25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PROJEV: Malé upřesnění

Je to nejspíš tradice, která se chýlí ke svému konci, ale i ve svém posledním vánočním projevu se prezident Miloš Zeman dopustil nepřesnosti. To když hovořil o udělení nejvyššího izraelského vyznamenání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 28.12.2022 19:12

S podivem je, že žádný profesionální psycholog/psychiatr neupozornil na to, že mimoverbální projevy našeho prezidenta (např. zcela křečovité gestikulace rukama - uhlazování vlasů, křečovité přehazování nohou zleva doprava a zpět) mají asi nějaké číslo diagnózy.

A na to se dívá (snad bez zájmu) celý národ.

Pořád má ale vysoké IQ. Jen ten politický postoj v tomto roce evidentně splynul s hlavním proudem.

V. Čermák 28.12.2022 19:41

Tak snažila se o to zejména Džamila, ale hodně to Přepískla, a asi bude za svoji Drzost Platit..;-D

V. Čermák 28.12.2022 17:32

Tak žárlivý konkurent prezidenta Zemana skrze Izrael pan Stejskal se ozval, aby prý upřesnil, ve skutečnosti poplival prezidenta Zemana. No, další potrefená Nula zakejhala. Předtím samozřejmě Pehe, Rakušan, Markéta, a nyní i Ten Primář. Zatím Plivance ještě nevyšly z těchto Nul : Němcová, starý Kolář, Rejžek, Vystrčil, Hrušínský, Holubová a taky David Černý, ale ten již možná připravuje sochu Miloše kakajícího na ČR...;-D

H. Lukešová 28.12.2022 19:47

Já si myslím, že z nás příznivců Izraele má pan prezident největší zásluhy, neb je (zatím ještě) pan prezident a jeho slovo má stále velkou váhu.

My autoři Neviditelného psa můžeme ovlivnit pár tisíc čtenářů, když hodně, kdežto pan prezident může zasáhnout stovky tisíc lidí, takže bychom měli my všichni zastánci Izraele pana prezidenta Zemana náležitě ocenit.

V. Čermák 28.12.2022 20:03

;-DR^

J. Bárta 28.12.2022 13:20

No vidíte a Lipavský to vidí jinak.

H. Rybnická 28.12.2022 12:55

Osobně jsem názoru, že se někdo v těch rozhodujících výborech Izraele musel nějak zmýlit.

A. Renjascu 28.12.2022 16:41

Také se domnívám, protože nechápu, jak mohli získat nejvyšší izraelské státní vyznamenání zločinci Obama s Bidenem...

V. Čermák 28.12.2022 17:38

Tak je v tom samozřejmě Izraelský pragmatismus. USA byly dříve nejdůležitějším Izraelským Silovým spojencem, Rusové taky, ale trochu méně důležití, i tak Bibi jezdil do Moskvy pravidelně konzultovat svoje záměry. Myslím, že zase začne. Super Velmoc je dobré mít na svojí straně....;-D

H. Lukešová 28.12.2022 17:59

To je zajisté pravda. Putin již Netanjahuovi pogratuloval k sestavení nové izraelské vlády. Izraelci mají Rusy hned za bukem v Sýrii, a také Rusové spolupracují i s Íránem, takže si holt Izraelci nemůžou dovolit naštvat Rusy.

Mohl by to být pak konec Izraele a izraelští politici moc dobře vědí, co je v sázce. Rusko je stále velmoc, ať se to komukoliv líbí nebo ne.

V. Čermák 28.12.2022 19:09

R^

K. Křivan 28.12.2022 12:09

Medaili Cti dostali:

Henry Kissinger, to byl velký diplomat, ten si to vyznamenání zasloužil.

Barack Obama no fuj tajbl ! Škoda slov, musel bych být sprostej.

Bill Clinton, velkej děvkař. Ale na saxofon hrál dobře v pražský Viole. ;-D jestli to ale na tuto medaili stačí ?

