19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 5.5.2008 18:53

Ona se podkopává sama.

Viz jeden z posledních Klausových článků. Trefné. K diskusi : Domnívám se, že lidé kteří se tu hádají a okopávají, včetně mě, nečiní tak z pocitu vlastní spokojenosti a úspěšnosti. Spokojeným a úspěšným je tohle hádání ganz egal, protože si nepotřebují dokazovat kvalitu svého ega  a marnit čas planým úsilím nad něčím o čem vědí, že nezmění. Spíše se tu vykecávají lidé s různými mindráky aby sami pokořujíce druhé dali vyniknout pocitu vlastní intelektuální výjimečnosti.

kopretina 5.5.2008 18:53

Re: Re: Re: Re: Re: Sionismus a antisionismus

Vodníku, mám další velmi zajímavý článek o sionismu:

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/31912/Otazky-okolo-terminu-sionismus.html

Harpyje 5.5.2008 18:53

Re: Vláda ČR spolupracuje se semitskými skupinami Vlády USA a antikomunistickým hnutím

 Analytik!;-D ;-D ;-D

PetrH 5.5.2008 18:52

Re: Jsem zásadně proti radaru

Třeba severokorejský radar v ruské licenci?;-)

kopretina 5.5.2008 18:51

Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

To z toho článku naprosto nevyplývá. Regulérní kritika Izraele není antisionismus, antisionista je ten, kdo odpírá právo Židům na stát. Izrael stejně jako jiné země se smí kritizovat, je-li to ospravedlnitelná kritika.Další velmi zajímavý článek o sionismu

http://tydlitatova.blog.idnes.cz/c/31912/Otazky-okolo-terminu-sionismus.html

Božena D. 5.5.2008 18:47

Všichni velice dobře víme kam nás může zatáhnout americká politika

a rozčiluje to nejen 80% občanů ČR, ale i soudruha Gorbačova, který nám zařídil volnost a nyní se diví jak se mohla naše vláda přidat na stranu USA . Bez konzultace s lidovými masami, které marně protestují jako třeba dnes.

Schumacher 5.5.2008 18:44

To je v pořádku.

Řeč je o historii a nějakých evropských národech a o nějaké té někdejší Evropě, která něco spáchala. Shodneme se na tom, že nás se to netýká, potože Vy ani já nejsme nějaký ten někdejší evropský národ ani nějaká ta někdejší Evropa. Takovým výplodům chorých mozků jako je zmíněný článek netřeba věnovat pozornost a už vůbec nejsou hodny rozčilení. To je jako byste vystoupil na Kennedyho letišti a hned Vás zatkli za vraždu Abrahama Lincolna. Připomíná mi to vtip jak Silbernstein stojí před svojí cukrárnou a kolem jde mladý Fournier. "Ty si dnes nedáš zmrzlinu?" ptá se. "Nedám," odpoví Fournier. "Ve škole nám katecheta vykládal, že  jste nám  ukřižovali Ježíška." "Přisámbůh," odpoví Silbernstein, "já to nebyl. Možná, že cukrář Lebowitz odnaproti, ale já, to rozhodně ne!"

pehe 5.5.2008 18:39

Re: Demagogie, demagogie, demagogie

ondro, take nemam rad pausalni odsudky typu vsichni odpurci jsou "odporni bolsevici", resp. vsichni zastanci jsou "americti pudlici" a "nepratele prave demokracie".

budu proto naprosto konretni: starosta trokavce je debil :-P

Vodník 5.5.2008 18:35

Re: Re: Re: Re: Sionismus a antisionismus

Kopretino, již pouhá věta "Antisionista je člověk, který nechce, aby existoval židovský stát" odsuzuje celý článek mezi propagandistické smetí. Rozebírat ty hlouposti a manipulační pomluvy kus po kuse považuji za ztrátu času.

ups 5.5.2008 18:33

Re: Přituhuje. Ropa přes 120.

jak vás tak čtu, tak je asi potřeba demokracii podkopnout nohy, abychom se tady už neměli o čem hádat

Starý J. 5.5.2008 18:32

Re: Jsem zásadně proti radaru

Jasnější stanovisko jsem ještě nikdy nečetl! Jste jediná, která se "přiznala". Ostatní odpůrci "amerického radaru" k tomu nemají odvahu a vymýšlejí tisíce zástupných důvodů!

