28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

RADAR: Kóta trapnosti

Slunce hřálo akorát, vzduch voněl babím létem, a tak se tehdejší vláda rozhodla, že si udělá výjezdní zasedání v Brdech. Spoustu lidí tím naštvala. Třeba premiér Mirek Topolánek bodře vysvětloval, že radar bude, citátem z Járy Cimrmana: "Můžeme o tom debatovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je vše, co pro to můžeme udělat."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Linhart 30.8.2012 17:57

Tleskám.

Pěkný článek. A pravdivý. Už nikdy radar, Klvaňu, Topolánka a angažované umělce.

V. Linhart 30.8.2012 17:59

Re: Tleskám.

Zapomněl jsem na Bursíka a jeho povedenou partaj. Ráčejí prominout,Zelení, i pro vás platí "never more".

J. Jehlík 30.8.2012 19:33

Re: Tleskám.

Čert kříže,komouš radaru      .

B. Rybák 30.8.2012 13:53

Kótou trapnosti je tento článek

Napravovat chyby je vždy užitečné a když jde o chyby vzniklé (na naší straně) převážně působením zahraniční (ruské) rozvědky, chyby ohrožující bezpečnost státu a celé EU tak, jako se to stalo v případu USA radaru v Brdech je to dokonce prvořadě důležité a nezbytné.

P.S. Doufejme že v USA nezvítězí Obamův populistický, zbabělý, pro demokracii ve světě smrtící, izolacionalizmus a socialismus.

J. Urban 30.8.2012 19:16

Re: Kótou trapnosti je tento článek

Obama - podle mne byl jedním z důvodů, proč vůbec zvítězil, předchozí republikánský prezident Bush. Wool jak lampa, nastrčený z nějakých důvodů konzervativci (nějaký Ulč by asi věděl víc, proč zrovna on). Romney je snad chytřejší... Nicméně šancí mu moc nedávám, je v USA téměř pravidlem, že si stávající prezidenti volební vítězství zopakují (ještě že můžou jen jednou) - možná je to i tím jejich podivným volebním systémem.

J. Urban 29.8.2012 21:23

A proč to otiskuje EURO?

V nějakém ruském plátku by to došlo jistě většího uznání.

S. Rehulka 29.8.2012 16:53

Opět jeden.....

....."levicový ynteligent", který je povolán k měření IQ amerického, budoucího presidenta !

Nerozhodnost vlády a podlehnutí neokomunistické propagandy, dlouhodobě ohrozilo bezpečnost České republiky.

Jak ? Odmítnutím radarového postu na Brdech, Američané opravdu "odpískali" celý projekt a byli svým partnerem v NATO jistě znechuceni, že tam o státních záležitostech rozhoduje lůza! Tím jistě byli zklamáni i spojenci Poláci. Ale Iran vyvíjí balistické střely dál, i KGBák Putin ty své umístil v Kaliningradu, ačkoliv tím napřed pouze vyhrožoval.

Jestlipak ta rudá lůza, která se zasloužila o neúspěch tohoto česko-polsko-amerického obranného projektu měla stejné námitky, když v této oblasti Brd byly po celou dobu sovětské okupace Československa umístěné jejich rakety s nukleární náloží ?

V. Čech 29.8.2012 17:18

S.s.Hruška brání vlast!

No tak podívejte se, pane Rehulko. Soudruh a soukmenovec Hruška má PLNÉ PRÁVO posuzovat IQ a vzdělanost amerických politiků. No ano, vždyť je přece Čech, příslušník druhého nejlepšího národa na světě!

Ano, my Češi přece můžeme radit všem, samozřejmě s výjimkou našich starších bratří. A náš pokrokový prezident Klaus taky radí celému světu (samozřejmě s výjimkou Ruské federace - to snad dá rozum).

Co se týče sovětských mírových jaderných raket na území ČSSR - nebyly v Brdech po celou dobu pobytu sovětských vojsk. Vždyť teprve v roce 1983 začala ČSLA s výstavbou podzemních železobetonových sil pro tyto rakety, osvědčené prostředky obrany míru a socialismu.

Jsem zvědav, zda Armáda Ruské federace tato tak pečlivě vybudovaná sila využije, po svém návratu na naše území. Přece jenom - čas oponou trhnul, a pohyblivé odpalovací rampy jsou stále dokonalejší. No, necháme se překvapit.

Vlasti zdar!