Angela Merkelová, agentka východonémeckého Gestapa. První její prů.ser, záchrana zkrachovaného Řecka a jeho komunistické vlády. Druhý prů.ser, kvůli volbám dovolila zeleným zločincům zlikvidovat némecký atomový průmysl. Třetí prů.ser, otevřela hranice miilionům islámských vetřelců, aniž by se Némců zeptala.

Nicos Anastasiades a Giorgio Napolitano, neznám. Nic mi ta jména neříkají.

Joe Biden, fuj tajbl !!! Falzifiátor voleb a zloděj presidentské funkce, válečný štváč, okrádá Američany o miliardy.

To nevypadá na Medaili Cti ! Kde je ta čest u většiny vyznamenaných ?

H. Lukešová 28.12.2022 12:43

Billa Clintona jsem ve svém výčtu zapomněla zmínit. Je to člověk, který přiměl Izrael kapitulovat před palestinskými teroristy a dotlačil ho k uzavření "mírových dohod" z Osla s palestinskými teroristy, Arafatem, Abbásem a dalšími, ve kterých jim odstoupil obrovská území v Judeji a Samaří.

A získali za to Izraelci mír? Absolutně ne! Jenom násilí a terorismus, nic víc. Během palestinského terorismu byly zabity tisíce Izraelců a další tisíce z nich utrpěly různě těžká poranění. Uzavřít dohody z Osla byla nejěvtší chyba, jakou mohl Izrael udělat a také za ně draze zaplatil krví svých lidí.

K. Křivan 28.12.2022 12:46

No tak když arabáči porušili dohody a nesplnili dohoduté, tak si Israel musí svá odstoupená území vzít zpátky. A omu se to nelíbí, ať si .......

H. Lukešová 28.12.2022 13:41

Ano, přijde doba, že Izrael bude muset problém vyřešit jednou provždy a to tak, že si všechna postoupená území bude muset vzít zpět, sice bude mezinárodní levice řvát a řvát, ale to se nebude dát nic dělat.

Mezinárodní levice nenávidí Židy a Izrael už jen z důvodu, že vůbec existují, takže brát nějaké ohledy na veřejné mínění levičáků nemá smysl.

K. Křivan 28.12.2022 17:07

Mezinárodní levice je svinstvo, co z 20.století udélalo mlýnek na maso. Lenin, Stalin, Trocký, Hitler, Himmler, Heydrich, Goebbels, ... Ulbricht, Honnecker, Gottwald, Zápotocký, ...Hnusák, Jakeš, Chruščov, Brežnév, Mao, Polpot, Castro, ... všechno levičáci, které nikdo VČAS nezabil.

I Israel má pár levičáků, kteří by se lépe vyjímali na hřbitově než v politice. Jinak je to nejinteligentnější nejsympatičtější národ na světě. Ještě Švýcaři, ale to jsou vlastně tři národy v jednom.

H. Lukešová 28.12.2022 17:11

Ano. Yiar Golan, člen stalinistické strany Meretz nazval Židy, žijící v Judeji a Samaří "podliskými", Zahava Galon, rovněž za stalinistickou stranu Meretz házela v mládí kameny na izraelské vojáky na pro-arabské levicové demonstraci... atd.

Celá strana Meretz je to nejhnusnější z izraelské levice. Každá levice, izraelská, židovská a mezinárodní je zločinná ze své podstaty.

K. Křivan 28.12.2022 17:38

Ano, máte recht, vćas tu verbež zlikvidovat. Svět je dvacetkrát přelidněnej, tak proč ne ? Chybét nebudou nikomu a svět bude hezčí. A bezpečnéjší !!!

R. Gramblička 28.12.2022 9:56

Za co pak si tu tu medaili vysloužil Biden? A za co Obama?

V. Mokrý 28.12.2022 10:19

Když to napíši, tak

okamžitě bude následovat BAN - minimálně na týden.

