25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 2.10.2007 10:30

Re: Re: Možná mi to www racku . . .

. . . nebudeš ani věřit (protože vy bolševici jste nevěřící psi) - ale při psaní svého článku jsem myslel na Tebe . . . že budeš reagovat mezi prvními, protože se Tě  "silně dotkne" . . . . ten CCCP  ! ;-D;-D;-D A je to tady !!!! :-):-D;-D

A protože nemáš o "demokracii v CCCP"  - v podání důstojníka KGB Putina - . . . . ani potuchu (Ty totiž vůbec nemáš ani potuchu , co to ta demokracie vlastně je) - tak jsi se dal do blábolení něco o úsudku !

Z úst bolševika - slova úsudek a soudnost  . . . . zní obzvláště pikantně ! ;-D;-D;-D

oakman 2.10.2007 10:29

Re: Pár vzkazů pro oba kotle

Poslední věc - radar není problém, problém je jeho komunikace s lidmi. Zde bych podtrhl, že ODS zjevně není po 8 letech "dovolené" od zodpovědnosti ve formě, kterou takový radar vyžaduje. Modří nejsou schopni, zatímco Prasopes a spol. nám dokazují, že "jsou schopni" čehokoliv. Můj odhad na základě zkušenosti s kampaní Grippen/F - 16 je takový, že to Tvrdík před lety "oklepl" a zjistil, že stále platí to, co u F - 16 - US zbrojní nabídky nepočítají se soukromým výlovem kapříků jako ty evropské, proto násilí na voličích, kteří jsou dominantně proti USA, se hrubě nevyplatí a bude lépe to odsunout po volbách. Nikdo u socana nepočítal s porážkou, takže dnes vidíme Topolánka s kaťaty na půl žerdi (zastihlo ho to poměrně nepřipraveného) a Prasopsa, který se tváří, že do toho socané před lety tuhle zem nezatáhli mlžením v počátečních stádiích rozhovorů.

O nepřipravenosti a hlouposti vypovídá i ten fakt, že to, co je předmětem hysterie v Brdech, by za předpokladu, že by jedna naše strana byla schopna pozitivní politiky, asi nebyl takový problém v újezdě Libavá nebo na Doupově. Obě lokality jsou dle podmínek, keré jsou známy, dostačující - je tam poblíž město a letiště  i armáda.

Už skoro deset let jsme územím, které je protivdušně chráněno prostředky, které nejenže řádově přesahují cenou náš státní rozpočet, nejenže byly vyvinuty ve výzkumu, kterého patrně nikdy nebudeme schopni, ale navíc jsme za něj neutratili ani korunu - to platí o stíhačkách, raketách, radarech již umístěných (Stará Boleslav) i o družicích, které pozorují, či jsou připraveny "i za nás střílet". Obecně je faktem, že dříve či později tu stejně jako spojenec nějaké takové zařízení mít budeme.

Češi rádi privilegia, ale neradi povinnosti s nimi spojené.

Alan02 2.10.2007 10:29

S USA na věčné časy a nikdy jinak !!

Autore prosím vás už jste si vybudoval atomový kryt? dá se koupit nebo i postavit svépomocí, pár náčrtů bude určitě na netu. A můsí být odolný proti nejen jaderným ale chemickým a biolologickým zbraním to hlavně !! Ten to špionážní radar má spoustu využití napříklád může sledovat manévry ruských hlavic které se testují nad ruském proto že tuhle informaci si dnes už koupit nemůžete už nejsme v bipolárním světě ale v tvrdém kapitalismu kde se každý snaží urvat co jde a dělají to všichni!  

oakman 2.10.2007 10:22

Pár vzkazů pro oba kotle

BuBU- žádná US základna nepořeší vnitropolitickou situaci u nás. Naopak, domnívám se, že jakékoliv očekávání, že negr z Alabamy vás bude bránit před Prasopsem a rudochy je naprosto scestná a nebezpečná - ukazuje, že bez Strýčka Sama si nevíte rady.

Referendum je věc ošemetná - v principu se asi toto mělo ventilovat jako součást komunikace při vstupu do NATO tak, aby to dnes vycházelo jako součást už odreferenděného vstupu, ale tenkrát se naše vítězná levice bála , ani Havel ani Zeman neměli na referendum ramena. Téhdy rozhodně byla situace příznivější než dnes, tehdy ještě eurolevice jen snila o "trucfederaci proti USA", dnes ji už vehementně buduje. Jsme členy NATO, proto rozhodnutí ano/ne je jen a pouze na nás, zároveň je ovšem nutno podotknout, že ti, kteří by rádi ano, za nás nebudou řešt nic z vnitřních problémů této země, protože radar se jich prostě netýká. Naopak ti, kteří v okolí zatleskají našemu ne, budou prvními, kteří toho ne využijí proti nám.