K. Janovská 29.8.2012 12:37

já prosím nechápu

co chtěl článkem básník říci...že je Romney hlupák? ...že je blbost myslet na obranu proti útokům z islámských zemí či odkud?...že je blbost spolupracovat s USA na poli obrany?...že naše politická reprezentace je neschopná?...že jsme neschopní všichni?...si myslím, že v tom autor nemá sám jasno. No, hlavně že článek je placený, asi od řádku (jinak nechápu taky, proč je tak dlouhý), takže tento týden dobrý, teď honem vymyslet nějaký úderný text na příště. Hlavně hodně kritický, aby se to četlo.

P. Lenc 29.8.2012 14:29

Re: já prosím nechápu

On pan Hruška patří k tomu "pokrokovému" jádru naší společnosti.Ono pokálet něco amerického je přece tak světové.Prostě IN!

F. Eliáš 29.8.2012 8:33

Česky se zachovali obyvatelé tamních vísek

Vystupovali proti radaru v bláhové naději, že za souhlas získají nějaké prebendy. Typicky české. Takto se vstupovalo do KSČ - v naději, že za svou bezectnost získám výhody.

J. Schwarz 29.8.2012 8:00

Romney ale mluvil

o přátelích Ameriky ve st řední Evropě a ne o jejích nepřátelích či přátelích Kremlu. Přátelé USA proti obrannému radaru v brdech nebyli.

F. Eliáš 29.8.2012 8:34

Re: Romney ale mluvil

Máte pravdu, ale mnoho jich nebylo. Většinou se říkalo radar ano, ale co za to?

A. Novák 29.8.2012 6:33

opět jednostranná a nevěcná argumentace.

přesně takto probíhala diskuse o radaru před třemi lety.

D. Nowodny 29.8.2012 2:42

Zase

s někdo potřebuje vypsat pero !

V. Čech 29.8.2012 2:09

Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Nechápu, proč tolik slov k dávno uzavřené věci. Tuhle bitvu jsme prostě vyhráli, a basta! Prostě jen každoročně oslavme vítězství - jako např. bitvu na Vítkově, Pražské povstání, Vítězný únor.

Ano - ať zájmům USA a Evropy slouží jiní; třeba ti blázniví Poláci, kteří TAK HLOUPĚ pozvedli zbraň nejen proto německé branné moci, ale i proti našim starším ruským bratřím - proti nim dokonce OPAKOVANĚ. Nepochopitelné!

My se můžeme jen radovat - americký jaderný útočný radar u nás nestojí, nespálí nás na uhel svým zářením, nepřivábí ruské mírové jaderné bomby, nepřiláká íránské revoluční jaderné rakety.

Můžeme tedy jakž takž žít, můžeme se těšit na blížící se další osvobození. A můžeme taky uzavírat sázky: Kdo první nás přijde osvobodit od EU a NATO - neporazitelná Armáda Ruské federace, nebo naši muslimští spojenci v boji proti zpuchřelé euroamerické civilizaci? (Já osobně vidím šance 60:40 pro naše starší bratry.)

Vlasti zdar!

P. Sulc 29.8.2012 3:01

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Ti starsi bratri, vsak i Dostojevsky ve svem deniku o tom sni. Ale jen na cas, po nich prijdou muslimove. Jejich porodnosti nic neodala. Pi-c-a je lepsi zbran nez atomova bomba.. Nejste pribuzny p. Svehly?

B. Volarik 29.8.2012 3:09

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Jo...ale na druhou stranu: Ničivé záření z amerického monstr radaru mohlo pomoci od muslimů. Bylo potřeba napřed postavit radar a pak machometány přesvědčit, že v Brdech je příliš málo mešit a tudíž je potřeba tam stavět mešity, jednu vedle druhé. Zákeřné záření imperialistického radaru (tedy..jakože zpoza keře) by mohamedánům spálilo spermie v pytlících a jech mnoha manželkám by to poškodilo vaječníky. A byl by pokoj.

V. Čech 29.8.2012 3:46

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

No Vy jste ale filuta!

Já hloupý pořád špekuluji, proč ti agresivní Američani povolují muslimům stavět tolik mešit (v r. 2000 bylo v USA 1.209 mešit, v r.2010 již 2.106), a vy jste na to kápl božskou:

Aby mohli muslimy CO NEJLEVNĚJI spálit svými jadernými radary na škvarky

Tak jsem zase o kousek chytřejší. Děkuji Vám z celé své ateistické duše, a zůstávám s pozdravem

Vlasti zdar!

