25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 10.1.2008 17:09

Re: Sbohem už vás číst nebudu.....

Zaplať pánbůh! Ale je docela zajímavé, co ty všechno neslyšíš po desátém pivu! ;-D

-ferry- 10.1.2008 14:27

Pacnere,Pacnere ...

... už první věta tohoto Vašeho článku mě odradila od dalšího čtení.Dopuručuju všem pisatelům,aby se na touto větou trochu zahloubali a pak posoudili,jestli se "dáte" číst,či ne.

kapitán 10.1.2008 14:33

Re: Pacnere,Pacnere ...

Číst se dá všechno - jinak by se tolik nechatovalo.

Šnek 10.1.2008 14:26

Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

V tom má autor pravdu. Odpůrci radaru nejsou první. Právě tak, už od poloviny osmdesátých let, lžou zelení o stavu Země. Jinak ale nesouhlasím s tezemi pana Pacnera:

1. Radar je samozřejmě na obranu proti ruským raketám. Írán, v případě potřeby, ba stačili zpacifikovat, třeba jen sami, Židé tak, jak to udělali s iráckým jaderným reaktorem.

2. Íránci sami nejsou schopni stvořit žádnou relevantní raketu. Pokud něco vyrábějí, pak je to pod ruským vedením a nebo tím odstřelí, dříve nebo později, sami sebe.

3. K čemu tedy všechny ty tajné služby jsou a co umí, když nejsou stavu vypátrat původ pár milionů? I kdyby to nešlo jinak, dalo by se vyhlásit pátrání o praní peněz a celá EU by musela pátrat sebou.

Údajně je 70% Čechů proti radaru. Mají tato část našeho národa opět chuť nechávat si poroučet od Rusů?

www racek 10.1.2008 14:38

Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

no, tak mě to smázlo ... se vším bych souhlasuil, dodal bych že ten systém není určen na ochranu česka či polska, to prostě neumí ...

no a 70% čechů tohle už stačilo pochopit a domyslet si, že si jen velmoci vyřizují problémy na našem uzemí, tak jako již mnohokrát v historii za posledních 300 let.

gerontusinza 10.1.2008 14:51

Správně, jen ten Šnek je stále pomalejšího myšlení....Re: Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

ten nepochopí nikdy nic, nebo je  amerikanofil...... mimochodem je to na stejné duševní úrovni jako dříve rusofil...... tedy ve formě náboženství;-D

Šnek 10.1.2008 16:11

Re: Správně, jen ten Šnek je stále pomalejšího myšlení....Re: Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Jistě milý geronte. Jsem amerikanofil. Jen blb může být rusofil, případně eurofil. Já byl amerikanofil, když jste v kotlině byli ještě převážně rusofilové. Lidé mají halt nepříjemný pocit. Vidí, že fandili něčemu zgruntu hloupému a zločineckému a teď se zlobí na jiné, místo co by si sami sobě nadávali do blbců.

Šnek 10.1.2008 16:17

A ještě něco.

Geronte, pokud jste si stačil všimnout, já vím, s přibývajícím stářím je to těžké, Američané s Poláky a s námi jednají a nestálo by nás to ani korunu. Snad i nájem by platili.

Každý, kdo je při smyslech a není úplný dement ví, že v případě Sovětského svazu to bylo jinak. Nebo stnad chcete tvrdit, že Rusové za něco platili a že se někoho ptali?

A 10.1.2008 20:35

Re: A ještě něco.

Ono se do šnečího světa ještě nedoneslo, že Sovětský svaz již pěknou řádku let neexistuje? Není divu. Oni to možná netuší ani v Bílém domě.

