16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

PRŮZKUMY: Překvapení?

Poslední průzkumy, v kterých hnutí ANO posílilo, opět ukázaly, že prvoplánové, často zahraničními PR agenturami řízené kampaně v Česku nefungují. Čeští voliči, podle Heydricha „smějící se bestie“, jsou od Bachova absolutismu zcela imunní, respektive spíše opačně naladění k jakémukoliv direktivnímu vnucování názorů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 6.12.2018 11:12

Re: no jistě, pane Lenci

Popsal jste to přesně, což je u vás udivující.

M. Šejna 6.12.2018 10:57

no jistě, pane Lenci

tohle už je od vás a vám podobných obehraná písnička. Takže já vím, že když vyhrají volby ti vaši, tak je to důkaz inteligence a uvědomělosti českého voliče. Když naopak vyhrají volby ti druzí, tak je to důkaz toho, že českej volič je debil a žere koblihy.

M. Šejna 6.12.2018 10:53

opravdu hloupost?

volební matematika Vám asi nic neříká, že? Ta je totiž poněkud složitější, než jednoduché počty.

Takže přiklad: přiblížný součet ODS+TOP09+STAN byl po volbách 12+5+5=22%. Dnes po přesunech volebních preferencí to je 14+4+4, což je prostými počty pořád 22%, ale volebními počty je to už jen 14%.

Další příklad: těch 36% preferencí by dnes dělalo 94 poslaneckých mandátů, tedy 47% všech mandátů. Tak je totiž volební matematika rozdílná od prostých počtů.

P. Lenc 6.12.2018 10:42

Re: Je to švanda s tou ČT

Nemám v lásce pana Valentu a on to ví.Ale pravdu má on , vy ne.

P. Lenc 6.12.2018 10:40

Re: Z toho článku

No počítám, že k těm inteligentnějším se vy asi nepočítáte...vlastně čo to tárám, třicet procent voličů Babiše je ta jediná inteligence této země, že?

M. Mikulec 6.12.2018 10:39

Re: Je to švanda s tou ČT

Kádrovák Valenta promluvil. Zná své souputníky na první pohled. :-)

J. Vavrochová 6.12.2018 10:36

Re: Většina článku

Máte naprostou pravdu, nechutnost antibabišovské kampaně přerostla únosnou mez a její vnímání přináší zvyšování preferencí ANO2011, což nemohou ony tradiční strany pochopit.

Napadla mě kacířská myšlenka, podobná věc se často aplikovala ve sprostě mluvící skupině dětí: Kdyby naši politikové a publicisté, kteří se vyjadřují v médiích, museli zaplatit za každé vyslovení "Babiš" a Čapí hnízdo", pochopitelně ve všech pádech, nějakou přijatelnou pokutu (ta by mohla být využita pro pomoc lidem, na které se sbírají plastová víčka), výši bych, vzhledem k jejich předpokládaným příjmům, viděla tak 1.OOO,-Kč, mnozí by, ze strachu z exekuce, brzy neměli o čem hovořit a psát. Pochopitelně by se to týkalo i projevů na půdě parlamentu, žádná imunita nebo indemnita, padni komu padni. Když si to představím ... :-)))!

K. Janovská 6.12.2018 10:15

Ale hloupost

je to pořád více méně šul nul (abych to vyjádřila odborně), co přibylo ANO, to ubylo socialistům, komunistům a SPD. Spíš je ten součet trochu nižší. Bohužel jen krapítek (další odborný termín, tentokrát převzatý z Večerníčku).

M. Valenta 6.12.2018 10:07

Re: Je to švanda s tou ČT

Bolševici jsou tam násobně častěji než Kalousek. Bůh ví na co to čučíte.

F. Houžňák 6.12.2018 9:30

Ano, ale technická: "blekotajíce", plurál,

pane Emr.

K. Janyška 6.12.2018 9:02

Nepřehánějte.

Trdlo... Dzp.

R. Meišner 6.12.2018 8:23

Re: Je to švanda s tou ČT

souhlas

R. Meišner 6.12.2018 8:21

Re: Z toho článku

..a vy se počítáte mezi tu inteligentnější část národa, nebo mezi tu druhou? docela by mě to zajímalo.

M. Těhanová 6.12.2018 7:51

Z toho článku

a z reakcí pod ním mě jímá beznaděj. Jaká štvanice? Copak vyžadování odpovědí na fakta a domáhání se vysvětlení nesrovnalostí je štvanice?

