23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

RADAR: A je vymalováno!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 25.7.2007 0:22

Ježiši kriste !!!

Má předchozí reakce vznikla při shlédnutí pouhé poloviny onoho pořadu.... pak jsem se dokoukal a nezbývá než znovu zopakovat že Chytilová je doopravdy K.R.Á.V.A. na entou !!!!!!!!!!! Pokud chce někdo argumentovat proti výstavbě radaru, je to naprosto v pořádku a dokonce i potřeba, ale předvádět podobnou megaubohost, jako ona....8-o8-o8-o

I.příznivec r. 26.7.2007 9:59

Re: Ježiši kriste !!!

R^R^R^ Chytilovou bych vysílal denně před zprávami na Nově a ČT 1, aby to všichni slyšeli. Po dvou týdnech by počet odpůrců  radaru klesl o 50%. Díky, Chytilová,  za vaši blbost. Pavlačová furie je proti vám milá paní. Lituji herec, které režírujete, a jejich honoráře jim už vůbec nezávidím.

emersonskej 24.7.2007 23:49

Bože bože do čeho jsi to duši dal !!!!!!!!

Lidi koukněte se na ten odkaz v článku - poznámka o blábolící Chytilové je více než na místě - ta ženská opravdu mektá vyložený nesmysly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Možná je to dobrá režisérka, ale jinak má v hlavě s prominutím nas.ráno !!!!! DOSLOVA A DO PÍSMENE !!!!!! 

Lipo 24.7.2007 23:20

Driv nas ohrozovali americane

Proto byly bezpodminecne nutne jednotky sovetu na nasi ochranu. Dnes ale americane jsou nasi spojenci a Moskva uz ne. Proto je logicke, ze pred Rusy nas musi chranit novy spojenec a cim vice jednotek sem da tim lepe.

Vláďa 26.7.2007 15:29

Re: Driv nas ohrozovali americane

Lipo, to snad nemyslíš vážně?-" Dřív nás ohrožoval američané" atd.- ??

Pete Brich 24.7.2007 23:10

Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

tu pořádnou základnu armádu USA potřebujeme jako sůl!!

PB

25.7.2007 10:45

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

a co takhle přestat mávat svazáckou knížkou, a začít argumentovat? :-)

čuk 27.7.2007 10:33

Re: Kromě domečku s bílou kupolí, jehož celá obsluha se vejde do jednoho dopravního letadla,

Kolaborantský prostitut se znovu ozval.

Cruton 24.7.2007 21:16

Tajemná kopie zápisu

V článku odkazovaná tajemná kopie záznamu je jeden z mnoha pozměňovacích návrhů vojenského rozpočtu USA pro rok 2008. V současné době se návrh tohoto rozpočtu nachází v senátu (číslo tisku S. 1547). Pro ČR je zajímavá část Sec. 231, která pojednává o protiraketové obraně USA umístěné v Evropě. Senát zde podmiňuje přidělení finančních požadavků splněním tří podmínek. První podmínkou je smlouva mezi USA a příslušnými evropskými státy o umístění radaru a raketových sil. Další podmínkou je provedení operačně realistických testů protiraket, ve kterých mají prokázat vysokou pravděpodobnost svého fungování. Poslední podmínkou je zpracování nezávislé analýzy protiraketové obrany v Evropě. V této analýze se požaduje provést analýzu hrozeb balistického útoku na Evropu, dále uvést kapacity potřebné na odvrácení těchto hrozeb, varianty protiraketové obrany Evropy, posoudit variantu protiraketové obrany USA bez evropských prvků, uvést názory států NATO na protiraketovou obranu svých území a možnosti zapojení Ruska do evropského systému protiraketové obrany. Kromě doposud navrhované technologie GMD se mají v této analýze zvažovat i jiné protiraketové technologie (např. Patriot PAC-3, THAAD, Aegis apod.).

Cruton 24.7.2007 21:34

Re: Tajemná kopie zápisu

Zjistil jsem, že odkazovaná stránka má časové omezení. Zájemcům o uváděný pramen proto doporučuji jinou stránku.