westík 10.1.2008 15:02

Re: Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

milý racku, to velmoci dělaly, dělají a dělat budou, s tím žádná malá země, jakou je ČR, nic nenadělá. Jde jenom se rozhodnout, zda souhlasíme, abychom spadali do sféry Ruska ( jak bylo kdysi rozhodnuto  na Jaltě,) nebo do sféry USA.  Ohánět se pojmem "suverenita"  může opravdu jen naivní bloud. Opakuji již několikrát, že jsme  část suverenity již před několika léty předali EU, zbytek ( včetně rozhodování o  směřování naší zahraniční politiky) nepochybně předáme po ratifikaci smlouvy EU. Pochybuji, že našim partnerům v EU budeme stát za to, aby nás bránily před vlivem Ruska , klidně nás "prodají" za dodávku surovin . Ostatně: podle diskusí na NP by si nezúčastněný člověk učinil obraz, že největší blbci jsou u nás ve vládě, málokdo zkoumal  tímto způsobem kompetentnost  politické nobility v členských státech EU  a nedejbože v parlamentu příp.orgánech  EU.:-(

Gonzales 10.1.2008 15:12

Re: Re: Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

R^R^

Pavel Urban 10.1.2008 16:48

Suverenita ?

A co by se jako stalo, pokud by naše vláda ten radar odmítla ?

Mací 10.1.2008 15:38

Re: Nicméně stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Jenom si nechtějí nechat poroučet od nikoho,vědí kam to povede.

Štváč 10.1.2008 14:08

tak to vždy bylo

Radar tu musí být, neboť jediné nebezpečí pochází vždy z Ruska od komunistů a Evropa se spojí čím dřív, tím líp, aby se v budoucnu společně se Státy, této východní hrozbě mohla postavit. Máte-li děti, měli byste podporovat jak EU, tak Státy. Zavedené demokracie a život v jistém blahobytu po válce netouží. Tu chce jen chudák a žebrák, který nemá co ztratit.

kapitán 10.1.2008 14:12

Re: tak to vždy bylo

Pravda. Ostatně vetšina Rusu se v průzkumech vyjadřuje, že nepatří do Evropy.

www racek 10.1.2008 14:39

Re: Re: tak to vždy bylo

ovšem, souhlasí s tím, že do evropy patří jejich ropa a plyn s tím, že do ruska patří evropské peníze ... :-D tedy, zatím. možná že pod vlovem číny změní názor. :-P

Mirek F. 10.1.2008 14:17

Re: tak to vždy bylo

vždy z východu, zvláště pak třeba 15.3.1939, to byla od rusů a komunistů zvláště ošklivá okupace....;-(

Štváč 10.1.2008 14:39

Re: Re: tak to vždy bylo

podpora ruských komunistů Hitlerovi, byla nemalá a svět chtěli ovládnout oba. Rusové z velké chudoby, Němci přidali nacionalismus.

Mirek F. 10.1.2008 14:53

Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Já jsem zatím žil v domnění, že pakt Molotov-Ribbentrop se uskutečnil až v srpnu 1939. A ono ejhle, i když nás tehdy zřetelně okupovalo Německo, tak nebezpečí hrozilo vždycky jen z východu. Asi to pacifista Hitler udělal s pláčem a na přímý rozkaz echt Rusa Stalina.

Štváč 10.1.2008 15:03

Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Opět omyl, okupace nebyla válka. ČSR se sama vzdala a podporovala protektorát, zatímco "hrdinný" Beneš utek, nedodržel prezidentský slib a po válce se sám dosadil, jako správný samozvanec a vazal Rusů na trůn. Bez voleb.

Mirek F. 10.1.2008 15:27

Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Promiňte, jste momentálně příčetný? Píšu od začátku o okupaci, nechápu nutnost vašeho dokazování, že okupace nebyla válka.

A tou podporou protektorátu myslíte co? Háchovu cestu do Berlína, kde se podvolil pod brutálním nátlakem a hrozbami vymazání Prahy z mapy? Dosud jsem se domníval, že tak šílenou tezi o tom, že by protektorát vznikl jako české přání podporují pouze neonacisté.

Jelikož v protektorátu se volby konat nemohly, byl Beneš opět akceptován prezidentem ze strany jak domácího i zahraničního odboje, tak veřejnosti.

