19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiří Krul 5.4.2009 17:08

nechci mír

Chci radar ale i rakety,abychom mohli ničit,zabíjet a devastovat muslimy a nevzdělané rusáky.

Josef Vrátil 18.12.2008 13:00

Skvělá článek!

Pravdivý a poučný! Fanatičtí pacifisté všeho druhu zcela určitě bránit tuto zemi nikdy nebudou, zalezou do nějaké díry a šlehnou si nějaký růžový sen... Žádný z těch protiradarových křiklounů si neuvědomuje, že ten budoucí radar není žádná zbraň, natožpak útočná zbraň a jak jsou výhružky velkého bratra na Východě sprosté, lživé a vyděračské! Ten radar Rusko nijak neohrožuje a nebude ohrožovat! Stejně jako Rusko neohrožuje desítky vojenských nebo civilních radarů v okolních zemích. Radar jen zjišťuje pohyb "něčeho" a takovýto radar umožňuje svému provozovateli se připravit na obranu, nebo dokonce bránit... Rusko jinými slovy říká, že jim strašně vadí to, že se vůbec chceme bránit, že si dovolujeme na své obraně spolupracovat s členskými zeměmi NATO, jako řádný člen této aliance, protože Rusko je stále ještě přesvědčeno o tom, že jsme něco jako jejich majetek, stejně jako Slovensko, Polsko, Maďarsko a všechny odtržené země bývalého SSSR...

Landys 16.12.2008 16:51

Prosím, víc takových zanícených rakeťáků (si přejí naši vrchní patolízalové) ...

;-€Víte rakeťáci, co by mě zajímalo ? Jestli opravdu v dobro radaru a raket věříte, nebo jen bez vlastní myšlenkové přidané hodnoty papouškujete to, čím vás krmí naši vrchní patolízalové (Topolánek, Saša a pan kníže !). Tragikomické na celém radaru  je především to, k čemu jsou ochotni se snížit zmínění pánové v oblbování vlastního národa při obhajobě radaru. Nejdřív Američané zkoušeli naši blbost raketami teroristů, pak Severní Koreje, Teheránu, poté nevyzpytatelností Ruska, k čemuž jim aktuálně posloužila Gruzie (i když skutečná pravda byla někde jinde !) - prostě podobný  scénář jako k Iráku - proto taky nemám k argumentům o radaru žádnou důvěru. Je velmi smutné, když politici jsou ochotni ať už z hlouposti, vyčuranosti nebo vděčnosti, dělat hlupáky z vlastního národa kvůli zbrojařským šedým eminencím, které tahají za nitky v boji o zdroje a moc na této planetě. Nějaký radar a rakety ve Střední Evropě jsou totiž toliko prvky  v systému amerických globálních zájmů a nenechte se vysmát nějakým zaníceným  tvrzením, že mají sloužit k ochraně někoho v Evropě (a třikrát haha, pokud si dokonce myslíte, že nás a Polska). Je to jen o tom, že až zas budou amíci trestat nějakého zlého diktátora (že tam zrovna bude i nafta nebo další důležité suroviny,bude určitě jen čirá náhoda), aby jim to ti darebáci nemohli oplatit. !!!!!!

jiří Krul 5.4.2009 17:01

Re: Prosím, víc takových zanícených rakeťáků (si přejí naši vrchní patolízalové) ...

Velice souhlasím s článkem p.Landyse,neboť  podrobně a přesně vystihuje tu patolízalskou ubohost a až dětskou naivitu k umístění amerického radaru a raketám "přátel válek,zbrojení a zabíjení".Jim  slovo "mír" nic neznamená.

wotan 16.12.2008 14:08

rakety

největší hrozba pro nás a pro západ- 1% potencionálních teroristů sebevrahů ,rekrutujících se z milionů muslimů, žijících na západě.Je to tikající bomba, čekající na Džihád- rakety potenciální- si pohlídá Izrael, odveta bude ničivá a možná i preventivní, Radar v době instalace bude nefunkční exponát!!

Kulak 16.12.2008 13:19

Prosím víc takových učitelů

Můj syn nosí z gymnasia (gymnázia) skvělé informace o tom, jak je "občanskou nauku" učí zeleněrudá učitelka - v podstatě greenpeace teroristka - skutečně si nedovolím říci profesorka.

