20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

PRÁVO: Zdraví nebo právo, co je víc?

Můžu odmítnout testování? Odmítnu-li, co bude následovat? Smí vláda nařídit novou povinnost, když povinnosti může ukládat jenom zákon?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 15.3.2021 10:07

Pane Lapile, SPUTNIKem se očkuje v Rusku, Maďarsku, Izraeli a chystá se k tomu i Itálie. Jde tedy o skutečnou vakcínu, možná i lepší než ty, které nám vnucuje EU a její ELA. O použití jakékoliv vakcíny by neměly rohodovat politické ideologie, ale jejich účinnost a neškodnost. A tu, zdá se, nemá vakcína AstraZeneca, přeso, že ji ELA a EU doporučila.O účinnosti SPUTNIKu netřeba diskutovat, ta zde evidentně je. Pouze se neví jak moc je účinná. To se ovšem neví u žádné vakcíny na koronavirus. Co se však ví je skutečnost, že žádný výrobce negarantuje neškodnost ani účinnost. A to je co říci.

Z. Lapil 15.3.2021 10:29

Přehlídl jste slůvko oficiálně, dokonce opatřené vykřičníkem :-).

Jasně, že glejt "toto je skvělá vakcína" neznamená 100% záruku, zvlášť když - jak zmiňujete - zatím ŽÁDNÁ vakcína nemá ten glejt definitivní. Co mi ale přijde důležité: dost dobře nemůžete vydat glejt "tento člověk byl zcela jistě očkován", když nevíte, zda byl zcela jistě očkován. A to nebudete vědět, dokud nebude mít ta očkovací látka glejt.

Mmch - jak moc jste si jist, že tvrzení "Sputnik V je dobrá vakcína" nepochází z podobných zdrojů, jako "AstraZeneca je mizerná vakcína". Jedno i druhé může docela dobře být reklamní či politická agitka.

Mnozí mě budou mít za ovčana, ale já se opravdu při kontrole studií s 20 000 účastníky raději spolehnu na lidi, kteří to mají v popisu práce a snad o tom vědí aspoň něco, než na sebe, který by to dělal po večerech a to nejlepší, na co se zmůžu, je odlišení mediánu od průměru.

Už proto, že - klepy klepy klep - nejsem v situaci tonoucího, který se chytá stébla. Cestou na ARO bych se nepochybně rozhodoval jinak.

P. Hatina 15.3.2021 1:44

Tak to aby si právníci pořádně nabrousili tužky, ono totiž to co se řeší teď ve fabrikách je jen čajíček proti tomu co se stane, až se začnou povinně testovat děti ve školách.

Protože

a) školní výuka toho žáka je povinná

b) souhlas za žáka k odběru by měl dávat jeho rodič

Ovšem za c) reakce řady samotných dětí může být z mnoha důvodů odmítavá, zkratková, až hysterická.