23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

PRÁVO: Ústavní omezení pro vládu v demisi?

Podle informace Práva by v rámci diskuse o změnách Ústavy ČR mohl být podán návrh, aby vláda, která nezískala důvěru nebo je v demisi, nečinila žádná strategická rozhodnutí, tedy větší převody státního majetku nebo rozhodování o velkých veřejných zakázkách a dotacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 28.5.2015 23:34

Hlavně

Hlavně by další návrhy a změny neměl dávat dementní přestárlý bolševický "politik".

K. Janyška 28.5.2015 9:56

Vy jděte do háje, rudý dědku. Nejprve opusťte marxismus

a pak se pouštějte do relevantního posuzování lidského světa , tedy také pravidel organizace státu, tedy Ústavy. Mimochodem, tzv. ústavní zákony žádným právem, ani zdrojem práva,  nejsou... Dzp.

J. Mrázek 28.5.2015 8:19

Hledáte cestu k legalizaci protektorátu B+M ?

Aby se nedalo bránit před uprchlíky a jakýmkoli rozhodnutím evropské rady ??? Už nařízení, že Klaus MUSÍ podepsat LS z nás přece otroky udělalo, co víc chcete ?

P. Čech 28.5.2015 7:21

Všechno je to o něčem jiném!

Nejen o kompetenci, ale hlavně o mandátu od občanů. Žádná  vláda, a to již od roku 1920 neměla k vládnutí mandát od občanů. Tento mandát, zase ovšem jen částečný, mají politické strany, které se dostaly do Poslanecké sněmovny. Tento mandát zásadně nemají koalice politických stran a hnutí, vyhandlované mezi politickými stranami a hnutími systémem "ty mně toho ministra, já tobě toho náměstka " a pod. Mandát vlády je jen jediný. Jmenování prezidentem republiky, ev. vyslovení důvěry parlamentem. Pakliže nějaká vláda je jmenována a dostane důvěru měla by být pro její odvolání stanovena jen jedna jediná možnost. Referendum občanů k věci. Vůle občanů, lépe řečeno jejich většiny, je zde, a nejen zde, nahražována vždy menšinovou vůlí politických stran a hnutí a to ještě jen těch koaličních. To je ovšem zásadně špatné v zemi, která si chce říkat demokratická.