USA se čerta starají o svou image ve světě, proto je pro mnohé zde těžké jim porozumět, pochopit je a spolupracovat s nimi. Oni sami "trpí" názorem emigrantů - když jsme odněkud odešli, musíme si pomoci sami, tudíž spojenec má u nich místo pouze ve chvíli, kdy si nevystačí sami. A to není časté.

amiZ .M 2.10.2007 10:17

Zapomeňte ten článek,

žádné referendum pochopitelně nebylo. Tu myšlenka "stacionovat, jestliže se Rusové nestáhnou" prosadil kancléř Schmidt, mírové hnutí proti ni demonstrovalo statisíci účastníků, ale Schmidtovi to vyšlo. Mělo to za následek nejenom Evropu bez raket, ale i prakticky konec tzv. mírového hnutí.

amiZ .M 2.10.2007 10:02

Ještě oprava překlepu

jde pochopitelně o Doppelbeschluss i když by se v krizovém případě o Doppelbeschuss jednalo.

Václav 2.10.2007 9:59

Re: Pár detailů díky kterým to srovnání nesedí

Proboha Juro, když už chcete plácat pitomosti, tak alespoň trochu realné. Bomby z ochuzeného uranu?? K čemu by asi byly? Ochuzený uran se používá do střel, aby se díky jeho vysoké hustotě zvětšila jejich hmotnost a tím i průraznost. K podobnému účelu je teoreticky možné jej využít i v případě pumy se zvýšenou průrazností. To ano. Ale ten uran má v takovýchto případech pouze funkci zátěže. Rozhodně tam není kvůli své radioaktivitě, protože ta je velice nízká, a nebo jako výbušnina, protože v ochuzeném uranu nevyvoláte řetězovou reakci.

amiZ .M 2.10.2007 9:55

Pane Kaiser, tento článek

jste raději vůbec neměl psát. Jedná se totiž o tzv. "NATO Doppelbeschuss". Bylo to ultimatum na SSSR, které říkalo: Jestliže zústanou jednání o kontrolované omezení strategických zbraní do konce '83 bez výsledku, vyrovná Západ sovětskou převahu v raketách středního doletu v Evropě instalací Pershingů. S "českým Radarem" to má pouze "společné", že šlo především o  technické aspekty.

Tehdy byla obava, že při chybném spuštění atomové války mezi USA a SSSR odstřelem strategické rakety bylo půl hodiny času tu věc zkorigovat, při raketách středního doletu v Evropě byl ten čas ale redukován na 8 minut, což bylo považováno za nedostačující.

"Český radar" nemá s NATO Doppelbeschlussem a s jeho cílem "Dvojí nuly" "nic společného, že jsou technické aspekty, které instalaci takového monstra v hustě obydlené oblasti vylučují vyvraceny právě českými experty - dvěma pochybnými hygieniky a Klvaňou prostřednictvím kalorických měřeni na ostrově a vlastním těle dělají z toho nebezpečného podniku Švejkovnu.

www racek 2.10.2007 9:44

Re: Už aby tady konečně ten radar stál . . .

von je nějaký sssr?  úsudek, chlapče, úsudek ... :-D no a americká základna u nás by tě chránila asi tak, jak kubánce ta na guantanámu ... he he he

alamo 2.10.2007 9:43

ozaj pán Fico, dostal ponuku "bomba kšeft"

od pána Putina: "slováci dovalia rusku zriadiť na slovensku základňu a za to dostanú ropu zdarma!"

rusácka základňa pár kilometov od vašich hraníc!

ropa zdarma! "NO NEKUP TO!"

www racek 2.10.2007 9:42

Re: Re: Re: "asi jsem blbej"....

ss 20, miláčku, byly tehdy na ukrajině. na ruském území. rozhodně ne u nás. když tedy tu přesnost. a co se týče raket krátkého doletu, ty vlastně od padesátých let byly v evropě stále. nic divného. jen do roku 80 u nás žádné jaderné zbraně nebyly, od cca roku 65. mezi lety 60 a 65 byl český režim považován za tak spolehlivý, že jsme měli ve správě i jaderné hlavice. pak nám už nevěřili ...

ulik 2.10.2007 9:37

"Kohl prohnal pershingy lidovým hlasováním"

"Kohl prohnal pershingy lidovým hlasováním". Tu to vetu jsem zcela nepochopil, i kdyz i prijde v celem clanku dost zasadni. Znamena to, ze v Nemecku bylo referendum o umisteni Pershingu? Pokud ano a referendum vyhrali, tak pak je jasny, ze demonstrace 'proti' ztrati na sile. V tom pripade by se pan Topolanek mel inspirovat prave tady. Pokud jsem to spatne pochopl, tak me prosim opravte.

alamo 2.10.2007 9:36

ale na žiadosť musí niekto odpovedať

kto? vláda? prezident? parlament? niekto musí povedať "súhlasíme"

ak to ide aj bez toho, čo potom bráni rusom, vrátiť sa a postaviť základňu, hneď vedľa radaru?