Hrouda 24.7.2007 21:46

Dík

Kolemjdouci 24.7.2007 22:24

Re: umisteni v Nemecku

Jedinou zminku o umisteni radaru v Nemecku jsem nasel v clanku z letosniho breazna. Je z rozhovoru velitele NATO (Obering) s kanclerkou Merkel. Zminuje se o moznosti umistit radar v Nemecku, ale objasnuje proc je lepsi umisteni v CR a Polsku.

"We can cover the United States without this," he said. "What this does is, it adds this layer of protection" to Europe. It is, he insisted, a defensive, not offensive system.

Obering said that Poland, a staunch ally of the United States, and the Czech Republic, had been chosen after an analysis of the possible missile trajectories from Iran to Europe and from Iran to the United States. Germany was considered, he said, but Poland and the Czech Republic provided the best interceptor and radar coverage of the trajectories.

Once installed, he said, protection would stretch from Poland to Portugal and across to Ukraine and parts of western Russia.Merkel said this week that deployment of the shield should come under NATO's oversight, even though that would mean the 26 member states would have to contribute to the costs

Hledajíci 24.7.2007 21:01

Vážení

Jsem pár let v důchodu a nemám moc co na práci. Také umím německy a anglicky natolik, že mohu čist internetové stránky a noviny psané německy a anglicky, a to bez hledání ve slovníku, protože jsem v zemích mluvícich těmito jazyky žil anebo dodnes žiji. Takže čtu německé a anglické noviny, vycházejíci mimo ČR, a proto nejsem odkázán na překlady v českých novinách. Již několikrát jsem upozorňoval české čtenáře, kteří asi znají pouze česky, že jim některá česká media předkládají zprávy o světových událostech takovým způsobem, aby je "spravně" naladily. Pocity vyvolané při čtení těchto přeložených zprav jsou iiné než při čtení originálů.

Takže vážení čeští čtenáři, jak bych slušné řekl, jste v mnoha připadech sváděni na scestí. Proč, to se musíte zeptat redaktorů těchto medií. Nazýva se to demagogie, .

K tomu Vám přeji mnoho zdaru. 

Kvetla 24.7.2007 21:13

Re: Vážení

...A představte si,že se schovávají za "významový překlad" .já to nazývám,pokud se mi to podaří odhalit hrubou manipulací s cílem přizpůsobit si obsah textů svému vlastnímu záměru byvše schován za nějakou autoritu .A jako vy,doporučuji být zatraceně nedůvěřivý k k textům,které jsou"redakčně kráceny","redakčně upraveny","výtah z ","kráceno" ,ap.;-€;-€;-€

kacir 24.7.2007 21:16

Re: Vážení

ja te asi zklamu, ale vsechna media interpretuji svet po svem, je to videt hlavne v USA (kde jsou jista tabu o kterych se nemluvi) , ale i v zap. Evrope , o islamskem svete ani nemluve....

takze kdyz preklad dava jiny smysl , dedukovat, ze original vyjadruje objektivni stav veci je nesmysl

Kvetla 24.7.2007 21:43

Re: Re: Vážení

Abych se nikoho nedotkl,příklad z jiné sféry.telefonuji si občasse sestrou,která žije v USA již 4O let.Já jí povídám-byli jsme na vašem výborném filmu s  ABCD v hlavní roli,jmenuje se to "Jak šla tchyně na nákup"... .Pochopitelně jí to nic neříká.Sdělujeme jí obsah a ona odpovídá - ale to se nejmenuje ..., to se jmenuje Báječné léto.Tak takhle "kvalitní překladatele,co se tímto stylem pasují na umělce máme zřejmě rozlezlé všude .Je mi jen záhadou,proč je někdo nenakope dop.... a nedonutí je nevymýšlet si hovadiny.;-€

Hrouda 24.7.2007 21:43

Svět podle Smoljaka:

Kašlete na informace, o nejdůležitějších věcech o nás musí rozhodovat inteligentní a zodpovědní lidé.

