25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Zákaz návštěv u prezidenta v ÚVN

Pražská vojenská nemocnice zakázala návštěvu předsedy vlády u prezidenta republiky, protože je kvůli covidu obecný zákaz návštěv. Prokázala tím neschopnost plnit péči o hlavu státu a neúčelnost trojího očkování proti covidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 5.11.2021 22:27

Jen pro ilustraci. Od pondělí platí povinnost hospod a reataurací kontrolovat bezinfekčnost hostů. Cca 400 hospod veřejně deklarovalo, že na na takové rozhodnutí státu "hází bobek". Čekal bych, že druhý den proběhnou ve všech těchto kverulujících hospodách kontroly z Hygieny a padnou exemplární pokuty (max. je myslím 3 milióny), případně budou odebrána provozovatelům živnostenská oprávnění. Cítím velký rozdíl mezi občasným pochybením v jiné hospodě (to ať je napoprvé řešeno třeba jen domluvou) a jasnou deklarací, těch druhých, že se prostě nařízením státu nehodlají podvolit. Pokud stát v tomto případě neukáže svoji sílu, nemusí žádná nařízení ani vydávat. Ale píšu to v jiné souvislosti. Kverulující hospody si klidně fungují bez problémů, ale úřadující premiér ani aspirant na premiéra budoucího se k prezidentovi republiky nedostanou kvůli obecnému zákazu návštěv v nemocnici. Jsme normální stát nebo švejkovský Absurdistán ?

H. Lukešová 5.11.2021 13:07

Zeman promluvil v Frekvenci 1 a řekl, že Stehlíková a Halík jsou zklamáni jeho stavem... (tj. že se zlepšil a že neumřel). Ovšem co s týká Halíka má Zeman asi pravdu, důkazem je Halíkův výrok, který je hodně nenávistný, ke křesťanské lásce má velmi daleko...

"Mám pocit, že Zeman už zesnul, ale jeho okolí mu to ještě neřeklo. O jeho zdravotním stavu vypovídá mnoho věcí. Byl jsem řadu let psychoterapeut alkoholiků a narkomanů, znám tento typ lidí a vím, co s nimi dělá závislost. Prezident je závislý na drogách typu alkoholu a nikotinu. Chování a vulgarity ukazují osobnost narušenou vlivy alkoholu a nikotinu,“ pronesl Halík ve vysílání CNN Prima NEWS 7. října.

https://cnn.iprima.cz/zeman-zavist-je-nekonecna-senatori-stehlikova-a-halik-jsou-zklamani-mym-stavem-50389

P. Hatina 5.11.2021 18:26

Taky jsem ho teď poslechnul, Zeman se ke vzteku svých oponentů vrací do hry. Nicméně, bych řekl že Fiala se bát nemusí, Zeman ho jmenuje a hezky si to vychutná, až se pak bude vláda koupat v dalších problémech. Není vyloučeno že se ta Fialova vláda rozhádá ještě před tím než požádá parlament o důvěru..

J. Chaloupka 5.11.2021 12:48

Ředitel pražské vojenské nemocnice se boji rozhodnout. Měl by vrátit své epolety. Generály se strachem rozhodnout my nepotřebujeme.

V. Čermák 5.11.2021 17:40

To mě nepřekvapuje. On se podělal již dříve, když společně s mluvčí naznačili politický příklon k Nové Vrchnosti, a teď má strach, aby neupadl do nemilosti. Ředitel neřediteluje doživotně...;-D

P. Hatina 5.11.2021 18:14

Tak přesněji řečeno, po zkušenostech z minulých válek, by se dalo spíše říct že nějakou statečnost od našich generálů ani nečekáme, protože stejně dostanou od politiků rozkaz zůstat v kasárnách.

V tomto případě, to že pan ředitel dělá dusno mezi personálem (tedy hlavně sestřičkami), že zakáže návštěvy, tak to platí leda pro řadoví maníky a řadovej civilisty . Až dostane "seshora" befel, tak tu návštěvu pro Zemana povolí a to hned.

P. Molík 5.11.2021 12:42

Vedení ÚVN se blýsklo v tvorbě ústavně-právní partyzánštiny.