Takže děkuji panu učiteli za jeho příspěvek a za to, že se nebojí dnešní mládeži vysvětlovat, co to znamená "nepopulární zodpovědnost". Paroubek totiž (stejně jako Topolánek) reprezentují většinu našich občanů, kteří jsou líní a nezodpovědní.

Jinak buzerace státu za vlády ODS a zelených teroristů stoupla neuvěřitelným způsobem. Takže se můžeme těšit na "oranžovou zodpovědnost".

Pan učitel Konopa rozhodně patří do skupiny zbylých a zodpovědných. Děkuji mu za to.

Ludva 16.12.2008 13:49

Re: Prosím víc takových učitelů

Školský zákon : " Ve školách je zakázána činnost politických stran a hnutí a jejich propagace". Pokud učitelka propaguje zelené, stěžujte si.

potravinová bezpečnost 16.12.2008 15:36

Re: Prosím víc takových učitelů - ale v armádě se zbraní, nejen salonní úvahy

Trvá více než 500 let, než se vytvoří 1 palec (2,5 cm) ornice.21 V přirozeném prostředí je ornice vytvářena rozkladem rostlinné hmoty a erozí hornin a je sama chráněna před erozí rostlinným pokryvem. Produktivita půdy poškozené intenzivním zemědělstvím se díky erozi každým rokem snižuje o 65 %.22 Dřívější prérie, které se staly obilnicí Spojených států, ztratily polovinu tloušťky ornice po pouhých sto letech farmaření. Tato ornice mizí 30krát rychleji, než se obnovuje přirozenými procesy.23 Současné plodiny jsou mnohem náročnější na živiny, než byly původní trávy, pokrývající kdysi Velké planiny. Důsledkem je rozsáhlé vyčerpání živin. Eroze půdy a vyčerpávání minerálů způsobují každý rok zemědělství USA ztrátu rostlinných živin v hodnotě 20 miliard dolarů.24 Většina půdy na Velkých planinách není nic víc než houba, do které je nutno pumpovat vodu a živiny, aby dávala úrodu.

Každým rokem jsou v USA ztraceny 2 miliony akrů polí kvůli erozi, zasolení a vyčerpání vodních zdrojů. K tomu navíc 1 milion akrů z orné půdy zabere stavba měst, silnic a průmyslových objektů.24 Přibližně tři čtvrtiny veškeré rozlohy USA připadá dnes na zemědělství a komerční lesnictví.25 Rozšiřující se populace vytváří zvyšující se tlak na dostupnost zemědělské půdy. Tím mimochodem ponechává jen malou část rozlohy USA dostupnou pro solární technologie, potřebné pro moderní sluneční hospodářství. Rozloha dostupná pro pěstování biomasy je rovněž omezená. Z toho důvodu rozvoj solárních technologií a pěstování biomasy probíhá na úkor zemědělské produkce.

Ludva 16.12.2008 8:41

Pane řediteli,

proč trpíte na své škole politickou propagandu učitele pana Konopy ? Propagovat určitý politický názor mezi žáky je přece učitelům dnes zakázáno !!!!!

Athree 16.12.2008 8:50

Re: Pane řediteli,

To by ze škol museli v první řadě vyházet 90 procent pedagogů, kteří nezastřeně vnucují žákům levicové nesmysly

Ludva 16.12.2008 9:04

Re: Pane řediteli,

Vy jste to nepochopil - žádná propaganda není povolena.

Magor Milda 16.12.2008 9:33

Re: Pane řediteli,

pan Konopa pouze vysvětluje žákům aktuální smlouvu naší vlády s USA. To patří k občanské výchově. Chybou by ovšem bylo, kdyby vystupoval proti této smlouvě, učitel je vázán loyalitou k české vládě a ne nějakým partajím či sdružením. O místním protipožárním sboru například musí také referovat, je to zařízení naší vlády.

Ludva 16.12.2008 12:59

Re: Pane řediteli,

To jsme asi četli různé články. Já jsem četl, že žákům odpovídá, že on by tady chtěl čtyři raketové základny USA. A pokud jde o loayalitu, tak většinový názor občanů není nic ?

