16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vi 17.7.2007 10:50

Otázka

íte co je opravdu zvláštní? Všichni ti zastánci opravdových odborníků nepostřehli, že zatím žádný nevystoupil. Proč v otázkách V. Moravce nevystoupí vysokoškolský profesor balistiky a nám laikům srozumitelně nevysvětlí, jak to s těmi raketami je. Proč radar obhajuje Klvana, který snad vystudoval v USA nějaký mediální marketing. Což znamená ,že má být schopen nám prodat vše, smradlavým polským zelím počínaje a pitomou jihoamerickou telenovelou konče?

vi 17.7.2007 10:35

Dobré ne?

Dobrý den Vlastičko Parkanová- tak jste se tedy už dočkali-radar chtěli jste stále znova-tak jsme tam rakety poslali. Vyřidte prosím na měsíci-vyřidte mezi hvězdami-co chceme dneska v Rusku říci-Poláky pošlem za vámi. Já to prý odpálit nedovedu- psali prej v Lidovkách zas a zas-až zmáčknu tlačítka dva a sedum-tak si je v Praze vezme das.:-D

Ludva 16.7.2007 20:38

Obrana koho proti komu ?

Diskuze k radaru už dospěla do stadia, že zuřiví zastánci radaru ho prezentují téměř jako protiraketovou obranu Prahy. Ve skutečnosti pro obranu Česka žádným přínosem nebude, ale přesně naopak vytvoří pro nás velké hrozby. Obranná pozice ČR byla v podstatě vynikající - jsme členem NATO, máme dobré vztahy s USA, kterým pomáháme na jejich často pofidérních misích a měli jsme sice chladné, ale nikoliv nepřátelské vztahy s Ruskem. Teď se tady jakási menšina snaží prosadit, proti vůli většiny, zásadní změnu - chce, abychom se stali přímo územím pod nadvládou USA a tudíž jejich bojištěm. Děkuji, nechci.

nelde 16.7.2007 17:36

Ale vždyť je to jednoduché

Který stát na Zemi nám kdy přišel na pomoc, aniž by to mělo velmi negativní následky?

Ačkoli USA osobodily půlku Evropy, stejně jako SSSR, tak nechali svobodu a volnost rozhodování. Totéž v Japonsku a na jihu korejského poloostrova. Bombardovali Jugoslávii, ale nemají tam jednotky. A z Iráku a Afganistánu se plánují stáhnout (kdyby tam na ně neútočili, tak už se stáhli). A to za to vždy platili velkou daň (jak životy, tak náklady). Takového spojence se nemusíme bát.

Naopak postoje Ruska mně přesvědčují o tom, že se jim věřit nedá a že potřebujeme spojence. A na hrozbu namíření raket se ani nedá reagovat jinak. Ostatně ty rakety jsou na nás namířené ještě z dob, kdy jsme byli spojenci. Pochybuji, že to někdo změnil.

emersonskej 17.7.2007 11:08

Re: Ale vždyť je to jednoduché

R^ Toto je kvalitní názor !!!

nepolitik 16.7.2007 14:34

Pane Petříku zajímavý text, ale

pro obyčejného občana, který chce vědět zda radar ANO nebo NE, zcela nestrozumitelný. :-/

JJ 16.7.2007 14:13

Nejvetsi zmenou v chapani potencialnich rizik byly

sebevrazedne utoky provedene 9/11. Dosavadni obranne strategie zalozene na pozdejsim postihu/ odvete proste timto vzaly za sve. Odstrasovani, ani jederne, proti bande sebevrahu, kteri veri, ze se dostanou razem do nebe, proste nefunguje.

Láďa 16.7.2007 14:23

Re: Nejvetsi zmenou v chapani potencialnich rizik byly

Asymetricke konflikty jsou zname dlouho a jak se jim da celit je znamo take.

Alfred 16.7.2007 15:15

Re: Nejvetsi zmenou v chapani potencialnich rizik byly

Antiraketová obrana by byla přínosem hlavně pro  Íránce a Korejce. Již Chirac svého času pohrozil jadernou odvetou proti státu, s jehož pomocí by byl na Francii podniknut útok. Jakékoli velmoci by asi nezbylo nic jiného než odvetný úder. Protože si myslím, že většina Íránců nejsou členy Revolučních gard ani fanatickými muslimy, bylo by pro ně lepší, pokud případný útok ze strany v současnosti vládnoucích cvoků bude eliminován včas.

Dutch 16.7.2007 12:14

Další Mnichov ?

Skutečně dnes nemáme alternativu ke sjednání čistě bilaterální smlouvy s USA?

Pouze USA plní své spojenecké závazky. Spoléhat se na kolektivní rozhodování v NATO, kde mají státy jako Francie právo veta, znamená vést naši zemi k dalšímu Mnichovu.

V osmdesátých letech měli USA bližší vztahy k socialistickému Iráku než Sovětský svaz a jeho imperium ?