Kdo blekotal? Vydržela jsem to sledovat ( jsem důchodce, mám čas, i když se to chvílemi nedalo poslouchat), ale blekotání jsem slyšela jen ze strany ohrožené ztrátou důvěry. Projev, připravený PR agenturou Babišovi pomíjím, to byly jen známé kecy.

A to, že inteligentnější část národa( jak vyplývá z rozboru analytiků průzkumů) jsou popletové, by bylo úsměvné, kdyby to v naší situaci nebylo k pláči.

Říká se, že nejlepší obrana je útok. A toho se Babiš a jeho PR od začátku drží - všeci kradnů a ta korupce- od toho neustoupí.

A jak se prosím, proti takové špíně má někdo bránit? To už mají všichni tak zatemněné mozky? To jsme tady tak tupí, že nevidíme nic jiného, než ty prachy, které nám slíbí?

J. Holíček 6.12.2018 7:33

Re: Je to švanda s tou ČT

Je pozoruhodné, jak se tyhle dobře míněné rady míjí účinkem a zatímco "veřejnoprávní" televize vytěžuje provařeného Igora Lukeše, který kontraproduktivně "přesvědčuje" akorát ten hlouček kavárenských povalečů v Praze, tak na Barrandově se Soukup ptá Orbána, jak to, že studoval v Oxfordu za Sorosovy peníze a přitom mu není vděčný. Kdy naposledy seděli Orbán nebo Kurz ve studu ČT a nechávali si líbit primitivně záludné otázky Železného nebo Písařovicové?

J. Cyrany 6.12.2018 6:42

Většina článku

správně popisuje stav věci. Jen konec je samozřejmě mimo mísu. Samozřejmě nestačí jen negativní kampaň , pokud nefungují v symbióze další prvky. A ono nešlo jen o to , o čem byla soustředěná kampaň proti AB, ale především jakým nechutným způsobem.

V. Kotas 6.12.2018 6:22

Hlavně nemám zájem na tom, jako koncesionář ČT,

aby ta si nechávala dělat průzkumy oblíbenosti politických stran, politiků. A na těchto výsledcích pak masírovala společnost.

R. Langer 6.12.2018 6:18

Re: Je to švanda s tou ČT

Vidím to stejně.

K. Novák 6.12.2018 4:54

Předposlední odstavec

nebere v úvahu, že jde o peníze. Kdyby v tom byla jenom politika, velkoryse placení političtí analyzátoři by výsledky průzkumů odhadli. S vidinou hromady zlaťáků jde ale všechno stranou a političtí analyzátoři za posuzování skutečnosti placení nejsou (respektive jsou, ale jejich profesionální odhady nejsou zveřejňovány). S posledním odstavcem se nedá souhlasit. Babišovy preference stoupají nejen kvůli antibabišovským akcím, ale hlavně proto, že lidi si Babiše zhodnotili a hlavně si už zhodnotili Kalouska, Topolánka, Nečase, Fialu, Stanjuru, Sobotku, Pocheho a další. Žádná negativní kampaň už Kalouska nahoru nevynese, on se ale vidiny peněz stále zoufaleji drží.

Perryman 6.12.2018 1:09

Je to švanda s tou ČT

Vzpomínám si, že co se týče množství vstupů do vysílání, tak králem televizních debat po posledních volbách byl jednoznačně pan Kalousek. Až jsem si říkal, že ho snad naklonovali, jak byl k vidění v naprosté většině tehdejších pořadů. Také mi v paměti utkvěla Americká volební noc, kdy bylo televizní studio plné hostů, jednoznačně protitrumpovsky naladěných. Vydržel jsem to do půl čtvrté ráno kdy už se na přenášených volebních mapách USA vyvíjel tah DT na vítězství velice slibně. Přizvaní "odborníci" si přesto vedli svou posměšně naladěnou dehonestační protitrumpovskou kampaň a výhru DT si zaslepenci vlastně nepřipustili. Z druhé strany názorového spektra nikdo. A pořady o ruské propagandě? Nemá chybu. Stačí sledovat pár týdnů rétoriku z Kavčích hor. Shlédněte na iVysílání stupiditu nazvanou "Co dokáže lež" jako vystřiženou ze 70. let. Začne vám docházet, že není třeba žadných fake news, Aeronetu apod., protože nejlepší proruskou kampaň dělá ČT svoji protiruskou kampaní. Jen tak dále pane Wollnere a dámy Fridrichová, Kroužková, apod!