23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

PREZIDENT: Slavný soude, můj dnešní podpis je protiústavní, zruš ho

Byli tu diplomati a politici, kteří tvrdili, že se vstupem do Evropské unie nebude nijak dotčena suverenita České republiky jako svrchovaného samostatného státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 17.3.2023 7:24

A já říkám, že to tak vůbec nebylo. :-P

T. Kučera 17.3.2023 7:44

Hádáte se zbytečně: https://euroskop.cz/evropska-unie/clenske-staty/jednotlive-staty/ceska-republika/

J. Fráňa 17.3.2023 7:38

Lžete, jediný kdo byl proti LS byl Klaus a málem jste ho vy eurohujeři ukamenovali.;-D

T. Kučera 17.3.2023 7:46

Kdyby nepodepsal, udělalo by se to jinak. Lepší bylo, že chspsl situaci reálně.

Z. Lapil 17.3.2023 7:52

Do Lisabonské smlouvy se přihláška fakt nepodávala.

J. Majzlík 17.3.2023 9:38

R^ Prolisabonští zaslepenci nejprve vytvořili protiklausovskou úderku a poté, co se nejen Klausovy obavy o míru naší suverenity po nuceném souhlasu nejen vyplnily, ale byly, jak vývoj posledních let ukazuje, mnohonásobně překročeny, budou vše svádět zrovna na Klause. Alibismus se tady rozšířil jako červotoč ve starém baráku, a to od sklepa až po střešní latě.

V. Církva 17.3.2023 7:17

Tohle není fér. Klause chtěli vrhnout do vězení snad blázince jen proto, že se cukal.

Měli to odmítnou na začátku procesu jiní.

Navíc nevím, pokud by jste patřil do protizemanovské bubliny, prezident je přece podpisovač bez vůle.

P. Hatina 17.3.2023 3:04

Děkuji, poměrně správná ústavo právní připomínka.

Jenomže nedosti na tom. pokud si to pan prezident Pavel neuvědomil, (asi má těch lejster na podepisování moc, že přes jedno nevidí druhé) - ale v nyní zveřejněném dokumentu Prvních 100 dní to tak přímo stojí ".. nominuji první tři kandidáty /na místa ústavních soudců) - a jak známo. hlavně má taky do léta vybrat a jmenovat nového předsedu Ústavního soudu.

Takže, je to tak absurdní, že to až bolí - pan prezident svou výhradu k zákonu staví na tom, že o něm mají rozhodovat soudci Ústavního soudu, z nich část (včetně předsedy ÚS) si vybere a jmenuje on sám. To už upominá děsivé vize pana Kafky...

J. Hudec 17.3.2023 3:59

R^

Když k tomu přidám informaci o pokutě, kterou čacký generalissimus obdržel za neprůhledné financování své volební kampaně, pak ta jeho svatozář poněkud ztrácí na lesku.

:-/

S. Sedlák 17.3.2023 5:09

Podělal to ten Pávek, že? Neuvedl u sponzorů na transparentním účtu plnou adresu u všech, kteřímu přispěli i částkou 0.01 koruny.

Ukázalo se, k čemu ten úřad je a o jakou ptákovinu se opírá. To, že velkouzenář objížděl republiku v nastrčeném obytňáku celý rok a nesporně překročil limity financovní pro kampaň, si jaksi nevšiml.

J. Fráňa 17.3.2023 7:41

Pávek má povinnost tyto údaje uvést a podle jeho hesla, že vrátí pořádek a řád to pěkně pos..l. Tak to prostě je a vymlouvat se je dětinské.;-D

Z. Lapil 17.3.2023 7:58

Dejte mu právo zjistit majitele účtu, že kterých anonymní částky dorazily, a on vám to řekne.

P. Hatina 17.3.2023 8:10

Jak se dá dočíst v některých článích, tak "..přehled sponzorů, který jako kandidát zveřejnil před volbami, neobsahoval, a to bohužel ve výrazné většině případů, povinné informace. Tabulka dárců Pavla j z tohoto pohledu téměř prázdná, pokud se jedná o data narození a bydliště. Objem darů, u jejichž dárců chyběly údaje, zatím není jasný. Výše darovaných částek v seznamu sponzorů totiž zveřejňované být ze zákona nemusí.

Ale, když se podíváte na ten odkazovaný Pavlův transparentní účet, ke je výpis posílaných částek, tak zrovna těch s hanlivými texty a částkou 0.01 je tam opravu minimální počet.

S. Sedlák 17.3.2023 8:20

Nelžete. Jsou jich tam stovky.

P. Hatina 17.3.2023 8:47

Kde by se jich vzaly stovky? Pohledem do toho výpisu, je jich tam opravdu jen pár..