BuBu 2.10.2007 9:34

Už aby tady konečně ten radar stál . . .

. . . a u něho pořádná armáda amíků - aby zavřela těm stalinistickým pohrobkům ty jejich krvavé huby ! Ať se třeba pos*rou - ale návrat k jejich spětovnému spojenectví se CCCP . . . . . . bude nenávratně v (Y) !!!!!

jirka.s. 2.10.2007 9:33

"Maminko, tatínku, já mám strach z pershingů. Jen se neboj, milé dítě, SS-20 zachrání tě!"

;-D;-D;-D

PETR 2.10.2007 9:29

Ten článek

postrádá smysl, protože je jednalo o úplně jinou politickou a vojenskou situaci. Dávat za příklad Kohla skoro 20 let po ukončení studené války je silně politicky nekorektní, řekl bych neumětelské.

ps 2.10.2007 9:21

Re: Pár detailů díky kterým to srovnání nesedí

Stejně jako mlčela ČSSD, tehdy vládní strana, která o probíhajících jednáních měla určitě víc informací než ODS.

Rusko opustilo základny v zemích, které dlouhé roky okupovalo, násilně tam vtrhlo a v mnoha případech způsobilo dokonce genocidu (viz Pobaltské země). USA své základny zřizuje na základě vyjednaných dohod s dotčenými zeměmi, které se jim navíc vyplatí. A dobrovolně svou ropu odevzdávají všechny ropné země, a to za pěknou kupu dolárků. Když nechtějí prodat nemusí.

S vražděním civilistů mají v současnosti největší zkušenosti rusáci a to v čečensu, případně i u sebe doma (viz Beslan). A jestli zbraně mají či ne je vůbec nezajímá, prostě srovnají obytnou čtvrť se zemí. 

Komentova komunistickou lež o tom, že ochuzený uran je radioaktivní raději vůbec nebudu.  

jirka.s. 2.10.2007 9:18

Re: "asi jsem blbej"....

....ale hlavně taky prolhanej!!! Když přesnost, tak přesnost, zwratku demagogickej!

http://209.85.135.104/search?q=cache:QMzrfvz-mMUJ:www.ct24.cz/vysilani/index_view.php%3Fid%3D212670+rozm%C3%ADst%C4%9Bn%C3%AD+ss+20&hl=cs&ct=clnk&cd=1&gl=cz

Öman 2.10.2007 9:14

Re: pozívací list

Vidíte to příliš jednoduše. Američanům netřeba psát zvací dopis. Z jejich strany přišla žádost. Žádnou analogii s rokem 1968 tady nevidím.

A to, že by došlo případnou příští kryptokomunistickou vládou ke zrušení všeho, co se udělalo za současné vlády? O tom pochybuju. Jsou to jen takové tanečky pro voliče. Koneckonců na Slovensku se s příchodem nové, levicové vlády taky žádný dramatický obrat neudál, ačkoliv to, jestli se nepletu, pan Fico sliboval.

www racek 2.10.2007 9:10

no, já nevím, ale v době

instalace pershingů u nás žádné ss 20 nebyly. a i když se později instalovaly, nebylo jich víc jak 10.

no a kancléř kohl byl první, který prohlásil " dle mého soukromého názoru bych byl pro stažení pershingů ..." ...

asi jsem blbej. docela nedávno jsem četl od jednoho renomovaného komentátora, že vznik NATO bylo reakcí na agresivní cíle varšavské smlouvy.

ono bych nepochyboval, že kolem pershingů a ss 20  neproběhla složitá hra velmocí, které bychom asi dodnes nemohli rozumět. a o strachu západu ze stalina (a naopak) snad nepochybujeme nikdo, a konečně, ustanovení paktů asi přispělo k rovnováze strachu . a taky o tom, že i před varšavskou smlouvou, ustanovené asi 6 let po nato, existovaly přímá vojenská podřízenost rusku minimálně stejné úrovně než formální pakt ... ale přesnost je přesnost.

Jura 2.10.2007 8:39

Pár detailů díky kterým to srovnání nesedí

1) Topolánek v předvolební kampani o radaru mlčel, mnozí voliči ODS to berou jako zradu demokratických ideálů.