PS: Já vím, že pořád prudím, ale poví mi někdo, kdo jsou ti inteligentní a zodpovědní? Rád bych dal jejich fota dítkám nad postýlky.

h 24.7.2007 22:29

Re: Svět podle Smoljaka:

Neni to dobry napad. Uvedomte si, ze pokud date Vasim detem nad postylku fotku tech inteligentnich a zodpovednych a treba od nich neco pochyti a vyraznen jim zhrubne slovnik,  budou se zdravit vztycenym prostrednikem a taky budou kopat do okolostojich aut pote co jejich majitelum pohrozi fyzickou likvidaci.

kacir 24.7.2007 23:40

Re: Re: Svět podle Smoljaka:

a kde si vyčetl, že inteligentním a zodpovědným je.....Chachar s gulama  8-o;-D

Vláďa 26.7.2007 15:19

Re: Svět podle Smoljaka:

Odpověď:-každý z nás kdo není líný se včas a objektivně informovat?

Jiza 25.7.2007 8:08

Re: Vážení

máte pravdu,bohužel ti co nejvíce řvou proti radaru vlastní názor nemají nebo jsou neschopní si ho vytvořit(nebo jsou prostě jenom líní si ho vytvořit) a proto jenom papouškují"zasvěcené"

názory našich komentátorů.

občánek 25.7.2007 11:27

Re: Re: Vážení

no jasně odpůrci radaru jsou stado identických entit

Kolemjdouci 24.7.2007 20:08

kanclerka Merkelova.

Clanek, kde kanclerka Merkel schvalujue obrany stit pro EU je zde :http://www.iht.com/articles/2007/03/21/news/germany.php

Ovsem v opozici je nemecka levice. Evropa je momentalne rozdelena na levici , ktera zada priklonit se k zadosti Moskvy a nebudovat obranu a v planech pravice je drzet se  planu USA /NATO a obranu v Evrope vybudovat . Navic v EU je otazkou, kdo to bude platit, o CR a Polsku Americane vedi ze penize nemaji a dostaly by to zadarmo. Na priklad v predbeznem odhadu jenom vylepsit cesty skoly ubytovny by stalo kolem 140-150 mil dolaru, nez by se dostalo na stehovani radaru. US armada je profesionalni a pocita se ze by rodiny zily v CR a deti by chodily do ceskych skol, ktere v danych lokalitach jsou jaksi zanedbane. 

Hledajíci 24.7.2007 20:47

Re: kanclerka Merkelova.

Ve Vámi uvedeném odkazu není nic o tom, že by paní Merkel nabídla USA  místo pro jejich základnu v Sasku, tak jak tvrdí redakce NP.  Děkuji

Myslici 24.7.2007 19:30

Kdybych byl terorista nebo darebacky stat

Tak bych tu jadernou hlavici (nebo hlavicku) velikosti tasky na laptop pribalil do nejakeho pytliku s marihuanou nebo cocainem. To je nejbezpecnejsi a nejlevnejsi cesta, tech se do USA denne dostane nekolik tun a zjistovat je radarama a trefovat raketama je dost blby.

Caucesku 24.7.2007 19:01

pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

Geront Smoljak by mel za takova prohlaseni dost VYCHOVNOU skinheadskou PRESDRZKU

čtenář 24.7.2007 19:06

Re: pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

A ty myslíš, že se tím sníží nebezpečnost těch pacifistů ?

kacir 24.7.2007 21:22

Re: pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

si davej pres drzku komu chces - jen davej bacha aby ti taky jedna nepriletela ty jelimane -

jak se rika: pro pravdu se clovek zlobi - a Lada ma pravdu

Ondra 26.7.2007 9:58

Re: Re: pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

A ja rikam ze nema :D

PETE rh. 24.7.2007 22:12

Re: pacifisté, kteří jsou, jak správně nedávno poznamenal Ladislav Smoljak, nebezpečím pro každou demokratickou zemi

Nejde o pacifismus nebo jiný -ismus. Jde o zdravý rozum obrany.