P. Krasny 29.8.2012 3:45

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Ano!  Přimkněme s k onomu tam dubisku na východě a máme vystaráno.

V. Čech 29.8.2012 3:48

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Přesně tak.

Jak také jinak?

Jinak prostě nelze.

Kupředu levá, zpátky ni krok.

Vlasti zdar!

B. Volarik 29.8.2012 6:42

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

S Putinem ruku v ruce poputujeme do....sakra, kam, že to....?

J. Skála 29.8.2012 10:55

Přece do Putimi!

Švejk už tam byl dvakrát, my můžeme taky.

V. Čech 29.8.2012 11:21

Zpět do Západní Asie!

Ne do Putimi, leč do své skutečné pravlasti se navracíme. Pravlasti ve smyslu především duševním, i duchovním. Ta pravlast je Západní Asie.

Jistě, nikdy jsme se nestali stoprocentními Evropany - vždy v nás kus Západoasiata žil, i když třeba byl hluboko skryt před germanizačním, europeizačním tlakem. Vlastenec Švejk žil a bojoval (za svoji identitu) v době opravdu těžkého útlaku. Ano, začátkem minulého století byla naše vlast již téměř celá poevropštěná. Taková hrůza!

Naštěstí jsme se Evropě vymkli, a díky 2.světové válce jsme se mohli opět přimknout k našim starším bratřím. Nemůžeme NIKDY pořádně vyjádřit náš vděk našim čelným představitelům, kteří nás NA VĚČNÉ ČASY přivedli k našim starším ruským bratřím - především pres.Benešovi a Kl.Gottwaldovi.

V dnešní zlé době se jejich úkolu zdárně chopil V.Klaus - kéž by mohl zůstat prezidentem doživotně, po vzoru svého velikého přítele a vzoru s.V.V.Putina!

Vlasti zdar!

I. Schlägel 29.8.2012 7:37

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Pane Čechu, doufám, že již tvoříte nějaký hutný humoristický román s politickou tématikou. Vašeho talentu by bylo škoda. Vlasti zdar a vlastencům dvojnásob.

V. Čech 29.8.2012 11:34

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Ten román, ten SKVĚLÝ příběh píše vší náš lid.

Takovou fantazii nemá nikdo - kdo by byl pomyslel, v době krátce po dočasném ústupu našeho slovanského společenského zřízení, že za pár let bude naše vlast opět plná našich starších bratří? Možná jen náš dnešní pokrokový prezident.

Vší náš lid se nedal zlomit euroamerickým pozlátkem - stejně jako lid ruský z celé té "slavné" Euroameriky přejal jen spotřební zboží. Na zbytečnosti typu víry v tzv.Boha, tzv.úcty k soukromému majetku atd. vší náš lid kálí stejně vesele jako naši starší bratři. (Myslím "Boha" křesťanů; my Slovani, my pravoslavní a husiti máme svého vlastního Boha, jenž má s křesťanským Bohem určité podobné vlastnosti, ale NENÍ s ním totožný.)

Díky tomu jsme mohli odmítnout americké vměšování do našich vnitřních záležitostí - odmítli jsme vražedný radar, stejně jako naši soudruzi otcové a dědové odmítli podvratný Marshallův plán. A našemu PLNÉMU návratu do Západní Asie opět nestojí nic v cestě.

Vlasti zdar!

I. Schlägel 29.8.2012 14:40

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Češi se nedají zlomit, možná se dají koupit?

V. Čech 29.8.2012 15:49

Re: Bez radaru, bez USA, bez Evropy

Jen zrádci se dají koupit.

A v letech naší plné samostatnosti (1945-89) se naše vlast většiny zrádců zbavila - někteří zrádně prchli před ocelovou pěstí našich pracujících, někteří prchnout nestačili, a byli spravedlivě revolučně rozdrceni.

Dnes je zrádců jen hrstka - právě v případě amerického jaderného útočného radaru se projevila pravá tvář našeho lidu. Přes sliby a vyhrůžky jsme neustoupili, neprodali jsme naši zem, naši budoucnost.

Prostě a jasně: Po našem opětovném vítězství budeme moci opět uplatnit naše sokolské "Čepelem v tu zrádnou hruď", bez nebezpečí přílišného opotřebení čepele.

Vlasti zdar!