J. Majzlík 17.3.2023 10:21

Předtím, než si pánové Zeman, Babiš a nato i Pavel počali sepisovat svoje mravoučné a bude lípové opusy, v nichž zabojují proti korupci, zvednou naši ekonomiku na evropský standard, pošlou ty všechny zloděje do tepláků, zavedou řád, systém, pořádek, zapomněli si sami sobě položit řadu otázek:

Splňuji beze zbytku všechny náležitosti, potřebné k výkonu takovéto funkce? Jak budu reagovat na vcelku oprávněnou kritiku, posměch, urážky, budu dost silný na to, přiznat svoje omyly? Jak to vše budou snášet moji blízcí? Nepozoruji někdy ve své silnější chvilce, že mám potlačované sklony k sebeztrapňování? Netrpím zbytečnou snahou se rozvláčně obhajovat tím způsobem, že předem přiznávám svoje pochybnosti? Je to rozumné, usilovat o sympatie skepticky a švejkovsky naladěné veřejnosti dnes již dosti vyčichlými srdíčkovými symboly prstíčků do V, slibů že zítra se bude tančit všude, že znovu bude líp? Že se spálená země pod mojí rukou opět zazelená? Disponuji kolektivem spolehlivých spolupracovníků, kteří budou, podobně jako já schopni odolávat všem nástrahám, kterým budou vystaveni? Neztratím nadhled nad mými nevoliči, oponenty, politickými soupeři, novináři? Umím bojovat s nadzvednutým hledím?

P. Hatina 17.3.2023 7:20

To taky. Ono ale v obou případech se nedá rozpoznat, jestli pan generál prezident od začátku fixluje a hraje vysokou hru, nebo jestli je to amatérská fušeřina. Klidně bych tipoval i to druhé.

S. Sedlák 17.3.2023 5:19

Jak víte, moudrá hlavo, kdy se napadení valorizace k soudu dostane a kdy o tom bude hlasovat?

Soud hlasuje ve sboru a i kdyby se Pavlovi podařilo najít tři loutky (haha), tak stěží mohou přehlasovat ostatních dvanáct. Vy to asi víte, jen tak popindáváte, že?

P. Hatina 17.3.2023 7:28

Napadení valorizace k soudu dostane až za pár měsíců, to už se psalo, až někdy v létě. No a ty loutky budou minimálě4 , pokud Vám to nedošlo, tyhle 3 a pak ještě předseda ÚS kterého má taky do léta navrhnout. To už je docela síla v hlasování..

V. Církva 17.3.2023 6:13

To moc smysl nedává. Znamená to premisu, že Pavel hrozně chce zákon na snížení valorizace důchodů prosadit. K tomu nemá důvod, snad jen nějakou obrovskou vděčnost vládě a 5kolce.

Samozřejmě dnešní konstelace prezident s většinou voličů 5kolky, totéž Senát a teď ještě ÚS není pro demokracii moc výhodná. Ale máte možnost volit příště jinak.

S. Sedlák 17.3.2023 6:20

Naštěstí máme v paměti období, kdy role byly obrácené. Můžeme, podle prvních kroků, posoudit, zda to bude stejný průšvih nebo nás čeká příjemná změna.

J. Huml 17.3.2023 2:19

Celkem slabe, pane autore. Napiste zase neco poucneho a veseleho o pivu. Je to lahodny, osvezujici napoj, pomaha traveni a spojuje lidi.

J. Hudec 17.3.2023 4:01

Ano, pivo spojuje lidi. Na rozdíl od pana prezidenta, který to také sliboval.

Politik slibuje a volič volí. Když je po volbách, tak volič už zpravidla jen čumí, co to vlastně zvolil.

S. Sedlák 17.3.2023 5:25

Pochybuji, že ti, kteří ho volili jsou smutní z podpisu té novely.

Spojovat podlé vás je jít na ruku těm, kteří prohráli volby, ale podobná opatření navrhovali, když byli u moci? Jinými slovy spojovat je přihlížet k názoru těch, kteří ho nemají?

R. Langer 17.3.2023 5:30

Ti teprve smutní budou, až dojde i na ně. ;-)

V. Mokrý 17.3.2023 7:01

Ale české hospody ( národní kulturní památka, není chráněná, na rozdíl od jiných památek ), k tomu chybí !

A. Dudík 17.3.2023 1:49

No, to by šlo R^R^R^

B. Liborek 17.3.2023 0:59

Ano, je k smíchu jako všechny gumy, co se tváří jako mistři světa a jsou to jen léty, řády a rozkazy otupělí jedinci;-D