25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PROJEKT: Donašeči profesionálové

Legrace ale končí, když z dálného Bruselu přinesou poslové zprávu, že místopředsedkyně Komise a komisařka pro hodnoty a transparentnost připravila návrh Nařízení a Soubor opatření , jehož součástí bude dohled nad fungováním médií v jednotlivých zemích EU. A zprávy z Prahy sdělují, že na Úřadu vlády ČR vniká Akční plán pro boj s dezinformacemi a kde úmyslné šíření dezinformací je definováno jako trestný čin.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Mayer 4.1.2023 12:15

... to máte těžký, pokud máte tak odporné názory, že se s vámi nikdo nechce bavit, je asi lepší hledat chybu v sobě než ve svém okolí. Naštěstí nám bůh seslal na zem sociální sítě a každý pako si tak snadno nejde jiné komplementární pako a spolu pak získají kýžený pocit stádnosti/komfortnosti.

J. Anděl 4.1.2023 12:11

Řekněme si to rovnou, již dříve byli lidé ZAVÍRÁNI pro názory.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-propagaci-nacismu-dostal-v-brne-35-roku-vezeni-45277

Link je příklad, nejsem si jistý, jestli dotyčný do vězení doopravdy nastoupil.

O. Mayer 4.1.2023 12:08

.. co se týče těch modrých kuliček, tak po nájezdu "nezaměstnaných" se hřebeny, tam nebudou jen ty kuličky a ale už ani to borůvčí. Možná vás to překvapí, ale národní parky si provozujeme právě proto, aby tam neprobíhala podobně volná těžba čehokoliv.

Jinak nikdo vám nebere svobodu myslet si libovolnou zhovadilost a navzdory paranoickým výkřikům níže za názor u nás po roce 1990 nikoho nezavřeli. Když ale např. začnete uprostřed nacpaného sálu volat že je tam bomba a 10 lidí kvůli tomu ušlapou, těžko to nazývat svobodným vyjádřením svého názoru. Taky asi tak kolem roku 1923 začal jistý Adolf pořvávat, že za neštěstí co Německo postihlo můžou židi. Jak vy říkáte slušní lidé dobře věděli že je to absolutní kravina, a přesto jsme tady do 15 let měli znovu světovou válku.

I. Širůček 4.1.2023 11:55

Možná bychom se měli poučit od Ruska - jaké jsou tam "odměny" za neschvalování útoku na Ukrajinu?

V. Petr 4.1.2023 11:48

Totéž byl film Sto pušek. Diktátor byl svržen a vůdce vzbouřenců se začal proměňovat v nového vojenského diktátora,

V. Petr 4.1.2023 11:32

To máte pravdu, ale Putin je pořád daleko, a "Brusel" máme doma a přímo ničí naši zemi!

V. Petr 4.1.2023 11:30

Toto není pravda. Brusel není jen nedokonalý, je přímo zločinný a naprosto šílený. Pokud to chcete porovnat je to jako fandit Stalinovi proti Hitlerovi nebo Hitlerovi proti Stalinovi.

Ve skutečnosti existovaly oba extrémy a rozdíly jsou dva. 1) Hitler neválčil jen proti Stalinovi, ale i proti západním demokraciím, a 2) Stalin vyhrál.

V. Církva 4.1.2023 11:18

Většina článku je dobrá to s těmi borůvkami ne, tak to tam autorka neměla dávat.

R. Polášek 4.1.2023 11:17

Jinak ale souhlas, každá totalita pro zajištění své nadvlády buduje systém udavačů. Nastupující zelená či levicově progresívní či sluníčkářská a proimigrační totalita by to chtěla taky.

V. Církva 4.1.2023 11:16

Že lidi štve Brusel chápu, že chtějí vyhnat lišku tchořem už ne.

R. Polášek 4.1.2023 11:15

Tak fandit Rusku jen kvůli průšvihům přicházejícím z Brusele je nesmysl a zoufalství. To je rovnou z deště pod okap.