TTSO 16.12.2008 16:21

Re: Pane řediteli,

Většinový názor mělo i hitlerovské německo:-(

sdf 16.12.2008 12:52

Re: Pane řediteli,

anooo :-)) chtěl jsem napsat něco podobného.:-)

Pan učitel bude stejně onálepkován pojmy jako euroskeptik, nacista nebo ultrapravičák. To je teď moda u každého kdo nechce jít s ovcema na pastvu.

vasekpav 16.12.2008 12:41

Re: Pane řediteli,

Copak Ludvo?Pan učitel napsal nepříjemnou pravdu?!>-R^

Ludva 16.12.2008 13:03

Re: Pane řediteli,

Pan učitel si může napsat co chce, jeho názory mu neberu, ale nesmí jimi krmit své žáky. Objektivní informace žákům by byla:  vláda bez řádného mandátu zde prosazuje americký radar, což má podporu asi čtvrtiny občanů. Opět se rozhoduje o nás bez nás.

Gonzales 16.12.2008 13:08

Opět se rozhoduje o nás bez nás

Opět se rozhoduje o nás bez nás - Ano, tentokrát za katedrou. Jak ostudné!!

Milan 15.12.2008 23:38

ehe

:-PToho Ulče máte tedy zkoplýho excelentně,musím uznat..Ale bohužel nic víc-ve školství to dotáh´ krapítek dál a čte se přece jen o fous líp...Ale hlavu vzhůru,již je věku požehnaného-máte ještě šanci;-D

Esmerald 15.12.2008 22:30

Autore,

napsal jste to výborně. Jen bych si přál, aby ve školách bylo více takových učitelů, kteří přednáší realitu a ne politickou demagogii.

mik 15.12.2008 23:20

Re: Autore,

Plně souhlasím a přeji si totéž.

Libor 16.12.2008 10:21

Re: Autore,

Děkuji Vám za skvěle formulovaný i můj názor..

KoBl 15.12.2008 22:02

Deštníky proti botám

Válka je hrozná, ale otroctví je ještě hroznější, chce se volat s Karlem Čapkem a s učitelem mládeže Konopou,  a proto my těm zatraceným muslimům a všem těm teroristům dopřejeme nejen pořádné války, ale zotročíme je na věky věkův, aby si to pěkně užili, a my svého blahobytu také. K tomu my a naši pasáci potřebujeme zbraně, a hodně zbraní,  žádné deštníky.

Ty by možná byly dobré leda až začnou i na české psy létat boty. Na nic jiného se ti zoročení nezmohou.

Esmerald 15.12.2008 22:27

Re: Deštníky proti botám

Blbost !

mik 15.12.2008 23:21

Re: Deštníky proti botám

Jsi zfetovanej nebo blbej?

Ludva 16.12.2008 8:49

Re: Deštníky proti botám

R^R^R^

Kenavp 15.12.2008 21:52

Mluvíte mi z duše

Napsal jste to moc hezky, za to dík. A pro ty rakety jsem rovněž.

vasekpav 16.12.2008 12:51

Re: Mluvíte mi z duše

Bohužel žijeme v době raket!Letadla a tanky jsou zastaralé , protože v nich sedí člověk , a ten je proti technice , brzdou !Rakety všech velikostí , jsou levné a účinné , mají je , nebo se o ně snaží všechy armády . Kdo to nechápe je bud zrádce nebo blb !!>-

NObody 15.12.2008 21:44

Nejlépe obojí

Nejlépe by bylo mít doma obojí, radar k tomu, abychom "viděli" až na nás někdo z východu vystřelí raketu, a své rakety na to, abychom se takovému útoku dokázali ubránit. Vzhledem k tomu, že si na naše území leckdo na východě pořád ještě činí nároky, budeme potřebovat obojí.

wotan 17.12.2008 14:11

Re: Nejlépe obojí

Každý občan dostane kapesní raketu, lidičky proberte se co pak si myslíte, že na jedné straně ruští petromiliardáři a na druhé straně západní superboháči, rozpoutají další a pro lidstvo konečnou poslední, už by nebylo bohatých destinanací, konta by si pánové včera bohatí, budou moci strčit do (Y),když jim po přežití ještě nějaká zůstane-přežijí prý pouze Potkani!!