže pro ochranu evropy nic.

Starý J. 12.3.2007 16:27

Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

No na ty chtějí Poláci Patrioty. A navíc - nikdo netvrdí, že nás budou chránit proti ruským raketám, ale mluví se přece o Iránu a KLDR!

I když zničí 90%, stejně jich bude ještě minimálně několik desítek. A na ty těch 3 až 5 antiraket nestačí! A navíc - souboj USA - Rusko se děje ne přes Evropu, že? Větší smysl má opravdu radar, než celá raketová základna s antiraketami (když se budeme dohadovat o sporu USA-Rusko)!

Takže to, co jsem napadl na začátku je vskutku nesmysl, platící na mozky prosté! A mezi námi - celý humbuk je jednoznačně veden kvůli zachování sfér vlivu. Vykládej to lidu, jdoucímu k urnám o referendu! Ačkoli na druhou stranu - komunisté to tak trochu chápou optikou minulých let, tak, jak byli školeni a tak, jak by to i do budoucna chtěli!

www racek 12.3.2007 16:52

Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

poláci chtějí patrioty, mají recht. taky bych to chtěl, alespoň hlavní město chráínit ...my ale  nechceme nic, jen zrušit víza ... což je fakt marginální blbost. co se týče koreje, má do usa asi tak 3x blíž přes pacifik než přes 3/4 světa přes evropu, taktéž čína. a irán? že by napadl usa? nechápu proč. jo, jako odvetu, to jo. zatím nedostřelí ani do evropy.

ruské azimuty vedou spíš severně, ale úhel pokrytí ze  základy z polska je příznivý. pochopitelně, některé typy mobilních topolů jsou schopny střílet odkukoliv, ale rakety fobs na oběžné dráze  už rusko dávno nemá, zůstaly jí z toho programu  jen satany z let osmdesátých. ty jsou zranitelné laserovými děly\ z letadel. nicméně satan je dosud nejstrašnější zbraň co kdy byla, stačí když jich několik projde a je vymalováno ..

tahle základna je proti rusku, pochopitelně. nikdo rozumný o tom nepochybuje. ten irán je jen na strašení malejch dětí. něco jako když saddám do 45 minut zničí celý svět ... jak nám vážně tvrdili naši soudruzi zvolení. nicméně, rusové tohle vědí a posílí svůj útočný potenciál. což dobře jistě není , nebo je? oni totiž už zase na to mají.

Starý J. 12.3.2007 17:15

Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

Mají na to a budou mít, dokud jim nevyschne podzemí!

www racek 12.3.2007 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

no, jednak jim vyschne asi posledním na zemi, ale nejdřív vyschneme my.;-( ale to už tady nebudu.