analytik 5.5.2008 18:29

Vláda ČR spolupracuje se semitskými skupinami Vlády USA a antikomunistickým hnutím

podporovaným zbrojařskými koncerny, CIA, MOSSAD, lobbyisty a jinými vlezdořiťky :o)

Netno výrok je negací negace VV>-

Starý J. 5.5.2008 18:28

Re: Demagogie, demagogie, demagogie

Měl bych pár dotazů: Za prvé - kde je uveřejněno nějaké "negativní stanovisko Evropy k americkému projektu". Oficiální stanovisko, ne stanovisko sociáldemokratické frakce, na které se většinou naši sockomunisté odkazují. To nepovažuji za "negativní stanovisko Evropy". Předpokládám, že když nebude "Evropa" chtít, aby byla americkým systémem chráněna, že ji rozhodně vyjdou USA vstříc a případné rakety mířící do Evropy nechají na pokoji! Dále předpokládám, že ještě nejsme v té Evropě tak daleko, že o způsobu obrany našeho území se můžeme rozhodnout sami. Nebo už ne?

Za druhé: Neustále se mluví (tedy sockomunisté mluví) "o společné obraně v rámci EU". Stejně tak se ptám, jakou společnou obranu v rámci EU mají na mysli (krom slovních proklamací), zda existuje nějaké "evropské vedení obrany", zda snad máme nějaké vybudované systémy, obranou doktrinu, společná vojska a pod. Pokud je mi známo, nic takového neexistuje (ale možná jen já o tom nevím). Zatím si každý z evropských států zajišťuje obranu v rámci "Evropy" sám! NATO bez USA neexistuje, veškerou tíhu táhne USA, někdy s pomocí Anglie.

Předpokládám, že mně dáte částečné uspokojivé odpovědi (vzhledem ke skutečnostem, uváděným ve Vašemu příspěvku).

šefelín 5.5.2008 18:27

Re: clanek ma plnou pravdu

Opravdu  pěkný  článek,  je  vidět  že autor pokládá  mravnost  nade  vše.  A  protože  pravděpodobně má  v 

Schumacher 5.5.2008 18:27

Přituhuje. Ropa přes 120.

Je třeba přitvrdit v šíření demokracie.....

Božena D. 5.5.2008 18:27

Jsem zásadně proti radaru

a to proto že jde o americký radar. Kdyby šlo o radar jiné mocnosti , nejlépe mimo evropské, dalo by se toto stanovisko přehodnotit.

ups 5.5.2008 18:25

Re: Re: Re: Demagogie, demagogie, demagogie

a to říkal kdo ? Źe by si nad námi třeba Anglie s opovržením odplivla ? Nad námi amerikanofily ? Tomu sám nevěříte

zdeněk 5.5.2008 18:24

není tohle hanění národa?

"dá se však, že toto břímě leží úplně stejně na generacích Evropanů, je jejich špatným svědomím – svědomím celé Evropy, která se na šoa podílela, a proč to nepřiznat, ze šoa profitovala.

Zbabělost, s jakou evropské národy shodily veškerou odpovědnost za šoa na Německo, dala vzniknout paradoxní situaci – Evropané sice úspěšně nalezli obětního beránka, na něhož mohli svalit vinu a sami se mohli vychloubat svým „demokratickým přístupem“ (který jim ovšem nezabránil nepřijmout desetitisíce židovských emigrantů z Německa před 2SV), ale černé svědomí, že oni sami se na masovém vyvražďování Židů podíleli, jim dodnes podlamuje kolena a nedovolí jim podívat se následkům svých zločinů a obětem zpříma do očí. Na rozdíl od Německa, které se vydalo na cestu pokání (někdy možná až příliš horlivého, žádná vláda SRN se dodnes nedokázala vypořádat s dilematem jak kritizovat/nekritizovat politiku Izraele), Evropa se ocitá v začarovaném kruhu – na jedné straně zde na Evropany působí hluboce zakořeněný antisemitismus, na druhé straně špatné svědomí způsobené neschopností postavit se svým chybám čelem – to vše vyústilo v jednu obrovskou frustraci – a tu se snaží Evropa řešit tím, že ze zločinů, které sama spáchala, obviní jejich vlastní oběti. "

