19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Vláda opět potvrdila covidový chaos

Další nedostatečnou si zaslouží kabinet Andreje Babiše za současné chaotické rozvolňování. Je fakt, že vláda od pondělí tohoto týdne zrušila většinu omezení a otevřeny jsou už i vnitřní prostory v restauracích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 2.6.2021 12:49

To se mi nezdá...

Entropie je míra neuspořádanosti, neboli čím větší entropie, tím větší zmatek. Totalitní nařízení, samozřejmě jsou-li dodržována, zmatek snižují a společnost uspořádávají (zákaz dlouhých vlasů, například).

Čímž opravdu nechci naznačit, že totalita je bezva nápad.

L. Písařík 2.6.2021 14:01

A já bloud jsem se domníval, že zákony termodynamiky jsou (kým, čím?) zákony termodynamiky a netýkají se hospod. Ani ztrát způsobených nedodržování míry piva.

R. Langer 2.6.2021 8:06

Hm, to u nás bylo na zahrádkách nabito ještě dávno před nějakým uvolňováním. Asi nenavštěvujete ty správné podniky. Ale naštěstí místní městská policie i politici byli dost rozumní na to, aby to neřešili. Kupodivu, žádná morová epidemie a tisíce mrtvých se nevyskytli, navzdory tvrzení, že se virus šíří nejvíce v zavřených hospodách.

Už byste si ty pohádky mohli odpustit, a přestat buzerovat normální zdravé lidi, soudruzi. :-P

L. Písařík 2.6.2021 13:54

Každý máme jiný názor. Já osobně považuji za pravé podniky ty, kde je čisto, příjemný personál, řádně desinfikují a umývají sklo a točí plnou míru. Pochopitelně, tam pivo za 30 Kč nedostanete.

R. Langer 2.6.2021 14:32

Ale dostanete... ;-D

P. Hatina 2.6.2021 8:13

Jak se říkávalo kdysi, úhlavními nepřáteli našeho státu jsou jaro, léto, podzim, zima, a imperialismus.

Tudíž, i v případě těch zahrádek výrazně pomohlo, že byla v minulých týdnech zima a mokro, takže se tam občané skutečně ve větší míře neshlukovali. A proto také nemuseli být bdělými orgány podrobováni důkladným kontrolám :)))

J. Jurax 2.6.2021 15:41

Ano.

Ale návštěvnost zahrádek je mimo jiné úměrná počasí. Kolik bylo nad nulou?

V. Církva 2.6.2021 5:34

Ale blbost! Nejen vláda. Toto jsou jasné důkazy bo...lu v našem Tatarstánu. Že opozice mydlí vládě schody i kdyby to mělo stát občany miliony a měly být tisíce mrtvých, že jsou u nás nepřehledné zákony a tak si u nás soudy dělají co chtějí!....

Možná byl pandemický zákon připraven špatně, ale možná by jiný neprošel u opozice a nový nikdo nepřipravil protože by neprošel určitě.

Pokud nebude možno volit přímou demokracii, budu volit ANO.

R. Langer 2.6.2021 5:54

Hm, a proč tedy nevolíte někoho, kdo má tu přímou demokracii rovnou v programu? Je to tuším několik stran, přičemž jedna zaručeně. Babiš to není zcela určitě, tak jak byste toho chtěl jinak dosáhnout?

Jestli vy o té přímé demokracii jenom nekecáte, a ve skutečnosti se jí bojíte jako čert kříže. Třeba že by vám lidi shodili ten slavný pandemický zákon úplně, a vy byste bez těch úžasných vládních opatření ještě umřel na kovid, protože se o své zdraví sám neumíte postarat. A že je takových neschopných ubožáků, co sem chodí kňučet strachy z kovidu a ze své neschopnosti opravdu dost. Včera se tady rojily jako včeličky.

To je samozřejmě jenom modelový příklad, který se vás určitě netýká, ale proč tedy chcete volit zrovna ANO by mě docela zajímalo. ;-D

L. Písařík 2.6.2021 6:26

Nevidím jinou pravicovou stranu a mám odpor proti ODS, kde Fiala touží po premiérském křesle jako raftlík po uzence.

P. Vébr 2.6.2021 8:08

Nazývat ANO pravicovou stranou je jako nazývat Hitlera dobrodincem lidstva (no, možná trochu přehnané srovnání, ale jenom trochu).

L. Písařík 2.6.2021 13:51

a jak se vám líbí? Ti druzí?

R. Langer 2.6.2021 8:08

Co má ANO společného s pravicí, a ODS s přímou demokracií? ;-D

L. Písařík 2.6.2021 13:49

A znáte takovou stranu, co by zastávala obě kriteria?

R. Langer 2.6.2021 15:28

Možná že ano, nicméně z těch dvou stran nezastává ani jedna z nich ani to jedno ze dvou uvedených kritérií. ;-D

V. Církva 2.6.2021 11:05

Tak pro ty pomalejší. Svobodu a Přímou Demokracii jsem tím samozřejmě měl na mysli. Protože nejsem dogmatik myslím i na možnost, kdyby SPD volit nešla. Pak je ANO menším zlem než Piráti a TOP09, Fiala přiznal že půjde s Piráty.

Ke covidu máte evidentně přístup který kopíruje jakási liberální (což byla už od francouzské revoluce ideologie progresivistů která získala trochu rozumu ve formě klasického liberalismu) stádovité uvažování. Nakonec dogmatici evidentně nejsou jen u neokomunistů.