M. Valenta 5.11.2021 11:04

Autor nepochopil, že po zdravotní stránce nevhodná návštěva, může být pro člověka v tomto stavu konečná a to si žádný špitál na svědomí nevezme.

L. Beneš 5.11.2021 11:15

Vy jste to ovšem, jak jinak, pochopil správně.

V. Čermák 5.11.2021 11:31

Zemanův věrný Satelit Valenta opět Zabzučel okolo svého mocného pána Zemana...;-D

Ś. Svobodová 5.11.2021 10:41

Vidím to tak, že dokud si Zeman mohl svého lékaře a ředitele ÚVN v jedné osobě kupovat, mohl za to očekávat nějakou loajalitu. Teď se blíží konec a ředitel si musí chránit svou pozici sám. Žádný div že vyhověl senátorům nebo nepovolil přístup k Zemanovi - jistá média by mu to dala sežrat.

V. Čermák 5.11.2021 11:36

Ředitel i Mluvčí již dříve avizovali, na které politické straně stojí. Znelíbit se nové Vrchnosti nechtějí, pitomce ze sebe raději udělají...;-D

J. Hruška 5.11.2021 10:01

Avizované překvapení od pana prezidenta. : Nejvyšší velitel vydal ÚVNce "zákaz návštěv". A je to!

Vy mě budete nutit něco dělat, holenkové, já vám ukážu - - - "Kde se vládne".! Z (bunkru) ÚVN.!

Hodně zdraví pane prezidente.!

V. Čermák 5.11.2021 11:39

Tak tady někdo asi spadl z Hrušky...;-D

P. Hatina 5.11.2021 9:08

Spíše se obávám že pan Koudelka splete v duchu bulváru co může.

Co se skutečně stalo, se dá dočíst jinde ". Babiš řekl ČTK, že ..původně byla podle něj víceméně domluvena páteční schůzka.", ale že vzhledem ke změně opatření, byla tato zrušena. a že zatím "žádný nový termín návštěvy nedostal",

Jako že toto platí i pro další ústavní činitele, nutno zdůvodnit a domluvit termín schůzky, dle dispozic vedení nemocnice, i s tím rizikem že bude pak změněn

Ale jestli měl snad pan Koudelka dojem, že se k výkonu funkce prezidenta platí, že se k němu můžou trousit ústavní činitelé kdykoliv se jim zachce, asi jako luftáci na nádraží, tak to už právě nejde, ale nedělo se to ani na Hrádě;-D

J. Vorlický 5.11.2021 11:24

k pan Hatina, 5.11.2021, 0908: No, nevím, co pan Babiš řekl ČTK. Ani nevím, jaké má pan Koudelka dojmy. Ani nejde o to, jak se normálně organizují setkání ústavních činitelů s panem prezidentem.

Jde o to, že o setkání ústavních činitelů s prezidentem teď rozhoduje ,dle dispozic? ́vedení nemocnice. Buď je pan prezident neschopen vykonávat své povinnosti, potom by měla být veřejnost včetně činitelů jasně informována (protože jak píše níže pan Jirkovský, setkání s ním by pro výkon státní správy mělo nulovou hodnotu, tedy nemá cenu pro ten účel za ním chodit), nebo pan prezident je schopen vykonávat své povinnosti a pak nemocnice do organizování jeho práce - dle svých dispozic ́ nemá co mluvit; maximálně může radit.

Je to přece na výsost jasné. Tady je ale ten problém s ,výkonem veřejné moci ́ v ČR. Pan dr. Arenberger si také myslel, že může občany organizovat pomocí ,svých metodických pokynů ́. O to samé se teď asi pokouší nemocnice.

P. Hatina 5.11.2021 13:55

K tomu dvě poznámky,

Za prvé, ten Váš požadavek je poněkud radikální, a nikdy nikdy taky nebyl plněn. Aby tedy "veřejnost, včetně činitelů měla být vždy informována dle jakých/ čích dispozic se organizují setkání prezidenta. To mu mohl dávat doporučení, třeba jeho lékař, astrolog, nebo někdo z Bisky. Tedy do jisté míry a pokud jsou ta doporučení legitimní a ty schůzky se pak i ve změněném termínu ale včas konají.