Jako kdybychom před začátkem druhé světové fandili Hitlerovi, protože Masarykova a potom Benešova První republika nebyla ve všem tak ideální, jak to dnes z dálky vypadá.

K. Florian 4.1.2023 11:14

Společnost pro obranu svobody projevu - Společnost pro obranu svobody projevu byla založena v návaznosti na petiční iniciativu Stop cenzuře. Naším posláním je podpora svobody slova jako základní podmínky demokracie a obrana proti novým formám cenzury na sociálních sítích, které se stávají hlavními veřejnými fóry občanské diskuse. (sosp.cz)

J. Anděl 4.1.2023 11:13

Pane Havránku, ale to se přece dělo vždycky, tak funguje lidská společnost. Ve svém středu si drží jedince konformní, na svůj okraj vytlačuje ty nekonformní. Naprostá svoboda je vždy vykoupena životem na okraji společnosti.

I proto třeba Ježíš připomíná, že do nebe vede cesta úzká a strnitá a nikoliv široká a pohodlná.

Omylem všemožných aktivistů - a dnes i některých bojovníků za svobodu slova - je, že má existovat jakási utopická společnost, která zajistí širokou cestu do ráje všem.

To je podstata omylu (nebo úmyslné lži) všech socialismů a genderově, rasově či nábožensky rozmanitých či inkluzivních ideologií.

!!

R. Polášek 4.1.2023 11:05

Tak rybářská a myslivecká stráž je defakto cechovní stráž. Ta má se státem jen málo společného, v první řadě je zřizována těmi cechy a má udržovat správné vykonávání té činnosti mezi svými členy, rybaření rybáři a myslivost členy mysliveckého spolku. Pokud přistihnou členy svého spolku při nějaké nesprávné činnosti, třeba rybáře při nepovoleném rybaření, pokud to nepřekročí hranici, kterou si stanovil stát pro svůj zásah, řeší se to uvnitř toho spolku. Logicky když přistihnou nečlena, nerybáře při rybaření nebo nemyslivce při lovu, logicky nad ním nemají žádnou exekutivní pravomoc a logickytoho člověka tak musí předta státu.

Je to v podstatě totéž jako jsou třeba revizoři v MHD. Když přistižený černý pasažér prokáže svou totožnost a souhlasí s pokutou, je t potom jenom mezi níma příslušným Dopravním podnikem. Když odmítne prokázat svou totožnost nebo revizora napadne, řeší to potom policie.

V. Kolman 4.1.2023 11:04

Ten doktor měl pravdu!

Zapomněl ovšem dodat, že chudí felláhové rozkradli fotovoltaické panely, kterými byl pokryt povrch pyramid a dali si je na střechy svých příbytků, protože chtěli mít i ve svých chudičkých chaloupkách elektřinu. V propadlišti dějin potom zmizely i žárovky, které musel znovu objevit až Jára Cimrman.

Hlavní (umně faraony maskovaný!) účel pyramid ale byl - shromažďovat informace (i dezinformace) o názorech poddaných v paměťových discích tehdejších, ještě analogo-mechanických počítačů, které potřebovaly nemalé množství energie - dodávané právě FV panely.

Ministr dezinformací (vezír) pak lidu namluvil, že se jedná o elektrárny faraonů, kteří se starají o jejich blaho a dobro (=dobro$erové):-(:-(:-(

J. Anděl 4.1.2023 11:02

Já jsem spíš pro fandění ČR a fandit Rusku mi v tom směru připadá stejně kontraproduktivní, jako fandit multikulturním či jiným idealistickým utopiím.

Každopádně bych však nefandil legislativním změnám jenom proto, že by se mi zrovna hodilo ztlumit volume těm, se kterými nesouhlasím.

Vystačím si svobodou slova, zahrnující právo nazývat je tak, jak si myslím, že je odpovídající.

Zjednodušeno.

V. Petr 4.1.2023 10:58

Schvalování atentátu na pana zastupujícího říšského Protektora... Vítejte v Protektorátu.

Pardon, není válka, takže se za "schvalování" nepopravuje, jenom zavírá...