V této době probíhala mezi sovětským blokem a arabskými socialistickými diktaturami, jako byl Irák, Syrie nebo Lybie, mohutná vojenská a civilní spolupráce, jejímž pozůstatkem byly miliardové dolarové dluhy těchto zemí vůči bývalé ČSSR. V při první válce v Zálivu, když spojenci vedení Amerikou osvobozovali Kuvajt, byli čeští vojáci postupujícími US jednotkami několikrát zajati jako Iráčané, výstroj a technika české a irácké armády byla téměř totožná.

Halama 16.7.2007 18:56

Re: Další Mnichov ?

JÓ,JÓ blahoslavení chudí duchem budiž jim přáno království nebeské ........Jste hlupáček pane !!!

emersonskej 17.7.2007 11:12

Re: Re: Další Mnichov ?

Co takhle nějaký argument... nebyl by ??? Takto to totiž vypadá, že jste hlupáček především vy !!!!

Cato 16.7.2007 3:08

Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

tedy o vytvoření cizí vojenské základny (ať už je radarová nebo raketová nebo jenom kuchyně) na území ČR mimo existující smlouvy o kolektivní obraně.

Nevím o tom, že by ČR měla obrannou smlouvu s USA  (Už vidím, jak čeští záložáci táhnou bránit New Yorku před severními Korejci) a tak není žádný důvod aby USA nařídily naší vládě svůj radar na našem území. O tom by mohlo rozhodnout jedině REFERENDUM!!!!!>-

Nechci žádné cizí vojáky mimo rámec existujících smluv o obraně na území ČR a považuji snahy o prosazení jednostranného diktativního řešení za vlastizradu!

PetrH 16.7.2007 3:55

Re: Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

A ty existující smlouvy jsou na podkladě referenda nebo byste je taky radši zrušil?

No 16.7.2007 19:36

Re: Re: Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

A kteréže to ty smlouvy jsou? Já vím jen o jedné, co podepsal Kavan se Zemanem.

PetrH 16.7.2007 3:58

Re: Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

Už vidím, jak se Severokorejci naloďují na parník a plují do New Yorku, jako v Myši, která řvala. A na molu je naši chrabří mariňáci odrážejí bidly.;-D

Xury 16.7.2007 7:09

Re: Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

Kde jste četl, že nám USA chtějí nařídit (tedy vládě) nějaký radar na našem území?

www racek 16.7.2007 10:55

Re: Re: Celá diskuse není o radaru NATO v rámci smluv, ale o jednostranném radaru USA v ČR

to je jaksi všeobecně známo ... stačí si přečíst o čem bush jedná s putinem ... ani putin s námi o tom nemluvil. jen klausovi řekl, řže my o tom rozhodovat nebudem.

a ty se divíš? když holt nechcem tu eu, že jo ...;-P

jirka.s. 16.7.2007 11:53

Re: Re: Re: to je jaksi všeobecně známo ...

... že jsi vzácný exemplář, mající už v patologickém ústavu rezervovanou vitrínu!

jirka.s. 16.7.2007 11:51

Re:Už vidím, jak čeští záložáci táhnou bránit New Yorku před severními Korejci

A takovýhle "informovaný" ignorant by chtěl rozhodovat  o bezpečnosti státu! Jestlipak ti, dlouhodobý konzumente zdravotního pojištění v Bohnicích, už konečně došlo, že už máme profesionální armádu?

Cato 16.7.2007 14:47

Re: Re:Už vidím, jak čeští záložáci táhnou bránit New Yorku před severními Korejci

To mi neušlo,jen pod vlivem této nekonečné diskuse o nutnosti přimknout se tomu dubu na vých... ehm na západě protože se neubráníme, nikdy jsme se nebránili atd jak zde mnohokrát zaznělo, už jaksi nevím, k čemu nám je, když se bez požehnání z Washingtonu u nás ani nevy....

jirka.s. 16.7.2007 17:45

Re: Re: Re:Už vidím, jak čeští záložáci táhnou bránit New Yorku před severními Korejci

Geneze tvých myšlének jest udivující! Od záložáků se na pár řádcích dostaneš až k vyměšování! Nevím jak ty, ale já k tomu rozhodně nepotřebuji povolení nikoho, dokonce jsem se neptal ani za komoušů, i když mně párkrát obvinili, že na ně se/ru!

Vasekpasek 16.7.2007 0:57

Přiznávám, nerozumím

No, přiznám se rovnou - moc jsem z toho článku nepochopil. Možná si ho ráno přečtu ještě jednou.

Co mě ovšem zarazilo, byla slova o našem spojenectví na Blízkém východě v poválečných letech a naší spolehlivosti. Koho, že jsme to byli spojencem? Nejprve Izraele, který jsme vyzbrojovali a tyto zbraně mu dost pomohli ve válce o samostatnost. Potom se to ovšem našemu východnímu bratru přestalo hodit do krámu, otočili jsme na patě a stali jsme se spojenci druhé strany, tedy arabských států, neustále napadajících suverenitu státu Izrael. Tady se o spolehlivosti a spojenectví moc mluvit nedá, tančili jsme podle sovětských not

mik 16.7.2007 1:13

Re: Přiznávám, nerozumím

Po precteni mam stejny pocit. Zda se, ze anutor chce jen co nejhlasiteji kricet "radar ne" a musel to obalit nejakou slovni vatou, ktera moc smyslu nedava.