A k tomu druhému, nevíme nakolik jsou ty zákazy/organizace definitivní a (i ze strany prezidenta) nepřekročitelné, pokud by si je nepřál. Že to tak připomínám pan prezident je taky nejvyšší velitel armády a tohle je Vojenská nemocnice. A v armádě nebývá zvykem že by nižší šarže komandovala tu vyšší, maximálně jí může něco, a to velmi úctivě doporučit-

J. Vaníček 5.11.2021 9:06

Kocourkov, článek má naprostou pravdu. Je to neuvěřitelné svinstvo ! Mne to přesvědčuje, že vedení nemocnice se spolčilo se senátníky za účelem Zemana odstranit. To je můj názor na věc. Se Zemanem to nemá nic společného, jednou Zeman podruhé někdo jiný.

L. Harvánek 5.11.2021 11:12

Tak se mi zdá, že celou ústavu i všechny zákony si můžeme strčit za klobouk. Protože největší váhu má rozhodnutí vedení ÚVN.

L. Beneš 5.11.2021 11:17

Obyčejná schválnost.

J. Nevrkla 5.11.2021 8:36

R^R^R^

Nevím, jestli je to anticovidove běsnění více k pláči nebo smíchu, včetně té vakcinační tečky. Nějaký úřednicky cicmurda rozhoduje s kým a jestli se setká prezident.

Jak kdosi napsal - v totalitě jsme potřebovali mít papír, když jsme chtěli na západ, v demokracii a svobodě ho potřebujeme, když chceme do hospody.

Š. Hašek 5.11.2021 9:04

Souhlas.

1. Jak starý může být test do hospody? Mezi testem a hospodou musí občan být v izolaci/protichemickém obleku?

2. Napuštěnec je naprosto bezinfekční? Počítají se dvojnásobní, trojnásobní - jak?

3. Policie ČR si honí triko?

4. Je občan povinen sdělovat v hospodě svůj zdravotní stav nějakým "uličním výborům hygieny"?

5. Dozorkyně Svrčinová .................. ále, mě už to neba.

Š. Hašek 5.11.2021 8:16

R^

R. Dubravský 5.11.2021 7:53

To je debata o ničem. Zorganizovat videokonferenci je otázka několika minut. Mnoho nás tak muselo pracovat přes půl roku. Já jsem si to vyzkoušel i z nemocnice. Jde to.

R. Langer 5.11.2021 9:17

Docela věřím tomu, že některé vládní záležitosti je dobré řešit osobně. ;-)

Ś. Svobodová 5.11.2021 10:21

Videokonference není nic proti ničemu, pokud Vám nevadí že se do ní lze nabourat, stáhnout a umístit jí na net.

L. Beneš 5.11.2021 11:19

A dost možná "vo tom to je".

J. Vorlický 5.11.2021 7:24

Pražská vojenská nemocnice v této věci zřejmě funguje jako orgán moci veřejné. Takový systém řízení chodu státu v USA jistě nemají a proto americkému prezidentovi nemůže nemocnice něco takového zakázat. V ČR ale prezident nebo předseda vlády určitě smějí podat žalobu proti zákazu k nějakému správnímu soudu, no a ten vydá sice nepravomocné rozhodnutí, ale když se proti tomu nemocnice neodvolá, pak premiér smí prezidenta navštívit. No a covid je jen takový prostředek k tomu, aby nemocnice mohla uplatnit svoji veřejnou moc. Prezident je sice vrchní velitel armády (asi i té nemocnice), ale když mu to nemocnice zakáže (konečně teď není ČR ve válce), tak k němu nikdo nesmí. TEČKA.

P. Jirkovský 5.11.2021 7:14

Teda to jsou blbosti. Pokud je člověk (teda je-li Zeman člověk) ve stavu, kterej dokáže posoudit jen lékař, kdy není schopnej se orientovat a v podstatě ani činit právní jednání, byly by u něj návštěvy asi stejně hodnotný pro výkon státní funkce, jako návštěva ZOO.

J. Vorlický 5.11.2021 7:31

No jasně, jsou to blbosti. Váš argument tady ale nikdo nechápe, a jestli ano, tak se buď bojí nebo to nechce říct nahlas.