2) Za posledních 10-15 let Rusko jako právní nástupce SSSR opustilo základny na Kubě, NDR, Československu, Polsku, Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Estonsku, Lotyšsku, Bělorusku, Ukrajině, Gruzii, Afganistanu, ...  Naopak USA jen okolo Ruska se nově usadily v Bulharsku, Rumunsku, Jugoslávii, Afganistanu, Iráku + v pár dalších bývalých republikách SSSR. .  ..... nějak mi to jako ohrožení Evropy od Ruska nevychází .... (jedině pokud za "ohrožení" budeme považovat to, že nám dobrovolně nechtějí odevzdat svou ropu)

3) Režim, který dnes mučí své oponenty, špízuje své občany, jeho vojáci vraždí civilisty za  "zločin" zvednutí atrap zbraní se země, bombarduje cizí země radioaktivním materiálem (bomby z ochuzeného uranu), je ve v několika válkách na základě prokazatelně lživých údajů, na základě "spravedlivého" hněvu studentů propouští z práce profesory, ..... tak ten vládne na rozdíl od situace před 25 lety v USA.

KAREL 2.10.2007 8:03

Re: nejsem zadny soudruh

MYSLÍM,ŽE NEJVÍC SMRDIŠ TY SE SVÝMI KOMOUŠSKÝMI ŘEČMI.

alamo 2.10.2007 8:03

pozívací list

keď v 68. rusi nadupali do československa nechali si napísať "pozývací list", aby mali aspoň zdanie legitimity.

američania tiež nie sú sprostý, ak už u vás majú vybudovať základňu, budú ju chcieť dlhšie ako na štyri roky. budú požadovať, konkrétnu výzvu od niekoho  kompetentného.

veď  ako sa veci stanú, tak sa zase môžu zase "odostať". dobre povedali ste že žiadne referendum nebude, tak ako teda? ak o výstavbe radaru rozhodne vláda "uznesením"- potom bude na zrušenie základne znovu stačiť - uznesenie novej vlády. pamätajte že ste v čechách a nie v nemecku.

keď sa pána ráta alebo paroubka spýtate na reformy, tý páni sa len veselo uškrnú a povedia "to je len vec matematiky, keď budeme mať väčšinu, jednoducho tie nezmysli zrušíme". povedať američanom "yanke go home" bude veľmi jednoduché

čtenář 2.10.2007 7:55

V prostoru zvaném česká kotlina bude vždy některá velmoc vojensky přítomna.

Tečka.

:-)

68 2.10.2007 6:43

Re: Máte smůlu

 Himlhergot,  já nebýt zbabělka, Wernere, já rád narukovat s ostatníma Wernerama a pod vedením kancléřové Merkelové pomáhat zbavit se u vás v Říši toho nadbytečného šuntu, poniváč jinak už ani žádné Peršingy nehelpnou.

Werner Weiss 2.10.2007 6:15

Máte smůlu

Češi zbabělci, který nevědět kam přiklonit. Das ist arshloch!

68 2.10.2007 5:45

Re: Re: ...Opět skvělý článek, pane Kaisere!

Proč tedy jenom tři palce?

68 2.10.2007 4:46

Všechno dobré – a konečně i takováhle věta:

…“Pershingy urychlily rozklad Sovětského svazu; už tehdy - a ne až v roce 1989, jak praví legenda - si Kohl odpracoval svůj podíl na bourání berlínské zdi.”… se dá pochopit.  USA jsou totiž přivyklé připouštět zásluhy jiných a dělit se o ně. Takže i v  tomto případě, jen tohle pouhé povolení samotné, nebo spíš jisté umění v prosazení toho povolení umístit tenkrát ty zatrolené Pershingy na německém území, byla vlastně pomalu větší  “rána pro SSSR”, než ony  rakety samotné, jejich obsluha a všechny náklady s tím spojené. Takže pozdější  “legendě”(?) o rozpadu  (porážce) SSSR vlastně dávno předcházely bojové úspěchy kancléře v získání povolení pro Amíky se tam vůbec nějak angažovat. Jistě to udělalo radost. Těch bouračů “Zdi” bylo vlastně nepočítaně. Doufám proto, že i my si vydobudem značné zásluhy na budoucích vítězstvích tím,  že ze sebe nějakým způsobem přece jen nakonec vytřískáme to povolení pro USA, aby si směli v Brdech ohradit kus lesa a udržovat to tam v provozu. Jistě nám tu dřinu s tím vším spojenou nikdo v budoucnu nezapomene.

kapitan m/rdalek 2.10.2007 2:19

nejsem zadny soudruh

prave jste predvedl ukazku praseciho argumentu - zatimco ja vas nechavam na pokoji tak vy mi pred dvere strkate svoje smradlave boty a kdyz se proti tomu ozvu tak mi reknete abych odesel