Pokud člověk není dogmatický liberál, musí mu dojít, že při epidemii se o své zdraví sám nepostaráte. Viry individualismus nezajímá. Na místě kombinace řešení individuálního (posilování imunity) ale i kolektivního. To sobec kterému nedojde že 30tisíc mrtvých tu mohlo ještě pár let vydržet nechápe. Ani že vyhýbání se zbytečné nákaze neděláme pro sebe, ale aby nebyly plné nemocnice a ekonomika jela jako v Asii. A superpřenašeči do toho hážou vidle. Kdo není dogmatický liberál vidí kde je příčina lockdownu a mrtvých. Vládní lockdown je důsledek.

No a píšu to za známého Káju souseda Adama, kolegu co zemřel ale i známého co 4 týdny trpěl v horečkách. Ale i za lidi co kvůli přeplněným nemocnicím nebyli léčeni z jiných nemocí nebo kamarádku které covid

Prostě dogmatismus na mne nezkoušejte.

R. Langer 2.6.2021 11:32

Ne, skutečně nechápu, jak tu těch 30000 mrtvých mohlo vydržet ještě pár let. Jste snad nějaká nadpřirozená entita? ;-D

No, a píšu to za ty, co trpěli přes rok nesmyslnými lockdowny, omezováním a buzerací, a nic jim nebylo. A ty přeplněné nemocnice a neléčené jiné nemoci připište laskavě na vrub těch slavných protikovidových opatření, protože ve skutečnosti polovina lidí v těch nemocnicích mohla zůstat klidně doma. :-P

A pokud píšete o stranách, tak tam prosím v jejich názvech dávejte ta velká písmena, není potom totiž vůbec poznat o čem píšete, takže se pak nebudete muset vymlouvat, že jste to tak nemyslel. ;-)

J. Jirka 2.6.2021 6:24

Při volbách to hodíte jako vždy komunistům, jen se to stydíte přiznat...

B. Obojzivelnik 2.6.2021 10:20

Komunistům asi jo. A ze které strany?

J. Jirka 2.6.2021 10:59

Tak nějak jsem to myslel... ;-D

P. Hatina 2.6.2021 2:27

Chybičky se vloudí. Ono totiž za prvé, jak doufám zřejmé, soud nerušil předešlá omezení z plezíru, , ale protože nebyla zdůvodněna.

Což je tedy průšvih nikoliv politiků, ale odborníků (z MeSES, či na MZ), že taková zdůvodnění nedokázali vypracovat. Tedy přesněji, že se je ani neobtěžovali vypracovat, protože přece "covid", takže poslouchejte vrchnost a její elity, Čecháčkové.

No a za druhé, ono je sice hezké že podnikatelé by měli by začít podávat na vládu žaloby. Jenomže, doufám že si je pan zastupiteli ODS vědom , že do voleb se to rozhodně vyřídit nestihne. takže (a pokud se dostane do vlády), bude to vedení jeho strany, kdo pak bude za ty žaloby cálovať, takže rovnou můžou začít přemýšlet, kde na to (ze státních zdrojů) vezmou .Že by třeba těm podnikatelům na to konto zvedli daně?:))))

J. Dostál 2.6.2021 6:29

U toho zdůvodňování se bohužel může stát, že pro jedny to bude nedstatečné a pro druhé nepochopitelně složité. Pravděpodobně jen když soud chce, tak něco prohlásí za samozřejmé (notorietu). Otázkou je, jestli soud v některých případech posuzování nedostatečnosti zdůvodnění nepřekračuje svoji kvalifikaci. Jako krajní případ uvedu, že by vůbec neměl posuzovat matematické důkazy atd.

P. Hatina 2.6.2021 8:09

Jasně, obecně máte pravdu.

Tohle je taková krajní situace. Pokud by šlo o běžný zákon, tak to soud řešit nebude, odkáže na politickou zodpovědnost vláďi, a ať si potom lidi z jejího příkazu ty vzorce počítají třeba v římských číslicích :)

Pokud by šlo o opatření za nouzového stavu, tak taky ne, protože za něj, si taky může vláda naporoučet chce a soudu bude stačit, že to vláďa prohlásí za nezbytně nutné (pokud tedy nezačne třeba střílet do lidí)

Zatímco, omezení podle pandemického zákona tedy odůvoďnovat musí - a jak tedy uvedl soud, jednotlivě a konkrétně - proč tedy právě toto opatření - když v jiných podobných činnostech to jde). Což už tedy, jak píšete, notorietou nelze, a soud to činit nebude. Ono totiž, jak se dalo dočíst v médiích, ani odborníci na MZ ten důvod neznají a odkazují se na doporučení lidí z MeSES..

A na závěr, ani s tím matematickým vzorem to zase není tak definitivní. Asi se dá shodnout že kdyby třeba spadnul barák, tak nad jeho konstrukčními výpočty se odborníci u soudu pěkně vystřídají.

Jenomže,u nás úplně stačí státní maturita z matematiky, tak jak jí mastí Cermat. I tam se může stát, že študáci použijí nějaké odlišné řešení a pak se budou soudit, proč jim nebylo uznáno...:))))

J. Hejna 2.6.2021 11:03

"A na závěr, ani s tím matematickým vzorem to zase není tak definitivní. Asi se dá shodnout že kdyby třeba spadnul barák, tak nad jeho konstrukčními výpočty se odborníci u soudu pěkně vystřídají."

Zásadní nepravda.

Konstrukční výpočty nejsou matematika.

P. Hatina 2.6.2021 16:17

Asi takhle, pokud by spadnul jeden dům, tak půjde prioritně o aplikovaní těch vzorců, tedy které parametry a jak správně byly do těch konstrukčních výpočtů zahrnuty.

Ale pokud by ty domy začaly padat postupně a ve větším počtu , tak by se musela začít řešit i soudu správnost těch používaných předepsaných vzorců...