20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cato 23.7.2007 11:14

To je ale snůška demagogie

Už  mě to až nudí, to nekonečné opakování, co všechno nám hrozí z Koreje, Íránu, Ruska atd. a jak je nutný americký radar v ČR (který ale fakt nemá nic společného s obranou ČR ano nepatří do struktur NATO).

Pan Petráček se ani neobtěžuje najít si správná fakta, jinak by věděl že k závěru irácké války proběhla mezi Íránem a Íránem tzv.Válka měst, kdy si obě strany snažily zničit velká města ostřelováním raketami, takže v té době válčícím stranám dodával rakety každý, kdo mohl.

Celou dobu "přesvědčovací kampaně" jak to nazval americký kongres, aby na to mohl uvolnit prostředky, čekám na jeden jediný faktický a pravdivý argument, k čemu nám americký radar v Čechách bude dobrý? Podle toho, jak jeho propagátorům stále chybí věcné argumenty, jak neustále straší a mlží a jak se bojí referenda, je odpověď dost jasná : k ničemu!

David 23.7.2007 17:36

Re: To je ale snůška demagogie

Pochopitelně pokud si nepřipouštíš, že Irák je schopen a usiluje o vývoj balistické rakety s dostřelem tisíců kilometrů (tedy mj. do Evropy), aby ji použil sám nebo aby ji dodal spřízěné organizaci, která ji použije - pak vsktuku je radar k ničemu.

Pak se ale ptej, proč Francie, Neměcko, Itálie vyvíjí, či TUrecko a Nizezemí nakupují protiraketové systémy tzv. ochrany bojiště (t.j. za méně peněz a s menšími technologickými schopnsoti vyvíjený/nakupovaný systém ochrany jenom manevrujících a bojujících vojsk). Proč? Taky jsou k ničemu?

Láďa 23.7.2007 17:51

Re: To je ale snůška demagogie

Americky radar v Cechach je dobry pro to aby se budouci valciste presunulo co nejdal od uzemi USA do nejake snadno obetovatelne provincie.

Jarda 24.7.2007 0:18

Re: Re: To je ale snůška demagogie

Už jsem to tady psal, radar nebo podobné vojenské zařízení, které má přesně definované a tedy i lehce zaměřitelné stanoviště je z dnešního vojenského hlediska úplně k ničemu. Neboť jeho výstavba bude sice velice drahá ale jeho likvidace nepřítelem je zato zcela jednoduchá (např. v kontejneru s "botami" bude nějaká ta výbušninka a vláček pojede po trati Zdice-Příbram-že?).

Jiná je ale situace politická, tam je to to, proč to sem chtějí USA dostat. Ne vojenský ale ryze politický smysl, tedy stát se novým vazalem teď už tedy ne na východ , ale za moře.

Myslím si, že naším cílem by měla být silná EU.