24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

PUTIN: Jeho vzor – obdivovatel fašismu

V závěru svého projevu u příležitosti Velké teritoriální loupeže zapěl Putin v Kremlu před plným Georgijevským sálem ódu na filozova Ivana Iljina. Tím postavil celou svoji denacifikační propagandu na hlavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 3.10.2022 14:41

Jako priklad si mozna vzali to, jak Amici - neni to tak davno - sebrali Srbum Kosovo.

I. Širůček 3.10.2022 14:25

Naprosto si nemyslím, že by bylo nutné zastavovat Hitlera na německém území. Třeba Porýní bylo sice v Německu, ale Sudety nikoliv.

V. Kuhaj 3.10.2022 14:21

Znamená. V USA ano.

I. Širůček 3.10.2022 14:19

Nevzpomínám si, že bych o něm psal ... ale možná jste si ho spletla s Puťkou. Ten zatahuje svět do války a chřestí atomkou.

V. Kuhaj 3.10.2022 14:19

No jo. Tak pro vás asi žádnou. Chápu.

P. Pospisil 3.10.2022 14:11

No, já vlastně o žádné, já psal obecně, ale když už jste zmínil, kterak se Rusko snaží ukrást Ukrajině Krym nebo teď aktuálně ty čtyři regiony, tak možná by se to dalo použít jako příklad.

P. Pospisil 3.10.2022 14:09

Jakou to má souvislost s tím, co jsem napsal?

P. Pospisil 3.10.2022 14:08

Jenom dva řádky a tolik nepřesností, zavádějících údajů a lží...

Tak nejdřív

- Zelenského Ukrajina nemohla vést válku proti nikomu, protože Zelenskyj prezidentuje teprve něco přes tři roky

A dál

- Co přesně je to Novorusko? To území, které carské Rusko ukradlo svým sousedům a které pod tím názvem existovalo celých 6 let (1796-1802)? Nebo ten zkrachovalý a nikým neuznaný projekt na východě Ukrajiny, který nikdy neovládal rádobyvlastní území a byl uměle udržovaný při životě necelý rok?

- Jak přesně vedla Ukrajina 8 let válku proti ruským ubyvatelům na Krymu? Dyť rusové tam jezdili na dovču...

- Zato jsi zapomněl zmínit, že na Ukrajině vedli válku proti ukrajincům ruští, nelegálně se tam vyskytující vojáci

K. Křivan 3.10.2022 14:05

Miá slečno Lukešová,

kojoti štěkají a karavana jde dál.

Pro Hurvínka Bideta ani pro tahačku jeho drátků, indickou komunistku Harrisovou, nemůže být nikdo, kdo se dokáže očistit po použití WC. Někteří zdejší "komentátoři" nemají ani tuto minimální dávku inteigence.

Pro EU, tuto fašistickou organizaci, taky ubývají příznivci, není divu. zbývají už jen ti skalní, (se zkamenělým mozkem).

D. Laurencikova 3.10.2022 14:00

Presne tak! Dnes mame bohuzel vlady slabych, kteri poslouchaji dusevne chore. Kdo zakaz Winnetoua domysli do konce, ten by musel zakazat vlastne vsechny knihy, jejichz dej se odehrava v nejake minule epose, aniz by tuto znazornil zcela autenticky. Ale mozna se i toho jeste dockame. Rv

D. Laurencikova 3.10.2022 13:48

To porad jeste neznamena, ze kdo rekne "Indian", ten je rasista.

D. Laurencikova 3.10.2022 13:42

Ano, hlavne pokrokove to je. "Pryc stare harampadi, co tu jeste prekazi a vadi..."

D. Laurencikova 3.10.2022 13:40

Ne, u me by k mylce nedoslo, pani Lukesova. Tu "ulitbu bohum" kvuli mne pridavat nemusite ;-).

Pamatuju si, kdyz byl zvolen Trump, tak jeho par priznivcu tady rikalo, ze byt prezidentkou Hillary Clinton, uz by byla nekde valka, nebo i dve, tri. Co nestihla Clintonova, to udelal jeji kolega Biden. Resp. jeho loutkovodici.

Ze se vsechy ty Woke-nesmyly k nam prelevaji z USA je znama vec.

D. Laurencikova 3.10.2022 13:35

Nebo vy ze Zelenskeho, toho lunochoda, ktery chce celou Evropu a sirsi okoli zatahnout do valky.

V. Kuhaj 3.10.2022 13:13

Ještě perlička - v Kalifornii končí s pokutováním lidí za přecházení silnice mimo přechod. Protože tak byli pokutováni především černoši. Dobrý, co?!;-D

T. Hraj 3.10.2022 13:03

"Dále jsme se dozvěděli, že „západní elity popírají nejen národní suverenitu a mezinárodní právo“, ale že „jejich hegemonie má výrazný charakter totality, despotismu a apartheidu“"

Ano, toto všechno lze o globalistické elitě davosského typu říci. Mají štěstí, že je takto charakterizoval (i) Putin. Mohou to tak prohlásit za "další z řady lží".

S. Kalužík 3.10.2022 12:58

Kdyby jen za pravici, dokonce krajní pravici a z nouze nazvat nacismus fašismem :) On ten nacionální socialismus Stalinovi- a nakonec všem levičákům - příliš nevyhovuje, proto raději používají pojem fašismus (Stalinovi germanskie fašisti), jako by nebyl ze stejné líhně, jako komunismus a nacismus! A to ještě dokonce fašismus byl z těch tří relativně nejmírnější :)

V. Povolný 3.10.2022 12:52

V USA se slovo Indian nepoužívá. Místo toho se používá Native American. A je to už pěkných pár let, co jsem tam byl a zaznamenal jsem to - konkrétně v památníku bitvy u Little Big Hornu. Dost jsem se divil.