jak dlouho nám bude ještě dáván cejch viny za něco za co může prokazatelně hitler a jeho stoupenci? Od války uplynulo 63 let. Byly zabity desítky miliónů Rusů, 6 miliónů Poláků. Kde někdo poukazuje na cejch viny Němců a jejich spojenců? Kde je poukazováno na cejch viny Anglie která nás prodala nebo úlohu USA okolo Mnichova? Celý text vyznívá tak že evropan nemá právo kritizovat Izrael ži židy a jejich politiku. Jak dlouho ještě nemáme právo na kritiku? deset dvacet let? My jsme holokaust neprováděli  a nezahájily.

Martin 5.5.2008 18:21

Re: Demagogie, demagogie, demagogie

Ondro - perfektně napsaný článek,škoda,že to těm modrejm zatemněncum dojde až .....možná někdy.Někteří čtou jen i Dnes a to se pak člověk nemůže divit,že jsou ochotni se zaprodat a uvěřit všemu,co jim Topolánek a Vondra nakecají.R^!!

Jara London 5.5.2008 18:21

Re: Re: Demagogie, demagogie, demagogie

Zatím ne, ale brzy budeme. Tímhle tempem se staneme ostrůvkem fanatického pramerikanismu uprostřed Evropy, s nímž se nikdo rozumný nebude chtít bavit nebo ho poslouchat

ups 5.5.2008 18:20

Re: Nejdřív je "civilizovali" kolonialismem a vychovali třídu místních vládců.

přinesli technologie, nebo jim je VNUTILI ? to je snad rozdíl. Nám přece taky "přinesli technologie", a pořád přinášejí, Japoncům a Číňanům a dalším jakbysmet, není to trochu liché ?

Schumacher 5.5.2008 18:17

Nejdřív je "civilizovali" kolonialismem a vychovali třídu místních vládců.

Přinesli technologie, jiný životní styl, vzdělání potřebné pro využití místní pracovní síly a  aby se jim samým žilo pohodlně. Přesvědčování k appeseamentu nefunguje. To je jako milovníka masa přesvědčovat o vegetariánství. Na míru a odzbrojení se většinou nevydělává. Pokud se v jeho krátkém období nepřipravuje válka a staré zbraně nevyměňují za nové.

ups 5.5.2008 18:17

Re: Demagogie, demagogie, demagogie

my sami si jako obvykle zaručíme kulový, ne demokracii. Co jsme si tak zaručili v letech 1939, 1948, 1968 ?  Jsme na ostrůvku, či co ? Svět je pořád rozdělen, ikdyž krátkozrací to nevidí

PetrH 5.5.2008 18:15

Re: Re: clanek ma plnou pravdu

Hm, tím tu obvykle píší levicové úderky. Autor spíš moc neví, co chtěl říct. Zatímco vy jo. Bezhlavě nadávat jako vždycky.

Yarda 5.5.2008 18:14

Re: clanek ma plnou pravdu

To máš ze své tykve nebo ti to někdo nakukal;-D

PetrH 5.5.2008 18:14

Re: clanek ma plnou pravdu

Můžete to přeložit do češtiny?8-o

Martin 5.5.2008 18:12

Re: clanek ma plnou pravdu

píšeš caps lockem a to už samo vypovídá o tom,že jsi méněcenný přitroublík a modrej patolízal.;-D;-DRv

PetrH 5.5.2008 18:12

Re: za všechno můžeme my, máme si sypat popel na hlavu, a židé jsou nejlepší národ světa.

Pokud se ztotožňujete s citáty v onom článku, možná, že za všechno nemůžete, ale jste ubožák. Pokud se s nimi neztotožňujete, nevím, proč byste si cokoliv kamkoliv měl sypat. A zavádět úvahy o tom, který národ je nejlepší (a samozřejmě který je nejhorší), to už tu bylo. A mám pocit, že se to jaksi minulo cílem.

Jara London 5.5.2008 18:10

Re: Co říká Korán? Výroky Arabů o Židech a Izraeli.

Hele, Kopretino .... ále, raději nic. To nemá cenu.