V. Mokrý 28.12.2022 10:20

Kromě zde na NP.

Ale tady by to cenzoři z Lidovky.cz - také nepustili do oběhu.

K. Křivan 28.12.2022 12:38

Mné Lidovky zabanovaly doživotně. Za tohle:

"Znám zemi, která denacifikovala a totálně odzbrojila. Za deset let svét mluvil o německém hospodářském zázraku. Nebylo by to dobré i pro Ukrajinu ?".

Od té doby mi nesmí Lidovky do domu.

H. Lukešová 28.12.2022 9:23

H.Kissinger? Člověk, který dlouhou dobu nechal krvácet Izrael v domě jomkipurské války, kdy blokoval dodávky zbraní do Izraele., kvůli tomu přišlo o život 2,5 tisíce izraelských vojáků.

B.Obama? Člověk, který nevetoval proti-izraelskou rezoluci, odsuzující Stát Izrael kvůli jeho přítomnosti jeho obyvatel v biblickém srdci Zaslíbené země-Judeji a Samaří. Člověk, který horoucně nenáviděl Netanjahua a který na truc prosadil jadernou dohodu s Íránem, která ohrožuje Izrael a sunitské arabské státy v Perském zálivu.

A.Merkel? Dáma, která aktivně bojovala proti židovským komunitám v Judeji a Samaří, dáma, která nalila miliardy Eur palestinským teroristickým organizacím. Dáma, jejíž ministři obviňovali Izrael za aparteidu, otrav palestinských studní v Judeji a Samaří (Schulz, Stenmeier...).

Zde můžeme vidět, že také Izraelci nejsou vždy přesní v úsudku. M.Zeman byl a je skutečným přítelem Izraele, nebojoval proti němu na diplomatickém poli, nedémonizoval Židy, žijící v Judeji a Samaří. Zeman si na rozdíl od Kissingera, Merkel a Obamy izraelské státní vyznamenání skutečně zasloužil.

M. Valenta 28.12.2022 9:42

S Kissingerem máte dost společného. Například byste oba nechali Ukrajinu napospas rusákům.

K. Křivan 28.12.2022 12:33

Když se musí zabít zvíře, tak rychle, aby se dlouho netrápilo. Pro země to platí taky. Ukrajina může vyhrát néjakou tu bitvu, ale válku s Ruskem nevyhraje. To se nepovedlo ani Napoleonovi ani socialistovi Hitlerovi.

P. Han 28.12.2022 15:12

Ukrajina se brání. Nepustila se do dobyvačné války jako Hitler nebo Napoleon.

K. Křivan 28.12.2022 17:22

Brání se. Až budete 8 let šťourat v díře klackem a pak vyleze medvěd a ten klacek o vás přerazí, tak se taky budete bránit. Na Ukrajince vylezl po osmi letech Putin a začal jim dávat přes držku. Teď je z toho pěkná hospodská rvačka.

Putin chce, co bylo domluveno.. Denacifikace Ukrajiny, (pryč s Banderovým kultem), žádný vstup do NATO, a teď chce jen stará ruská území, která ukradl Lenin a později Chruščov. Novorossiju a Krym. V Rusku jim bude líp. Pamatuji, jak se mluvilo o tom, že Sevastopol by byl pékná americká námořní základna. Nedivte se Putinovi, že ho to nas...o.

K. Křivan 28.12.2022 12:50

Ukrajinu ne, ale ruská ukradená území, (Leninem a Chruščovem) Novorossiji a Krym, ...ty ano !

P. Pepax 28.12.2022 9:46

R^ souhlas.

A. Pakosta 28.12.2022 9:50

Ano, máte pravdu, paní Lukešová, že výběr vyznamenaných je víc než podivný. Něco jako laureáti Nobelovy ceny za mír - mezi těmi jsou také pěkní parchanti.