Neviditelný pes

PRÁVO: Vaše registrace - naše budoucnost!

29.12.2016

Vladimír Wagner (není čtenářům Neviditelného psa neznámý, publikuje zde dlouho (viz)) napsal před časem článek: Letošní milníky ruské jaderné energetiky (viz). Tam mimo jiné konstatuje:Spuštěním prvního bloku III+ generace a úspěšným zprovozněním rychlého sodíkového reaktoru BN-800 potvrdilo Rusko, že je v čele technologického vývoje v oblasti jaderné energetiky. Aston naproti tomu píše: Země, která neumí nabídnout světu jiný výrobek než samopal, chlast a surovou ropu, je skvělým producentem dezinformace a lží. (viz)

Není nad úderná vyjádření a je jistě svatým právem každého psát, co si myslí, a jestli si Aston myslí o Rusku to, co napsal, nemám k tomu co dodat. Problém ale je poslední část jeho souvětí, je skvělým producentem dezinformací, protože bezprostředně následuje: Odhalování dezinformačních kampaní se u nás zabývá několik skupin, mimo jiné i Evropské hodnoty, které vám po registraci budou posílat oponenturu žvástů ruské propagandy. Je mi sice trochu líto lidí, kteří na to, aby odhalili žvásty, potřebují ouřad, ale asi se jich najde dost, kteří se k té registraci přihlásí. Je to jednak už zase móda, jednak někteří jedinci myslí na budoucnost a taková registrace s trojmístným pořadovým číslem může v budoucnosti mít cenu zlata a vynést pěknou sinekuru.

Pojďme dál, součástí Ústavy České republiky je i Listina základních práv a svobod, kde se říká:

Politická práva
Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.

Situace tedy vypadá takto: Ministerstvo Lásky, pardon, zatím ještě vnitra, ve spolupráci se soukromým subjektem bude sledovat ideje, informace a názory uveřejněné na různých webech. Vůbec nepochybuji o tom, že nám určití právníci vysvětlí, že je to naprosto v pořádku, když mohlo projít oxymoron sdílená suverenita, tak toto bude maličkost. A konec konců pan ministr spravedlnosti prohlásil, že zákony nejsou a už nikdy nebudou pro laiky. Jak to asi myslel?

Kontrolní otázky: Myslíte, že to skončí pouhým sledováním nepohodlných webů, nebo je budou, samozřejmě na prosby a žádosti občanů, rušit? A myslíte, že to skončí dobrovolnou registrací aktivních, nebo nedobrovolnou registrací sice taky aktivních, ale zato nepohodlných?



zpět na článek