Žasnu, nad tím, že místo abyste vzal zpět očividnou minelu o tom, že každé nebezpečí přicházelo z východu (přičemž nikdo rozumný nepochybuje o tom, že odtud mnohokrát přišlo), tak se raději zaplétáte do dalších a dalších zoufalostí. Obhajovat protektorát, proboha...Rv

westík 10.1.2008 15:11

Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Mirku F: Rusové a Němci někdy v létech 1924 nebo 1928 uzavřeli smlouvu o spolupráci v Rappallu (přesné datum si již nepamatuji). Na základě této smlouvy  Němci zkoušeli vývoj zbroní v Rusku a také skoro celý budoucí německý generální štáb se studoval v Rusku. Najděte si to  ! Pravda je, že moje generace  se o Rappallu ani o paktu Ribbentrop-Molotov nic neučila -jak by naši soudruzi mohli připustit ,aby se něco vědělo o spolupráci Rusů a Němců prakticky hned po první světové válce !

Mirek F. 10.1.2008 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

O dvacátých letech jsem informován. Ale to ještě nebyl Hitler u moci,  teprve se prořvávál z bavorských pivnic a operetních pučů. horší bylo, když ve třicátých letech mu západní mocnosti uvolňovaly prostor -  mlčení k obsazení Porýní, zrušení početního omezení vojska,  povolená výstavba námořnictva včetně ponorek....

westík 10.1.2008 15:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Mirku F. tak si tedy Rusové, Francie a Anglie nemohou nic vyčítat !. Svědčí to o tom, jak krátkozrací byli  jak Stalin, tak vůdcové Anglie a zejména Francie. ( viz knihy J.Guntra: Evropa jaká je, A.Werth: osud Francie).

Mirek F. 10.1.2008 15:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Souhlas.

vita 10.1.2008 16:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

Ve 38. roce se Chamberlain snažil dotlačit Hitlera k útoku na SSSR. My byli předhozeni co myš, která - kdyby se hodlala bránit - bude označena za rušitele míru. SSSR, kdybychom ho požádali, by se musel přes Polsko probít nebo veškerý materiál dopravovat letecky přes Rumunsko ve výšce mimo dostřel jejich PVO. Na to jako jediné přistoupil náš "spojenec", když nám teklo do bot. Ostatně se už chystal stát se spojencem silnějšího. A Polsko si ve shodě s Hitlerem ukouslo z ČR. No co - smlouva Pilsudského s Hitlerem z r. 1934 byl druhý zahraničněpolitický úspěch Hitlerova režimu. První byl konkordát s papežem...

"Demokratické" země vyjednávaly s Hitlerem ještě těsně před podpisem Smlouvy Molotov-Ribbentrop. Pochopitelně o Drang nach Osten.

vita 10.1.2008 16:27

Re: Re: Re: Re: Re: tak to vždy bylo

SSSR taky několik měsíců po nástupu Hitlera veškeré zbrojní smlouvy s Německem vypověděl.

Ve 20. letech bylo Německo demokratickým státem, přinejmenším nebylo o nic méně demokratické než Anglie nebo Francie. Nebo (nedejpámbu) Itálie. Bylo demokratičtější než Polsko nebo Maďarsko.

Rapallskou smlouvu podepsali dva párijové evropské politiky - vyloučený SSSR a vylučované Německo. "Hrdinným demokratickým mocnostem" to tenkrát hrubě vadilo.

A nevím kolik je vám let, ale za socialismu nikdo Rapallskou smlouvu nepopíral. O jejím podpisu dokonce šel film, vzpomínám-li si dobře. Sovětský film. Už si nepamatuju, kdo hrál Čičerina ale snad by se to dalo najít.

zdeněk 10.1.2008 14:18

Re: tak to vždy bylo

jestliže netouží po válce zavedené demokracie, jak vybudovala své impérium velká británie?

Nebo kolik let ve 20 století USA nevedli žádnou válku? Myslím že je to trochu jinak, i válka je bussines a ti kdo na ni mohou vydělat do ni jdou.

vita 10.1.2008 16:35

Re: Re: tak to vždy bylo

Jaká válka? Na slabší nám přece stačí trestná výprava...

((C) Karel Čapek)

Roy Boehm 10.1.2008 16:17

Re: tak to vždy bylo

Hezká definice. Dle ní jsou žebráky i: G.W.Bush, R.B.Cheney, C.Rice a další:-D. Pravdu jeden neutají!