L. Harvánek 4.1.2023 10:57

Není, to jen určitá část progresivistů se snaží ovládnout a pozměnit křesťanství. K jejich neštěstí to nebudou mít snadné a brzy budou hledat nový způsob jak se zviditelnit. Jsou to psychopati, jímž dělá dobře nasírat druhé.

L. Harvánek 4.1.2023 10:51

Být vyloučen ze společnosti kvůli svým názorům a přijít o spoustu "přátel" kvůli témuž je skoro totéž, jako být ve vězení. Tam ale na rozdíl od prvního máte zajištěnou alespoň stravu a bydlení.

K. Krumlovský 4.1.2023 10:49

Vy jste opravdu nepochopil o čem ten článek je?

V. Petr 4.1.2023 10:49

Mnozí fandí Rusku proto, že se jim hnusí Brusel s jeho šílenostmi, které co do škodícího potenciálu překonávají i Stalina a Hitlera. Ani jeden z nich např. nechtěl nahradit etnické Evropany černochy ze subsaharské Afriky jako Timmermans!

V. Petr 4.1.2023 10:45

Řekněme si to rovnou, již dnes jsou lidé ZAVÍRÁNI pro názory, které se nelíbí rudozelené pakáži. A veřejnoprávní média hýkají nadšením. Připomíná mi to počátek normalizace, to také byli lidé stíháni za všemožná "hanobení," např. "hanobení ekonomického stavu republiky."

A kolik pitomců volí Slepenec, hlavního pachatele tohoto zla! To se liší od té normalizace, normalizátoři byli dosazeni cizí agresí!

Kdo volí kandidáty podporované Slepencem, volí cenzuru a teror!

P. Dvořák 4.1.2023 10:44

To lze snadno rozeznat i bez takového zákona.

J. Anděl 4.1.2023 10:40

Složitý článek, jablka s hruškami, mezi tím obilí a písek.

Velký problém vidím obecně v tendenci reagovat na konkrétní akutní problémy snahou změnit zákony, na místo snahy důsledně aplikovat zákony stávající.

Nezamýšlenými důsledky snahy novým zákonem vyřešit nějaký aktuální problém (ať už jím byl předtím Covid, nebo nyní ruská válka) pak budou postihy lidí v absurdních situacích. Třeba pokutou za neobratné informování o dopadech použití hřebenu na sběr borůvek.

Zatímco profesionální lháři stejně přijdou na způsob, jak své lži formulovat tak, aby stávající legislativou postižitelné nebyly.

P.S.: to neznamená, že legislativa nemá reagovat na vývoj. Například je asi nutné jasně (jasněji) definovat třeba pozici sociálních sítí. Je to veřejná služba typu telefon? Nebo je to něco jako zpravodajské médium? To je ale obecná klasifikace, to není zbrklá reakce na to, že Rusko zahájilo válku a dezoláti mu otevřeně fandí.

J. Hajský 4.1.2023 10:40

Vynikající, článek, děkuji paní autorkoR^

V. Kolman 4.1.2023 10:36

Napadlo mě totéž a děje se to dodnes:-(:-(:-(

F. Hasek 4.1.2023 10:31

cenzura je stále jen cenzura .At si jakýkoli režim uzurpuje právo na to , jak to nazývat .

Je to vlastně jen STRACH z myšlenek a názorů a faktů ,kterých se jakýkoli režim BOJÍ.

A to je celé!!!!viz,historie .

P. Diviš 4.1.2023 10:27

Pandemie zmizela proočkováním a promořením, celkem očekávaný vývoj. Časem k tomu dojde i v neproočkované Číně, jen s většími ztrátami.

M. Grundmann 4.1.2023 10:25

Progresivismus je jenom nová forma radikálního křesťanství. Tito noví socialisté jsou ve skutečnosti noví křesťané. Nový zákon obsahuje všechny ideje komunismu a komunismus má křesťanské kořeny.

P. Diviš 4.1.2023 10:24

Bezskrupulózní grázlové to organizují, hlupáci souhlasí či podporují.