B. Rudolf 3.10.2022 12:50

Vidíte něco, co vidět chcete.

V. Kuhaj 3.10.2022 12:49

R^!

V. Kuhaj 3.10.2022 12:44

Ano. Vinnetouův Poslední výstřel zazněl před pár měsíci, kdy v Německu tenhle seriál zakázali jako rasistický. Předpokládám, že se svého zrušení dočká i Muzeum Karla Maye v Sasku. Jinak k obviňování z rasismu v jeho knihách si dovolím otisknout jednu větu z Wikipedie:

"Mayovo dílo se vyznačuje výrazným humanismem a pacifismem, vyzdvihuje a oslavuje sepětí s přírodou (myšlenky podobné woodcraftu), mír a rovnost lidí všech ras a vyznání. "

V. Kuhaj 3.10.2022 12:35

Ano, já vím. :-) A myslím si ostatně, že oni to vědí také, ale když se kácí les, létají třísky. V zájmu ideologického boje budete označena za proputinovského kývala. Ostatně jako my všichni, kteří máme nějaké výhrady ke stávajícím vládám EU a USA. Tak jako byli za agenty revanšistů, toužících točit kolem dějin zpět, považováni ti, kteří chtěli zveřejnit Dva tisíce slov,Chartu...pamatujete?

K. Křivan 3.10.2022 12:32

On Mussolini udělal i pozitivní věci. Třeba zlikvidoval italskou mafii. Prostě ji zavřel. Celou. Naivní Američani je pak jako bojovníky proti fašismu osvobodii a pustili k moci.

Myslím že zikvidoval i bažiny u Říma a tím i malarii, veřejné stavby jsou pěkné, nádraží knihovny atd. ... Nedivím se Italům.

V. Kuhaj 3.10.2022 12:27

Poté, kdy se zhroutil Sovětský svaz i celý východní blok, zejména jeho ideologie komunismu jako vedoucí síly ve společnosti, nebyl důvod považovat Rusko, jakož ani nás, za nebezpečné. Proto se obchod rozvíjel, protože Rusko najíždělo na stejnou filosofii obchodu a spolupráce, jakou držely země, které si pro zjednodušení dovolím nazvat kapitalistické.

Jenže Rusko nemělo být považováno za partnera. Paradoxně se to ukázalo za Trumpa, který chtěl s Ruskem intenzivně jednat a schylovalo se k definitivnímu konci studené války, či bipolárního světa, jak je libo. A tím to začalo; zuřivé útoky proti Trumpovi, že prý je Putinův agent. Jeho plánovaná cesta do Ruska musela být zrušena, protože takovou hysterii, jakou kvůli tomu progresivisté rozpoutali, taková tady ještě nebyla. Najednou se ukázalo, že zdaleka ne všichni sdílí vizi Rusa jako někoho, kdo není nepřítel.

Vše vyvrcholilo v době napadení Ukrajiny. Místo střízlivého hledání příčin konfliktu, a že jich v minulosti bylo, se z Putina dělá Hitler, Ukrajina se vyzbrojuje tak jako žádná země světa, miliardy dolarů pomoci od X států světa nepočítaje, a rozdmýchává se konflikt, jaký tady ještě nebyl.

Takže firmy, které v Rusku utěšeně participovaly, se ze strachu před obviněním z napomáhání Rusku raději stáhly pryč. To je studená válka, kterou teď rozjíždíme my, mírotvorné multikulturní, přátelské, ekologické a vůbec nejúžasnější země na světě.

V. Machálková 3.10.2022 12:26

Níže pan Církve zmiňuje, proč Hitlera nezastavili včas. Celý život si kladu tuto otázku a letos sleduju odpověď v přímém přenosu.

Pokud by se nějaká armáda pokusila zastavit Hitlera, musela by zřejmě vstoupit na území Německa. Obávám se, že dodnes by se Hitler oslavoval jako oběť a armáda, která by tam vstoupila jako agresor.

H. Lukešová 3.10.2022 12:23

No jo, jenže já nejsem ani pro Bidena, EU, ale ani pro Rusko. To tvrdí progresivisti, že když nejsem pro EU a Bidenovy USA, tak jsem "ruská veš"- "russofilcka", ale já nejsem nic z toho.

H. Lukešová 3.10.2022 12:20

Fašistický režim nebyl zprvu antisemitský, v italské fašistické straně byli zastoupeni i někteří Židé, to až po roce 1938 vlivem sílícího německého nacismu přijala Itálie protižidovské diskriminační zákony, přesto však nezašly až k rovině genocidy jako v nacistickém Německu a k deportacím Židům začalo docházet, až po obsazení Itálie německými vojsky, když chtěl Mussolini vycouvat z války.

I. Širůček 3.10.2022 12:17

Němci byli řadu let z Hitlera nadšeni. Stejně jako později Rusové z Putina.

V. Kuhaj 3.10.2022 12:17

Máte to marný. Za ten první odstavec budete označena za proruský živel bez ohledu na to, kam se stavíte.

K. Křivan 3.10.2022 12:16

O které krádeži píšete ? O kradeži Novorossiji, spáchané syfiitikem Uljanovem, nebo o krádeži Krymu ?